בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שעה שמחה

13 מקומות לאכול ולשתות בהם בשעת ערביים

ליבי שפרלינג יצאה לסיבוב בתל אביב כדי למצוא דילים מעולים של אוכל ושתייה. הממצאים: נעים בין כוס יין וקרוסטיני מולים במערה דרך ירקות חורף אקזוטיים במעדנייה ועד קוקטיילים מוגזמים ואוכל אסייתי-לטיני בשוק לוינסקי

11תגובות
מנות קטנות ואיטלקיות במסעדת צ'יקטי: בצלים, קישואים, פלפלים וחצילים ודגים כבושים
תמוז רחמן

שעות שמחות, אותו מנהג רווח של שתיית משקאות בשעה מוקדמת יחסית ובמחיר מוזל, לא מצליח להשתרש בישראל. בניגוד לבירות העולם, שם נהוג להוריד כוסית בירה או שתיים לפני העלייה לרכבת הביתה, פה ממהרים כולם, ממהרים תמיד וההנאות הקטנות היומיומיות נזנחות פעמים רבות. תל אביב, בירת ההדוניזם של ישראל, מנסה כבר שנים ללכת שבי אחר ערים קוסמופוליטיות אחרות והיא לא מתייאשת מלהציע אפשרויות לשתיית ערב מוקדמת ונינוחה. עם התייקרות הבילוי בברים ובמסעדות, שממשיכה להאמיר בלי קשר למציאות, הופכת השתייה המוקדמת לחוויה מענגת שגם שכרה בצידה, שכן היא משתלמת במיוחד. לאחרונה צצו בעיר דילים מעולים על אוכל ושתיה, שגם לא שתיינים ישמחו לתת להם צ'אנס. ריכזנו 13 המלצות.

ז'אז'ו וינו בר יין, שרונה – בר היין הזה שוכן בתוך מערה מתחת לאדמה, אשר שימשה כיקב לטמפלרים הגרמניים. תפריט היין פה מרחיב אופקים והוא מציע הפתעות מבורגון ובורדו ליד ברנשים לא צפויים מפורטוגל למשל. כל יום, בין השעות 18-20:30 מוגשת פה ארוחת טעימות סודית ומגרה באיכויותיה שעד כה הצליחה לחמוק מתחת לרדאר. לא עוד.  השפית עדי לוי בנתה תפריט שכולל, בין היתר, לחם יין צימוקים וג'בטות לצד חמאה חומה, טורשון כבד אווז עם בריוש, פיסטוק ופטל שחור, קרפצ'יו בלאדי מרי עם צ'ייסר וודקה ורידקשן עגבניות, אנדיב קיסר עם חסה בייבי ג'ם וביצה קריספית, קרוסטיני מולים מעושנים, סלמון כבוש לצד עוגת תפוחי אדמה וקרם פרש זרעי שומר, קווטלי ריקוטה טרייה עם שרימפ ורוטב דגים וסרטנים וגם קינוח לבחירה מתפריט משוכלל, לכל סועד. האוכל של לוי יצירתי ומרגש, מרענן ומחדש. סעדנו שם ארוחה אינטימית מופלאה שלא הפסיקה להפתיע שהיא והוציאה למסע במחוזות רחוקים. מחיר ארוחת הטעימות האלגנטית, 110 שקלים לאדם, שהם מהמוצדקים בעיר כיום. כדאי להזמין מקום מראש.

ז'אז'ו וינו, דוד אלעזר 27, שרונה. 03-5225822.

קרוסטיני מולים מעושנים ויין לבן
בועז לביא

צ'יקטי –  צ'יקטי הן צלחות קטנות באיטלקית, כאלו שמלאות דברים טובים ומוגשות לשולחן אט אט ליצירת ארוחה שמחה. בצ'יקטי שביהודה הלוי, מקום מוצלח שרוקד על התפר שבין בר יין למסעדה, מצאנו אוכל טרי וגס, במובן הטוב, שכולו שפע חומרי גלם טריים וביצועים נאמנים למקור. מומלצים פולנטה תירס, ארטישוקים עם גבינת כבשים מלוחה, מגש נקניקים וגבינות לא מכאן  כמו גם קרפצ'יו דג ים סיציליאני, שהפתיע עם שברי פיסטוקים וצנוברים, לצד בצקים מצטיינים. שימו לב לספיישלים המתחלפים שכוללים פירות ים, סרטנים והפתעות אחרות. ראוי להערכה תפריט ורמוט וביטרים במחירים מדגדגים. גם הקוקטיילים מותקנים פה ביד בוטחת, מלאת נשמה, תעיד על כך טומי'ס מרגריטה. בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 17:30-19:30 חוגגים פה אפרטיבו איטלקי, במהלכו כל התפריט (כולל אלכוהול) מוצע ב- 30% הנחה.

צ'יקטי, יהודה הלוי 58, תל אביב. 03-6853499.

צלחות קטנות נוסח איטליה - מזטים של פלפלים, קישואים, חצילים ודגים מלוחים
תמוז רחמן

חוות צוּק המעדניה – במסעדת הפארם טו טייבל של החקלאי תומר צוק והשף אסף שנער, מגישים עלים ירוקים, ירקות אקזוטיים ופירות חורף טריים, תוצרת סופר טרייה שנקטפת באותו היום ממש בחוות צוק שבעמק האלה, לצד טלאים, גדיים ומעושנים אחרים. קיר יינות הולך וגדל, שמאכלס כבר עכשיו עשרות רבות של תוויות, הופך את המקום (בייחוד על הבר הפנימי) מעין בר יין שכונתי סודי. כעת מתאפשרת הצצה לעולם התוכן היינני העשיר שבמקום עם האפי האוור שמציע 1+1 על כל כוסות היין הפתוחות (יקבי בוטיק ישראליים, יבוא צרפתי משובח, איטלקיים ממזריים ועוד) וכן בקבוקים מהמדף, שיימכרו ללא דמי חליצה. ימים ראשון עד חמישי, בין השעות 17-19.

חוות צוּק, משה פרלוק 5, תל אביב. 077-5155905.

 ירקות מהחווה, אוכל מהמעדנייה וקיר יין שמזכיר ספרייה, חוות צוּק
איתיאל ציון

הוסטל 51 –  לפני כמה חודשים פתח המוזיקאי אלישע בנאי יחד עם שותפיו, כולם עבדו כטבחים במסעדות עילית בארץ ובחו"ל, את הבר הזה, בחלל בו שכנה ג'וז ולוז, עד המעבר לרחוב גבולות. האוירה החמימה נשתמרה ומערכת הסאונד האיכותית להפליא מיד תרים לכם. המטבח פה צנוע ומדייק, מבוסס על חומרי גלם נהדרים. זוקיני עטופים בשמן זית, לימון ופרמזן מיושנת וסלט ירוק של חסה פריכה, שומר, צנוניות ומלפפון ירוק בויניגרט הדרים ממחישים שוב שפחות זה לפעמים יותר. יש גם המבורגר מוצלח עם "בייקון" טלה של השרקוטייר אדם ביק, נקניקיה ספרדית מעושנת על כרוב בבירה וניוקי סלק שכולו רוך תפוזי נפלא וצ'יפס מרווה. המחירים זולים להפתיע וגם הם יעשו לנו לחזור. במשך כל השבוע, בין השעות 19-21, על כל ארוחה זוגית (בסך 200 שקלים) תקבלו בקבוק יין אדום או לבן לבחירה. שימו לב לסנגריה חמה אפופת תבלינים, שחציה רוזה חציה יין לבן.

הוסטל 51, יהודה הלוי 51, תל אביב. 03-5277306.

מנת גרגירי חומוס וירוקים בהוסטל 51
חיים יוסף

ויקי כריסטינה – בבר היין  הספרדי ויקי כריסטינה שבמתחם התחנה, נעים לזלול טפאסים באווירת ברצלונה, שכוללת אפילו אריחי פסיפס משוגעים מסביב, עץ גדול במרכז הרחבה ואווירת חו"ל אסקפיסטית. העסקיות במקום נמתחות בין השעות 12:30-17:30 והן כוללות שדרוג מבריק. כל המזמין ארוחה עסקית (שמחירה החל מ- 63 שקלים) ולצידה גם כוס יין, בירה או קנקן סנגריה, יזכה למילוי חופשי ככל שיחפוץ. שווה להגיע מוקדם ולחגוג אל תוך הערב.

ויקי כריסטינה, מבנה 17, מתחם התחנה, תל אביב. 03-7367272.

אווירה בויקי כריסטינה
באדיבות המקום

זכאים –  בזכאים הטבעונית מסתתרים הקוקטיילים הכי מפתיעים שאתם עדיין לא מכירים. חומרי הגלם הטבעיים, ריבות ביתיות שנרקחות במקום על אש קטנה ושאר עשבים, הופכים את הקוקטיילים במקום לתיאטרון ארומות וטעמים שישמח גם כל מי שכל קשר בינו לבין טבעונות, מקרי בהחלט. אל תוותרו על ערק שקדים מרים, מרגריטה סולטנה שמכילה גם ריבת פומלות של סבתא סולטנה, קומפוט שזיפים אלכוהולי והכי הכי –  גרניטה שוקולד בלאק גראוס. כל יום בין השעות 17-20 כל הקוקטיילים בדיל 1+1 (כולל שישי שבת).

זכאים, סמטת בית השואבה 20 פינת אלנבי 98, תל אביב. 03-6135060.

טראק דה לוקס – בקרקס המעושנים שבכיכר דיזנגוף, תמצאו מטבח אמריקנה כיפי. כל החשודים המידיים כאן וזה המקום לשחרר בו את רסן השחיתות. בתפריט פולד פורק עם קרם פרש וחלפיניו, ספייסי שרימפבורגר, ספריבס בגלייז ברבן ומייפל ושלל מעושנים לפי משקל או בלחמניה לצד תוספות של לחם תירס, מאק אנד צ'יז, קלח תירס שעליו גבינת טולום, שמנת חמוצה ופפריקה מעושנת. בימים ראשון עד חמישי, עד השעה 20 בערב נמכרים כל המשקאות במחיר 1+1 . שימו לב לנגרוני, למינט ג'ולפ ולמדף הברבנים.

טראק דה לוקס, בן עמי 13, תל אביב. 03-6296363.

פורטו בר יין –  הרחק מאורות הבאזז וההייפ, פועל בר היין השכונתי הקטן הזה, שבעליו מייבאים יינות אדומים ולבנים מפורטוגל וגם פורטים מיוחדים. על המדפים יינות פורטוגליים, ישראליים וכן יינות בורגון. במקום מוגשות מנות מעדניה קטנות ביניהן צלחת גבינות עם טוסטים וקונפיטורה, צלחת נקניקים ובשרים קרים, טונה, סרדינים או מקרל מפורטוגל לצד ירקות ושמנת חמוצה, סלמון כבוש, הרינג ועוד. בימים ראשון עד חמישי בין השעות 16-19 כוס יין מוצעת במחיר של החל מ- 25 שקלים ויינות מהמדף נהנים מהנחה של 15%.

פורטו בר יין, טשרניחובסקי 6, תל אביב. 03-6206610.

מזטים פורטוגליים: פלפלים קטנים ממולאי גבינה, דגים כבושים, לחם, תפוחי אדמה ויין
אנטולי מיכאלו

פרנץ' 57 – הבר האחרון להצטרף לאימפריית ברי הקוקטיילים בתל אביב, נפתח לפני חודשיים על ידי אורון לרנר, יוצא האימפריאל ומיקסולוג עטור פרסים בינלאומיים בעצמו. לרנר עיצב מקום בצלמה ודמותה של העיר האהובה עליו בעולם, ניו אורלינס. אווירת נואר, מוסיקה מעולה וצילומים יפים על הקיר הם רק ההקדמה. הקוקטיילים המצוינים משחקים פה עם קוניאק, ברבן, רום מיושן כהוגן ונבלים אחרים. שלל תמציות, מרקחות ועשבים משמשים קישוט לסערה המתחוללת בכוסות. אל תוותרו על פרל דייבר האקזוטי, סזראק מדויק וגראסהופר מענג שכולו קרם דה קקאו לבן ביתי משובח ופרנה ברנקה מנטה. תפריט הקוקטיילים מהודק למדי אבל בראש של הברמנים מסתובבים עוד מאות, אז אל תהססו לאתגר אותם. האוכל זקוק לליטוש ונקווה שתפריט החורף המתחלף יביא עמו דיוק. בכל יום עד 21 בערב נמכרים כל הקוקטיילים ב- 30 שקלים.

פרנץ' 57, ברנר 2, תל אביב. 050-7347452.  

קוקטיילים וביטרים בפרנץ' 57
בן יוּסטר

רפובליקה די רונימוטי– זוהי איטלקיה נעימה ומוקפדת שמקדשת את חומרי הגלם. את הירקות למסעדה מגדלים בגינה אורגנית שבכפר הירוק, הדגים מגיעים טריים כל בוקר מהדלאל ביפו, צלעות ושרולה מהאטליז המשובח של אשתאווי בנצרת. פעם בחודש נערך פה פיציקטו, אז הטבחים עמלים להמציא את עצמם מחדש, שכן הם מדרדסים תפריט 12 מנות הפתעה, כולן חדשות לחלוטין וכאלו שלא הופיעו במסעדה מעולם. זה מאתגר, לוקח לקצה, מסחרר את היצירתיות על קרוסלה של חומרי גלם וטכניקות הכנה. באותו הערב, תפריט האוכל נמכר במחירים מאופקים ולצידו גם קוקטיילים ב- 26 שקלים, יינות ראויים נמכרים החל מ- 24 שקלים לכוס או 90 לבקבוק והשמחה רבה. זהו ערב משוחרר וכיפי שבמרכזו אוכל טוב, מתאים מאוד לחלוקה. בין מנות העבר מולים וטרגון עם צ'יפס, צלעות טלה מפורקות בתוך עלי פסטה חלמונים, שקדי עגל עם ריזוטו ועשבים. הפיציקטו נערך ביום שני הראשון של כל חודש (הבא ב- 4.1) , החל מ- 18 בערב.

רפובליקה די רונימוטי, מזא"ה 3, תל אביב. 03-6470247.

פיציקטו ברפובליקה די רונימוטי - מנות קטנות ואיטלקיות, יין ונקניקים תלויים
באדיבות המקום

לה אוטרה –  האחות הקטנה של בר הקוקטיילים אימפריאל מציעה עיצוב מקסיקני אפלולי ובר מגוון שופע משקאות מיוחדים בייבוא אישי, בעיקר טקילות, מסקל ורום. בתפריט אוכל מקסיקני, אבל כזה של מטבח חדש, בהשפעות לטיניות וקריביות, שמרחיקות לכת עד קובה או טרינידד. מנה ראשונה של סלסות וקריספי טורטיה (17 שקלים) מספרת את הסיפור כולו, עם דיוק ורעננות שנושכים בשלושה כיוונים שונים. נסו טאקו שוק ברווז או טאקו חזיר מפורק וגם ספייריבס עם ריבת צ'ילי וחלפיניו. כל יום, בין השעות 18:00-20:00, הקוקטיילים השווים, מבית היוצר של האימפריאל, מוצעים בחצי מחיר. אל תוותרו על The Cuban affair, Guava lava ו- Kalingo old fashioned.

לה אוטרה, הירקון 66, תל אביב. 073-2649464.

דייגו סאן - דייגו-סאן, המזללה האסייתית-לטינית בפאתי שוק לווינסקי, מצטיינת בקוקטיילים כיפיים ומוגזמים, מבוססי גויאבה, קוקוס ואננס, רום מתובל מרחבי הגלובוס או טקילה, רובם נרקחו במחווה לסגנון הטיקי וביניהם משקאות כמו פינה קולדה, מאי טאי ועוד. במסגרת ההאפי האוור מציעים בדייגו סאן 1+1 על כל הקוקטיילים בין השעות 19:00-20:00.

דייגו סאן, המשביר 2, תל אביב. 03-5531557.

קוקטיילים צבעוניים ומוגזמים בדייגו סאן
אנטולי מיכאלו

מקלוּבּר  -  במסעדה החדשה של ניר צוק, מוגשות שלל מנות מהמטבח הערבי. לצד ממולאים, סלטי פתיחה טובים וסיגרים של פטה וזעתר, צוק מציע מקלובה טלה, מקלובה עוף ומקלובה צמחונית. יש גם ארוחת טעימות במחיר קבוע מראש ותפריט עסקיות במחירים נוחים. אל תוותרו על הקינוחים היצירתיים ועל קוקטייל ערק, רימונים ויוגורט שהפתיע. בין השעות 12:00-00:00, על כל הזמנת ערק קעוואר הרך והמשובח, תזכו לאחד חינם.

מקלוּבּר, לינקולן 11, תל אביב. 03-5404025.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו