בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איפה אוכלים השבוע

שבע המלצות לשבעה ימים

העראייס הכי טוב בארץ, האפי האוור משתלם וטעים, פטיסרי סודי בדרך לירושלים ובראנץ' שחייבים להכיר. שבע הצעות קולינריות שיענו לכם על השאלה: איפה אוכלים השבוע?

15תגובות

שבוע וחצי לסיום החופש הגדול הוא הזמן הטוב ביותר לצאת מהבית ולנצל את הימים האחרונים שעוד נתגעגע אליהם. וגם השבוע, כמו תמיד, אנחנו עם שבע הצעות לבילוי ברחבי הארץ: פסטיבל שף תאכל, פטיסרי מול נוף יפהפה, העראייס הכי טוב בארץ וכמובן בראנץ' שחייבים להכיר, בקיצור: שבע סיבות טובות לצאת מהבית.

ראשון  | שני | שלישי | רביעי | חמישי | שישי | שבת

יום ראשון 17.8

אם אתם אורחים קבועים במדור, ודאי שמתם לב שאנחנו בעד לפתוח את השבוע עם כמה שיותר אוכל ואלכוהול בדם, או כפי שאנחנו קוראים לזה – פינת השעה השמחה. והשבוע בחרנו לפתוח אותו עם ג'ונו, אחד מברי היין הוותיקים (יחסית) בתל אביב שהנגישו את היין לקהל הרחב בזכות ההחלטה להגיש בכוסות יינות ששמורים בדרך כלל לבקבוקים בלבד במחירים סבירים עד הוגנים.

אוכלים ושותים: בשקט בשקט שמנו לב שבג'ונו למדו מהי המשמעות האמיתית של האפי האוור: לא ארוחה כבדה, אלא נשנוש קל עם כוס יין בצד וחלאס – הביתה! לכן, מגישים כאן במשך שלוש שעות בלבד תפריט שלם של ברוסקטות ב-7 שקלים. בין הברוסקטות אפשר למצוא: פסטו גבינת עיזים עם חציל קלוי ופלפל קלוי, או סרדינים במרינדת עשבי תיבול ופרמז'ן, ברוסקטת קפרזה, או כזאת עם אנשובי וממרח פלפלים, או ברוסקטת פרושוטו עם בצל אפוי ועוד. כשמוסיפים ליד את תפריט היין בכוסות אפשר ליפול על מציאות כמו: רומיאו וג'ולייט 2011 של פאסימנטו ב- 42 שקלים, או שאבלי סיינט בלייר ב- 49 שקלים, רוזה של פול מאס ב- 36 שקלים ועוד.

מתי: בימים א'-ו' בין השעות 17:00-20:00

בשורה התחתונה: אם לא למילאנו, אז לפחות לכיכר מילאנו.

ג'ונו בר יין, דה האז 1, כיכר מילאנו, תל אביב

תומר לוין

יום שני 18.8

בגדול, פסטיבלי אוכל יכולים להיות דבר מעצבן מאוד והמוני מדי, אבל בצוק העתים וכשהארנק מתרוקן – הצעה לארוחת ערב מלאה כולל מנת ראשונה, עיקרית וקינוח ב-79 שקלים, עשויה להיות דיל די מעניין. אתמול התחיל ברחבי הארץ פסטיבל "שף תאכל" שמציע בפעם ה-18 ארוחות מלאות ביותר מ- 55 מסעדות שנפרשות מהצפון לדרום, כשהפעם עושים לא מעט כבוד גם לטבעונים.

אוכלים ושותים: כאמור, הרעיון של שף תאכל הוא ארוחה מלאה (לא כולל שתייה) ב-79 שקלים ולכל מסעדה יש את הדיל שלה, ובין המסעדות שלוקחות חלק אפשר למצוא את: ננוצ'קה הטבעונית, אסיה מוניקה של השף דניאל זך, בלזק האשדודית, מסעדות רשת ג'ויה, ג'קו בנתניה, גספאצ'ו אשקלון, הרובע השישי בתל-אביב, שיין אנד שארפ של יענקלה שיין, קלימרה בנמל יפו, מסעדות רשת ריבר, מסעדת הצדף בראשון לציון, גבריאלה הירושלמית ועוד מסעדות רבות נוספות ברחבי הארץ. פרטים נוספים, כאן.

מתי: בין ה-17-28 באוגוסט. באמצע שבוע 79 שקלים, בסוף השבוע – 89 שקלים.

בשורה התחתונה: אם עוברים על הרשימה אפשר ליפול על כמה מציאות שוות במיוחד.

פסטיבל "שף תאכל", ברחבי הארץ

באדיבות מסעדת קלימרה

יום שלישי 19.8

טוב, עזבו אותנו מפסטיבלים ותנו לנו להתרכז במה שחשוב באמת: מקומות חדשים שצריך להכיר, והפעם שווה להרחיק עד נצרת. כבר שנים אנחנו טוענים שנצרת היא פנינה קולינרית שיום אחד תתגלה לחובבי האוכל האדוקים: השוק, חנויות התבלינים, הטחינה והחלבה ולא מעט מסעדות שמשחקות על קשת רחבה מאוד של סגנונות. כך במקרה נפלנו על העראייס הכי טעים שיצא לנו למצוא לאחרונה ואנחנו חובבי עראייס גדולים.

אוכלים ושותים: למסעדת קנארי הגענו במקרה ואפשר להתבלבל כאן בקלות. מצד אחד חלל שנראה כמו חמאם עתיק בעל קשתות גדולות ומרשימות, מצד שני עיצוב קצת של אולם אירועים עם סלטים רבים למרכז השולחן ברגע שמתיישבים. אבל אל תתנו לכל זה לבלבל אתכם, כי המנות העיקריות עושות הכל כדי לברוח משם, עם מנות יוצאות דופן בתפריט כמו מנת לשון ברוטב, או טחול נפלא ממולא כשהוא חריף ופיקנטי. אך הסיבה האמתית להתנחל כאן היא בכלל בגלל מנת העראייס. יש בלא מעט מסעדות ערביות (ולא רק) גרסאות שונות ומשונות לעראייס – פיתה ממולאת בבשר טחון עם יוגורט או בלעדיו, צרובה על גריל או על פלנצ'ה. ובמקרה הנוכחי, תמורת 70 שקלים יגישו לכם צלחת ענק ובה משולשי פיתה קלויים ובהם קבב עשבוני ושומי עם ממרח חריף, בצל וצנוברים, אך חף מכל תיבול כאומר – תנו לבשר לדבר.

בשורה התחתונה: האם מצאנו את העראייס הטוב בארץ? חובבי אוכל הרחוב – אל תחמיצו.

קנארי, הגליל 1, המעיין, נצרת

רותם מימון

יום רביעי 20.8

הדרך אל קיבוץ קריית ענבים מעולם לא הייתה משתלמת יותר ולא רק בגלל הנוף, אלא בגלל מה שמחכה בסוף - פטיסרי בוטיק בשם "אפרת בייקרי" - שאחראי על מאפי בוקר, עוגות עוגיות, לחמים ופטיפורים, לצד קפה שאפשר לשתות במרפסת או כמו כל הדברים - לקחת הביתה. מאחורי השם מסתתרת הבעלים והיזמית של המקום, אפרת שרף, שלקחה מבנה ישן של הקיבוץ והפכה אותו לפטיסרי צרפתי קלאסי. הבונוס: בימי שישי פועל כאן גם בית קפה לילדים בקרון העץ הסמוך.

אוכלים ושותים: המאפים של אפרת מרהיבים לא פחות מהנוף. התחרות הקשה יותר היא בין עוגות הפאי, למשל פיסטוק מול מקרונים נפלאים, עוגות בחושות שונות שכל אחת מענגת יותר (אל תפספסו את עוגת פיסטוק ודובדבן אמרנה). ועוד לא אמרנו דבר על החלות והבריושים שמכינים כאן בסוף השבוע ועל קלאסיקות נהדרות של היער השחור ופרי-ברסט. אין פה ארוחות בוקר ממש, אבל אם תתעקשו יכולים להרכיב לכם פלטות של גבינות וקצת מאפים וירקות ליד. זה שווה את זה.

בשורה התחתונה: נקודה שחייבים להכיר בדרך לירושלים.

אפרת בייקרי, קיבוץ קריית ענבים

רותם מימון

יום חמישי 21.8

סוף השבוע בפתח ועל כן פנו את היומן מהתחייבויות ושריינו לכם ערב, שאמנם הכותרת שלו היא "מחווה לדרום", אבל בפועל מדובר בערב שכולל לא מעט כמויות יין. בעלי יקב קדמא מכפר אוריה, החליטו גם הם לסייע לעוד יקבים כמותם שנקלעו למצוקה בעקבות "צוק איתן" והערב, ביותר משמץ של אופטימיות, הם אגדו סביבם כמה יקבים נבחרים מהדרום והשפלה ויחד יציעו טעימות ורכישות. אגב, סיכוי יותר מסביר שתתאהבו במקום, אז אם תרצו לקחת חלק בבציר הקרוב – זה הזמן להודיע.

אוכלים ושותים: כוסות יין רבות יימזגו הערב ובהן היינות של יקב רמאן מניר בנים, יקב צ'ימבליסטה ממושב אביגדור, יקב בזק שיביא עמו גם את הזיתים, הצימוקים ומוצרים נוספים תוצרת המשק, כרם ברק – חוות רוזנברג, יביאו לא רק יין אלא גם גבינות בתוצרת עצמית וכמובן יקב קדמא עצמו.

בשורה התחתונה: הזמן הנכון לרכוש יין לראש השנה.

יקב קדמא, מושב כפר אוריה

אי–פי

יום שישי 22.8

יום שישי הוא זמן טוב לבקר בזכרון יעקב, אבל רגע לפני שההמונים פושטים על המדרחוב ביום שבת, שישי בצהריים הוא עדיין זמן שפוי כאן. ואם אתם כבר כאן ותוקף אתכם הרעב, המדרחוב מספק שפע מלכודות תיירים, שאחריהן נותר חור בכיס. אבל באחת מהסמטאות מסתתרת מסעדה איטלקית צנועה וחביבה: מנואלה. המסעדה, שדוגלת בפשטות ובנגישות גם באוכל וגם בתמחור, נראית כמו בית איטלקי שיצר השף נדב שרז. התפריט במקום קטן ומהודק עם מיטב המנות של המטבח האיטלקי מה שהופך אותו למתאים לכל המשפחה.

אוכלים ושותים: השף שזכה לאחרונה במקום השלישי בתחרות "פיצאיולו" (אליפות ישראל בהכנת פיצה, כן יש תחרות כזאת), עלה על רעיון שמשלב הכי טוב את הקיץ, פיצה ובירה. בתפריט הצהריים של יום שישי תוכלו למצוא את "פיצה & בירה" שאומר בעצם שתקבלו כל פיצה מהתפריט או פיצה מהמנות המיוחדות + אנטיספטי קטן + שליש כוס בירה מהחבית  ב- 55 שקלים בלבד. חוץ מפיצת המרגריטה עטורת השבחים, אפשר למצוא פה פיצה גרקו עם רוטב עגבניות, חצילים קלויים גבינת עזים וזיתי טאסוס, פיצה פונגי, פיצת אנשובי ארוגולה ברוטב עגבניות, ולה פצה- פיצה עם סלמי, ארטישוקים ופלפלים קלויים, ומתפריט הפיצות המיוחדות שנוספו לתפריט החדש ניתן למצוא מגוון מעניין ומקורי במיוחד של פיצות: פיצה המבורגר, פיצה לבנה עם פרושוטו תאנים וקרם מסקרפונה ופיצה סלסיצ'ה עם פרחי זוקיני.

בשורה התחתונה: יש איפה לאכול בזכרון יעקב.

מנואלה, המייסדים 49, זכרון יעקב

בועז לביא

יום שבת 23.8

אל תתבלבלו מהכתובת: יש "חוות צוק" ויש את "חוות צוק המעדנייה". בשביל הראשונה תצטרכו להרחיק עד עמק האלה ובשביל השנייה רק עד מרכז מסחרי מנומנם אחד בלב רמת אביב החדשה. אל תתנו גם לשם "מעדנייה" להטעות אתכם: למרות שיש כאן גם מעדנייה, חוות צוק היא בראש ובראשונה מסעדת בשר מהטובות בעיר, יש בה יד של שף שיודעת את העבודה והיא גם מספקת על ארוחות בוקר מהמפנקות ביותר שתפגשו בתל אביב. .

אוכלים ושותים: התכוננו, מדובר בשחיתות על משטחי עץ גדולים ומרשימים. לשמרנים היינו מציעים ללכת על ארוחה זוגית שכוללת ביצים לכל אחד, מבחר גבינות כולל אלה של חוות צוק (ואיזה גבינות מעולות), ממרחים ומטבלים מהמעדנייה, סלט ירקות, לחם שאור ולחמניות, מוזלי של גרנולה, יוגורט בקר, פירות העונה ודבש מהחווה, חמאה, ריבה, קרואסונים, מיץ ושתייה חמה (90 שקלים). למתקדמים ראוי ללכת על "בוקר של אמיצים", שכולל 120 גרם אנטריקוט פרוס עם ביצי עין, תפוחי אדמה על הפלנצ'ה, סלט עגבניות ושמנת חמוצה או איולי ארטישוק (65 שקלים), קרואסון פינוקים עם ממרח עגבניות מיובשות, גבינת עיזים, חציל וביצת עין (32 שקלים) וארוחת מעדנייה צמחוני - כשעל משטח העץ עולות פנכות על פנכות, וצלחות של גבינות וירקות ושפע הפתעות שמגיעות ממטבח המעדנייה לזוג או ליחיד (49 שקלים יחיד, 78 שקלים לזוג). לסיום היינו הולכים על "מעדניית גבינות", כאן זה נקרא ארוחת בוקר, אבל בפועל מדובר בקינוח לכל דבר וברוח המקום - קרש ועליו גבינות קשות פירות ומרקחות (42 שקלים ליחיד או 78 שקלים לזוג).

מתי: כל יום עד השעה 12:00.

בשורה התחתונה: אם עדיין לא ביקרתם, זה הזמן.

חוות צוק, משה פרלוק 5, רמת אביב, תל אביב

רותם מימון

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן:http://bit.ly/1jJ3xdy

לשאלות, הערות, רעיונות ובקשות, כתבו לנו: food@haaretz.co.il

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו