בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אכלת על חשבון המסעדה - לא תפרגן לה?

איך נראים בישראל קשרי עיתונות-מסעדנות

תגובות

שני סיפורים שהתפוצצו בתקופה האחרונה חושפים את הסטנדרט הישראלי הלא-כל-כך-מחמיר להמלצה או כתיבה על מסעדה. מסעדנים שנעלבים מאתרים שתובעים בלוגרים שמשמיצים עיתונאים, עזרו להוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה, וחשפו התנהלות מביכה של כל הנוגעים בדבר.

בייגלה נגד "ישראל היום"

עם 35 אלף לייקים בפייסבוק, בלוג האוכל התוסס "בייגלה" הפך לבית לקהילה לא-רק-וירטואלית של חובבי אוכל, שהתכנסו לסעודות משותפות במסעדות ולמשתי תרומה, וצבר כוח מסחרי, תמיכה ומוניטין.

שנתיים לאחר הקמת האתר, התפרסם ב"ישראל היום" תחקיר על התנהלות מפעיליו. שפים ומסעדנים מובילים שהסתכסכו עם דודי כליפא ונעמה פלד, מפעילי האתר, הציגו טענות על התנהלות בעייתית, על ארוחות שנאכלו על חשבון מסעדות והובילו לביקורות חיוביות במידה מביכה, ומנגד ¬ על האופן שבו מסעדות שסירבו לשיתוף פעולה עסקי או חייבו את מפעילי האתר לשלם, זכו לביקורות שליליות עד הרסניות מצדו.

בתגובה לכתבה ב"ישראל היום", שבה נכתב כי "ההליכה הזאת על החבל הדק שבין המלצות קולינריות לעסק מסחרי שמתקיים מקבלנות קהל וגזירת קופונים יוצרת עימותים בין 'בייגלה' למסעדות שמסרבות לקבל את ההתנהלות של בעלי האתר", העלו "בייגלה" את פירוט התשלום שלהם ואף חלקו עם גולשיהם תחושות קשות אל מול ה"עלילות" ו"ההשמצות" של אמצעי התקשורת כנגדם. את האתר שלהם הם הגדירו "מסחרי, רציני, עם כותבים ועם אופק עסקי", והמשיכו בפעילותם.

במבחן הזמן, בעוד שחלק מחברי הקהילה פרשו מהאתר בטריקת דלת ¬ לא לפני שפירסמו עצומה נגדו ¬ ומסעדנים ושפים הדירו רגליהם משיתוף פעולה עמו, הרי אחרים נחשפו אליו דווקא בזכות הכתבה, והצטרפו. כיום יש יותר מ 57 אלף לייקים לאתר, שמציע מתכונים, כרטיס הטבות לחברי מועדון, וכמובן ביקורות על מסעדות.

"גלובס" נגד ניב גלבוע

לאחר כתבה במדור "דלישס" במוסף "ליידי גלובס" בה התיישב מאיר אדוני לארוחה במסעדה שלו, "כתית", עם שתי עיתונאיות, צלם ויהלי סובול, ואמר דברים שערורייתיים על קהל הסועדים הישראלי ("תת רמה"), על הקולגות שלו ("הקולינריה כאן פאתטית"), וגם על עצמו (אף אחד מהעם לא יכול להבין את הקינוחים שלי") ¬ יצא להגנתו מבקר המסעדות של ערוץ 10, ניב גלבוע. גלבוע תקף בבלוג שלו בנענע 10 את התנהלות עיתונאיות "גלובס", וטען שהן הפילו בפח את אדוני ("אני תוהה איך 3! עיתונאיות באות להתעלק על מסעדה, אוכלות באלפי שקלים, לא משלמות שקל ומבטיחות כתבה מפרגנת. אני אחזור לאכול ב'כתית' אבל ליידי גלובס לא אקרא יותר").

בתגובה, תבע "גלובס" את ניב גלבוע ואת אתר נענע 10 וטען כי גלבוע אימץ גרסה דמיונית של אדוני למה שהתרחש באותו הערב, וכי לא הובטחה כל כתבה מפרגנת. תיאור הערב, ובו פרטים מביכים נוספים, נחשפו בתגובה זו של "גלובס", בה גם נכתב כי "הטעות היחידה שעשינו היא שלא צוין בכתבה שהאירוח בפורמט של המדור "דלישס" הוא על חשבון המסעדה. הלקחים הופקו ולהבא זה יצוין".
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו