בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עונת הדלעת

ארבעה מתכונים חורפיים עם דלועים

החורף כבר כאן, בחוץ קריר עד קר ולפרקים סגריר וזהו זמן נהדר לחגוג את עיצומה של עונת הדלעת. בדיוק לשם כך וכדי לחגוג את התקופה הקצרצרה והגשומה הזו של השנה, רקח השף זיו מנשה (קיטשן מרקט) ארבעה מתכונים חורפיים על טהרת הדלעת. מהצ'ירשי היומיומי ועד גלידת הדלעת החגיגית

תגובות

קצת על הדלעת: היא בת למשפחת הדלועים, שהיא משפחה של פירות (כן, כן) המונה למעלה ממאה זנים ומינים וכוללת בין היתר פירות מוכרים ואהובים דוגמת האבטיח, המלון והמלפפון. עוד קרובי משפחה מיוחסים, אם כי פחות שגרתיים, הם כל סוגי הקישואים: מהזוקיני הקיצי ועד הפטיסון, אותו קישואון שלרוב תמצאו בגרסתו הגמדית, כשהוא מוחמץ ובצנצנות (או טרי ועל פי רוב גדול יותר, בשוקי איכרים). לכל אלו מצטרפים כמובן שלל סוגי הדלעת, על הטעמים, המרקמים והצבעים השונים, מדלעת הספגטי הכתומה ועד דלעת הערמונים הירוקה. איך שלא תבחרו לאכול אותה, וגם אם תבחרו את הדלעת ה"גנרית", הנה ארבעה מתכונים שמוכיחים עד כמה היא ורסטילית ומשתנה, ממנה למנה: מריזוטו עם דלעת צלויה, דרך ממרח הדלעת הטריפוליטאי (צ'ירשי) ועד גלידת הדלעת המתובלת. 

מתכון לריזוטו דלעת ומרווה

ריזוטו מרווה ודלעת
דודו בכר

מתכון לסלט אורוגולה עם דלעת צלויה ותמרים

סלט אורוגולה עם דלעת צלויה ותמרים
דודו בכר

מתכון לצ'רשי

צ'ירשי
דודו בכר

מתכון לגלידת דלעת וקרמבל תבלינים

גלידת דלעת
דודו בכר

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו