הדר לא מוכר: מתכונים מלימון ננסי

לימון הלימקווט מציע כמה יתרונות שאין לאחיו הגדול ומשתלב נהדר בתבשילי עוף, דגים ובעוגה. נוח להשתמש בו גם כריבה או לאחר כבישה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים8

כשהשווקים מוצפים בלימוני הלימקווט (לימון ננסי, בערך בגודלו של הקומקווט, התפוז הסיני הננסי) אני יודעת שהחורף הגיע. קטנטנים, בעלי צורה סגלגלה, קליפתם הדקה מבריקה בצהוב רענן. יש יתרונות רבים ללימקווט: קליפתו הדקה אכילה, אין בה כמעט מרירות וטעמה משובח; המיץ שלו חמוץ אבל עם מעט מתקתקות שאינה אופיינית למיץ לימון רגיל. ריחו משכר ומזכיר ריח עלי ליים עוקצניים. גודלו הננסי של הלימקווט נוח לשילוב בסלטים ובתבשילים רבים.

העצים נושאים את הפרי תקופה ממושכת למדי, ופירותיו יישארו אתנו עד פברואר-מרץ. עכשיו הזמן לשמר אותם, על ידי רקיחת ריבה סמיכה או בכבישה פשוטה עם מלח ומיץ לימון. כיוון שריבת הלימקווט משתלבת בהרבה מאכלים, אפשר להכין ממנה צנצנות רבות ולאחסנה במקרר למשך כל השנה. כף או יותר מריבת לימקווט תשדרג תבשילי עוף ובשר, סלטים ירוקים ועוגות בחושות, ותשתלב מעל גלידת וניל או לצד יוגורט חמצמץ.

כבישת הלימקווט פשוטה: חותכים לרבעים ומסירים את הגרעינים. טובלים כל רבע במלח גס ומניחים בצפיפות בצנצנת מעוקרת. לאחר מכן לוחצים היטב על רבעי הלימון כדי שיגירו מיץ לצנצנת. אם לא ניגר די מיץ (עד כדי כיסוי) יש להוסיף לצנצנת מיץ לימון סחוט (או מיץ לימקווט). לאחר כיסוי פרוסות הלימון במיץ מוזגים מעליהן מעט שמן זית שיבודד אותן מאוויר וימנע עובש. טעם הלימקווט הכבוש שיתקבל ינוע בין חמיצות, מליחות ומרירות, ואפשר לאכול אותו כמו שהוא או לצרפו לכריכים מושקעים, לתבשילי עוף בשילוב זיתים ירוקים, וכן לדגים חריפים וקציצות בשר.

עוף בלימקווט וזיתים
עוף עם לימקווט וזיתים

ריבת לימקווט
צילום: לימור לניאדו תירוש

עוגת לימקווט
עוגת לימקווט

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ