בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות

נאם: האם נולדה יורשת לבית תאילנדי?

צונאמי אסייתי: עוד מסעדה תאילנדית אותנטית חדשה נפתחה השבוע בתל אביב, במטרה לעורר געגוע לאוכל הרחוב התאילנדי. האם אנחנו בנויים לכל העומס הזה?

17תגובות

באופן רשמי אפשר להכריז כעת שלא מדובר בגל אסייתי השוטף את מסעדות הארץ, אלא במבול ולראייה, רק בשבועות האחרונים נפתחו: TYO היפנית, סקון נקון התאילנדית בראשון לציון, סטיישן 9 תאילנדית כשרה בירושלים, ניני האצ'י היפני אף הוא, מועדון הקצינים המחודש, אקיקו סושי בר במתחם שרונה וקצת קודם לכן Taya של השף ירון שנבל בקדימה ודלי אסייתי בהוד השרון, בית האוכל המהיר צ'ופ צ'ופ ובטח שכחנו מישהו. תוסיפו לכל אלה את שלל המסעדות האסייתיות שנפתחו בשנה האחרונה ונדמה שאפילו הפלאפל בסכנה. צונאמי? קטן עלינו. רגע לפני שלא נוכל יותר להריח קארי וסויה, נפתחה בתחילת השבוע – נאם, מסעדה תאילנדית אותנטית חדשה, הפעם ברחוב דיזנגוף בתל אביב.

בני אדם

מאחורי נאם (NAM – מים יצוקים בשפה התאית) עומדים שלושה שותפים, איל לנגליב, אביאל אוסלנדר והשחקן אורי הוכמן. לנגליב, מסעדן ותיק הוא מי שעמד מאחורי המסעדות ׳טוקטוק׳, ׳סאטורי׳ ו׳​טייגר לילי' שברמת החי"ל ונאם היא מסעדתו התאילנדית הרביעית.  אוסלנדר, הוא מי שניהל בשמונה השנים האחרונות את "פסטה מיה" ברמת החי"ל ובאמתחתו 15 שנות מסעדנות. להוכמן זו לא הנגיעה הראשונה בעולם האוכל, שכן היה שותף בעבר בבר "המרפאה" ובמסעדת החוף "לה לה לנד". החזון של השלושה הוא להחזיר שוב לקהל את חווית המטבח התאי האותנטי ולא זה המתיימר להתאים את עצמו לחך המערבי. אם חוזרים לשם הנבחר של המסעדה, מסבירים מקימי המקום כי הוא קשור בקשר ישיר גם למנות, שכן המים היצוקים במקרה הנוכחי הם הרוטב והנאם הוא האפקט האחרון המתווסף למנה ומעניק לה את טעמה.

בני אדם

מבחינת התפריט בנאם בחרו להדגיש בעיקר את אוכל הרחוב התאילנדי ויחד עמו את המטבח התאילנדי המורחב, בדגש על שימוש במתכונים המקוריים מתאילנד ואפילו חומרי הגלם, כמו הירקות התאילנדיים מגודלים עבור המסעדה במיוחד. דגש נוסף, חשוב לא פחות הוא עניין המטריד לא מעט ישראלים ברגע שהם פוגשים מנה אסייתית – המחיר. בהצצה לתפריט (הלא גדול) אפשר לגלות ארבע מחלקות – סלטים, מרקים, ראשונות ועיקריות. בסלטים נמצאים הסום טאם המתבקש (31 שקלים), לאפ גאי - סלט העוף הקצוץ (31 שקלים), נאם טוק עם סינטה (41 שקלים) ועוד. במרקים – טום יאם מככב (52 שקלים), מרק קוטייאו עם אטריות אורז, כרוב סיני, קריספי שום ובוטנים (49 שקלים) ועוד. בראשונות פי גאי, כנפי העוף המוכרות גם מטייגר לילי (31 שקלים), אגרול וסאיי קוק איסן (31 שקלים) היא נקניקייה מבשר לבן עם אורז ושום. בעיקריות – החל מהפאד תאי (49 שקלים) ועד נתחי הדגים ברוטב חלב קוקוס וקארי של פלה פאד פט (69 שקלים), אפשר למצוא גם את הפאד קא פאו עם רוטב הצדפות התאילנדי ועלי הקפאו, גם אטריות הסומן בקארי (51 שקלים) ומנות נוספות. בקינוחים בולטים מלבי חלב קוקוס עם קרם מנגו (29 שקלים) וטפיוקה עם ערמוני מים (33 שקלים). עכשיו נשאלת השאלה מתי תפתח המסעדה האסייתית הבאה והאם אנחנו בנויים לזה?

נאם, דיזנגוף 275, טלפון: 03-6708050, פתוח ימים א׳-ש׳ 12:00-24:00​



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו