בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המלצת השף

המסעדות שאסור לפספס ברומא

רומא היא פנינה קולינרית, אך גם עשויה להיות מלכודת תיירים אחת גדולה. השף מנה שטרום עם חמש הצעות לתחנות קולינריות שאסור לפספס בביקור בעיר וכוללות את הקפה, הפסטה והפיצה הטובים ביותר ברומא

13תגובות

עשרות פעמים ביקרתי ברומא וזאת העיר האהובה עלי מבחינה קולינרית. אחד הדברים החשובים שלמדתי זה שמאוד לא מומלץ ללכת למסעדות גורמה ברומא. הסיבה לכך היא פשוטה: ברוב המקרים נופלים על מלכודות תיירים ומה שאני לרוב מחפש זה את המקומות הפשוטים והביתיים, בילויים של רומאים ולא של תיירים. לרומא יש חיבה גדולה מאוד לאוכל רחוב ולכן זה לא פלא שכל דבר הם מסווגים כאן כקפה הכי טוב באיטליה, הפיצה הכי טובה, הגלידה והפסטה.

יש כאן לא מעט מסעדות וכדי לא להתבלבל ולהגיע למקומות הנכונים אני תמיד מעדיף להתייעץ עם מוכרים בחנויות ואף פעם לא סומך על מילה של קונסיירים במלונות. כזה אני, מתחקה אחר המקומיים.

מנה שטרום

אז כמו שאמרתי, ממש אין טעם לחפש מסעדות במדריך מישלן וגם טריפ אדוויזר לא תמיד יעזור. בעיקר אם אתם רוצים, באמת ובתמים, לטעום את האוכל האמיתי והביתי של רומא. ללא ספק שה- Sora Margherita שבגטו היהודי, היא תחנת חובה בביקור ברומא. שום שלט בכניסה, לא יסגיר את המתרחש בפנים. למעשה, אפילו אם תעמדו בפתח המסעדה סיכוי גדול שתתקשו להבחין בה.

שולחנות עץ פשוטים, תפריט על נייר, משתנה בכל יום, אולי אף תאלצו לשבת עם כמה אנשים זרים. האוכל עצמו משקף את המטבח הרומאי היהודי (רק אל תצפו למטבח כשר), אוכל ביתי משובח, פשוט וטעים.

מנה שטרום

Sora Margherita, Piazza Della Cinque Scole 30, 06-6874216

מנה שטרום

התחנה הקולינארית הבאה שלי ברומא היא הפיצרייה Sforno, אך אומר זאת כך: זוהי פיצרייה קצת אחרת. פיצרייה שחושבת מחוץ לקופסה. אמנם בסיס הפיצה הוא נפוליטני ואף הגעתי למקום בהמלצתו של Antimo Caputo – איש הקמח של נאפולי, אך יחד עם זאת הפיצות והתוספות שמעל נלקחים למקומות אחרים. למשל פיצה Cacio e Pepe, שלמעשה לקוחה ממנת פסטה רומאית מסורתית עם שמן זית, פקורינו רומאנו ופלפל שחור. ב-Sforno לקחו את הרעיון לפיצה לבנה צעד אחד קדימה, והציבו במרכזה מטחנת פלפל. חוץ מזה, יש כאן גם תפריט יומי של ארנצ'יני (כדורי אורז ממולאים) שניחן אף הוא בדמיון ויצירתיות. בהחלט שווה לנדוד קצת מהמרכז, בכדי לבקר במקום. ניתן להגיע, בקלות יחסית ברכבת התחתית, או במונית כמובן. ועכשיו הסייגים: המקום פתוח רק בערב וחייבים להזמין מקום מראש, וכן סגור ביום א'.


 Sforno, Via Statilio Ottato 110/116, +39 06 7154 6118

מנה שטרום

את רומא אני מכיר בכלל לא רע, הייתי שם עשרות פעמים ואכלתי באין סוף מסעדות, ועדיין, אני שמח תמיד לגלות מקום שלא הכרתי. את חנות הנקניקים Viola אשר נמצאת ב-Campo Di Fiori, היא מבחינתי נקודה קריטית, שאי אפשר לחזור לקמפנלו מבלי לבקר שם. ב- Viola תמיד יקבלו אתכם בשמחה ובטעימות רבות. אחרי שהעמסתי על כבודתי עוד 14 ק"ג, החלטתי לשאול לעצתו של בעל החנות על מסעדה טובה ופשוטה, שבה אוכל להסעיד 5 שפים שהובלתי בסיור. ההמלצה החד משמעית שלו הובילה אותי ל-Da Sergio. את המקום מצאנו באחת הסמטאות היוצאות מהכיכר (ליד המכולת הגדולה). התפריט של Da Sergio מציע אוכל רומאי פשוט וטוב. מאמא איטלקייה, אשר מנהלת את העניינים, תספר לכם על המנות המיוחדות לאותו יום. מקרר בשר שקוף בכניסה ירמוז לכם אף הוא על כיוון הארוחה. טעים טעים, לא יקר, ממש במרכז, היה שווה לנסות.

 Da Sergio, Vicolo delle Grotte 27

אין מצב שאגיע לרומא מבלי לבקר בקפה Sant' Eustachio, לרוב פעמיים בכל יום. אפשר לעצור כאן את הוויכוח, לטעמי זהו ללא ספק הקפה הטוב ביותר ברומא. שום דבר, בחיצוניותו של קפה זה, לא יסגיר בפניכם שאתם הולכים לשתות את הקפה הטוב ביותר ששתיתם, מעבר לתור גדול בכניסה. לא רק אני נלהב מהקפה, גם המקומיים מחשיבים את הקפה הזה לטוב ביותר ברומא. אני אישית גיליתי אותו רק לפני כ-8 שנים ובעיני הוא הקפה הטוב ביותר ששתיתי בחיי. עד כדי כך. מאז אין פעם שאני עובר ברומא ולא שותה קפה נפלא זה. שימו לב, אנשי המקום ממתיקים את הקפה באופן אוטומטי, לכן מי שאינו שותה את הקפה שלו עם סוכר עליו לציין זאת בהתחלה במילה Amarro – מר. ועוד דבר, אל "תבזבזו" את ביקורכם פה על קפוצ'ינו. אספרסו קצר או בשפת המקום פשוט קפה, זה עיקר העניין פה.

מנה שטרום

Sant' Eustachio, Sant' Eustachio82

מנה שטרום החל את דרכו הקולינרי לפני יותר מ-25 שנה ובין התחנות הקולינריות שלו אפשר למנות את "דון אלפונסו" מסעדה של שני כוכבי מישלן באיטליה, "פרונטו", הקים את "איל פאצ'ו", "רדיו רוסקו" ו"טוטו". לפני כשנתיים פתח את בית הקפה האיטלקי "קמפנלו", בתל אביב.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן

לשאלות, הערות, רעיונות ובקשות, כתבו לנו: food@haaretz.co.il



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו