בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סיי צ'יז: עשרה קינוחי גבינה מומלצים ברחבי הארץ

רגע לפני חג שבועות והמרוץ הבלתי נגמר אחרי עוגת הגבינה, הנה כמה קינוחים מומלצים במיוחד שאפשר למצוא במסעדות ובבתי האוכל ברחבי הארץ, כל השנה

7תגובות

מדי שנה, בדיוק לפני חג השבועות, מתמלאת הרשת בדירוגים של עוגות הגבינה הכי טובות שתאכלו למצוא בכל הקונדיטוריות ברחבי הארץ (כן, גם אצלנו ממש בקרוב). אבל עם כל הכבוד לשבועות, יש כאלו שאוהבים את הגבינות שלהם במשך כל השנה, אם בעוגה, אם בממתק ואם אפשר בקינוח יפה ומגרה.

במיוחד עבור אלה הכנו את הרשימה של קינוחי הגבינה הכי טובים שתמצאו במסעדות, חלקם עוגות גבינה למהדרין, וחלקם קינוחים מתוחכמים יותר וקצת שונים, אבל כאלה שהגבינה היא עדיין מרכיב עיקרי בהם, ונותנת את הטון העיקרי - ולא רק בשבועות, אלא כל השנה.

איפה אתם אוהבים את עוגת הגבינה שלכם? ספרו לנו בתגובות

חלוואית אל ג'יבן במגדלנה

שרית גופן

קינוח צעיר יחסית, רק בן שנתיים שכבר נכנס גבוה למצעד הקינוחים האהובים בארץ. יתרה מכך, הוא גם זכה בשנה שעברה במקום הראשון בתחרות הקינוח הישראלי הטוב בארץ בתערוכת המזון "קולינרי", ובעבור מי שאינו מכיר רק נזכיר: חלוואית אל גבן או בעברית ממתק הגבינה, הוא קינוח שיצר השף יוסוף (זוזו) חנא כגרסה בת ימינו לקינוח סורי ולבנוני בן מאות בשנים והיה יחסית אלמוני באזור שלנו. הקינוח בנוי מבצק סולת עדין ממולא בג'יבנה – גבינה ערבית שמקבלת כאן טוויסט מתוק עדין כשהיא מבושלת בציר סוכר ומי ורדים, ואחרי רידודו נוספו אל הבצק גם ריקוטה עם דבש, ומסביב קישטו בקדאיף, דובדבן ותותים. כמו שזוזו נוהג לומר: "יצרנו כאן חמישים גוונים של מתוק". חנא לקח מרכיבים חמצמצים והפך אותם למתוקים, אך כאלה שמדברים זה עם זה בצורה הרמונית על מנת ליצור את אותם רבדים של מתיקות. התוצאה: יש קינוחים מתנחמדים במגדלנה ואילו זה בדיוק ההפך, על אף המתיקות וטעם הגבינה המובחן, לכל מרכיב יש כאן סיפור וכולם ביחד מבקשים ריכוז והאזנה. עצמו עיניים ותתענגו. (42 שקלים).

מגדלנה, מתחם צומת מגדל

פיסלייה בממתקי הידידות בנצרת

ברחבי נצרת אפשר למצוא לפחות חמישה מוסדות בעלי שם ועם איכויות גבוהות בכל הנוגע לכנאפה, בקלוואה ומיני ממתקים, אך יש מוסד ויש בית מקדש למתוקים וזה, לפחות בעיני כותבי מדור זה, ממתקי הידידות. ואם בקינוחי גבינה עסקינן, אז כאן אפשר למצוא כמות נכבדת של ממתקים ממולאי גבינה, למשל הפיסלייה, אחותו היפה והמסוגננת של הכנאפה. זה מתחיל בסמנה בלאדי (חמאה מזוקקת) שמהווה בסיס לכל הסיפור, ממשיך בפיסטוקים האפגניים שפוזרו מעל ומסתיים באסתטיקה עם פיניש מושלם של משולש קדאיף מרהיב וגדול ממולא בגבינת עזים חמימה ומקופל בעבודת יד. מתוק אבל במידה, פריך מחד ורך מצד שני, חמים כיוון שזה יצא הרגע מהאש וממכר כי בסוף של יום אין הרבה מתחרים לגבינת עזים רכה וחמימה. (12 שקלים).

גיל גוטקין

ממתקי הידידות, רחוב 4011 מספר 66, נצרת

ניו יורק צ'יזקייק בהדסון

כלל ידוע אומר שבמסעדות בשר אין הרבה מה לחפש בשאר התפריט, ובטח שלא באזור הקינוחים, שמתגלה לרוב כמשעמם, גנרי ובנאלי למדי. הדסון מצליחה לשבור את הסטיגמה עם תפריט קינוחים שלא היה מבייש הרבה מסעדות אחרות, כשבראשו עומדת בגאון עוגת הגבינה הנהדרת. הסיפור הוא פשוט, אך מורכב: בצק פריך ודק בבסיס, ומעל שכבה גבוהה ועבה של גבינה אפויה אבל בכל זאת קלילה ואוורירית, ואפילו לא כבדה מדי, ומעל לכל רוטב תותים (או פירות יער, אם לא זכיתם להגיע בעונה) שמוסיף בדיוק את החמיצות והקלילות הנדרשים כדי להפוך עוגת גבינה טובה לכזו מצוינת. (43 שקלים).

דן פרץ

הדסון, הברזל 27, רמת החייל, תל אביב

"רביולי" אננס עם גבינת שברה, פלפל ורוד וסירופ גרניום, אצל רימה באואזיס

השפית רימה אולברה לא אוהבת קינוחים כבדים ומתוקים מדי, שגורמים לאורחים לצאת מהמסעדה כשהם כבדים ומפוצצים, וגם קינוח הגבינה שלה ממשיך את אותו הקו. בין שתי פרוסות אננס טרי צרוב ומקורמל מסתתר קרם של גבינת שברה צרפתית, שנע על הקו הדק שבין טעם עדין לטעם בועט של גבינת עזים, ומעליהם סירופ ירקרק וריחני במיוחד עשוי גרניום, שהופך את המנה למיוחדת באמת. ואם זה לא מספיק, שברים קטנים של פלפל ורוד מוסיפים טוויסט קטן וחריף בכל ביס, כדי להשאיר עוד פיתול בעלילת הקינוח הלא שגרתי הזה (48 שקלים).

גיל גוטקין

אואזיס, מונטיפיורי 17, תל אביב

פנקייק ריקוטה ולימון, בקפה מזרחי

יש לא מעט מנות פנקייק טובות ברחבי הארץ, אבל מנת הפנקייק של קפה מזרחי הירושלמי תזכיר לכם מיד למה מדובר באחת מהפנינים הכי טובות של שוק מחנה יהודה, שמצליחה לשמור על האופי הייחודי והירושלמי שלה. ולעניינו: מדובר בצמד פנקייקים אווריריים ועבים במיוחד, שכוללים בבלילה שלהם המון גבינת ריקוטה, שמורגשת היטב בכל ביס וביס, והופכת אותם לעשירים וגבינתיים במיוחד, כשהמיץ וגרידת הלימון שנמצאים בפנים הם על תקן השידוך המושלם לכל הריקוטה הזו. עם תוספת של מייפל, שמנת חמוצה ופירות יער, מדובר בסוג של ארוחת בוקר שאף אחד לא יתנגד לאכול במשך כל היום, או לשמור כמשהו טוב לסוף (38 שקלים, כולל שתייה קלה).

קפה מזרחי, השזיף 12, שוק מחנה יהודה, ירושלים

עוגת גבינה מיתולוגית בקופי בר

עוגת גבינה קופי בר
אנטולי מיכאלו

נגיד זאת כך: אף דירוג של קינוחי גבינה לא יכול לקחת את עצמו ברצינות, אם לא ישאיר מקום של כבוד לאחת מעוגות הגבינה הוותיקות בעולם המסעדות (יותר מעשרים שנה, זה לא הולך ברגל). וכשכל אחד רוצה לקרוא לעצמו היום "מיתולוגי" נראה לנו שעוגת הגבינה של הקופי בר רשאית לשאת את התואר בכבוד ובקלות (אגב, העוגה מוגשת גם בשאר מסעדות קבוצת r2m, בהן הבראסרי, דליקטסן, הוטל מונטיפיורי ורוטשילד 12). ולטובת מי שהעביר את שני העשורים האחרונים במסעדות אחרות נספר כי מדובר בעוגה שבאמת כל כולה רכות גבינתית אחת גדולה. בלי יותר מדי תוספות מפונפנות ומסיחות דעת, אך עם תועפות של גבינת שמנת, מדובר בעוגה שכל אחד מדמיין כשהוא חושב על עוגת גבינה אמיתית. תחתית פריכה ומעט קרמלית, ושכבה גבוהה ויציבה במיוחד של מלית לא מתוקה מדי. הבונוס: עקיצה לימונית ורכות של ענן. אם זה לא מצדיק, מה כן? (38 שקלים).

קופי בר, יד חרוצים 13, תל אביב

פינק ליידי אצל קפה קדוש

גיל גוטקין

קפה קדוש הוא המקום הכי פריזאי שאפשר למצוא בעיר הבירה, עם אווירה צרפתית ושקטה במיוחד, שמתאימה בדיוק לקינוח הפינק ליידי, שמיד אפשר להבין - כולו עדינות ויופי צרפתיים. מקרון ורדרד וענק במיוחד, ממולא בקרם מסקרפונה לימוני, קוביות של מרמלדת דובדבן ותותים או פירות יער טריים, וכולם משתלבים לביס הרמוני במיוחד. קרם הגבינה החמצמץ מתאזן עם המרמלדות המתוקות והרכות, ושניהם יחד נותנים קונטרה מצוינת לפריכות הכיפית של המקרון. זה האחרון גם מוסיף מעט טעם עדין של שקדים לכל התמונה ולוקח את העסק עוד צעד למעלה. אם לא היינו יודעים שזו ירושלים שמשתוללת לה שם בחוץ, עוד אפשר היה לדמיין את שדרות האליזה (33 שקלים).

קפה קדוש, שלומציון המלכה 6, ירושלים

עוגת גבינה ושוקולד לבן, בפרסקו

נתי שפריר

כשהשף נתי שפריר סגר את מסעדת בלזק באשדוד כמה לבבות נשברו, אך כשעבר לבשל בפרסקו הרחובותית, שמחנו לגלות שחלק מהמנות המזוהות איתו עברו גם אל מעונו החדש. והקינוח של עוגת הגבינה עם שוקולד לבן הוא ללא ספק אחת מהן. מדובר בעוגת גבינה שתזכיר לכם יותר מכל את הבית: כשהיא מוגשת עם שכבת פירורי ביסקוויטים למטה, וקרם של גבינה, שוקולד לבן ושמנת מתוקה מלמעלה, הופך כל העסק למתוק ועשיר במיוחד. אם כל זה לא מספיק, רוטב קרמל שנמזג מלמעלה, ושבבי שקדים קלויים שמוסיפים קראנץ', סוגרים את הקינוח בצורה מושלמת. (31 שקלים).

פרסקו, הרצל 23, רחובות

מאפרוקי בעלה גפן

יפית בשבקין

השף עומר עלוואן אוהב לקחת מתכונים ערביים קלאסיים ולתת להם את הטוויסט האישי והמודרני שלו, וכזה הוא גם קינוח המאפרוקי שמוגש בעלה גפן, המסעדה החדשה שלו בקריות. המאפרוקי הוא סוג של שילוב בין עוגת גבינה ובקלוואה, אם היינו חייבים להגדיר אותו. בצק ירוק עז וחמאתי מפיסטוק וסולת, שמעורבב עם גלוקוזה עבור המתיקות והיכולת ליצור את צורת ההגשה המיוחדת, ממולא בגבינה הנקראת קישטה, המיוצרת מהשומן שנפרד מהחלב אחרי הרתחתו ומזכירה ריקוטה במרקמה, עם ניחות עדין של מי ורדים. קינוח שלא מצאנו משהו דומה לו בשום מקום אחר, ושווה לנסות אותו לפחות פעם אחת (58 שקלים).

עלה גפן, שדרות ההסתדרות 271, קריית אתא

מרנג אמרנה בקפאסה

באדיבות המקום

תפריט הקינוחים של מסעדת קפאסה הבאר שבעית כולל לא מעט קינוחים מעולים, שמגיעים כולם במנות גדולות ומתוקות במיוחד, אבל קינוח המרנג אמרנה הצליח לשבות (ולשבור) אותנו דווקא בזכות העדינות היחסית שלו. בין שתי דסקיות מרנג פריכות נח מילוי קרמי במיוחד של שמנת ומסקרפונה, משובץ בדובדבני אמרנה סירופיים ומתוקים. בצד הגיע סורבה פירות אדומים, כדי לאזן את כל המתוק הזה, ובסוף מדובר בקינוח שאפילו שונאי גבינה מובהקים לא יצליחו לסרב לו. (39 שקלים).

קפאסה, חיל ההנדסה 6, באר שבע

מדור האוכל: food@haaretz.co.il



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו