נוסעים לניו יורק? הכירו את המסעדות הטובות ביותר של מדריך מישלן

שש מסעדות בתפוח הגדול זכו השנה בכבוד הגדול מכולם - שלושה כוכבי מישלן; עם כמה מאות דולרים, הזמנה מראש וקצת מזל - יהיה לכם שולחן באחת המסעדות הטובות בעולם

סוכנויות הידיעות
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סוכנויות הידיעות

כבכל שנה פירסם היום (ד') מדריך מישלן הצרפתי את רשימת המסעדות הטובות בניו יורק, לפי דירוג כוכבים. 73 מסעדות בעיר זכו בכוכב אחד לפחות - 7 יותר מאשר בשנה שעברה. המדריך, שהחל לפרסם מהדורה בניו יורק בשנת 2005, מורכב מצוות בוחנים אנונימי שעברו הכשרה מיוחדת וחתמו על הסכמי סודיות לפני שהחלו במשימה, באחת הערים התחרותיות והחדשניות ביותר בענף המסעדות העולמי.

שש מסעדות זכו בכבוד הגדול מכולם - שלושה כוכבי מישלן. אלה משקפים "מטבח יוצא דופן ששווה ביקור מיוחד. סועד יאכל תמיד אוכל מעולה, לעתים נעלה. המנות ייחודיות ומוקפדות, תוך שימוש בחומרי גלם משובחים", לפי מישלן.

טיימס סקוור, ניו יורקצילום: Emmanuel Huybrechts / Flickr

אז אם בביקורכם הבא בתפוח הגדול החלטתם להשקיע בחוויה הקולינרית שלכם, שריינו כמה מאות דולרים והזמינו שולחן עוד לפני שאתם מזמינים את הטיסה.

Chef's Table at Brooklyn Fare

Schermerhorn St 212, Brooklyn

מטבח עילי המשלב בישול צרפתי עם השפעות יפניות, בניצוחו של השף סזאר רמירז. סועדים בעלי מזל וכיסים עמוקים שיצליחו להשיג כסא במסעדה הקטנה הזאת בברוקלין יזכו ל"כעשרים צלחות קטנות וקסומות ושירות קרוב לשלמות", לפי מדריך המסעדות זגאט.

מסעדת Chef's Table at Brooklyn Fare

מחיר ממוצע לסועד: 332 דולר

Eleven Madison Park

Madison Ave 11, Manhattan

מוסד קולינרי ניו יורקי שנפתח ב-1998 על ידי המסעדן דני מאייר ומציע מטבח אמריקאי עדכני. ב-2011 מדריך מישלן הקפיץ אותה באופן חריג מכוכב אחד לשלושה. שגיא כהן חושב שהיא מסעדה בינונית.

מסעדת 11 במדיסון פארקצילום: בלומברג

מחיר ארוחת ארבע מנות לסועד: 125 דולר

Jean-Georges

Central Park West 1, Manhattan

מסעדת הדגל של ז׳אן-ז׳ורז׳ וונגריכטן, מהשפים המצליחים בעולם שמחזיק בשורת מסעדות בערים לונדון, פריז, שנחאי ולאס וגאס. המסעדה ממוקמת בקומת הכניסה של מגדל טראמפ אינטרנשיונל ומציעה מטבח צרפתי עילי חדש. מאז פתיחתה ב-1997 זכתה בכמעט כל פרס אפשרי ושמרה על מעמדה כאחת ממסעדות העילית של ניו יורק. 

מסעדת Jean-Georgesצילום: בלומברג

מחיר ממוצע לסועד: 150 דולר

Le Bernardin

W 51st St 155, Manhattan

נחשבת למסעדת הדגים ופירות ים הטובה בניו יורק. נפתחה בעיר ב-1986 לאחר עשר שנים שבהן פעלה בפריז. מדריך זגאט תיאר את האכילה במסעדה כ"חוויה כמעט דתית".

השף אריק ריפרט, מסעדת Le Bernardinצילום: בלומברג

מחיר ממוצע לסועד: 170 דולר

MASA

Columbus Circus 10, Manhattan

מסעדת הסושי הטובה בניו יורק ואחת היקרות בעולם נפתחה בעיר ב-2004. למרות המחירים השערורייתיים, ממסעדות העילית הבודדות בניו יורק שלא מחייבות קוד לבוש מחמיר. אל תצפו לתפריט, הוא נמצא בראשו של השף.

מסעדת MASAצילום: בלומברג

מחיר ממוצע לסועד: 585 דולר

Per Se

Columbus Circus 10, Manhattan

המסעדה המהוללת של השף האמריקאי תומס קלר, השוכנת בסמוך למסעדת MASA, מציעה מטבח צרפתי קלאסי ונבחרה על ידי "ניו יורק טיימס" לטובה ביותר בניו יורק

מסעדת פר סה של תומס קלרצילום: בלומברג

מחיר ממוצע לסועד: 325 דולר

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ