בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איפה אוכלים השבוע?

שבע המלצות לשבעה ימים

עצירה בפטיסרי הטוב בתל אביב, ארוחת ערב טבעונית סודית מול השקיעה, המסעדה האיטלקית הטובה בירושלים ועוד ארבע הצעות שיענו על השאלה: איפה אוכלים השבוע?

14תגובות

יש אלטרנטיבה לשביזות יום א', לחדשות הקשות ולמונדיאל: תכנון כל אפשרויות הבילוי השבוע. כתמיד, שבע אופציות להתמודד עם שבוע העבודה הקרוב: ארוחת ערב טבעונית במסה או אולי דווקא מול השקיעה בחווה בעמק חפר? עצירה בפטיסרי הטוב בתל אביב או אולי ארוחת בוקר שלא הכרתם? כל ההצעות כאן:

ראשון | שני | שלישי | רביעי | חמישי | שישי | שבת

יום ראשון 6.7

מסעדות השף אימצו באיחור מה את התפריטים הטבעוניים לחיקם, אך משזיהו את הפוטנציאל הגלום בבניית תפריט טבעוני חסר פשרות ומפנק בדיוק כמו לכל לקוח אחר, השפים לא נחים לרגע. המצטרפת האחרונה לגל התפריטים הטבעוניים היא מסעדת מסה של השף אביב משה, שיצרה תפריט טעימות מרשים שאינו דומה לאף תפריט טבעוני אחר בעיר.

מה אוכלים? כמו כל ארוחה במסה מדובר במנות ראוותניות ומרובות חומרי גלם. סדרו היטב את כרית מאחורי הגב והתכוננו למסע לא קצר מהמנה הראשונה ועד לקינוח. ארוחת הטעימות טבעונית משתנה מפעם לפעם ובמקרה הנוכחי מתחילה עם מרק דלעת שבמרכזו כיפת מלבי של חלב קוקוס מדגימה את החזון של השף אביב משה. אחריה מנה נפלאה של פטריות יער במילוי כמהין עם חסות סלנובה ברוטב שמפניה בצד. ככל שמתקדמים הולכות המנות וגדלות ומנת שניצל טופו עם קרם שורשים מדגים זאת. המנה העיקרית היא מנת מעורב ירושלמי, כמו שמשה אוהב לעשות, רק טבעונית. את הבשר מחליף טופו, אבל את ההצגה גונבים גרגרי חומוס והחציל השרוף שהשתרע לו מתחת יחד עם טחינה חריפה מאריסה. אם חשבתם שנגמר, מחכה לכם קינוח שגם אורחים אומניבורים ירצו לקחת ביס – מקפא טחינה וממתק תמרים עם שערות חלבה וקרם קוקוס.

כמה: 175 שקלים לחמש המנות.

מתי: כל יום ראשון או בהזמנה מראש.

בשורה התחתונה: תפריט שגם אוכלי כל לטשו אליו עיניים וזה לא מעט.

מסה, הארבעה 19, תל אביב

רותם מימון

יום שני 7.7

אחרי ההצלחה העצומה של מסעדת הבשרים "אלבמה" בנתניה (תנסו להשיג שם מקום ושיהיה לכם בהצלחה) ו"פונדק דה לוקס" שהחזיר את עישון הבשרים לאופנה, זה היה רק עניין של זמן עד שיצוצו עוד מסעדות המקדשות את הברביקיו וגם ברעננה מבקשים לקחת חלק בתענוג. הכירו את באקארו, ברביקיו ג'וינט אמריקאי עם דגש גדול על נתחי בשר אימתניים בבישול איטי ובמעשנה.

מה אוכלים? בתפריט מהודק וקצר הדגש הוא על מסלול טעימות של שישה או שמונה נתחים בטכניקות בישול וצלייה שונות, המוגשים למרכז השולחן. רצוי להיות חובבי בשר מתקדמים שכן בהדרגה ולפי הקצב שלכם יגיעו אל השולחן מגשי עץ ועליהם כמויות אוכל בלתי נדלות, מפרגית נפלאה מעושנת, עבור בסינטה ושפונדרה על העצם בבישול של שמונה שעות, נתח קצבים, פלאנק ובריסקט שעברו כל אחד מהם עישון אחר ועד ברוסט טלה וחזה מולארד. חוץ מכל אלה מגיעים גם תפוח אדמה מדורה, תבשיל שעועית ובשר בברביקיו, ואיך אפשר בלי קולסלאו? למבקשים לחרוג מהמסלול אפשר למצוא גם נתחי סינטה או פילה בקר וצלעות טלה.

כמה: מסלול טעימות 6 נתחים – 145 שקלים / 8 נתחים – 180 שקלים.

בשורה התחתונה: העישון חזר לאופנה ובאקארו היא תחנה טובה להתחיל ללמוד בה.

באקארו, זרחין 13, רעננה

באדיבות המקום

יום שלישי 8.7

אחרי כל האוכל הזה אפשר לעשות עצירה רגע בשביל קינוח. נשאיר בצד את הקלישאה על קפיצה קטנה לפריז, אבל אם עוד טרם ביקרתם בקארם, הפטיסרי הטוב כרגע בתל אביב, זה הזמן. בעיר שבה כל מכין קרואסון שקדים קורא לעצמו פטיסרי, קארם הוא שחקן אחר בליגה. המקום נפתח לפני כשנה ונדמה שזה בדיוק מה שהיה חסר בתל אביב: נקודה קטנה ויפה, מרוחקת מלב העשייה, עם ויטרינה שמציגה לראווה אקלרים, מילפיי, מקרונים ושאר עינוגים בהצדעה לגדול הקונדיטורים הצרפתיים - מארי אנטואן קארם.

מה אוכלים? מדי יום משתנה כאן התצוגה, כך שבין יתר הדברים אפשר למצוא מיני טארטלטים עם שוקולד או עם פירות, אקלרים מחיי נפשות עם קרמל או עם פטל, מוס קפה או פיננסייר פירות יער. גם מילפיי קלאסי, עוגות בחושות של שוקולד ופרג, פיסטוק דובדבן אמרנה, או קוקוס שוקולד, עוגיות ולחמים תוצרת המקום. למגיעים ביום שישי בבוקר יהיה קשה להימנע ממוס שוקולד דולצ׳ה של ולרונה עם קרמל ומעט מלח בציפוי שוקולד חלב ושברי לוז ובתחתית קרמל מלוח.

בשורה התחתונה: נחזור ונצהיר: קארם הוא הפטיסרי הטוב ביותר בתל אביב.

קארם, מעבר יבוק 5 שכונת נחלת יצחק, תל אביב

רותם מימון

יום רביעי 9.7

שנייה לפני שסוף השבוע מגיע ושוק מחנה יהודה נעשה צפוף עד אימה, יום רביעי מסתמן כיום הכי טוב לביקור בו. ואם אתם כבר כאן, לא תאכלו משהו? השבוע, הבחירה שלנו היא טופולינו, אחת המסעדות האיטלקיות הצנועות כמו גם הטובות בארץ. במטבח תמצאו את יונה ששון ושי גיני, שמעבר להכנת אוכל, חקרו ולמדו את תולדות המטבח היהודי באיטליה ואת הפרשנות הם מגישים כאן.

מה אוכלים? החל ממנת הארנצ'יני לפתיחה, עבור בפסטות בייצור עצמי כמו פסטה בורי. גם שלל מנות ניוקי מככבות פה, אבל אין ספק שהכתר שייך לניוקי סלק עם אגוזים ותרד שמרשים לא רק בצבע אלא גם בטעם. מנות חובה נוספות הם ניוקי ערמונים וקציצות לוקוס במרק חסה, שום ולימון. בקיצור, לא דבר שרואים בכל יום.

בשורה התחתונה: כשהשוק עולה על גדותיו, טופולינו היא עיר מקלט.

טופולינו, אגריפס 62, ירושלים

רותם מימון

יום חמישי 10.7

השנה האחרונה יצרה מספר חסר תקדים של גינות אורגניות בארץ המנפקות לכל דורש סלסלה בכל סוף שבוע ובה ירקות (אורגניים כמובן), שזה עתה נקטפו. אחד העוסקים הוותיקים בתחום הוא השף אלעד להב, שאחרי סיבוב במסעדות נחשבות בארץ ובעולם הפך לטבעוני וחזר אל מושב ילדותו – כפר חגלה שם הקים את החווה החקלאית שלו. היום זו הזדמנות נדירה לראות אותו מבשל וגם לצאת קצת מהשגרה של מסעדות לארוחת ערב בחווה.

מה אוכלים? מנות קיציות (טבעוניות) המבוססות על כל ירקות ופירות החווה. הארוחה תתחיל עם השקיעה ותציע לפתיחה אנטי פסטי ופוקצ'ות מהטאבון, אחרי אפריטיף של נקטר מלפפון, מלון, פפאיה ואוזו יוגשו ספרינג רולס עם אטריות שעועית ומנגו, מרק עגבניות קיץ צלויות לצד עלה גפן ממולא בלבנה טבעונית. בהמשך יגיעו גם רביולי במילוי דלעת ערמונים, פולנטה מתירס מתוק עם קייל מאודה, שיפוד טופו קדיתא ופטריות יער במרינדה. אחרי כל זה תשאירו מקום לקינוח של קראמבל אגסים עם סורבה קוקוס-לימון.

מתי: הארוחה החד פעמית תתקיים היום החל מהשעה 20.00

כמה: 260 שקלים לאדם כולל יין חופשי

לפרטים: http://bit.ly/15tVfik

בשורה התחתונה: הארוחות של אלעד להב הן חוויה שאף טבעוני שמכבד את עצמו לא יכול לפספס.

השף האורגני, מושב חוגלה עמק חפר

רותם מימון

יום שישי 11.7

נמאס לכם מארוחות הבוקר השבלוניות שמציעות את השילוש הידוע של ביצים-גבינות-לחם? הגיע הזמן שתכירו ארוחת בוקר חדשה שמסתובבת בתל אביב בשבועות האחרונים ועוד לא טעמתם: ב"סנדוויץ'", הסנדוויץ' בר של השפים קובי בנדלק ועופר אלמליח החליטו לשבור שגרה ולהציע ארוחות בוקר מושחתות שהלחם הוא רק תירוץ בהן.

מה אוכלים? קודם שותים איזה קוקטייל של בוקר כמו שפריץ או ערק אשכוליות (24 שקלים) ואחר כך קרואסון בוקר ממולא בשינקין מעושן וביצת עין, או את מנת האומאמי של ביצה מקושקשת עם פטריות, אספרגוס ים וממרח פרמזן, הגרסה המקומית לקרוק מדאם עם תערובת גבינות ושינקין עם ביצת עין מעל, שקשוקות ופלטת נקניקים ששוברת את השוק. המחירים נעים בין 32-60 שקלים, כולל סלט המוגש עם כל מנה ומזטים.

מתי: כל יום שישי (בלבד) בין 10.00-17.00

בשורה התחתונה: אחת הפרשנויות המוצלחות יותר לארוחת בוקר.

סנדוויץ', נחלת בנימין 59, תל אביב

יום שבת 12.7

סיור בצפון הוא הזדמנות מעולה לחזור שוב ושוב אל מסעדת אל תנור שבכניסה לכפר רינה שליד נצרת. אמנם למסעדות הנמצאות בתחנת דלק יצא שם מעט מפוקפק אבל אל תנור של זיאד עבאס עושה הרבה כבוד לאוכל הערבי המסורתי, לעשבי הבר הטריים, ולתבשילים הייחודיים של המטבח הערבי ושוברת מוסכמות לגבי כל מה שחשבתם על שיפודיות.

מה אוכלים? אם תגיעו בסוף השבוע עוד תוכלו לשים את היד על ארוחת שבירת צום הראמדאן, ארוחה מיוחדת שנפתחת עם מרק צח וכמות בלתי נגמרת של סלטים (ספרנו לפחות 15 כאלה) שחוזרים ומתמלאים שוב ושוב. בעיקרית כדאי להתעכב על אחת ממנות הדגל של אל תנור ולהזמין צוואר או כתף טלה ממולאים באורז וצנוברים (לא זול, אבל שווה כל שקל). בסיום הארוחה חיכה קטאייף ממולא בגבינת עיזים ששלח אותנו הביתה מובסים לנוכח כמויות האוכל האלה.

בשורה התחתונה: גם אם ביקרתם באל תנור, תמיד יש פה עוד מנה שלא ניסיתם.

אל תנור, תחנת דלק סונול צומת ריינה, נצרת עילית
 

טל-פז תקשורת

רוצים להישאר מעודכנים על מדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

מוזמנים לכתוב אלינו בכל עת: food@haaretz.co.il

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו