בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המלצות לסילבסטר

איפה כדאי לאכול בערב השנה החדשה?

לרגל ערב השנה האזרחית החדשה מסעדות מציעות תפריטים מושקעים, שיכללו בין היתר רגלי סרטן אלסקי צלוי, רגלי צפרדעים וטוגני פיסטוקים. לא כולם יוכלו להרשות לעצמם להשתתף בחגיגה

3תגובות

מי שמחפש להימלט ממסיבות צפופות והמוניות בערב השנה האזרחית החדשה, מסיבות שבהן הדבר האחרון שרוצים לעשות בחצות הלילה הוא להתנשק, יכול להזמין לעצמו מקום במסעדה טובה, שם בתאורה הנכונה, עם כוס היין הנכונה ומוזיקת הרקע השקטה, השנה יכולה להיסגר בצורה מתוקה. אך לפני שמזמינים מקום, רצוי לבדוק לפני כן את מצב העו"ש. בעלי המסעדות מודעים לכך שבערב השנה האזרחית רבים מרגישים מחויבים לחגוג וליהנות. מצד אחד, בעלי המסעדות משקיעים תשומת לב מיוחדת בתפריטים, שנסגרים שבועות לפני כן, דואגים להבריח חומרי גלם מובחרים מהרגיל ומזריקים חגיגיות במסעדה שלהם; ומצד שני, הארוחות מתומחרות בצורה אופורטוניסטית, ורבות מהן מבושלות בפעם הראשונה, למסעדה מלאה בלקוחות רעבים ונוצצים.

עשרות מסעדות שכרו להקות של גרסאות כיסוי או זמרים יווניים כדי להפוך את הסעודה לחגיגה, וגם מקומם של כינורות וזיקוקין די־נור לא ייפקד, לכן אל תתפלאו אם תגלו שאתם למעשה בחתונה של אנשים שאתם לא בהכרח מכירים, אוכלים אוכל שאתם לא מזהים, ואתם נצורים במסעדה שהתחפשה לאולם שמחות.

ניר קידר

סילבסטר יקר

בשיא הערב, ארוחה ב"כתית" בתל אביב (נחלת בנימין 57) של מאיר אדוני תעלה 890 שקל לסועד. בתפריט הטעימות: אסקרגו בפלאן שום ירוק, קרם ראטה, ציר עגל וכמהה שחורה בתוספת רגלי צפרדעים ופרופיטרול קרם טרגון; וסופלה פירות יער, גלידת ליקריץ, קרם פרש, ומקרון ענק בקרם לימון לוונדר.

במלון "אמריקן קולוני" במזרח ירושלים (לואי ונסן 1), ארוחת השנה החדשה תכלול תשע מנות ותעלה 800 שקל לסועד. בתפריט: סביצ'ה סלמון טרי על עולש וסלט אבוקדו וכוסברה, צדפות בציפוי שקדים,על פולנטת זיתים וקציפת ארטישוק, מרק סרטנים עם קרם בצל, סורבה פלפל אדום, מדליוני בקר עם דוקסל פטריות, חזה ברווז עם כרוב אדום ותפוחים, פילה כבש מזוגג ברוטב דמי גלס עם לביבות תפו"א, טוגני פיסטוק מזרחיים, פודינג לילות לבנוניים במי ורדים, ברוטב וניל וקרמל.

ב"וינו סוקה" בהרצליה פיתוח (גלגלי הפלדה 7) כרטיס לארוחה יעלה 800 שקל (על הבר רק 450). בתפריט הכשר של השף ישי אטיאס יוגשו על פי בחירת הסועד בין השאר ברולה פטה כבד אווז מקורמל בסוכר דמררה מוגש עם תפוחי גראנד סמיט מקורמלים ביין אדום לצד קרוסטיני איטלקי, בייבי צלעות של טלה צרובות מוגשות לצד תבשיל טלה ירקות שורש וקוסקוס ביתי, טורנדו של פילה בקר מקומי מפלפל, ראש בקצ'וי צרוב, מוגש עם קרם תפו"א ורוטב של יין אדום, סביצ'ה של לוקוס לבן, קוויאר, חציל בלאדי קלוי, זרעי עגבניות, בצלצלי שאלוט, מיקרו עלי כוסברה מתובל בשמן זית חדש ולימון איטלקי, אסקלופ של כבד אווז צרוב, בריוש קלוי, איולי, ביצה עלומה ורוטב יין אדום ולקינוח מקארון אקלר,שטרודל וינאי, קרם אננס בליווי קרמל פסיפלורה, קרוטוני בננה פריכים ומרנג ליים־יוז'ו או קינוח שכבות - בסיס מאפה פאדג' פקאן, מעל קרם שוקולד קרמל, קציפת שקדים מסוכרים, נשיקות מרנג ודפי פילו מקורמלים. זאת, לרקע הופעה של ברנרד עידן מתוכנית הטלוויזיה "אקס פקטור".

ארוחה בחדר השף של "קורדליה" ביפו (סמטת זכוכית 1) של ניר צוק תעלה 720 שקל לסועד. בתפריט: שמונה מנות פרי דמיונו של השף.

ב"אואזיס" בתל אביב (טשרניחובסקי 1) של השפית רימה אולברה, סעודת "פנטזיה יפנית חורפית מלכותית" תעלה 650 שקל לסועד, ותכלול סשימי של המאצ'י יפני, עטוף באצת קומבו למשך לילה, עם ווסאבי טרי, מרק דאשי וסיגרים של אצות ואורז, אנטריקוט ישראלי עם יוזוקוג'ו, ובצל ירוק בטמפורה, טרטר סקאלופ עם קוויאר טוביקו, ריבת יוזו, מלח מאצ'ה ואטריות אומבושי עבודת יד, רגלי סרטן אלסקי צלוי על מחטי אורן עם חמאת שירו מיסו ומלח ים, האליבוט אטלנטי טרי במרינדה של sake lees צלוי ועטוף בעלי ג'ינג'ר טרי עם ג'ינג'ר כבוש עבודת יד ושיסו פוריקקה, ולקינוח גלידת תה ירוק מאצ'ה ויסמין עם פנקוטה של ניגורי סאקה בניחוח אשכולית אדומה עם סוכריות מתפוצצות בטעם תה ירוק. המחיר כולל יין פרוסקו אקסטרא ברוט DOCG.

במסעדת "Seatara" בתל אביב (רוזנבלום הרצל 8) ארוחה תעלה 500 שקל כולל כוס שמפניה. בתפריט הטעימות של השף אופיר וידבסקי בחירה מתוך: טרטר לוקוס טונה אבוקדו צ'ילי ויניגרט יוזו ולמון גראס, כבד אווז על בריוש רוטב קסיס ואננס ברולה, פילה בקר עם ריבת בצל ופירה כמהין, פפרדלה פירות ים עם שרימפס קלמארי ומולים בציר סרטנים, ופילה לוקוס עם קרם כרובית, פטריות צלויות וציר דגים חמוץ מתוק. בנוסף יהיה במקום תיקלוט שילווה בנגינת כינור, וצלם מגנטים.

במסעדת "קלואליס" ברמת גן (דרך אבא הלל סילבר 16) השף ויקטור גלוגר יארח את השף הספרדי סמואל פרה, לתפריט שיכלול מנות טאפאס שונות, מרק דגים מ"קוסטה דל סול", או מרק שקדים שום ותפוזים עם קרוטונים מטוגנים, פאייה שחורה מחוף הים של "קאלטה", עם שרימפס קלאמרי ומולים, שוק טלה בצלייה אטית, או "לובינה פיירנה", בר ים בגריל עם אורז פיפירנה ופיסטוקים. ולקינוח פאסטייה שוקולד מריר וערמונים, סורבה מנדרינה או קליפות תפוז מסוכרות בשוקולד. החגיגה תעלה 470 שקל לסועד ותכלול כוס שמפניה בחצות.

במסעדת "NG" בתל אביב (אחד העם 6) תיערך סעודת בשרים, שבה יוגשו ברווזים מעושנים, טלאים שלמים, צלעות אסאדו, שוקיים לבנים, פריים ריב מיושן על העצם ושוק לבן בסגנון אירופי. במשך הארוחה יוגשו ללא הגבלה יין אדום, קאווה ספרדית ובירה ישראלית טרייה ולא מפוסטרת מהחבית. המחיר: 480 שקל לסועד.

ב"מסעדת מלון רוטשילד" בתל אביב (רוטשילד 95) מציעים ארוחת דגים ופירות ים בת שש מנות שקוללת: אפריטיף, טטאיק טונה אדומה עם גספצ'יו שזיפים, חמאת עירית וצ'יפס שום, ססינה בקר עם לחם קלוי עגבניה ושמן זית נבאלי ראשון למסיק, צנצנת פרמנטייר תפוח אדמה עם חלמון ביצה וראגו בצל מקורמל וקלאמרי, קונסומה שמפיניון ופורציני, בשר סרטנים וקצף ים, דג לוקוס עם ארטישוק רוטב קוואה ואגוזי מקדמיה, קרם ברולה דבש ולינגוטה שוקולד עם קרם סבלה אגוזי לוז וקרם מישמישים, לצד כוס שמפניה בליקאר. כל זאת, במחיר 430 שקל לסועד.

סילבסטר רועש

במתחם "Plugin" בתל אביב (הברזל 1) אפשר יהיה לשכור תמורת 250 שקל לאדם חדר פרטי לקריוקי לארבע שעות, ובו בר משקאות ותפריט מיוחד שכולל ברוסקטה פטה כבד וניל ואגס בזיגוג ויסקי, טרטר סלמון אצות וואקמה וצ'יפס תפוח עץ בוויניגרט יוזו ומירין, טארטלט ראגו פטריות וירקות שורש, קרצ'ופי בגריל עם חציל שרוף ריקוטה פרסקה וקוויאר בזיליקום, מיני המבורגר טלה וכבד אווז עם איולי שום קונפי רוקט ומרמלדת בצל ומדליוני פילה בקר על קרם פולנטה פרמזן וכמהין.

סילבסטר טבעוני מגוון

ב"משק ברזילי" בתל אביב (אחד העם 6) תתקיים ארוחת טאפאסים טבעונית, לצד פוקצ'ות בטאבון, קוקטיילים, יין ושמפניה, שתלווה במוסיקת ג'ז של ההרכב של עמוס הופמן וחברים. בין הטאפאסים: טופו כבוש באחו בלנקו, ענני כרובית, חומוס מסבחה עם סחוג, פרח קישוא בפירות יבשים, קרם קשיו בננות, כוסמת מונבטת עלים ופקאנים מתובלים. כל מנת טאפאס תוצע במחירים שבין 18 ל-42 שקל.

דניאל לילה

סילבסטר מושחת בבית

מעדניית "גורמה שופ" בתל אביב (אבן גבירול 148) מציעה מארז סילבסטר במחיר 380 שקל. הוא כולל סלמון מעושן בייצור ביתי, כבד אווז, קונפיטורה, בגט טרי, שלוש גבינות מיובאות ובקבוק יין/שמפניה/ברוט.

אפיק גבאי

סילבסטר אלכוהולי

במסעדת "האחים" בתל אביב (אבן גבירול 12) יציעו גם בסילבסטר אלכוהול במחירים סיטונאיים. לדוגמה, שמפניה דרפייר 375-168.51 שקל לבקבוק/ 43.58 לכוס; קאווה החל ב-13.57 שקל לכוס/ 69.35 לבקבוק; צ'ייסר וודקה קטל וואן - 13.12 שקל; קוקטיילים - 25-16 שקל; שמפניה דרפייר רוזה- 245.30 לבקבוק; ישראלי מבעבע - בלאן דה בלאן - 194.73 לבקבוק.

ב"פונדק הדב" בחיפה (שדרות הנשיא 135) מציעים כוס קאווה/ למברוסקו/ יין חם, מנות טרין כבד אווז או קרפצ'יו פילה עגל מתובל במחית פטריות כמהין ופרמזן או פטריות שמפיניון במילוי גבינת עזים, וכמנות עיקריות, 300 גרם אנטריקוט מיושן או לזניית גבינות ברוטב עגבניות או אוסובוקו טלה או 180 גרם, פילה דניס ברוטב כרישה, בצל סגול, יין לבן ושום על מצע של עגבניות בתנור, או 280 גרם חזה אווז ברוטב דרמבוי ותפוזים וקינוח ב-200 שקל לאדם, ובנוסף, אלכסנדר מהחבית שתה כפי יכולתך ב-60 שקל, קאווה או למברוסקו ללא תחתית ב-50 שקל, מואט& שנדון ב-290 שקל, ועוד.

סילבסטר אמנותי

במסעדת "יונה" שבנמל יפו, יושק ליין חדש של מסיבות Bento, עפרה גנור והשף רונן סקינזס יציעו תפריט שיכלול מנות בהשראת ארוחות הבנטו היפניות: קערות אדממה, טרטר אינטיאס עם ג'ינג'ר, יוזו וחטיף אצות, סלמון במיסו על סובה, טמפורה של דג קוד, שיפודי טריאקי ובריוש עם נוטלה וחלבה. באירוע יופיע הרכב הסול־גרוב "אקו וטיטו", ייערך מופע מחול וצלליות של קבוצת "אטום", מיצבי אור של גבריאל אטיאס, ועבודות וידיאו של המארגנים ושל עדו רמון. כניסה: 180 שקל.

סילבסטר בלי להתרושש

ביסטרו "הכובשים" בתל אביב (כובשים 48) מציע ארוחת סילבסטר שלמה ב-120 שקל לסועד. בין הקינוחים לבחירה: קוקו פקאן, בננה בתיבה, סופלה שוקולד, עוגת גבינה אפויה וסלט פירות שוק.

ב"אווזי" שבקניון חוצות המפרץ מציעים ארוחת סטייקים זוגית ושתי כוסות יין ב-150 שקלים.

סילבסטר בבית של זרים

עתליה הירושלמית, שחברה באתר Eatwith לארגון ארוחות משותפות, תערוך בביתה בירושלים משתה ים תיכוני, במחיר 280 שקל לאורח כולל יין ללא תחתית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו