בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השניצל הישראלי הכי טוב בניו יורק

"12 כיסאות" רוצה לשחזר בברוקלין את האווירה של תל אביב של שנות החמישים. בתפריט: שקשוקה בפיתה, שניצל מצוין ולמבורגר שגונב את ההצגה

9תגובות
שקשוקה בפיתה במסעדת 12 כסאות
ישראל קסטיו

שפים ובעלי מסעדות ישראלים הפועלים בניו יורק משתדלים לא להבליט יותר מדי את המוצא הישראלי שלהם. לא, הם בפירוש לא מתביישים ברקע התרבותי שלהם, אבל בדרך כלל הם לא יקראו למסעדה שלהם מסעדה ישראלית, אלא מסעדה ים תיכונית. מה לעשות, אוכל ים תיכוני נשמע היום בניו יורק הרבה יותר מפתה, וגם הולם את האופנה העכשווית בתחום הדיאטות. אוכל ישראלי, לעומת זאת, מתקשר אצל הרבה אמריקאים עם אוכל יהודי או אוכל מזרח תיכוני כמו פלאפל בפיתה (שמשום מה, יש שרואים כאן בכדורים השמנוניים הללו מאכל בריאות). אמנם המוניטין של האוכל הישראלי הוא  בעיצומו של מסע שיפור התדמית באופן משמעותי, ובכל זאת, ההגדרה של אוכל ים תיכוני נשמעת הרבה יותר אטרקטיבית ובטוחה.

שמעון ממן יוצא דופן מהבחינה הזאת. הוא לא מהסס להגדיר את האוכל בשתי המסעדות שלו, הקרויות בשם זהה "12 כיסאות" כ"ישראלי". מסעדה אחת שלו ממוקמת בסוהו וקיימת כבר 14 שנה. השנייה נפתחה בפברואר האחרון וממוקמת בשדרות וית (Avenue Wythe) הסופר קולית בוויליאמסבורג, ברוקלין. האוכל בשתי המסעדות זהה, אך אני מעדיף את המסעדה בויליאמסבורג דווקא בגלל העיצוב.

ממן בנה את המסעדה הזאת, לדבריו, בסגנון של תל אביב של שנות החמישים. לדאבוני, לא הייתי בתל אביב בשנות החמישים כך שאני לא יכול להעיד אם זה נכון. ובכל זאת, יש כאן משהו מאד נעים ומוכר באוויר ב"12 כסאות". "הבאנו את הכל מישראל", אומר ממן. "אלונה אליאס, מעצבת  מסעדות בישראל, עשתה לנו את העבודה. הכיסאות, השולחנות והנברשות הגיעו מישראל. על הקיר יש שלטים של רחובות בעברית בתל אביב כמו למשל רחוב מוהליבר. והכל כדי לשחזר את האווירה של העיר הלבנה כאן בברוקלין".

מי שמתגעגע או מחפש להרגיש בישראל אבל בניו יורק יכול לחוש כאן בנוח. גם התפריט לא נותן לרגע לשכוח מאיפה באנו. לארוחת בוקר אפשר להזמין ולקבל ארוחת בוקר ישראלית, שקשוקה וחביתות. בצהריים ובערב התפריט מגיש עלי גפן ממולאים, חומוס, פלאפל, סלט ישראלי, כרוב ממולא, כבד עוף, דג מרוקאי, קוסקוס צמחוני, בלינצ'ס ועוד ועוד. השניצל כאן הוא מצוין ויש האומרים שהוא הכי טוב בניו יורק. לא פלא שזו  גם מנת הדגל הפופולרית ביותר. עם כל הכבוד לשניצל, את ההצגה גונב דווקא ההמבורגר.   ההמבורגר, יצירה של השף והבעלים ממן שקורא לו למבורגר, דהיינו המבורגר עשוי בשר כבש. אחרי השניצל, הלמבורגר הוא המאכל הכי מבוקש כאן.

גונב את ההצגה: למבורגר ב-"12 כסאות" בניו יורק
ישראל קסטיו

הפיתות המוגשות כאן הן של מאפיית אנג'ל שמובאות לאמריקה חצי מוקפאות. את החצי השני של האפייה גומרים כאן. בסופי שבוע התפריט מציע גם ג'חנון וחמין. למנות אחרונות אפשר לקבל בוואריה, עוגת גבינה שהיא הרבה יותר "קלה" מאשר עוגת הגבינה הניו יורקית, בלינצ'ס גבינה ועוד. מי שבא לו לשתות יין ימצא כאן יינות של דלתון ברקן, מונטפיורי וצובה. כמה זה עולה לנו? המחירים סבירים במושגים אמריקאים. 10-15 בערך  דולר למנה. מחירי היינות נעים בדרך כלל בין 40-50 דולר לבקבוק. אם אתם רוצים בירה, יש גולדסטאר.

הרבה ישראלים פוקדים את שתי המסעדות של "12 כיסאות" אבל לא רק. לפעמים באים גם מפורסמים כמו דייוויד שווימר, פטי סמית, לוסי לו ואפילו רוברט דה נירו. רוב המלצרים הם ישראלים. באחת הפעמים כשביקרתי כאן שירתה אותנו סשה דניאל , זמרת שהיתה בין כוכבי "כוכב נולד", עברה לארצות הברית והיא מנסה לפתוח כאן בקריירה. באחרונה היא הקליטה כאן מיני אלבום ובינתיים היא ממלצרת.

מסעדת "12 כסאות" בניו יורק
ישראל קסטיו

ממן, בן 37, במקור ממושב כרם בן זמרה, הגיע לכאן לפני 16 שנים. לפני שעבד במסעדה הוא היה די-ג'יי. המשפחה שלו, הוא מספר, הקימה את יקב דלתון שאת היינות שלו מגישים במסעדה. הוא שולף בקבוק. "בוא תטעם את היין הזה", הוא אומר. "זה דלתון כנען אדום מ-2003. אני שתלתי את הגפנים שמהם עשו את היין הזה".

אבל עכשיו כל האנרגיה שלו מרוכזת במסעדות שלו. "זכינו שלוש פעמים בתחרות כאן בניו יורק מטעם ארגון זרעי השלום (סידס אוף פיס) בתואר - 'החומוס הכי טוב בניו יורק'", הוא אומר בגאווה.

"זו מסעדה ישראלית בלי שום חוכמות", הוא מוסיף. "אני לא מתחבא מאחורי כל מיני הגדרות של מסעדה ים תיכונית. זה מה שאני והאוכל הזה שהוא הגרסה שלי לאוכל הישראלי. כאשר אתה מגיע לכאן אני רוצה שתרגיש שאתה בתל אביב, לא בניו יורק".

לא פלא שבצדי המסעדה יש חלון הנפתח לרחוב הנקרא הקיוסק שבו אפשר לרכוש אוכל רחוב ישראלי. פיתה עם פלאפל, קבב, סביח, חביתות ובורקס. התשובה הניו יורקית לדוכן הפלאפל הישראלי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו