בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גאווה מתוקה

מדליית זהב לישראל בתחרות השוקולד העולמית

הכל בגלל הזעתר והחלבה: הצלחה גדולה למועמדים הישראלים - איקה שוקולד וברונו שוקולד, באוסקר של השוקולד שנערך אמש בפירנצה

14תגובות

השוקולטיירית איקה כהן זכתה אמש במדליית הזהב בקטגוריית גנאש ושוקולד מריר, באוסקר של השוקולדים: The International Chocolate Awards. בתחרות השוקולד שנערכה בפירנצה, איטליה הגישה כהן גנאש זעתר וכבשה את השופטים.

התחרות נוסדה בשנת 2012 על ידי השוקולטיירים הבכירים מרטין כריסטי, מוניקה מסקיני ומרסל פרסיליה במטרה לתמוך בחברות לייצור שוקולד, במגדלי הקקאו ובבעלי מלאכה הקטנים. דרך התחרות מקווים המארגנים לזהות את השוקולד האיכותי ביותר מרחבי העולם החל מהחקלאים שמגדלים את הקקאו ועד לשוקולטיירים המשובחים, ולקדם אותם. וכמו באירוויזיון, גם כאן - בשלב הראשון בתחרות נעשה סבב מקומי בארצות המשתתפות, ממנו מתגבשת נבחרת שעולה לתחרות העולמית על שלביה.

רויטרס

בשנת 2012 יעל רוז, ישראלית החיה בלונדון ומארגנת פסטיבלי שוקולד בעולם, יצרה קשר עם בכירי השוקולטיירים בארץ והציעה להם להשתתף בתחרות העולמית. מתוך שפע המועמדים נבחרו שלושה: קרדינל, הולי קקאו ואיקה שוקולד (כהן). הייצוג הישראלי חזר בתחרות הראשונה עם מדליית ברונזה עבור פרלינה לימון שיצרה איקה כהן וזכה לשבחים רבים. בשנת 2013 הגיעו ארצה השופטים לתחרות המקומית והתוצאות לא אחרו לבוא: הפרלינים של איקה שוקולד זכו ב- 10 פרסים מתוכם 3 זהב ו- 4 כסף. כבוד גדול נרשם באותה תחרות כשרק השוקולטייריות זכו והן ייצגו את ישראל בסבב הבינלאומי ב- 2013: אורה שביט, סיגל קרפל, ברונו שוקולד ושוב – איקה כהן. ההשגים לא פסחו גם על הנבחרת הזאת וישראל זכתה במדליית כסף בתחרות הבינלאומית (על פרלין ארל גריי של איקה כהן).

ב-2014 לא התקיים סבב ישראלי והמועמדים שלחו שוקולדים באופן עצמאי ולגמר העפליו איקה כהן וברונו שוקולד. כאמור, שלחה כהן פרלין זעתר, "זה התחיל כמחווה שלי לתחרות על הזכייה בכסף ב 2013", מספרת כהן ל"הארץ" מאיטליה, "וזה המשיך כפי שהסתבר הערב להצלחה גדולה בתחרות ופרלין שדובר רבות אודותיו, בגלל שרבים מהשופטים לא הכירו את הזעתר. הם אהבו את האיזון עם המלח וההרמוניה הכללית של הפרלין". בהכנת פרלין הזעתר המנצח השתתפו גם השוקולטיירים דובי זולטי ודורית טריואקס.  גם שוקולד ברונו של השוקולטיירית יוליה פרגר, יחזור מחר לארץ בידיים מלאות פרסים כשזכה בשתי מדליות כסף עבור פרלין חלווה ופרלין מומביי קראנץ. בתחרות השנה 31 קטגוריות, מחטיפי שוקולד, עבור בשוקולד מריר, ממולא, לבן ועוד.

Patrizia Minelli


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו