טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איפה אוכלים השבוע

שבע הצעות לשבעה ימים

שבע הצעות קולינריות לכל יום בשבוע: המסעדה ההודית הטובה בישראל, סיור יקבים בטוסקנה הישראלית, מצאנו בריזה בטבעון ומהי ארוחת הבוקר הטובה בתל אביב?

תגובות

סוף השבוע נגמר והדרך הטובה ביותר להתמודד עם שבוע חדש זה לתכנן לאן לצאת השבוע: פסטיבל הודי בטאיזו או סיבוב בין היקבים של כרמי יוסף? או אולי בכלל ללכת על ארוחת הבוקר הטובה ביותר בתל אביב? כל ההצעות לשבוע טוב כבר כאן:

ראשון | שני | שלישי | רביעי | חמישי | שישי | שבת

יום ראשון 29.6

בכל יום ראשון בחודשים האחרונים מתחפשת טאיזו של השף יובל בן נריה למסעדה הודית וממשיכה את המסורת שהחל השף עוד במסעדת הרברט סמואל. בטאיזו הרחיב בן נריה את הקשר עם הודו והתוצאה היא חוויה קולינרית מסעירה שלידה לונה פארק הוא גן שעשועים.

מה אוכלים? בן נריה הרכיב תפריט מיוחד יחד עם השפית ההודית סג'ידה בן צור, שמתכתב עם הקו של טאיזו – יותר מ-25 מנות מחבלי ארץ שונים בהודו עם פרשנות יוצאת דופן של בן נריה. התפריט מתחלק לראשונות (48- 68 שקלים), ביניים וגדולות (עד 148 שקלים) ושווה להניח לידי המלצרים את מלאכת הניווט. כך זרמו אלינו מנות מסעירות של סשימי דג חרב עם צ'אטני עגבניות חריף עד דמעות שקיבל איזון מצד יוגורט באפלו וחציל באש וקיבל את התואר המנה החריפה של העונה, גם מלאי כופתה ופאקורה, תבשיל המסאמן שעשוי גם לסגור את הפינה הטבעונית והצמחונית, באטר צ'יקן וטנדורי קלמרי.

בשורה התחתונה: בכל יום ראשון טאיזו היא המסעדה ההודית הטובה ביותר בארץ.

טאיזו. מנחם בגין 23, תל אביב

איליה מלניקוב

יום שני 30.6

כשמסעדה חוגגת עשור בימינו זה לא דבר של מה בכך, איך שלא מסתכלים על זה. בסיטארה של המסעדן הראל בלו החלו אתמול בערב לציין את מסיבת העשור בעשרה ימים של חגיגות, כשבכל ערב יוצעו לקהל עשר מנות מיוחדות שיצרו עשרה שפים, כמו דיוויד פרנקל, עומר מילר, דוד ויוסף ועוד. מעבר לחגיגות העשור, הסיבה האמיתית להגיע לכאן היא העובדה שההכנסות ייתרמו לאגודה למלחמה בסרטן ולדאגה לשלומם של הילדים החולים.

מה אוכלים? כאמור, כל שף תרם מנה אחת לתפריט, כך שבין יתר המנות תמצאו פה טרטר עגל, במיות מוחמצות, פופקורן קינואה, חומץ שרי ואיולי חזרת של השף דייויד פרנקל מפרונטו (58 שקלים), קרם ברולה פורצ'יני, ערמונים קלויים, פטריות ירדן ושמן כמהין לבנות של השף יוסי שטרית מקיטשן מרקט (59 שקלים), סיגר לוקוס עם קרם פרש של השף עומר מילר (88 שקלים), סשימי דג ים עם קרם  פרש, איולי יוזו, תפו"א קונפי ואבקת זיתי טאסוס של השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה (62 שקלים); סביצ'ה אינטיאס בוויניגרט גזר, כמון ולימון עם עגבניות קונקסה של השף איל לביא (68 שקלים); כבד אווז צרוב עם אבקת אניס, קציפת סלק ודובדבנים טריים של השפים דודו אלמקייס ויוסי שטרית (85 שקלים), שיפוד שקדי עגל ולבבות עוף על טחינה ירוקה, נענע ואגוזים של השף שאול בן אדרת  (62 שקלים) ואיך אפשר בלי קינוח של השף קונדיטור ערן שוורצברד?

בשורה התחתונה: הסיבה הכי טובה לאכול.

סיטארה, רוזנבלום הרצל 8, תל אביב

בן יוסטר

יום שלישי 1.7

בטבעון יש מרבץ גדול מאוד של מקומות מצוינים, נעימים וטעימים, כך שאם אתם נמצאים באזור אין סיבה לעצור באיזו רשת קפה בתחנת דלק. כך, בין היתר, שווה לערוך ביקור חוזר (או ראשון למי שטרם היה פה) במסעדה הוותיקה שלו ביער. אם מגיעים בשעת ערב, שווה להזמין שולחן דווקא בחצר השומרים ולהיווכח שיש אמת בשמועה על הימצאות אוויר נעים בישראל.

מה אוכלים? שלו ביער התחדשה בשף הראל נחום (קונפי) שלקח את התפריט הקיים, ניער אותו רענן לכדי תפריט קיצי וסוף סוף נכנסו למסעדה גם מנות טבעוניות. הבונוס: אפשר להזמין הכל גם בחצאי מנות. כך אפשר למצוא סיגר במילוי שקדי עגל, לימון כבוש ואריסה על יוגורט חמצמץ (55 שקלים), כיסוני גבינות עם עגבניות צלויות ושום קונפי (45 שקלים), סלט חיטה מעושנת, עם עגבניות צלויות וסלמון כבוש (42 שקלים) ופסטה אדומה עם קוקי סאן ז'אק צרוב (92 שקלים).

בשורה התחתונה: מתי בפעם האחרונה יצאתם לבלות בטבעון?

שלו ביער. שכון האלה 2, קרית טבעון

יום רביעי 2.7

גם ירושלים לא הצליחה לחמוק מגל המסעדות האסייתיות ובין הפתיחות המתוקשרות שקרו בעיר השנה, אפשר לציין גם את סטיישן 9. סטיישן 9 שנולדה לפני קצת יותר מחודש (על ידי בעלי הפוקצ'ה בר) מביאה לירושלים גם היא את המטבח האסייתי עם מנות מוייטנאם, תאילנד ואינדונזיה בפרשנות ישראלית כשרה. התוצאה: מפתיעה לטובה.

מה אוכלים? מיטב הלהיטים האסייתים, לא יותר, לא פחות. בראשונות: מיקיטורי פרגית בצ'אטני ועד באו ברווז או באו אסאדו, מדים סאם דרך גיוזה ועד מרקים כמו ראמן, אגאדשי טופו וטום יאם (42-48 שקלים), מנות ווק קלאסיות (62 שקלים), כמו: פאד תאי (62 שקלים), פאד קפאו עם ביצת עין על אורז מוקפץ עם ירקות, צ'ילי ובשר בקר ברוטב סויה מתובלת (68 שקלים). עוד בתפריט אפשר למצוא את הצ'יקורה - קציצות דגים ברוטב צ'ילי וירקות קצוצים ממלזיה (42 שקלים), קרפצ'יו דג בצריבה עדינה של שמן שומשום (42 שקלים), סלטים ועוד.

בשורה התחתונה: מקום המפלט הטוב מההמון שמציף את מתחם התחנה ועוד לא גילה את הבאו והדים סאם.

סטיישן 9. מתחם התחנה, ירושלים

באדיבות המקום

יום חמישי 3.7

סוף השבוע באוויר וזה הזמן לקניות בשוק. למי שמצא את עצמו (בטעות) בסמוך לשוק הכרמל ומחפש גם ממנו מקום מפלט, שווה להכיר את אחד הסודות הכי טעימים בשוק – גאלבי, או בשם המוכר שלו יותר – המקום של ענת. מכירים את המקומות האלה שהייתם רוצים לשמור רק לעצמכם, כדי שלא יתקלקלו? אז זה המקום, למרות שיש לו כבר מעריצים רבים ששומרים גם הם את הסוד לעצמם, כי זה לא מסעדה – זה בית.

מה אוכלים? נצלו את העובדה שהמקום פתוח משעות הבוקר המוקדמות לקפה או ארוחות בוקר קלילות, אבל השאירו מקום דווקא לארוחת צהריים. אצל ענת מסתתר חומוס (חצילים) שיכול לתת פייט הגון לחומוסיות הכרם, סלטים ביתיים, קציצות עוף ממכרות וגולת הכותרת: קובה סלק, שמוגשת עם אורז לבן בצד. במרק מוסיפה ענת גם דלעת שממתנת את טעמי הסלק ומוסיפה מתיקות נעימה בעצמה, יחד עם עלי מנגולד, לימון והרבה מאוד שום. הטוויסט טמון לא רק במרק כי אם בקובה עצמה שכן הבצק הרך שלה מסתיר בחובו מילוי של בשר כבש, שבושל עוד בטרם הוכנס אל תוך הבצק ויוצר קובה נפלאה, ארומטית, מתקתקה-חמוצה וחורגת מהמיינסטרים.

בשורה התחתונה: מי רוצה לעשות קניות כשיש אוכל כל כך טוב?

גאלבי (המקום של ענת), הכרמל 23, תל אביב

רותם מימון

יום שישי 4.7

את סוף השבוע שווה לפתוח בסיור יקבים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, וגם השבוע נמשיך את הסיבוב באזור כרמי יוסף על שלוחותיו. פנו מקום בקיבה והתחילו את היום בביקור בכרם ברק במושב בקוע, וסביר להניח שתוך דקות תתאהבו ביקב הבוטיק שנמצא בחוות רוזנברג. חוץ מיין, המקום מציע גם  לחמים וגבינות שמיוצרים במקום. משם ממשיכים ליקב בזק בכרמי יוסף שם נתעכב לטעימת רוחב של יינות 2009 - 2010, ולקינוח אתם חייבים ביקור במרכז המבקרים של יקב ברבדו בכרמי יוסף. פה תיווכחו שהקלישאה על טוסקנה, נכונה. בין כל הטעימות השאירו מקום גם לארוחת צהריים באחת ממסעדות האזור (הפתוחות בשישי בבוקר), למשל בשביל עיזים במושב טל שחר.

מה אוכלים? שביל עיזים הוא מתחם כפרי קטן הכולל בית קפה, מעדנייה, דיר ומחלבה. בית הקפה / מסעדה ניזון בין היתר מתוצרת המשק שדוגל בשיטת הסלואו פוד. בין היתר תמצאו כאן ארוחות בוקר זוגיות הכוללות את כל החשודים המידיים ביצים, ירקות בתוספת גבינות מהמשק. שקשוקה – המוגשת לצד ג'בטה לבנה וטחינה, כריך גבינת עזים עגבניות ועלי בייבי, סלט אורז מלא עם ירקות, אגוזים ועגבניות מיובשות, סלט פטה עיזים עם ירקות חתוכים גס, קוביות לחם קלוי, רביולי בטטה/ פטריות ועוד.

בשורה התחתונה: חבל ארץ שטומן בחובו שילוב נהדר של יין, גבינות, לחמים ואוכל טוב.

שביל העיזים, משק 17, מושב טל שחר

יקב כרם ברק, חוות רוזנברג, מושב בקוע

יקב בזק, הורד 21, כרמי יוסף

יקב ברבדו, הארז 5, כרמי יוסף

באבדיבות המקום

יום שבת 5.7

את השבת תקדישו לבראנץ' וככל הנראה תצטרכו להרים טלפון מעכשיו למלון הבוטיק עלמה לאונג' ולהזמין מקום מעכשיו לארוחת הבוקר של יום שבת. בהמשך למגמת השתלטות השפים על מלונות עם מסעדות בוטיק מיופייפות, גם יונתן רושפלד היה חייב לקחת חלק. עוד לפני שפתח את הרברט סמואל הכשרה, הקים את עלמה לאונג' כסלון המלכותי של מלון הבוטיק של קבוצת עדי'ס לייפסטייל. הצוות שמאחורי המקום יצר בועה אירופאית שקטה ומנותקת מסביבתה, עם כורסאות קטיפה ומפיות שחורות ואווירה על גבול המוזיאון. בהמשך לאותו קו בחר רושפלד לעשות בגלגול הנוכחי בופה קטן ודי חלומי שמסתמן כאחת מארוחות הבוקר הטובות בתל אביב.

מה אוכלים? אפשרות אחת היא ללכת על הבופה, אפשרות שנייה היא ללכת על מנות בוקר אישיות, או לעשות כמונו ולשלב. בבופה תמצאו שני סוגי נקניקים, סלמון כבוש, גבינות בוטיק קשות וגבינות רכות, סלט ביצים, סלט טונה, סלט פנצנלה, סלט עלמה, אנטיפסטי מעודן ועוד. סלסלת הלחמים המושקעת תציע לכם גם בייגלים מצופי פרג וקרואסונים אווריריים. מבחינת המנות אפשר לבחור בין זוג קרואסוני חמאה עם סלמון או האם עם רוטב הולנדייז וביצי עין, בבנדיקט עם סלמון או האם, ואפילו ב"יער איטלקי" זוג ביצי עין על פולנטה עם פטריות. כשתפקחו את העיניים לא תאמינו שאתם ברחוב יבנה. (מחיר לארוחת בוקר בין 84- 92 שקלים).

מתי: ארוחות בוקר מוגשות בשישי-שבת עד השעה 11:00, בראנץ' עד השעה 16:00

בשורה התחתונה: אל תגלו, אבל כנראה שזו ארוחת הבוקר הטובה בתל אביב.

עלמה לאונג' - יבנה 23, תל אביב

 

סיון אסקיו

כתבו לנו: food@haaretz.co.il

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות