בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

כך תכינו לבנה טבעוני

חייבים גבינות בארוחה? כך אפשר להכין לבד ובקלות גבינת לבנה קשיו ממתכון של השף אילן פלד

26תגובות

טבעונים טבעונים, אבל פה ושם עולה הגעגוע לטעם המוכר ההוא וגבינת הלבנה קשיו הזאת היא מענה די טוב לדבר. אז ביקשנו מהשף אילן פלד (לשעבר בבר קיימא) את המתכון וזה מה שהוא היה מוכן לחשוף.

"כדי שהלבנה תצא בצורה מושלמת, חשוב להקפיד להיצמד להוראות המתכון, כמו למשל לטחון היטב את אגוזי הקשיו, או לערבב את המרקם פעמיים ביום בימים חמים, אחרת יצטברו גושים והגבינה תתקלקל. בדרך כלל אני מגיש את המנה יחד עם חמוצים שנעשים אצלנו במסעדה – שילוב של חצי חומץ חצי מלח, יחד עם לחמניה, שמן זית, עגבניה, מלפפון – קלאסי".

באדיבות מסעדת הבר קיימא

גבינת לבנה קשיו

חומרים:

1 ק"ג קשיו

מים

מלח

ההכנה:

משרים את הקשיו כמה שעות ומסננים.

מעבירים לבלנדר לפי כוסות - חצי כפית מלח על כל כוס קשיו מושרה (מסונן) ומכסים במים (בלבד - עד גובה הקשיו ולא יותר).

טוחנים למרקם חלק מאד - לזה צריך בלנדר, רוב מעבדי המזון לא עושים מרקם חלק.

מעבירים לקערה (עדיף חרס או זכוכית ולא מתכת או פלסטיק) מכסים בבד - לא רשת, וקושרים עם גומיה.

משאירים על השיש 3-4 ימים (תלוי במזג האוויר), מערבבים פעם ביום (בימי קיץ חמים מאוד או מטבח חם מאוד רצוי פעמיים ביום).

הערה: ניתן לשמור במקרר (בצנצנת אטומה) כשבועיים ויותר, במידה ולא נפתח.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו