בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מן הקטיף אל השולחן החגיגי

ארוחת ערב החג כבר מאחורינו, אבל למי באמת יש רק ארוחה אחת? שתי דרכים להמתיק את החג בתפוחים בשלים ועסיסיים

תגובות

בארוחת ראש השנה נהוג לברך "החיינו" ולאכול פרי חדש, כזה שטרם נאכל השנה. עד לפני כאלף שנה זה היה תפקידם של התמרים, ואז באו במקומם התפוחים. התפוחים מבשילים בסמיכות לראש השנה ולכן מתאימים במיוחד למשימה.

לתפוחים בשלים טעם משובח, מרקם פציח ועסיסיות מושלמת. איכותם נמדדת באיזון הטעמים המדויק בין החמוץ למתוק. התפוחים המתוקים ביותר הם מזני פוג'י, דלישס וגלה; החמוצים - יונתן וגרני סמיט; ובמרכז: גולדן דלישס ופינק ליידי. לכל זן תערובת טעמים משלו, עם מידה משתנה של רמזים לוורדים, שזיפי בר, אגסים, אננס, תותים ורוברב.

תפוחים מצוינים לעוגות, טארטים, קינוחים, ריבות, מיצים וברנדי. הזנים הפחות עסיסיים המתאימים ביותר לאפייה הם הגולדן דלישס המתוק לעוגות, והגרני סמיט למאפים חמוצים-מתוקים. תפוח טרי פרוס לפלחים דקיקים ישתלב מצוין בסלטים עם עלים ירוקים, שומר, סלק, גבינת עזים, תמרים ואגוזים.

חשוב להקפיד לקנות תפוחים ללא כתמים ושקעים. כל מכה פוצעת את ציפת התפוח וגורמת לריקבון מהיר. שיא טעמו של התפוח הוא ביום הקטיף. כל יום שחולף משנה את מרקם התפוח ואת רמת העסיס שבו. מתיקותו פוחתת מכיוון שהסוכר בו נהפך לעמילן. את טריות התפוח אפשר לבדוק בטבילתו בכלי עם מים. פרי טרי יצוף, שכן התפוח מכיל 25% אוויר.

את הגאלה והיונתן חשוב לאחסן בקירור, כדי להאט את תהליך פירוק הסוכרים וההתייבשות. גולדן דלישס וחרמון יש לקרר יומיים-שלושה לאחר הקנייה. את הגרני סמיט והפינק ליידי מאחסנים במקום מוצל. יש לוודא שהתפוחים לא יבואו במגע עם פירות אחרים, שכן הם פולטים גז אתילן, המאיץ הבשלת פירות.

limortiroche@gmail.com

לימור לניאדו תירוש

עוגת תפוחים הפוכה

חומרים:

100 גרם סוכר לבן

40 גרם חמאה

4 תפוחי גולדן דלישס קלופים, חתוכים לרבעים ומגולענים

לתערובת האגוזים:

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

50 גרם צימוקים שחורים

2 כפות סוכר, כפית קינמון

לבצק:

2/3 כוס (85 גרם) שקדים טחונים מנופים

כוס (140 גרם) קמח מנופה

כפית אבקת אפייה, קורט מלח

120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

חצי כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

2 כפיות קלבדוס או קוניאק

לסירופ:

מקל קינמון

רבע כוס תרכיז תפוחים טבעי

רבע כוס סוכר

3 כפות קלוודוס או קוניאק

הכנה:

במחבת בגודל 26 ממיסים סוכר על אש בינונית עד לקבלת קרמל כהה. לא מערבבים עם כף, אלא מנערים את המחבת מדי פעם. מוסיפים בזהירות חמאה, קובייה אחר קובייה.

בקערה קטנה מערבבים אגוזים, צימוקים, סוכר וקינמון. מסדרים בצורה מעגלית את רבעי התפוחים, כשצדם הקמור כלפי מטה, ומבשלים 5 דקות. מפזרים את תערובת האגוזים ברווחים שסביב התפוחים. מכבים ומצננים 5 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את החומרים היבשים בקערה בינונית. בקערת המערבל מקציפים חמאה וסוכר 5 דקות, מוסיפים ביצים זו אחר זו. מוזגים קלוודוס, תמצית וניל ואת החומרים היבשים. מערבלים מעט. בעזרת מרית גומי מניחים על התפוחים גבעות קטנות של בצק. משטחים מעט. אופים 35 דקות.

בזמן האפייה מבשלים את חומרי הסירופ 15 דקות, תוך שמירה על בעבוע. מוזגים על העוגה החמה. ממתינים רבע שעה והופכים על צלחת.

לימור לניאדו תירוש

סוכריות תפוחים

אפשר לצרף פתק אישי לכל אורח עם ברכת שנת טובה. יוצרים חור בפתק בעזרת מחורר ומשחילים לחוט הקושר את הסוכריות. חשוב להשתמש בנייר ועיפרון עמידים לחום (כגון נייר פרגמנט עבה ולורד), כי הברכה עוברת "אפייה" קצרה.

חומרים:

6 תפוחי גולדן דלישס

6-12 מקלות קינמון

כוס תרכיז תפוחים טבעי

כוס סוכר

חצי כוס קלוודוס או קוניאק

לפלאן:

2 ביצים

כוס שמנת מתוקה

4 כפות מסירופ בישול התפוחים

הכנה:

קולפים תפוחים בסיבוב עד שמגיעים לחצי מקוטר התפוח. בעזרת תפוחן מגלענים את ליבת התפוח. תוחבים לתוכו מקל או שניים (תלוי בעוביו) ומניחים בסיר עם שאר החומרים. מרתיחים ומבשלים שעה ללא מכסה, בבעבוע עדין. בעזרת מזלג מגלגלים את התפוחים לצדם השני כמה פעמים. מצננים בסירופ לטמפרטורת החדר. גוזרים שני ניירות אפייה לארבעה חלקים שווים (21x18 ס"מ). שולפים את התפוחים מסירופ הבישול (שומרים את הסירופ) ומניחים כל תפוח במרכז נייר אפייה. בעזרת חוט עמיד לחום קושרים את שני קצוות נייר האפייה כמו סוכריה. מרחיבים מעט את השוליים העליונים ליצירת צורה של סירת קאנו. לפני ההגשה מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הסוכריות בתבנית. מערבבים בקערה את חומרי הפלאן, מוזגים לסירת הקאנו עד למחצית מגובה התפוחים ואופים 20 דקות. מגישים חם עם סירופ בישול התפוחים, לצד יוגורט חמצמץ או גלידת וניל.

למתכונים נוספים: לחצו כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו