מתכון לעגבניות ממולאות גריסים ועשבי תיבול של שי-לי ליפא

עגבניות הן ירק מושלם למילוי כי הן נשארות יפות, טעימות ועסיסיות. שי-לי ליפא החליטה לוותר הפעם על אורז לטובת גריסים

הארץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הארץ

מתכון לעגבניות ממולאות גריסים ועשבי תיבול

המתכון מתוך הספר "הבית של שי לי" מאת שי לי ליפא, הוצאת ידיעות ספרים

חומרים (ל-10 ממולאים):

1 כוס גריסים, שטופים ומסוננים היטב

10 עגבניות גדולות

1 בצל בינוני, קצוץ דק

1 כוס עשבי תיבול, קצוצים דק (פטרוזיליה, בזיליקום ועירית)

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

מבשלים גריסים בסיר עם הרבה מים רותחים 20-30 דקות, עד לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מחממים תנור ל-200 מעלות (חום גבוה). מסירים את ראשי העגבניות ומרוקנים אותן מתוכן. קוצצים גס את תוכן העגבניות ומעבירים מחצית מהכמות לקערה עם הגריסים. מוסיפים בצל, עשבי תיבול ו-2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. ממלאים כל עגבנייה בתערובת הגריסים ומכסים בראש העגבנייה. מרפדים את התבנית ביתרת העגבניות הקצוצות. מוסיפים כף שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים מעל את העגבניות הממולאות. אופים בתנור החם 20-25 דקות, עד שהעגבניות זהובות. גיוון: מוסיפים למלית 1/2 כוס צנוברים קלויים קלות.

בדיוק לקיץצילום: סטודיו דן לב

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ