יוגב ירוס וירון שנלר
פרנץ' טוסט בלחם קקאוצילום: מוטי מילרוד
יוגב ירוס וירון שנלר

שוקו ולחמנייה- פרנץ' טוסט בלחם קקאו

זו בעצם גרסה של פרנץ' טוסט המשלבת בין השוקו ולחמנייה שכולנו זוכרים היטב מהמכולת השכונתית, בדרך לבית ספר. הבלילה מהווה את השוקו ולחם הקקאו מעניק עוד עומק וצבע. הלחם הזה עדיין יהיה טעים ועסיסי גם כעבור כמה שעות ובטמפרטורת חדר. אני הייתי יותר משמח לקבל כזה לבית ספר.

מה צריך?

4 פרוסות עבות של  לחם (עובי כ- 2 ס"מ)

50 גרם שוקולד מריר

כף סוכר

כוס וחצי חלב

2 ביצים

קורט מלח

30 גרם חמאה

כף שמן קנולה

איך מכינים?

מחממים מעט את החלב (ניתן במחבת או במיקרו) זהירות שלא ירתח ויגלוש.

יוצקים לקערה עמוקה, מפוררים פנימה את השוקולד (שומרים כ- 10 גרם בצד), מכסים בניילון ל- 10 דקות.

פותחים וטורפים פנימה את שאר החומרים, למעט החמאה ושמן ,לקבלת בלילה אוורירית ושוקולדית.

מחממים את החמאה ושמן במחבת טפלון רחבה, במקביל משרים את פרוסות הלחם בבלילה למשך כחצי מכל צד, כאשר לוחצים מעט על הפרוסות על מנת לקדם ספיגה.

מניחים 2 פרוסות במחבת ומטגנים על להבה בינונית, למשך כחצי דקה מכל צד, עד שמתקבל קרום יפה ומקורמל משני הצדדים, מניחים על נייר סופג וממשיכים עם שתי הפרוסות הנוספות.

כשהלחם עוד חם מהמחבת, מגררים מעל את השוקולד ששמרנו ובוזקים עוד קצת סוכר, מצננים, עוטפים בנייר ויאללה לבית הספר.

טוסט גבנ"צ- לחם קטשופ

טוסט גבנ"צ- לחם קטשופצילום: מוטי מילרוד

אין יותר טעים מטוסט גבנ"צ (גבינה צהובה כמובן), בכל גיל ובכל מצב. את הקטשופ שאני זוכר שתמיד היה בעצם כוויה אחת גדולה, הכנסתי לתוך הבצק, אז לא נותר אלא להתענג על גבינה מותחת בלחם רך, אוורירי ומתקתק.

מה צריך?

4 פרוסות של לחם קטשופ

4 פרוסות טל העמק

4 פרוסות גבינת צ'דר

2 כפות חמאה

איך מכינים?

מורחים את הפרוסות בחמאה, משני צדדים ומסדרים על כל פרוסה לחם פרוסה אחת של עמק ופרוסה אחת של צ'דר.

שמים בטוסטר עם חום עליון ותחתון, על 200 מעלות, למשך כ- 3 דקות, עד שהגבינה נמסה.

מוציאים וסוגרים. לקבלת שני כריכים, חוצים במרכז למשולשים.

חביתה- בייגל סלמי

כריך החביתה הוא קלאסיקה נוסטלגית, כשבמקרה הנוכחי, הלחם עושה את ההבדל. הורים שלא מהססים לאפות בבית לחמים, נסו להכניס לבצק שלכם סלמי ותראו את התוצאה. אם אין לכם לחם סלמי, גם כל בייגל אחר יעשה את העבודה.

מה צריך?

2 בייגל סלמי- פרוסים במרכז

2 בצלים לבנים- קצוצים גס

4 פרוסות דקות של עגבנייה

1/4 כוס כפות שמן זית

כף חמאה

4 ביצים

קורט מלח

3 כפות גבינת שמנת פילדלפיה

איך מכינים?

יוצקים את שמן הזית למחבת (שומרים מעט בצד) ומחממים מעט, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד השחמה (כ-15 דקות) ממליחים מעט ומסירים מהאש (ניתן לשמור עד 4 ימים במקרר).

טורפים היטב את הביצים, ממליחים.

מחממים במחבת טפלון את החמאה ומעט שמן זית,יוצקים פנימה את הביצים.

מערבבים בעדינות בעזרת מזלג (בזהירות לא לגרד את פני המחבת) עד שהביצים מתחילות להתייצב (כדקה וחצי).

הופכים, מטגנים 10 שניות נוספות, מעבירים לקרש עבודה, מצננים כשתי דקות וחותכים במרכז.

מורחים את פרוסות הבייגל בגבינת השמנת, מניחים מעל את החביתה ועליה 2 פרוסות עגבנייה, סוגרים עם הפרוסה השנייה.

טונה בלחמניית שיפון

טונה בלחמניית שיפוןצילום: מוטי מילרוד

כריך הטונה הוא בסיס חשוב ועיקרי ברוב הבתים בישראל. הוא בריא, מהיר, זול וטעים. הפעם הלכנו עם הקו הבריאותי של הטונה והתאמנו לה לחמניית שיפון.

מה צריך?

4 לחמניות שיפון

1 פחית טונה איכותית

כף גדושה מיונז אמתי

כף מיץ לימון סחוט טרי

קורט מלח

1 מלפפון חמוץ

4 עלים של לבבות חסה ערבית

4 עגבניות שרי- פרוסות דק

איך מכינים?

מסננים היטב את הטונה ומעבירים לקערת ערבוב.

פורסים את המלפפון החמוץ לרבעים ארוכים ומסירים את הגרעינים בעזרת סכין חדה, קוצצים לקוביות קטנות.

מוסיפים לטונה את כל החומרים למעט עגבניות השרי, טורפים היטב בעזרת מזלג, לקבלת מרקם אוורירי ואחיד, ללא גושים.

מורחים 2 פרוסות בשכבה נדיבה של טונה ואת הפרוסות השניות במעט מיונז.

מניחים על הטונה פרוסות שרי ועלה חסה, סוגרים ומהדקים מעט.

PB & J- חמאת בוטנים, קונפיטורת תות ופרוסות בננה מטוגנת בחלת דבש

חמאת בוטנים ,קונפיטורת תות ופרוסות בננה מטוגנת בחלת דבש
חמאת בוטנים ,קונפיטורת תות ופרוסות בננה מטוגנת בחלת דבשצילום: מוטי מילרוד

כריך אמריקאי אמנם, אבל אצלי הוא חקוק עמוק בזיכרונות הילדות וכמו שאומרים קלאסיקה לעולם נשארת, ולא בכדי. פשוט בלתי אפשרי בעיני לסרב לשילוש המושלם הזה של ריבה מתקתקה, חמאת בוטנים קטיפתית עם ענטוז מליחות ולחם לבן אוורירי שעוטף הכל, כמו שמיכת פוך.

כאן הוספנו בננות שקולים מעט בחמאה אגוזית, עוד רובד קטן שמוסיף קצת חידוש לקלאסיקה האהובה והמוכרת.

מה צריך?

4 פרוסות חלה מתוקה, ללא קרום

4 כפות חמאת בוטנים איכותית

4 כפות קונפיטורת תות איכותית

1 בננה- חתוכה לפרוסות בעובי כ- 3/4 ס"מ

2 כפות גדושות חמאה

מה עושים?

מורחים את פרוסות החלה מעט חמאה וקולים מעט בחום עליון בטוסטר חם, לקבלת הזהבה קלה

במקביל, מחממים היטב את החמאה במחבת כבדה, נותנים לחמאה להזהיב מעט במחבת (זהירות לא לשרוף)

כשהחמאה מקבלת צבע ענברי עמוק ומשחררת ארומה אגוזית, מוסיפים מיד את פרוסות הבננה, מזהיבים במחמאה (כ- 20 שניות מכל צד), מעבירים לנייר סופג

מורחים בנדיבות 2 פרוסות בחמאת בוטנים ועוד 2 פרוסות בקונפיטורה (חשוב למרוח על הצד הלא קלוי של הלחם)

מסדרים מעל חמאת הבוטנים את פרוסות הבננה וסוגרים עם הפרוסות שמרוחות בריבה

איך מכינים לחם קטשופ, לחם שיפון, חלת קקאו ובייגל סלמי? כל המתכונים כאן

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ