בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אצה לה הדרך: 3 מתכונים עם אצת ספירולינה

מצד אחד, זה המזון הבריא בעולם. מצד שני, הוא משתלט על צבע המנות וטעמן. איך בכל זאת מנצלים את סגולותיה של אצת הספירולינה?

13תגובות

אצת ספירולינה נחשבת לאחד המזונות המלאים, המזינים והמרוכזים ביותר בטבע. שום צמח או מזון אינו מכיל חומרים מזינים כמו הספירולינה, שצבעה ירוק עמוק. בנוסף לכך, אין בה כלל רעלים. אפשר להשיגה בבתי טבע כתוסף תזונה באבקה או בקפסולות. יתרונותיה התזונתיים כה משמעותיים שכדאי לעשות מאמץ ולשלב אותה במתכונים.

הספירולינה, הגדלה באגמים הגבוהים בהרי אפריקה, משמשת מזון בסיסי בשבטים אפריקאיים רבים. בשנות בצורת ורעב יש שבטים הניזונים רק ממנה במשך חודשים רבים. מנגד, היא מזינה אסטרונאוטים בעת שהייה ארוכה בחלל.

הרכב הספירולינה מרוכז במיוחד. קשה להאמין, אך בכפית אבקת ספירולינה טמון כל הנדרש לתזונה ביום שלם. 60% ממנה הם חלבונים מלאים וקלים לעיכול. היא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות לאדם ופרו ויטמינים רבים כולל בטא קרוטן בכמות ששום בטטה אינה יכולה להתחרות בה. היא עשירה בוויטמינים, לרבות הסקאלה החיונית של ויטמיני B.

שילובה במזונות מאתגר, שכן היא צובעת את המנה בגוון ירוק שאינו מעורר תיאבון, וטעמה המלוח שתלטני. לאחר ניסיונות רבים התגלה שהשידוך המוצלח ביותר הוא בינה לבין טחינה גולמית מלאה, תמרים, דבש וסילאן. בשילובים כאלה חסרונה הופך ליתרון; המליחות שלה שוברת את מתיקות שאר החומרים ופותחת עולם שלם של מעדנים בריאים. עוד התגלה ששילובה עם ממתיקים טבעיים (דבש, סילאן, תמרים) מנטרל את ניחוח הים שלה.

חימום הורס חלק מתכולת החלבונים באצה ועל כן מומלץ לשלבה במאכלים שאינם זקוקים לו. בנוסף למתכונים המוצעים, אפשר לשלב אבקת ספירולינה בגלידות, שייקים, להמלחת פופקורן, להעשרת סלטים ולשילוב ברטבים אסיאתיים ובממרחים.

 

לימור לניאדו תירוש

עוגיות תמרים וספירולינה

לימור לניאדו תירוש

טראפלס שוקולד, ספירולינה וטחינה אתיופית

טחינת ספירולינה עם קשיו ועשבי תיבול

 

טורים אחרונים: 3 מתכונים עם עלי גפן | 3 מתכונים עם דובדבנים | מוס שוקולד קיצי | ריקוטה ביתית | האחות הקטנה של הלזניה |המבורגר אולטימטיבי עם קטשופ ביתי | ארבעה מתכונים לחומוס |חמישה מתכונים לשייקים קיציים

limortiroche@gmail.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו