בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"מהשוק למטבח": ספר הבישול הראשון בעולם שצולם באייפון

שגב משה חובק ספר בישול שלישי, הראשון בעולם אשר צולם כולו במצלמת האייפון של השף. הבונוס: מתכון לצלעות טלה

תגובות

אין ספק שפופולריות האינסטגרם והפייסבוק מביאה את חובבי האוכל להתמקצע גם בתחום נוסף: צילום אוכל. במרבית המקרים התוצאה נשארת בתחומי הרשתות החברתיות, אבל כעת נדמה שהעניין מחלחל אל תחום חדש לגמרי - ספרי הבישול. בתוך מבול ספרי הבישול שיצאו לאחרונה לאור, אי אפשר היה להתעלם מדבר אחד מרכזי: למרות הניסוחים היפים, המתכונים המפתים והעיצוב היפהפה, הדבר הבולט אצל כולם היו התמונות. נדמה שמשנה לשנה ספרי הבישול הולכים ומתהדרים ועמם גם איכות התמונות, כרכיב לא פחות חשוב מאשר המתכון.

הוצאת גוונים

השף משה שגב הבין זאת, אך הציג גרסה מקורית משלו לעניין. בין שלל ספרי הבישול, ספרו החדש "מהשוק למטבח" בולט קודם כל בזכות הצילומים שבו - שנעשו כולם מתוך מצלמת טלפון סלולרי. למעשה, זהו הספר הראשון בעולם אשר צולם רובו ככולו ממצלמת האייפון של השף.

שף משה שגב, איך עלתה המחשבה לעשות ספר שלם רק בצילום סלולארי?

"בשנים האחרונות אני מוצא את עצמי מצלם בלי סוף וכמעט כל דבר, וכמובן אוכל. לאחר לא מעט תמונות באיכות שאינה מביכה אף מצלמה, החלטתי שאני אכתוב ואצלם את הספר הבא בעצמי ובאייפון".

"אחרי חצי שנה עם אינסטגרם צבעוני ומעסיק הבנתי שאני רוצה יותר", כותב השף בהקדמה לספרו, "הבנתי שאני לא הולך להיות צלם מזון או סטייליסט של אוכל, אבל ידעתי שאני רוצה לצלם". וכאמור, בספרו השלישי של השף, היוצא בהוצאת "קוראים", החליט שגב לא רק למלא את תפקיד כותב המתכונים והסטייליסט כי אם גם לתפוס את תפקיד הצלם ולהביא תמונות אמנותיות שצולמו על ידו. מי שציפה לתצלומים מגורענים אינסטגראם סטייל נכונה לו הפתעה, מדובר בספר מצוחצח ומעוצב עם תמונות דרמטיות.

זהו הספר השלישי שלך, האם עבדת עליו אחרת?

"מאחד לשני אני משתפר וכך גם הצוות שלי. עבדתי חודשים על המתכונים, ריכזתי את הכל בתיקייה מסודרת, התחברתי לאביחי מזרחי, מהשפים שעובדים אתי כבר הרבה שנים, שף מוכשר ואיש מדהים במיוחד. עבדנו לא מעט בעבר וידעתי שהוא המושלם לפרויקט. בהמשך הצטרף אנטולי מיכאלו שצילם את ספרי הקודם שלא חשב פעמיים והתייצב. הספר הזה היה ללא ספק הרבה יותר מהיר וקל".

אך עם כל הכבוד לתמונות, העיקר כאן הוא כמובן המתכונים, שתנאי הכניסה לספר הוא אחד – כולם חייבים להיות קלים להכנה, עם חומרי גלם שאפשר להשיג בקלות, בכל שוק או מכולת. אל תוך " מהשוק למטבח" יצק השף כ-70 מתכונים המתחלקים לחמישה פרקים: ראשונות, פסטה ותוספות, דגים, בשר ועוף ופרק אחרון המוקדש לקינוחים. בתוך פרק הראשונות אפשר למצוא מקבץ גדול של מתכוני סלטים, כמו סלט לבנה עם פלפלים קלויים, סלט עגבניות או סלט יווני של השף; אבל גם מנות מורכבות יותר כמו סשימי דניס, חומוס עם טאץ', סלמון כבוש וגם לא מעט מרקים.

בפרק הפסטות והתוספות אפשר למצוא החל מפתיתים עם עשבי תיבול, דרך פסטה עם ברוקולי ותרד, גם עוגת בצל ירוק, ריזוטו פטריות עם סלמון וקנלוני גבינות עם שמן זית וארטישוק. בתחום הדגים בחר משה להכניס פילה דג מכוסה בסלט אבוקדו גס ופיסטוקים חריפים, פילה מוסר עם ניוקי, דגים אפויים ומוסר צלוי עם קרפצ'ו אפרסמונים. בפרק הבשר והעוף אפשר למצוא לא מעט מנות כבדים (צלויים, בבירה ובסילאן ועוד), סטייקים, רוסטביף ועוד. בתחום הקינוחים שולטים המסורתיים כמו הבקלוואות, עוגות הסולת והמלבי, לצד טירמיסו, קרפ סוזט ומרמלדה מהירה.

איך התבצעה בחירת המתכונים? לפי מה החלטת איזה מתכון נכנס ואיזה לא?

"הבחירה הייתה פשוטה מאוד. ידעתי שאני רוצה להכניס רק מתכונים שאת כל הרכיבים שלהם ניתן וקל להשיג בשווקים הישראליים".

יש מתכונים שאתה מצטער שלא הכנסת לספר?

"הייתי שמח להכניס עוד כמה מתכוני שוקולד ופסטות. זה תמיד טוב בעיני".

איזה ספר מתחשק לך לכתוב שעוד לא כתבת?

"או...שאלה טובה! יש מלא כאלו. אני אוהב ליצור וכתיבת ספרים היא פלטפורמה מעולה עבורי להגשמת חלומות. כתיבת ספרים זה אחד מהחלומות שהיו לי ועכשיו, כשגם צילמתי, אני מרגיש שהשמיים הם הגבול. אני לומד בשנה האחרונה יותר ויותר על אמנות כנראה שיום אחד אני אמשוך לכיוון הזה".

השף שגב משה (41) חולש כיום על שלוש מסעדות - מסעדת השף "שגב" בהרצליה, ושתי הגרסאות "העממיות" יותר שלה - "שגב אקספרס" ברמת החי"ל ולפני כשנה פתח את השלוחה שלה בקניון הזהב בראשון לציון. אך זהו לא פועלו היחידי של השף. מלבד תכנית טלוויזיה - "הבאסטה של שגב", בה מתרוצץ השף בין שווקי הארץ ומבשל לעיני הקהל (ובשידורים חוזרים אפשר ליפול לא פעם גם על תכניותיו האחרות - "שגב בא לבשל" ו"שגב עולמי"), השיק השף לפני קצת יותר משנה את חברת המזון "CHEF שגב" לממכר מוצרי מזון קפואים, מסלטים ועד הקינוחים. כמו כן, הוא מתפקד כבר שנים כשף הראשי של חברת התעופה הלאומית - אל על.

אחרי כל זה נשאר עוד דבר שבא לך לעשות? איך מג'נגלים בין כל המקומות?

"בנוסף לכל אלו יש עוד כמה דברים. אני מצליח בזכות דבר אחד מרכזי וזה אנשים טובים, מקצוענים שמקיפים אותי. זה הסוד לדעתי".

מהשוק למטבח, מאת השף שגב משה, הוצאת גוונים, 2014, 168 עמודים.

 למתכון מתוך הספר: צלעות טלה עם רוזמרין ומייפל

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו