בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך קיבלתי את השולחן הכי טוב במסעדת סן סימון בפאריס

מתוך הבלוג של שאול אברון באתר של יועזר בר יין. פורסם ב-17 ביולי 2011

2תגובות

פנינה היתה נשואה לקודי שהיה כתב "הוושינגטון פוסט" בפריז. המשרד שלו היה ברובע השביעי, רובע יוקרתי, מלא בפוליטיקאים, אנשי ממשל וכל מיני בעלי תפקידים חשובים, וסמוך למסעדה "לה פרם סן סימון". בשנות השבעים זו היתה מסעדה אופנתית, שכל היפים והיפות היו באים לאכול בה צהריים. גם קודי היה אוכל שם, בדרך כלל לבד, כי הוא חיבב את האוכל וזה היה לו קרוב למשרד.

קודי היה מהטיפוסים שהמלצר הראשי במסעדות כאלה מושיב בשולחן הקטן שעל יד השירותים. וגם בסן סימון זה בדרך כלל היה השולחן שלו. אבל זה היה לו מאוד נוח; הוא קרא את העיתון שלו בשקט והזמין את האוכל שרצה.

יום אחד קודי קבע לצהריים עם אנדרה מלרו, הסופר שהיה באותה תקופה שר התרבות בממשלת צרפת ואישיות מאוד מוכרת ונחשבת. קודי הגיע ראשון וקיבל את השולחן הקבוע שלו. ואז מלרו נכנס למסעדה. המלצרים, שהכל נפל להם מהידיים מהתרגשות, ביקשו להושיב אותו בשולחן המרכזי והכי טוב במסעדה, אבל מלרו חיפש את הפגישה שלו, וכשראה את קודי, הלך לעבר השולחן הנידח. המלצרים כמובן ניסו מיד להעביר אותם לשולחן יותר טוב. הם לא רצו, אמרו שנוח להם. אבל מאז קודי היה מקבל את השולחנות הכי טובים במסעדה.

פנינה שספרה לנו את הסיפור, אמרה שאם נרצה לאכול ב"סן סימון", כדאי שהמזכירה של קודי תזמין לנו את השולחן. כשאהרוני (ישראל אהרוני) ואני הסתובבנו פעם בין החנויות בסביבה, והתחשק לנו לאכול, נתנו צלצול לפנינה. כשהגענו קצת אחר כך למסעדה האלגנטית הזו, אחרי יום של הסתובבות, עם כל השקיות בידיים, המלצר הראשי הוביל אותנו מיד לשולחן הכי טוב.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו