מתכון לפתיתים עם פרגיות שגם ילדים אוהבים

לא רק בחופש: מתכון לתבשיל מהיר של פתיתים, פרגיות וסילאן

אורלי פלאי-ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פתיתים, פרגיות וסילאןצילום: דניאל לילה

מתכון מהיר לפתיתים, פרגיות וסילאן

לפני הבישול הפתיתים (ויש גם כאלה עם חיטה מלאה) מיטגנים עם ירקות בסיס, ובמהלכו הם מתעשרים בטעמי הצלייה של הפרגיות.

חומרים ל-6-4 מנות:

לפרגיות במרינדה:

4 נתחי פרגיות או חזה עוף במשקל 1/2 ק”ג חתוכים לקוביות בגודל 3-2 ס”מ

4 שיני שום קצוצות

2 כפות רוטב סויה קלאסי

2 כפות סילאן

1 כף רוטב צ’ילי מתוק

לתבשיל:

1 שקית פתיתים

3 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול קצוץ

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות או מגוררים גס

3 כוסות מרק עוף או מים רותחים

מלח ופלפל שחור טחון טרי

ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הפרגיות למשך שעתיים ועד לילה במקרר.

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל כ-7 דקות עד להזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים 3-2 דקות עד שהשמן מקבל גוון כתמתם.

מוסיפים לסיר את הפרגיות ומטגנים כ-6-5 דקות עד שהפרגיות מבושלות כמעט לגמרי. מוסיפים את הפתיתים, מטגנים ומערבבים 3-2 דקות.

יוצקים מרק או מים ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים 6 דקות. מכבים את הלהבה, מסירים את המכסה ומערבבים. מכסים ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות לפני ההגשה.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ