בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

משהו טעים בממלכת דנמרק

פסיון עם עשבי תיבול, בקלה מהים הסמוך ומרתף עם 3,000 יינות. הסצינה הקולינרית העכשווית בדנמרק מתרחשת בבתי הארחה עתיקים ששימשו כתחנות עצירה מלכותיות

2תגובות

מקורן של אכסניות ה”קרו” הדניות - תחנות העצירה לכרכרות המלכותיות - הוא בדנמרק של המאה ה-13, בימי מלכותו של המלך אריק קליפינג, שמאס בצורך לתור אחר מזון ולינה לאנשיו. הוא הורה להציב בדרכים תחנות עצירה במרחק מייל זו מזו, שיציעו מזון ומשקה ראויים ומקום מנוחה. עברו כ-800 שנה, ורבות מאותן תחנות עדיין קיימות. קל להבחין בהן בזכות גגות הקש הפלומתיים והקירות שלעתים קרובות מתהדרים במסגרות עץ. התחנות, המצטנפות בחיקם של כמה מן האזורים הנידחים יותר במדינה, מומלצות כמקום לינה עבור מי ששוקל לסייר באופן עצמאי באזורי הכפר המישוריים להפליא של דנמרק.

יש אכסניות קרו שעדיין מציעות לינה בסיסית וכפרית ומזון עתיר פחמימות - אך רבות מהן שינו את פניהן. עיצוב הפנים שודרג על מנת להפיק את המיטב מן הריהוט הדני המפורסם; ומאחר ודנמרק נמצאת כיום בעיצומה של תחייה קולינרית, באכסניות קרו רבות מושם כיום דגש על האוכל. אני זכיתי לבקר בכמה מן הטובות שבהן.

אולה אקהוי

אכסניית הבוטיק “הנה קירקבי קרו” (Henne Kirkeby Kro), למשל, מסתתרת באזורי הבתה של מערב יוטלנד. לאחרונה היא שופצה על מנת להתאימה לקהל צעיר, עירוני ומעודכן. קירות מלבנים אדומות ודלתות של הוביטים משוות למבנה מראה המזכיר בית חווה בעל קסם ישן טיפוסי. אלא שבפנים מצפה הפתעה: בכל אחד מן החדרים המעוצבים באופן שונה תמצאו מיטות מפוארות, תאורת אווירה ודלתות זכוכית המחפות על חדרי אמבטיה אולטרה מודרניים.

חווה בת 300

האכסניה מנוהלת על ידי השף הבריטי הגולה עטור כוכב המישלן, פול קונינגהאם, הנהנה ממעמד של סלבריטאי מקומי, ומוצג בה אוסף מרשים של תצלומים מודרניים. בגן האחורי העצום מלקטים השפים במקום עשבים, ירקות ושורשים המשמשים להכנת המנות המפוארות בהשראה נורדית, כגון “פאנה” - פסיון עם עשבי תיבול, תירס ושעורה. פתוח מ-24 במרץ עד סוף דצמבר. החל מ-145 לירות שטרלינג לחדר זוגי עם ארוחת בוקר (סגור בימי ראשון עד שלישי). כ-45 לירות שטרלינג לארוחה בת ארבע מנות.

לאחר שעבד במשך עשור בכמה מן המסעדות היוקרתיות ביותר בקופנהגן, החליט השף מוטן מיגינד לעבור לכפר ולפתוח קרו ששמה יצא לפניה בזכות האוכל ובזכות הלינה. האכסניה “נרה ויסינג קרו” (Nørre Vissing Kro), הניצבת בקצה מחוז האגמים הדני המהמם שבמרכז יוטלנד, שופצה ב-2008.

ג'ון סומר

המתכונים במקום נרקחים מחומרי גלם שמקורם ביערות ובאגמים בסביבה, לצד פרחים שנקטפים בחצר האחורית של האכסניה. הארוחה בת ארבע מנות שטעמתי, כללה סרטן עם שומר וערימה של אפונה ירוקה, סלמון עם שמנת חמוצה, מלון ושמן לבנדר, וכל מנה נראתה כמו יצירת אמנות.

המחיר, החל מ-100 לירות שטרלינג לחדר זוגי. כ-55 לירות שטרלינג עבור ארוחת צהריים בת ארבע מנות.

אכסניית “נרבי קרו” (Nørby Kro) ממוקמת בתוך חווה בת 300 שנה באי הישנוני, סחוף הרוחות, פאנה (Fanø). הדגש כאן הוא על מסורת ואיכות. מתחם האכסניה, ובו מבנים פשוטים הצבועים בלבן ובירוק זית, כולל מסעדה מרשימה למראה ומרתף יינות המכיל עד 3,000 בקבוקים. אני לנתי בסוויטה – דירת שני חדרים נוחה מאוד עם ספות לבנות רכות, חדר אמבטיה מאובזר ואח פתוחה. 106 לירות שטרלינג לחדר זוגי, כולל ארוחת בוקר.

אכסניית “סנדרהו קרו” (Sønderho Kro) נוסדה ב-1722, ובעליה התגאה בפניי כי האכסניה, הנטוע בקצהו הדרומי של האי פאנה, היא הקרו הוותיק ביותר בדנמרק שעדיין פועל במבנה המקורי. החל משעון המטוטלת המרשים וכלה באריחים המקושטים בני המאה ה-18 המעטרים את קירות המסעדה, הכל כאן תורם ליצירת תחושה חמימה ונינוחה של תא אוניה. במסעדה, בעלת מסורת ארוכת שנים של מטבח גורמה, מגישים ארוחות בנות ארבע מנות המפיקות את המרב מחומר הגלם שבאי, בהן דג בקלה מומלח קלות, שומר מזוגג ושקדי מרקונה. כשביקרתי במקום המסעדה המתה אורחים מקומיים ותיירים. מבדרת במיוחד היתה קבוצה קולנית של בני 60 ומעלה שחגגו 25 שנות משחקי ברידג' משותפים בסעודה דשנה, מלווה ביין ושירה. אירוח על בסיס חצי פנסיון - החל מ-117 לירות שטרלינג.

מאנגלית: שירה מרום



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו