בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המלצת השף

הסושי הטוב ביותר בטוקיו

בשנים האחרונות הפכה טוקיו לחלומם הרטוב של חובבי האוכל, בזכות חומרי גלם משובחים וכ-160 אלף מסעדות ובתי אוכל. השף דרור שושן (קמפאי) הסתובב, טעם וחזר עם התשובה לשאלה: איפה אוכלים סושי מצוין בטוקיו?

23תגובות

טוקיו, טוקיו. חלומם הרטוב של כל חובב קולינריה מתחיל ועד גדולי השפים בעולם מסתכם בעיר אחת – טוקיו. אינספור המסעדות (כ- 160 אלף בפעם אחרונה שנערך כאן מפקד) ושפע חומרי הגלם הטריים שבטריים ובראשם שוק הדגים הגדול, העשיר והמגוון בעולם. גם סצנת הקוקטייל ברים הקטנים מעוררת קנאה וכבר מהווה נקודת השראה רבת השפעה על לא מעט ערים בדרום מזרח אסיה ובכלל כאן הפכו את המיקסולוגיה לאמנות של ממש. מספיק להציץ לרחוב קפאבאשי דורי ולהבין שטוקיו היא גם גן עדן לעוסקים במלאכת הבישול. דרך רחוב אחד ענק שכל כולו ציוד וכלים למטבח אפשר להבין את הסיפור הכללי של העיר הזאת, אוהבת האוכל. לא מיותר לציין שכאן תמצאו גם כמה מחנויות הסכינים מהטובות בעולם, בעיקר כשמדובר בסכינים יפניות בעבודת יד.

בלומברג

רבות נכתב על טוקיו, על רבעיה השונים בעלי האופי המיוחד לכל אזור ואזור, על הפארקים היפהפיים ועל המקדשים ואפילו על סושי. אך מנקודת המבט שלי כשף הדבר המרכזי שכבש אותי בעיר הזו מבחינת האוכל הוא המסירות של כל טבח ושף בתחומו (וכמעט לכל סוג בישול יש כאן מסעדה מתמחה כגון מסעדות ראמן, מסעדות לאטריות סובה, מסעדות סושי כמובן, מסעדות המתמחות בטמפורה ועוד ועוד באלפיהן). כל שף כאן מחויב להגיע לרמה הגבוהה ביותר שיוכל, לאיכות חומרי הגלם הטובה ביותר ולרמת ביצוע מדויקת עם דגש על איזון והרמוניה בין המרכיבים. שפים מקדישים את חייהם להגיע לשלמות בעשייה, הכבוד למקצועות המטבח הוא גדול ויחד עם זאת ההערכה מצד הלקוחות היא רבה.

אי־פי

לא מעט אנשי אוכל טוענים כי טוקיו תפסה את מקומה זה מכבר כבירת הקולינריה העולמית, האמת? בצדק. הנה כמה בתי אוכל שהכיר לי בביקורי בעיר השף נאויוקי יאנגיהארה (Naoyuki yanagihara) בעל בית ספר לבישול בטוקיו ונצר לשושלת טבחים מפוארת. 

Gonpachi – איזאקאיה קטנה ומטריפה

בטוקיו אפשר למצוא מגוון גדול מאוד של איזקאיות, מקטנטנות המגישות בירה סאקה וסוצ'ו לצד נשנושים קטנים עד למוסדות גדולים מאוד כמו gonpachi המגיש תפריט רחב מאוד של מנות בשר בגריל, דגים ופירות ים  כסשימי ובטמפורה גם מגוון האלכוהול כאן הוא עצום, אבל יותר מכל זו בעיקר האווירה השמחה עם מופעים מוזיקליים שתפסה את לבי. בשורה התחתונה: בעיר עם לא מעט איזאקאיות, בעיני זאת האיזאקאיה המומלצת מכולן.

1-13-11 Nishi Azabu, Minato-ku; +81 (0) 3 5771 01870; 11:30 a.m.-3:30 a.m.

 

Yakitori hachibei – איך אומרים שיפוד ביפנית?

זוהי בעיניי מסעדת היקיטורי הטובה ביותר בטוקיו. הסחורה טרייה ביותר והעופות המשמשים להכנת היקיטורי הם מהזנים המשובחים ביותר והלקח המרכזי שלמדתי כאן: אין גבול למספר סוגי השיפודים שניתן לעשות מעוף. לא לפספס את הtsukune – מעיין קבב ירך עוף עם מעט סחוס קצוץ דק מאוד עם ג'ינג'ר וגרידת לימון עטוף ברוטב מתקתק על גריל פחמי בינצ'ו טאן. כאן הפכו את מלאכת היקיטורי לאומנות ממש. המנות סופר מדוייקות וטעימות עד כאב. לצד המגוון העצום של השיפודים שווה לקחת את סלט הקיסר עם רוטב שמכינים לעיני הלקוח, בצד השולחן, מביצה עלומה ופרמז'יאנו. מנה מומלצת נוספת היא קרוקטים עדינים במילוי מחית אדממה ואפונה. למסעדה כמה סניפים ברחבי טוקיו אך שלוחה זו היא המומלצת ביותר.

YAKITORI HACHIB I  Roppongi 

7-4-5 Roppongi Minato-ku Tokyo

Inagaki building B1F

בלומברג

Sushi Saito - מסעדת הסושי הטובה ביותר בעולם

מתכננים ביקור בטוקיו? ובכן, שכחו מכל מה שאתם מכירים, שמעתם או טעמתם. עשוdelete  למה שאתם זוכרים כסושי מארץ הקודש. כאן מדובר בדבר האמיתי. דגים ופירות ים ברמת טריות ואיכות בלתי נתפשת, וביצוע ברמת מקצוענות ללא פשרות. אבל קודם כל, מדובר בארוחת סושי שהיא כמעט חוויה רוחנית, כשכל ביס מתוכנן להעניק לך חוויה כוללת של מגוון טעמים וטקסטורות. המסעדה קטנה מאוד ומיועדת ל15-20 סועדים בלבד ומעוטרת ב3 כוכבי מישלן. רצוי מאוד להזמין מקומות הרבה לפני הגעתכם לטוקיו. כאן מקפידים גם על קוד לבוש, לכן חשוב להגיע לבושים בהתאם ולתת לשף takashi saito לקחת אתכם למסע מרתק בעקבות הסושי הטוב בעולם- edo mae zushi  סושי בנוסח טוקיו העתיקה הכולל גם כמה סוגי דגים שעברו תהליך של יישון. אל תחמיצו.

אי–פי

Jidousha Kaikan Bldg. F1, 1-9-15 Akasaka, Minato-ku, Tokyo 107-0052

+81 3 3589 4412

נכון, לפני רגע בדיוק השתפכתי כאן על הסושי הטוב ביותר בעולם, אבל מנגד ניתן ליהנות גם מסושי פשוט יותר וטרי לא פחות, במגוון הסושיות הפזורות  מסביב לשוק הדגים tsukiji market. אם תשאלו אותי, הייתי שומר את הארוחה כדובדבן לסיום סיור לפנות בוקר (כמו כל תייר טוב שמגיע לטוקיו) בשוק הדגים הגדול והמרהיב שכל הדברים הטובים ביותר בעולם מוטסים אליו מדי בוקר ורוב הסחורה עדיין חיה ונושמת. אחר כך היא תקבל את הטיפול הראוי ביותר בעת הרכישה.

אי־פי

ראמן שופ-  המרק הטוב ביותר למלחמה בהנגאובר      

הקערה עם המרק שמשגעת את העולם והופכת להיות הלהיט היפני החדש במדינות המערב. ראמן היא קערת מרק עם תהליך הכנה די מורכב הבנוי מכמה וכמה שלבים, וכולל בין היתר אטריות ראמן טריות, צלי חזיר פרוס, ביצה חצי קשה שהחלמון שלה עדיין מעט נוזלי במרכזה ומושרית בסויה, מירין ותבלינים שונים. שאר המרכיבים מבוססים על פי סוג הראמן ומוצאו. המסעדות המגישות את מרק הקסמים הזה מתמחות בדרך כלל בראמן על בסיס אחד: ראמן על בסיס סויה, ראמן על בסיס מלח, ראמן על בסיס מיסו או על בסיס מרק חזיר עשיר.

מבין כולם, אני אהבתי מאוד את הראמן על בסיס המיסו שאחרי ערב של שתייה היה הפתרון המושלם לארוחה מנחמת, טעימה (ופיקנטית) ואופן ההכנה שלה שלב אחרי שלב היה פשוט מהפנט.

KURURI RAMEN

Ichigaya Tamachi 3-2.

Open 11am-9pm daily.

בלומברג

ראמן שופ נוספת ששווה ביקור ומתמחה בראמן על בסיס מלח היא shio ramen של שף אמריקאי שזכה להכרת היפנים אחרי שהקדיש את 15 השנים האחרונות לטובת ניסויים עד אשר הגיע לקערת הראמן המושלמת.

IVAN RAMEN

Minami-Karasuyama 3-24-7. [2 min. from the N exit of Roka-Koen station on the Keio Line]

בלומברג

ונסיים בטרנד החם בישראל – קוקטייל בר

כשבישראל מנסים להמציא את גלגל הקוקטייל ברים, ביפן כמו ביפן לוקחים הכול לרמת פרפקציוניזם הכי גבוהה שיש: קוקטייל בר שעושה את הדרינקים הכי רציניים מחצי הכדור המזרחי. מדובר בבר קטן מאוד שיושב בקומה חמישית בבניין מטופח. 6 מקומות על הבר ו2 שולחנות קטנים. זהו. 2 האסיסטנטים של המאסטר ישאלו אתכם הרבה שאלות בנושא העדפות הטעם שלכם, אבל זה משתלם, שכן אז תקבלו את הקוקטייל המושלם, לא פחות מזה. האיש רוקח את הסירופים והביטרים שלו בעצמו ויש לו אוסף אדיר של וויסקים יפנים שלא תזכו לפגוש בשום מקום אחר. גם את הקרח הוא מייצר לבד בתהליך שלוקח יומיים ומגלף אותו לכדי כדור בדולח שקוף ומטריף.

BAR HIGH FIVE

NO.26 Polestar Bldg. 4F

7-2-14 Ginza Chuo-ku Tokyo

http://www.barhighfive.com/



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו