בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מהמנה הראשונה ועד הקינוח: רק מתכונים עם תאנים

מהמנה הראשונה של גורדון רמזי ועד הקוקטייל של שוק לוינסקי, החלה עונת התאנים וזה הזמן לבשל אותן, לצלות, למלא ולשתות אותן. מקסימום קיץ

2תגובות
אימג' בנק

התלבטנו ארוכות מה לבשל בימים אלו. כמה אפשר לדבר על כך ששוב חם ושוב מעיק ושצריך לבשל בהתאם? זה יולי בישראל. למה ציפינו? כפיצוי, סיבוב בשוק ביום שישי האחרון סיפק את אחת הנחמות הטעימות ביותר שיש לחודש הזה להציע – התאנים. אמנם כבר מיוני ראינו תאנים בשוק, אבל למעשה – אם מסתכלים בשעון זהו הזמן הטוב של הפירות הראשונים עונת התאנים. מירוק חיוור בהיר ועד ירוק-אדמדם, תאנים כעת מתפוצצות ממתיקות והן עסיסיות להפליא. טעימה קטנה שולחת לסיבוב קיצי קצר במחוזות נשכחים.

אז מה נבשל ונכין ממנה היום? בינינו, תאנה הכי טעימה כמו שהיא, או לכל היותר בקערת פירות שופעת. אבל כמו שמיד תבינו - היא מגוונת ועשויה להשתדך ללא מעט מנות וכמובן שבקינוחים, אבל לא רק. האיטלקים אוהבים לשדך אותה בעונתה לנקניק או לגבינה וליהנות מניגוד הטעמים והמרקמים בפה.

בשני המתכונים של הדיי עפאים מופיעה התאנה, אך בחכמה גדולה לא מתעלמים ממתיקותה, אלא מנצלים אותה למשל למנת סלטימבוקה איטלקית כשהיא מלאה בגבינה כחולה, או בלחמניות עם אגוזים. הנה המתכונים

לחמניות תאנים ואגוזים
דן פרץ

השף משה יוחנן מציע גם למלא את התאנים, אבל הפעם במקום בגבינה בבשר בקר והתוצאה מענגת חך. זה המתכון

שי בן אפרים

לעומת זאת השף הירושלמי משה בסון העדיף למלא אותה בחזה עוף ומבלי להתכוון יצר את אחת המנות המפורסמות שלו. הנה המתכון

גם השף גורדון רמזי כבר שיבח לא פעם את התאנים ויצר כאן מנה שעשויה לפתוח ארוחה או דווקא לסיים אותה. למתכון של גורדון רמזי

את גרסת הסלט של התאנים אפשר למצוא כאן כשהן בשילוב חמוץ מתוק עם חיטה. אפשר להשתמש במנה הזו כתוספת לצד בשר או דג, או לחילופין להפוך אותה למנה עיקרית עשירה ונהדרת. למתכון

דורעם גונט

השף ניר פרומר (ממסעדת תטה) כמו מתכחש לחום שבחוץ ומציע את הקלאסיקה של כבדי עוף עם פירה ברוטב שמקבל טוויסט והפעם בזכות התאנים הטריות. הנה המתכון לכבדים ברוטב תאנים

אגמדיה

לימור לניאדו תירוש מציעה מנה קלילה וטעימה כשאין לכם חשק להשקיע ולשדך את התאנה ליוגורט. או לעומת זאת, למשקיענים רציניים שרוצים את התאנה למנה יוצאת דופן, דווקא לשדך אותה לאורז ושברי עוגיות והתוצאה? משהו בין מנה עיקרית לקינוח. לימור לניאדו תירוש מציעה גם מתכון לעוגת תאנים שלא דומה לאף עוגה אחרת שטעמתם. עם או בלי תאנים.

לימור לניאדו תירו

נירה רוסו לקחה את התאנים לשני כיוונים שונים. האחד הוא הכיוון הטורקי ויצרה מעדן מדרום אנטוליה שאפשר ללמוד את הבסיס שלו ואחר כך לפרש לכל מיני כיוונים אחרים. הכיוון השני מנצל דווקא את כל פירות הקיץ המיוחדים כמו הפטל והתאנים ועושה ממנו לפתן.

האופה מוטי חיימוביץ לוקח את התאנים אל מחוזות הקונדיטוריה ויוצר טארט ריקוטה עם תאנים מזוגגות בדבש. מנה ששווה לזכור אותה לקראת החגים שיתרגשו עלינו רק עוד חודשיים. הנה המתכון

אורה קורן

אורה קורן מציעה שני קינוחים עם תאנים – האחד מנצל דווקא את התאנים הלא בשלות שלעתים מתגנבות אל השקית והופך אותן למעדן, השני לא פחות ולא יותר – קרם ברולה עם תאנים.

אורה קורן

כמובן שלא כדאי לפספס את ההצעה של אייל שני ליצור תאנים מזוגגות בשוקולד וביין. כן זה נפלא כמו שזה נשמע. כאן המתכון

אייל טואג

ומה שותים? את התאנייה של "האוזריה" כבר שתיתם? אביבית פריאל אביחי יצרה קוקטייל שמתכתב עם שוק לוינסקי ועם הרוח הים תיכונית של המקום ויצרה את התאנייה – קוקטייל תאנים מרהיב.

באדיבות אוזריה
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו