בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אנסטסיה: בית הקפה הטבעוני הראשון בתל אביב

בית הקפה הטבעוני הראשון בתולדות תל אביב יוצא לדרך ופונה לא רק אל הטבעונים, אלא גם אל חבריהם אוכלי הבשר

34תגובות

סמנו ביומן מאורע היסטורי: בית קפה ראשון בתולדות תל אביב, שכל כולו טבעוני, ייפתח בתחילת השבוע הבא להרצה בתל אביב. אנסטסיה, הוא לא עוד בית קפה עם כמה מנות טבעוניות, או תפריט מיוחד לטבעונים, אלא בית קפה טבעוני גאה עם הורים טבעונים גאים שמטרתם היא אחת  - להוכיח לציבור הרחב שיש אוכל טבעוני טעים וסקסי וגם אתם הקרניבורים יכולים למצוא בו מענה שיגרום לכם לדלג אולי, פעם אחת, על ארוחה בשרית.

מאחורי המקום עומדים תמר איילון ורועי עזר, שלפני שנתיים נפל להם האסימון והחליטו לשנות כיוון בחיים. איילון היא בכלל אדריכלית במקצועה (והיא גם האחראית על עיצוב המקום) ואילו עזר היה שותף בבר "צינה", עד שפרש לאחר שאורח חייו החדש התנגש עם חיי הלילה. "אחרי שנחשפנו למציאות האיומה של בעלי החיים עשינו שינוי גדול בחיינו, ובית קפה זאת הדרך האקטיביסטית שלנו", אומרת איילון על הסיבות שגרמו לה לפתוח את אנסטסיה. "זאת הדרך שלנו לעשות את העולם שפוי יותר לילדינו, אנחנו עושים אקטיביזם שקט על ידי מוצר לא פחות ממעולה שיסביר שאין סיבה להכניס בעלי חיים לצלחת". עזר עצמו מציין כי היה רוצה לפנות לאנשי האוכל במטרה לעורר אצלם חשיבה אחרת, ומוכיח זאת דרך חומרי הגלם ייחודים כמו מאקה וגוג'י, אבל שניהם מסבירים כי המטרה הראשונית היא בעיקר לענות על צורך – בית קפה שעדיין חסר בעיר המלאה בבתי קפה אחרים.

תמר איילון

אם עד לפני שנתיים הייתה בעיה להשיג מנה טבעונית שעוברת תחת ידיו של שף, השנה האחרונה היוותה קפיצת מדרגה משמעותית עם פתיחה של מקומות כמו מסעדת זכאים ומסעדת סלבדור הצנועה בפלורנטין, משק ברזילאי על קו התפר בין הצמחונות לטבעונות וכמובן וההסבה המפורסמת של ננוצ'קה בה כבר דובר רבות. גם בבתי הקפה נרשמה התעוררות לצורך הטבעוני ותוצאותיה הם תפריטי מחמד לטבעונים. אבל בית קפה מושקע בלב הפריים טיים, שאינו חבוי במושב אי שם בגליל - אין, והשניים ראו בזה הזדמנות. "זה חלק מהעניין", ממשיכה איילון, "אנחנו באים להראות שזה העתיד, אבל בלי להטיף ובלי פנטיות, אלא דווקא לטבעונים בתחילת דרכם ולחבריהם אוכלי הבשר ולא באיזה מקום בגליל, אלא במרכז תל אביב". הפנייה לכולם תיעשה כאן (כך לפחות הם מאמינים) בעיקר דרך הקיבה, "באנו לשבור את הסטיגמה שאין הנאה באוכל הטבעוני ואי אפשר להגיש אותו יפה ומפתה ואנחנו מאמינים בזה לגמרי".

בתחילת הדרך, כשהקפה היה עוד בגדר רעיון ניסו חבריהם של השניים להוריד אותם מהעניין, או לפחות לעגל פינות בתחום החלב לקפה. איילון מציינת כי קריאות כמו: "מה?! קפה בלי חלב?" היו מנת חלקם לאורך כל הדרך, "אבל עכשיו הם יודעים שקפה הולך מעולה עם חלב שקדים והוא טעים מאוד". לטובת בניית התפריט הובא השף יפתח ברקת, השף הטבעוני איש סדנאות הבישול והקייטרינג "יפתח לחם". "יפתח הוא פשוט אוצר בלום שקיבלנו במתנה", אומרת עליו איילון ומפרטת את תרומתו לתפריט במנות טבעוניות למתחילים ולמתקדמים המגיעים אל מחוז הטבעונאות, הRaw food-  ומנות ללא גלוטן, אורגניות ברובן, המסומנים בתפריט עצמו, עניין שמסתמן כהקלה רצינית על האורח ההדיוט במשימת ההתמצאות בין המנות. בתפריט רשימה ארוכה של משקאות מאזור השייקים והמיצים הירוקים וכמעט בכולם מזונות-על עשירי נוטריינטים, מינרלים וויטמינים, שעשויים לספק לאורח הלוגם את כל הצרכים שלו למשך זמן רב, "זה נועד לכך שכל אחד יוכל להפחית ארוחה בשרית אחת לפחות". מלבד משקאות ולא מעט סוגי קפה ותחליפיו, הגיע הזמן להתרכז באוכל. בתפריט אפשר למצוא פרליני שוקולד נטולי חלב כמובן שנועדו ללוות את הקפה, ארוחות בוקר הכוללות גרנולה ומוזלי, פאטה שיבולת שועל עם קרם פיסטוק וגם ארוחה רצינית למי שרוצה לפתוח שולחן על הבוקר עם סלסלת לחמים, חביתת חומוס, מאזטים וממרחים. לשעות המאוחרות יותר יש בתפריט כריכים כמו כריך רצועות טופו עם דבש חרובים, טחינה ופטריות צלויות ובורגר שעועית. בסלטים ובראשונות נרשמו פרחי פולנטה, עלי גפן עם טחינה ספירולינה, סלט זעתר, קולרבי-וואקמה, סלט שומר עם קוביות תפוז ואצות ועוד. במנות העיקריות קרפ מקדמיה עם ירקות מוקפצים וטופו, קציצות שעועית שחורה, מרקים וגם פנקייק חומוס. בקינוחים, תחום שנשאר חיוור בדרך כלל, מקבל כאן טיפול מוקפד עם פנקוטה מתובלת, מוס קוקוס, בראוניז, עוגת מוס בננה ופירות יער ועוד, כולם כמובן בהתאם לתקנות.

כאמור, אנסטסיה תפתח שעריה ביום ראשון במתכונת הרצה, מה שאומר ששעות הפעילות והתפריט יפעלו במתכונת מצומצמת.

אנסטסיה. פרישמן 54 פינת ריינס, תל אביב. שעות הפעילות לאחר ההרצה: א'-ה' – 07:30-00:00, ו'-עד השעה 18:00, ש'-09:00-00:00. טלפון: 0524412884



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו