טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לגזור ולשמור: איפה אוכלים ושותים בדרום

11תגובות

בימים אלה רוב הארץ אמנם מתפקד כחזית ובעלי מסעדות, קטנות כגדולות, בכל מקום מדווחים על ירידה חדה במספר המבקרים, אבל במקרה של בעלי העסקים בדרום המצב מסתמן כאנוש ממש. מה שהיה אמור להיות רגע השיא של השנה מבחינת הבילויים והטיולים, נראה מזה שלושה שבועות כקיץ שיהיה קשה להתאושש ממנו, אם בכלל. אם בימים כתיקונם בעלי מסעדות ובתי אוכל בדרום נאבקים על כל מבקר ואורח, בעתות לחימה מרבית המקומות סגורים. אמנם כרגע מצב הרוח בקרשים והדבר האחרון שנראה באופק הוא יציאה לסיור יקבים בדרום, או קפיצה מבר למסעדה באשדוד או באר שבע, אבל כולנו תקווה שכל זה ייגמר ובקרוב. סולידריות, היא לא מילה גסה.

עשרה מקומות (מתוך רבים וטובים) שלא צריך מלחמה בשביל לבקר בהם:

מסעדת ארטישוק –

המסעדה המשפחתית הכפרית שנפתחה בתחילת 2014 במושב גיאה על ידי אירה קובלובה, מתבססת על תפריט שיצר השף אנדרה בלקין, שנע בין איטליה לצרפת, עם עצירה לביקור באזורי המטבח הישראלי. ארטישוק היא עוף נדיר באזור שכן היא פועלת בדרך כלל במשך כל השבוע, מהבוקר ועד הערב (ומשתדלת גם בימים אלה). לא עניין של מה בכך באזור. בימים כתיקונם מה אוכלים כאן? מארוחות בוקר (החל מ-46 שקלים) הכוללות שקשוקות ושלל אומלטים (בין 32-52 שקלים), בצהריים ובערב אפשר למצוא קרפציו (44 שקלים), פטה כבד בנוסח פרובנס (44 שקלים), אנטיפסטי, מנות עיקריות כמו רביולי קונפי חצילים (62 שקלים), פסטה ארטישוק (56 שקלים), המבורגר הבית (62 שקלים), סטייקים ועוד.

ארטישוק, רחוב שדמה 42, מושב גיאה, 053-7226605

סמילנסקי –

בניגוד למה שאתם חושבים באר שבע טומנת בחובה לא מעט בתי אוכל מצוינים, שרק סובלים מיחסי ציבור גרועים, זאת אומרת – כאלו שאנשי המרכז לא שומעים עליהם וחבל. אחד המקרים שהגיע הזמן לעשות עמו תיקון הוא סמילנסקי, ששובר את קו המסעדות העממיות ואמנם מגדיר עצמו כטאפאס בר, אבל אל תתנו להגדרה להטעות אתכם - גודל המנות מרשים, בטוח שביחס למנות עיקריות בתל אביב. ומה אוכלים כאן? התפריט מתחלק לטאפאס ירקות וגבינות (בין 14 -48 שקלים), טאפאס דגים (42-49 שקלים), טאפאס בשר (בין 29-52 שקלים) ובין היתר אפשר למצוא: פטאטס בראוואס, מיני המבורגר, פינצו'ס של פרגית, סלמון על הפלאנצ'ה, סלקים צלויים עם סנט מור ועוד.

סמילנסקי, סמילנסקי 23, באר שבע, 08-6654854

טל קבסה (באידבות המקום)

G קפה –

אחרי שפתח בחודש מרץ לפני שנה את מסעדת אנדיב במלון ווסט באשדוד, פתח השף גיא פרץ בקיץ שעבר את קפה G על שפת האגם המלאכותי בפארק אשדוד ים (מול חוף הקשתות), כנקודת מוצא לעוד בתי קפה שיבואו אחר והוכיח שגם באשדוד אפשר לעמוד לא מעט זמן בתור בשביל לתפוס מקום. מלבד היתרון הגדול של לשבת על שפת אגם ולראות את הים, מדובר פה בקפה עם  מנות ענקיות, קינוחים אימתניים (כמו עוגיות אוריאו בטמפורה) ומחירים סופר הוגנים. למשל: ארוחות בוקר מלכותית עם כל הגינונים של קאווה, ביצים עלומות ובריוש פריך, תפריט פוקצ'ות על הטאבון, פסטות, דגים ופיצות דקיקות וקריספיות, ועוד בתפריט הרחב: פסטייה, הרינג שמאלץ, איקרה ויקיטורי ועוד.

ג'י קפה, פארק אשדוד ים, אשדוד, 08-6484164

רותם מימון

פוקצ'ינה –

מסעדה איטלקית החבויה בין רחובות אזור התעשייה של קריית מלאכי (באר טוביה) שהוקמה על ידי השף שגיא בן טל לפני שש שנים כבר. הרעיון הוא פשוט: אוכל טעים ולא מתיימר חלבי וכשר (פתוח מא'-ו', עד כניסת השבת) שאנשים אוהבים (וכן, לא מעט מנות כאן חורגות מהגדרה האיטלקית ובכל זאת). אנשי המילואים באזור (מניסיון אישי) כבר גילו את המקום בזכות המשלוחים שהוא עושה החל משעות הבוקר ועד שעות הערב, ללא חיוב. ומה בתפריט? קודם כל מחירים שכבר לא רואים במרכז ואחר כך כל מה שיש לבית קפה ומסעדה חלבית להציע: ברוסקטות, גלילת חציל, יקיטורי חלומי ואפילו עלי סיגר על לבנה. לצד כריכים, סלטים וטוסטים. בעיקריות: בצק עלים ממולא בגבינות (32 שקלים), פיצות (35-46 שקלים), פסטות (42-48 שקלים), קנלוני (49 שקלים), קישים ועוד.

פוקצ'ינה, אזור התעשייה באר טוביה, 08-8602655

יקב בוטיק רמת נגב –

יקב הבוטיק המדברי יצא לדרך בשנת 1997 כיקב קדש ברנע שהחל בשתילת כרמי קברנה סוביניון בלב המדבר, או יותר נכון בסמוך למושב. הספקנים שצקצקו ביכולת להצמיח ענבים ליין איכותי במדבר נאלצו אחר כך לשתות אותו ולהיווכח באיכויות. בשנת 2013 שינה היקב את שמו ליקב רמת נגב כצורך לבטא את אזור הגידול המיוחד וחיזוק הדגש על עשייה אקולוגית. כיום הוא משלב בטכניקות שלו אלמנטים של עולם חדש עם עולם ישן ובין היינות שאפשר לבוא לשתות ולרכוש במרכז המבקרים הקטן: סדרת קדש ברנע הכוללת מרלו וקברנה סוביניון 2012, רוזה מעולה משנת 2013, את הסדרה נווה מדבר עם יין לבן המורכב משרדונה, פרנק וסוביניון בלאן והסדרה האדומה של רמון. מלבד טעימות ישמחו לערוך לכם כאן סיור בין כרמי האזור ובכלל – מושב קדש ברנע הוא נקודה טובה לצאת לטיולים באזור. כיקב בוטיק קטן, רצוי ליצור קשר לפני שמגיעים.

יקב רמת נגב, מושב קדש ברנע (ניצני סיני), 08-6555849

באדיבות המקום

הגינה האורגנית של משק חביביאן –

במסגרת גינות הירק האורגניות המנפקות סלים עם תוצרת חקלאית שנקטפה כמה שעות קודם לכן, הגיע הזמן להכיר את משק חביביאן ממושב הודיה. למשפחת חביביאן 3 חממות ו-12 דונם של גינת ירק עם כל מה שאפשר לחלום בבישול העונתי (אפילו מתכונים קיבלנו עם הזמנת הסל): למעלה מ-20 זני עגבניות, צנוניות, מלפפונים, קישואים בצבעים, עגבניות שרי, פלפלים, תפוחי אדמה, חסות שונות, שעועיות, חצילים ועשבי תיבול כמו עיריות ובזיליקום. מחירי הסלים נעים על פי גודלם, החל מ-85 שקלים ותוספת של 15 שקלים על המשלוח שמגיע כמעט כמו הרקטות עד תל אביב וירושלים.

משק חביביאן, מושב הודיה, 050-3412360

אריק ברנשטיין

בלזק

אחת המסעדות האהובות עלינו באופן אישי ואין ספק בכלל שאם הייתה ממוקמת בלב תל אביב, היה מדובר במגה להיט. המסעדה הצרפתית של השף נתי שפריר ממוקמת בלב שכונת מגורים מנומנמת באשדוד, הדוגלת בין היתר בשימוש בחומרי גלם מהסביבה הקרובה, למשל: לא מעט מהמנות מבוססות על גבינות הבוטיק של משק קורנמל ושל גבינות צאלה, כך שאם אתם בענייני ריזוטו גבינתי במיוחד, זה המקום. ההמלצה שלנו: מוס לבנה, האינטרפרטציה הקינוחית ללבנה משלבת מחית פיסטוק, ערמונים, לבנה ושמן זית, כמובן. התוצאה: קינוח חצי מתקתק, חצי חמצמץ ואפילו טיפה מלוח. חוץ מזה, בימי שישי אפשר למצוא פה עסקית מצוינת עם מנות ראשונות למרכז השולחן ומשלמים רק על המנה העיקרית, כמו: סטייק שייטל ברוטב שמנת ופסטו עגבניות מיובשות או פקיילע טלה תבשיל נתחי טלה במנגולד מושחר ושעועית לבנה (92 שקלים), ועוד.

בלזק, האשל 11, אשדוד 08-8536336

רותם מימון

כרמים

לפתוח מסעדה בשוטף זה לא עניין פשוט, אז דמיינו מה זה לפתוח מסעדה בימים הללו? ובכן, הגידו מזל טוב - מסעדת השף השנייה של סהר רפאל נפתחת ממש בימים אלה להרצה בבאר שבע וממשיכה את הקו של מסעדת האם הוותיקה – מסעדת שף יוקרתית עם מנות המזוהות עם סהר רפאל עוד מכרמים במושב סגולה (כמו המרק בצל הכפרי צרפתי, טורטליני פורצ'יני, ניוקי בטטה, ביף סטרוגנוף ועוד. גם במסעדה החדשה התפריט ינוע בין ארוחות בוקר (49 שקלים), עסקיות (בין 65-89 שקלים) וערב.

כרמים, דרך חברון 66, באר שבע, 08-9966444

מבשלת הנגב –

מבשלת הבירות נגב, החלה את דרכה בכלל כמבשלה ביתית קטנה מהראשונות בארץ, אי אז בשנת 2005. תשע שנים אחר כך, הנגב עברה מקום, גדלה ונחשבת לאחת המבשלות הטובות והמוערכות בישראל עם פרסים והוקרות מקיר אל קיר. אם אתם נמצאים באזור קריית גת זו הזדמנות טובה מאוד להכיר מקרוב את תהליך הייצור של הבירות (המעולות, יש לציין) וכן – גם לשתות משהו: אחת הבירות הקיציות – בירה פסיפלורה, או האמבר אייל עטורת השבחים, למתקדמים כדאי להתעכב על פורטר אלון הקשוחה ואת הבירה החדשה שלהם – עומר, מעדות הלאגר. בקרוב, עתידה המבשלה לפתוח גם בר במקום שבכלל יסגור את הפינה.

מבשלת הנגב, כסליו 27, קריית גת, 08-6886070

באדיבות המקום

קונדיטוריית הבוטיק של אייל מיכאלי –

במושב ניר בנים מסתתרת קונדיטוריה (ולצידה בית קפה) של השף קונדיטור אייל מיכאלי שלא רק עושה מאפים חלומיים, אלא גם מספק את אחת הארוחות בוקר הטובות והכיפיות בדרום. השף –קונדיטור מיכאלי מתמחה בין היתר במאפים איטלקיים וקינוחים ששווים הגעה מרחוק, כמו גם לחמים (שיפון וכוסמין), עוגות ביתיות, פוקצ'ות ופיצוניות. בקפה, אפשר לאכול את כל אלה ובנוסף תפריט מהודק שכאמור מציע ארוחות בוקר משובחות (תנסו כבר עכשיו להזמין מקום ליום שישי) ובחמישי בערב מקבל המקום לבוש איטלקי והתפריט מתמלא גם בפסטות, בפיצות ופוקצ'ות כמנות עיקריות.

אייל מיכאלי, מושב ניר בנים, 08-8583031
 

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן: http://bit.ly/1jJ3xdy

מוזמנים לכתוב אלינו בכל עת: food@haaretz.co.il

 

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#