עונת הדלעת |

ארבעה מתכונים עם דלועים

זהו זמן נהדר לחגוג את עיצומה של עונת הדלעת. בדיוק לשם כך וכדי לחגוג את התקופה הקצרצרה הזו של השנה, רקח השף זיו מנשה (קיטשן מרקט) ארבעה מתכונים על טהרת הדלעת. מהצ'ירשי היומיומי ועד גלידת הדלעת החגיגית

זיו מנשה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
זיו מנשה, שף אורח

קצת על הדלעת: היא בת למשפחת הדלועים, שהיא משפחה של פירות (כן, כן) המונה למעלה ממאה זנים ומינים וכוללת בין היתר פירות מוכרים ואהובים דוגמת האבטיח, המלון והמלפפון. עוד קרובי משפחה מיוחסים, אם כי פחות שגרתיים, הם כל סוגי הקישואים: מהזוקיני הקיצי ועד הפטיסון, אותו קישואון שלרוב תמצאו בגרסתו הגמדית, כשהוא מוחמץ ובצנצנות (או טרי ועל פי רוב גדול יותר, בשוקי איכרים). לכל אלו מצטרפים כמובן שלל סוגי הדלעת, על הטעמים, המרקמים והצבעים השונים, מדלעת הספגטי הכתומה ועד דלעת הערמונים הירוקה. איך שלא תבחרו לאכול אותה, וגם אם תבחרו את הדלעת ה"גנרית", הנה ארבעה מתכונים שמוכיחים עד כמה היא ורסטילית ומשתנה, ממנה למנה: מריזוטו עם דלעת צלויה, דרך ממרח הדלעת הטריפוליטאי (צ'ירשי) ועד גלידת הדלעת המתובלת. 

מתכון לריזוטו דלעת ומרווה

ריזוטו מרווה ודלעת
צילום: דודו בכר

מתכון לסלט אורוגולה עם דלעת צלויה ותמרים

סלט אורוגולה עם דלעת צלויה ותמרים
צילום: דודו בכר

מתכון לצ'רשי

צ'ירשי
צילום: דודו בכר

מתכון לגלידת דלעת וקרמבל תבלינים

גלידת דלעת
צילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ