אם אין עגבניות, אכלו מלפפונים

התאפקו קצת עם העגבניות, שכן אין שום סיבה לשלם עליהן 13 שקלים לקילו במקרה הטוב. ואם אין עגבניות, נאכל מלפפונים. הנה חמישה מתכונים עם מלפפונים

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט ויאטנאמי של טאיהצילום: בועז לביא

מתכון לסלט וייטנאמי של שף ירון שנבל, מסעדת טאיה

חומרים ל- 4 מנות:

לרוטב:

חצי כוס חומץ אורז

3 כפות סוכר

2 כפות רוטב סויה מאיכות טובה

1 כפית שמן שומשום

1 כפית שמן צ'ילי

לסלט:

1 כוס כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

1 כוס כרוב אדום חתוך לרצועות דקות

4 גזרים קלופים וחתוכים לג'וליינים

3 מלפפונים בקליפתם חתוכים לג'וליינים

 5 גבעולי בצל ירוק פרוסים לחתיכות דקות ואלכסוניות

3 כפות בוטנים קצוצים

20 עלי כוסברה שלמים

20 עלי נענע קרועים

חופן נבטים סיניים

לעיטור:

בוטנים קצוצים

בצל ירוק קצוץ דק

ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומסדרים בצלחת.

מכינים את הרוטב:

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד להמסה מלאה של הסוכר וקבלת מרקם אחיד.

מוזגים את הרוטב על הסלט.

מעטרים סביב הצלחת בבוטנים קצוצים, וזורים מעליו בצל קצוץ.

מתכון לציזיקי של השף ירון שנבל ממסעדת קופינאס

באווירה יוונית עם קצת אוזו - צזיקיצילום: בן יוסטר

חומרים:

250 גרם מלפפונים

500 גרם יוגורט עיזים

2 שיניי שום כתושות

2 כפיות שמן זית

מיץ לימון- מחצי לימון

מלח

פלפל

ההכנה:

מגרדים את המלפפונים בעזרת פומפייה. מסננים למשך חצי שעה (כדי להגיר נוזלים מיותרים). מערבבים את היוגורט עם השום, שמן זית, לימון מלח ופלפל.
מוסיפים את המלפפונים ומערבבים עד איחוד.
מתקנים תיבול ומגישים.

מתכון לסשימי טונה אדומה עם מלפפונים של שף צבי אבישר טייסטינג רום

סשימי טונה עם מיץ מלפפוניםצילום: באדיבות טייטינג רום

חומרים:

טונה אדומה נקייה מסיבים פרוסה דק

מלח אטלנטי - קורט

פלפל שחור- קורט

2 כפות שמן זית

כף ליים (אם אין אז לימון)

חופן שקדים לבנים פרוסים

תפרחות קטנות ויפות של נענע

למיץ מלפפונים:

1 מלפפון טרי 

8 עלים יפים של נענע

כף ליים

מלח - קורט

פלפל שחור - קורט

פלפל צ'ילי אדום חתוך לפרוסות דקות

כף שמן זית

הכנה:

במעבד מזון יוצקים את כל הנוזלים של מיץ המלפפונים, וטוחנים, מעבירים דרך מסננת דקה תוך כדי שמירה על הנוזלים. שומרים את הנוזלים בקירור בכלי עטוף בנייר כסף (שלא יתחמצן).

מסדרים את הדג על הצלחת. מתבלים עם מלח, פלפל שחור, שמן זית וליים. להוסיף מהנוזל של המלפפונים. מסדרים על המנה שקדים מלובנים ותפרחות נענע.

משקאות עם מלפפונים: שכחו מבלאדי מרי לתקופה הקרובהצילום: בועז לביא

מתכונים למשקאות מלפפונים של יוראי אוחנה מהלנה בנמל

מתכון לסקינוס

חומרים:

3/4 מנה סקינוס (שוט) - ליקר אלת המסטיק

ג'וליינים של מלפפון

3 עלי בזיליקום

2 עלים של נענע

8 קוביות קרח גרוס

1 כף סוכר חום

פלח לימון או תפוז חתוך לקוביות

מי טוניק

ההכנה:

בכוס שייקר מערבבים: סקינוס, קוביות קרח וסוכר.

מסדרים בכוס את המלפפונים ומוזגים את הנוזלים- סוגרים במי טוניק ומקשטים בעלי בזיליקום ונענע

מגישים בהייבול

מתכון ללימונערק מלפפון

חומרים:

כדור סורבה לימון

5 עלי נענע בודדים

רבע מלפפון

 מנה של ערק

8 קוביות קרח גרוס

1/2 מנה לימונדה (שוט 45 CC)

הכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבל מרקם חלק וקפוא.

יוצקים לכוס הייבול ומגישים מיד.

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ