בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה מבשלים השבוע: רק מתכונים שילדים אוהבים

החופש הגדול כאן ואין זמן טוב מזה להכניס את הילדים למטבח ולהכין איתם רק מה שהם אוהבים: פיצה מופלאה שמכינים לבד, טורטיות ונאצ'וס, המבורגרים, קרפ נוטלה וארטיקים

תגובות
פיצה ביתית
דורעם גונט

קחו נשימה. חודשיים וזה נגמר. את פתיחת החופש יש לחגוג עם כל הדברים שיעשו לילדים שלכם טוב על הלב ובבטן. אם הם גם לא זרים למטבח, זה הזמן לקרוא להם ולהתחיל לבשל איתם ביחד, מצאנו עבורכם מתכונים מיוחדים ולא ממש מסובכים. אחרי כל סשן הבישול תוכלו גם אתם לשבת ולספר איך הייתם פעם ילדים והיה לכם חופש גדול וההורים שלכם חיכו כבר לרגע שהוא ייגמר.

ומה נבשל?

לפני הכל הכירו את בלוג האוכל "זן ואמנות הבישול עם הילדים" של קרן הבר. הבר שדוגלת בחינוך ביתי, אף מבשלת עם הילדים ומכינה עמם עוגות שוקולד ליום ההולדת, פיצה ביתית, חטיפי גרנולה ועוגיות שוקולד צ'יפס - טיפונת בריאות.

לילדים שעדיין לא שבעו מפתיתים הנה שלוש הצעות טעימות ומהירות: שני מתכונים של השפית אורלי פלאי בורנשטיין - מנה אחת מיועדת לילדים בלתי צמחונים עם פרגית וסילאן. השנייה היא גרסה צמחונית פשוטה ללביבות עם פתיתים וירקות שאפשר לטגן או לאפות. השלישית היא הגרסה המפתיעה של השף חיים כהן שלוקח את פתיתים לכיוון של ילדים גדולים.

דניאל לילה

את הילדים שמתכננים להזמין חברים אליהם הביתה, אפשר לנתב לכיוון מסיבת טורטיות עם מתכונים שיצר השף איתמר דוידוב. מה למשל? טורטיות מלוחות ואפילו טורטייה מתוקה. את הכיוון המקסיקני אפשר להמשיך עם מגדל חם של נאצ'וס פריכים וממכרים, באחריות.

איתמר דוידוב

להכין פיצה עם הילדים נשמע כמו כאב ראש לא נורמאלי? לאורה קורן ולקרן הבר יש את המתכון המושלם עבורכם ועבור הילדים שמחבבים גם את המטבח וגם פיצות.

פיצה
אורה קורן

מתוך ספר הבישול המקסים לילדים "אני רוצה לבשל לחברים שלי" של מרטין קמיליירי בחרנו מתכון שאף ילד כמעט לא יגיד לו לא: מיני בורגר עם צ'יפס גזר וכמו שמיד רואים מבינים שהכל זה עניין של הגשה. למי שמגלה עניין בצ'יפס, אבל מעוניין לחרוג מהשגרה - לכו על צ'יפס בטטה. טעים זה לא מילה.

צילומים מתוך הספר אני רוצה לבשל לחברים שלי מאת מרטין קמיליירי ובהוצאת לאנצ׳בוקס

לימור לניאדו תירוש פונה ללב שלכם ומגלה את הטריקים לקציצות נפלאות שעוד יעוררו געגועים ומציעה לא להסתפק בקציצות לבדן אלא לשדך לספגטי או לתבשיל תירס. נסו את זה בבית.

לימור לניאדו תירוש

מעניין לעניין באותו עניין – בסקר קצר ובלתי מייצג שערכנו במערכת לגבי פסטה - תחרות עקובה מדם עגבניות ניטשת בין אלו המחפשים מתכון למקרוני ברוטב עגבניות, לאלו שמעדיפים את הפסטה שלהם עם רוטב בולונז. (בסוד נגלה שאנחנו דווקא בעד מקרוני עם גבינות או מק אנד צ'יז, כמו שאומרים). אז באיזה צד אתם?

לימור לניאדו תירוש

השף ארז קומרובסקי מומחה גדול ללחם לקח מתכון מורכב ביותר ללחמניות והפך אותו לפשוט פשוט ובמיוחד לילדים שרוצים להתנסות במטבח. בינינו – המתכון מתאים גם למבוגרים שאוהבים לחמניות. הנה המתכון

ומה תעשו עם החלה שנשארה משבת? הנה המתכונים שיעזרו לכם לעשות חלה מטוגנת (או יותר נכון פרנץ' טוסט) ואפילו פודינג לחם.

דרימזטיים

ואם כבר עברנו למתוקים – אין דבר אולטימטיבי יותר מאשר ללקק גלידה בקיץ. נכון, זה יותר זול ומהיר לקנות, אבל אנחנו בעניין אחר כאן. הגלידאי אדם זיו מהגלידרייה "בוזא" מלמד איך מכינים בבית גלידות בסיסיות טעימות להפליא, גם בלי מכונה.

גלידה ביתית בלי מכונה
תומר אפלבאום

אם גלידה ביתית היא עניין מתחכם מדי עבורכם, לפעמים לא צריך יותר מאשר מתכונים לעוגיות שוקולד צ'יפס. טוב אולי מתכון לפנקייק של אייל שני.

לימור לניאדו תירוש

ואם כבר התלבטות ורצון לקצת דברים בריאים יותר – שייק פירות או ארטיק – הכל בחבילה אחת, או יותר נכון במתכון אחד.

דאגי איטו

ולסיום, אי אפשר בלי עוד קצת שוקולד. כדורי שוקולד לנצח יישארו הקינוח שאפשר להכין עם ילדים ולתת להם לפרוק מתחים בשבירת ביסקוויטים. למתקדמים נציע את קרפ שוקולד ונוטלה.

dreamstime

למי שבכל זאת מעדיף להימנע משוקולד יכול ללכת על אפרסקים וג'לי בעוגה נהדרת. בכל זאת, שיהיה מתוק החופש הזה.

דורעם גונט
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו