המלצת השף

המסעדות שאסור לפספס ברומא

רומא היא פנינה קולינרית, אך גם עשויה להיות מלכודת תיירים אחת גדולה. השף מנה שטרום עם חמש הצעות לתחנות קולינריות שאסור לפספס בביקור בעיר וכוללות את הקפה, הפסטה והפיצה הטובים ביותר ברומא

מנה שטרום, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מנה שטרום, שף אורח

עשרות פעמים ביקרתי ברומא וזאת העיר האהובה עלי מבחינה קולינרית. אחד הדברים החשובים שלמדתי זה שמאוד לא מומלץ ללכת למסעדות גורמה ברומא. הסיבה לכך היא פשוטה: ברוב המקרים נופלים על מלכודות תיירים ומה שאני לרוב מחפש זה את המקומות הפשוטים והביתיים, בילויים של רומאים ולא של תיירים. לרומא יש חיבה גדולה מאוד לאוכל רחוב ולכן זה לא פלא שכל דבר הם מסווגים כאן כקפה הכי טוב באיטליה, הפיצה הכי טובה, הגלידה והפסטה.

יש כאן לא מעט מסעדות וכדי לא להתבלבל ולהגיע למקומות הנכונים אני תמיד מעדיף להתייעץ עם מוכרים בחנויות ואף פעם לא סומך על מילה של קונסיירים במלונות. כזה אני, מתחקה אחר המקומיים.

שווה את החיפוש שלכם, SORA MARGHERITAצילום: מנה שטרום

אז כמו שאמרתי, ממש אין טעם לחפש מסעדות במדריך מישלן וגם טריפ אדוויזר לא תמיד יעזור. בעיקר אם אתם רוצים, באמת ובתמים, לטעום את האוכל האמיתי והביתי של רומא. ללא ספק שה- Sora Margherita שבגטו היהודי, היא תחנת חובה בביקור ברומא. שום שלט בכניסה, לא יסגיר את המתרחש בפנים. למעשה, אפילו אם תעמדו בפתח המסעדה סיכוי גדול שתתקשו להבחין בה.

שולחנות עץ פשוטים, תפריט על נייר, משתנה בכל יום, אולי אף תאלצו לשבת עם כמה אנשים זרים. האוכל עצמו משקף את המטבח הרומאי היהודי (רק אל תצפו למטבח כשר), אוכל ביתי משובח, פשוט וטעים.

אפשר לפספס בקלות, SORA MARGHERITAצילום: מנה שטרום

Sora Margherita, Piazza Della Cinque Scole 30, 06-6874216

התפריט של היום, DA SERGIOצילום: מנה שטרום

התחנה הקולינארית הבאה שלי ברומא היא הפיצרייה Sforno, אך אומר זאת כך: זוהי פיצרייה קצת אחרת. פיצרייה שחושבת מחוץ לקופסה. אמנם בסיס הפיצה הוא נפוליטני ואף הגעתי למקום בהמלצתו של Antimo Caputo – איש הקמח של נאפולי, אך יחד עם זאת הפיצות והתוספות שמעל נלקחים למקומות אחרים. למשל פיצה Cacio e Pepe, שלמעשה לקוחה ממנת פסטה רומאית מסורתית עם שמן זית, פקורינו רומאנו ופלפל שחור. ב-Sforno לקחו את הרעיון לפיצה לבנה צעד אחד קדימה, והציבו במרכזה מטחנת פלפל. חוץ מזה, יש כאן גם תפריט יומי של ארנצ'יני (כדורי אורז ממולאים) שניחן אף הוא בדמיון ויצירתיות. בהחלט שווה לנדוד קצת מהמרכז, בכדי לבקר במקום. ניתן להגיע, בקלות יחסית ברכבת התחתית, או במונית כמובן. ועכשיו הסייגים: המקום פתוח רק בערב וחייבים להזמין מקום מראש, וכן סגור ביום א'.


Sforno, Via Statilio Ottato 110/116, +39 06 7154 6118

הפיצה הכי טובה ברומא, Sfornoצילום: מנה שטרום

את רומא אני מכיר בכלל לא רע, הייתי שם עשרות פעמים ואכלתי באין סוף מסעדות, ועדיין, אני שמח תמיד לגלות מקום שלא הכרתי. את חנות הנקניקים Viola אשר נמצאת ב-Campo Di Fiori, היא מבחינתי נקודה קריטית, שאי אפשר לחזור לקמפנלו מבלי לבקר שם. ב- Viola תמיד יקבלו אתכם בשמחה ובטעימות רבות. אחרי שהעמסתי על כבודתי עוד 14 ק"ג, החלטתי לשאול לעצתו של בעל החנות על מסעדה טובה ופשוטה, שבה אוכל להסעיד 5 שפים שהובלתי בסיור. ההמלצה החד משמעית שלו הובילה אותי ל-Da Sergio. את המקום מצאנו באחת הסמטאות היוצאות מהכיכר (ליד המכולת הגדולה). התפריט של Da Sergio מציע אוכל רומאי פשוט וטוב. מאמא איטלקייה, אשר מנהלת את העניינים, תספר לכם על המנות המיוחדות לאותו יום. מקרר בשר שקוף בכניסה ירמוז לכם אף הוא על כיוון הארוחה. טעים טעים, לא יקר, ממש במרכז, היה שווה לנסות.

Da Sergio, Vicolo delle Grotte 27

אין מצב שאגיע לרומא מבלי לבקר בקפה Sant' Eustachio, לרוב פעמיים בכל יום. אפשר לעצור כאן את הוויכוח, לטעמי זהו ללא ספק הקפה הטוב ביותר ברומא. שום דבר, בחיצוניותו של קפה זה, לא יסגיר בפניכם שאתם הולכים לשתות את הקפה הטוב ביותר ששתיתם, מעבר לתור גדול בכניסה. לא רק אני נלהב מהקפה, גם המקומיים מחשיבים את הקפה הזה לטוב ביותר ברומא. אני אישית גיליתי אותו רק לפני כ-8 שנים ובעיני הוא הקפה הטוב ביותר ששתיתי בחיי. עד כדי כך. מאז אין פעם שאני עובר ברומא ולא שותה קפה נפלא זה. שימו לב, אנשי המקום ממתיקים את הקפה באופן אוטומטי, לכן מי שאינו שותה את הקפה שלו עם סוכר עליו לציין זאת בהתחלה במילה Amarro – מר. ועוד דבר, אל "תבזבזו" את ביקורכם פה על קפוצ'ינו. אספרסו קצר או בשפת המקום פשוט קפה, זה עיקר העניין פה.

הקפה הטוב ביותר ברומא, Sant' Eustachioצילום: מנה שטרום

Sant' Eustachio, Sant' Eustachio82

מנה שטרום החל את דרכו הקולינרי לפני יותר מ-25 שנה ובין התחנות הקולינריות שלו אפשר למנות את "דון אלפונסו" מסעדה של שני כוכבי מישלן באיטליה, "פרונטו", הקים את "איל פאצ'ו", "רדיו רוסקו" ו"טוטו". לפני כשנתיים פתח את בית הקפה האיטלקי "קמפנלו", בתל אביב.

רוצים להישאר מעודכנים בכל מה שקורה במדור האוכל? לחצו כאן

לשאלות, הערות, רעיונות ובקשות, כתבו לנו: food@haaretz.co.il

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ