בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

13 המלצות לארוחות בוקר ובראנץ' של סוף שבוע

לקראת סוף השבוע, קבלו נבחרת מנצחת של בראנצ'ים וארוחות בוקר לחגוג איתם בעצלתיים. מערימות הפנקייק, הבייקון והביצים שנשטפים עם קנקני בלאדי מרי, דרך השקשוקות והסלטים ועד פלטות הגבינות והנקניקים, הדגים המעושנים והיין

14תגובות
בראנץ' של סלטים שונים ולחמים  במסעדת מלגו ומלבר: פלפלים, עגבניות, דגים מעושנים, איקרה, סלקים וסלט חסה עם גילופי גזרים
אפיק גבאי

פתגם רוסי עתיק גורס שכדאי לך "לאכול שערה מהכלב שנשך אותך" והוא הומצא כדי לתאר איך מתמודדים עם חמרמורת קטלנית, ברמיזה כי כדאי לשתות בבוקר עוד קצת מהמשקה שסיימת איתו את הלילה. לקראת סוף השבוע, קבלו את רשימת ההמלצות שלנו לבראנץ' (גם אלכוהולי) שנמתחים לאט לאט בשישי שבת ויתפרו לכם סוף שבוע של עצלתיים, תוך שהם מהווים כניסה דקדנטית ראויה לשנה החדשה. אנחנו מאמינים באוכל טוב ליד השתייה שלנו ונשמח להמשיך את הבוקר עם קוקטיילים צבעוניים, בלאדי מרי נושך וערימות ביצים ובייקון.

סרווסריה

פה מוגש בראנץ' שיכורים מושחת, שגולש לצהרים וממילא, יחזיק אתכם שבעים ושמחים עד הערב. בתפריט הרגיל טוסטים עם כמהין, סנדביץ' קובנו או האם אנד צ'יז עם ביצת עין, טרטר בקר בלחמניית המבורגר רכה, אונגלה עם פלפלי פדרון מטוגנים, אנשובי כבוש, דגים מעושנים וגם ערימת פנקייקים על בייקון ומייפל. אבל הספיישלים המתחלפים מדי שבוע הם החגיגה האמיתית. תזכו לטעום פה מקושקשת של סרטנים, לנגוסטינים, פטה כבדי עוף בקרואסון, טרין חזיר, סליידר בטן חזיר על מנצ'גו וצ'אטני אגסים וגם שלל חלקי פנים בביצוע מלא קסם. בתפריט מבחר מסחרר של ג'ין, בלאדי מרי שרירי, סנגריה חמה ומגש צ'ייסרים שלא מפסיק להסתובב בין האורחים. רק בשבת. חובה להזמין מקום מראש.

מנה של פנקייקים במחבת שחורה עם מייפל, בייקון וחמאה
יוליה ניקנקין

סרווסריה, בן יהודה 48, תל אביב. 03-6477751.

הבסטה

בשבתות הסמטה שיוצאת משוק הכרמל שזורה קסם מיוחד אפילו היא. מהמטבח הדקדנטי של הבסטה יוצאות שלל צלוחיות עמוסות דליקטסים. כל עיקרית מזכה בשתי צלחות קטנות והשמחה רבה. בעיקריות המתחלפות, סטייק אנד אגז, שווארמה חזיר, בורקס מוח או בורקס סרטנים לצד דגים מטוגנים או פיצה לבנה. בצלוחיות הכיפיות שבצד איקרה סמיכה מופלאה, סלמון כבוש, סינטה כבושה, לשון עגל, פולנטה רכה, מסבחה מפתיעה ועוד ועוד. יש בלאדי מרי, אויסטר שוט ושלל יינות שווים מבורגון אבל הכי שווה לנסות את התזקיקים של מבשלת יוליוס ובמיוחד את האחרון שבהם, המבוסס על קלמנטינות. שבת : 12:00-16:00 בערך.

הבסטה, השומר 4, תל אביב. 03-5169234.  

רוטשילד 12

בקצה שדרות רוטשילד שוכן ההאנג אאוט הכיפי הזה, בו מוגשות מנות בראנץ' מדויקות בביצוע מושלם ובאווירה משוחררת. לצד קפה מעולה יש סנדביצ'ים קטנים עם אבוקדו וביצה מטוגנת, סלמון או עגבניה קלויה וגבינת עיזים אבל אנחנו פה בשביל ללכת על כל הקופה. קרוק מאדם, סלמון בעישון חם על פרנץ' טוסט ושמנת חמוצה של פעם, אגז בנדיקט או ביצים נורבגיות, כולם יהוו יופי של פתיחה לבוקר חורפי. מצלוחיות הצד הקטנות נסו איקרה טובה ובייקון שרוף בקצוות. הקוקטיילים נמכרים במחירים שווים (20-26 שקלים) והם מותקנים ביד נדיבה ובוטחת. לכו על הקלאסיקות: בלאדי מרי, קמפרי-תפוזים או מטקסה אייס טי. גם קראף של סנגרייה (40 שקלים) הוא מהמשקאות המשתלמים בעיר. שישי-שבת: 8:00-17:00.

רוטשילד 12, רוטשילד 12, תל אביב. 03-5106430.

מאנטה ריי

מסעדת החוף היפה הזאת שוכנת על הים ממש, מרחק זריקת פריזבי מהגלים. למרות שאפשר להשתכר פה רק מהנוף הנפרש מאופק עד אופק, היא הייתה בין המסעדות הראשונות בעיר להציע קוקטיילים שווים לצד ארוחת הבוקר החל מ- 9 בבוקר, כבר לפני שנים. כיום עדיין מוגשות פה ארוחות בוקר כיפיות ונדיבות. תוכלו לבחור בייקון אנד אגז, שקשוקה חלומי, חביתות עם דברים טובים, פנקייקים עם קונפי פירות, קרם פרש ומייפל וכמובן את המנה האגדית מר קראנצ'י. שווה להתמקד ביין לבן פריך או רוזה של בוקר. בקוקטיילים בחרו משהו שכולל ליצ'י או רום ותהיו בעננים. ראשון – שבת: 9:00-12:00.

מאנטה ריי, יחזקאל קויפמן 703, חוף עלמה ביץ', תל אביב. 03-5174773.

טראק דה לוקס

במסעדת המעושנים שבכיר דיזנגוף יש בראנץ' מושחת להדהים שכולו אוכל שנועד לרכך האנגאובר של ליל אמש או להכין את הגוף לערב שתייה. ראשית נוחתת פה סלסלת מאפים כיפית ובה לחם תירס, לחם לבן קלוי, פרעצל ואפילו דייניש קטן של קינמון וסיראצ'ה. לעיקרית תשברו את הראש בין בריסקט בנדיקט, האש בראונס עם אונטריב מפורק, ביצת עין, שמנת חמוצה וציר בקר, סלט תפוחי אדמה עם סלמון, סלרי וקרם חלמון או ספייסי שרימפבורגר. ילדים ייהנו מפנקייק חמאת אגוזי לוז, שוקולד לבן, קרם פרש וריבת פירות יער. יש יין לבן ובירות במחירים כיפיים אבל שווה להשקיע בקוקטיילים. בלאדי מרי, קנטאקי אייס טי על בורבון וסן ז'רמן שפריץ היו מדויקים וטובים. נשמח לראות עוד קוקטיילים שווים ברשימה.

נקנקיות, קלי וביצת עין וקוקטייל בלאדי מרי בצד
אנטולי מיכאלו

טראק דה לוּקס, בן עמי 13, כיכר דיזנגוף, תל אביב. 03-6296363.

בנדיקט

תפריט הקוקטיילים החדש של הבנדיקט, הזמין בכל המסעדות, מבשר שהמהפכה כבר הושלמה. במועדון ארוחת הבוקר הזה לקחו את עניין המיקסולוגיה ברצינות ורקחו קוקטיילים מעניינים ומגרים. Strawberries & cream משלב בהצלחה וודקה, אמרטו, תותים וקצף חלב. פאמפקין סודה הוא מרענן חורפי שכולל ברבן וויילד טרקי, סירופ דלעת ביתי, סודה וקינמון. ומעל כולם בולט המרטחיני, שהוא וריאציה מקומית שסוערים בה פרנו, רוזטה, טחינה וליים. הם נמכרים בכל שעות היום במחיר המשתלם של 29 שקלים. כן ירבו. בכל מסעדות בנדיקט 24/7.

קוקטייל על בסיס דלעת עם מקל קינמון ועלי נענע ודלעת ערמונים חצויה לשתיים
שרית גופן

בנדיקט. 03-6868657.

בן יהודה 171, תל אביב.

רוטשילד 29, תל אביב.

שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב.

האצל 1 פינת רמת ים, הרצליה.

משה בקר 14, אזור התעשייה, ראשון לציון.

סילו

ההפתעה הגדולה של הטעימה התגלתה בחולון, במסעדת סילו החדשה אותה מוביל השף רובי פורטנוי. פורטנוי מציע פרשנות ים תיכונית אישית לבופה בוקר מגוון. יש פה שקשוקות, פריטטות, ביצים עלומות, שלל גבינות, סלטים טריים וגם דגים כבושים ומעושנים, הכל עשוי לעילא.  נמליץ להתמקד בהפתעות שאוצר לועו של הטאבון הגדול. כמו קוסם, שולף פורטנוי מהטאבון נתחי סלמון צלויים עשויים בדיוק במידה ואז אנטיפסטי של קולורבי, שומר, כרובית וברוקולי, בטטות ותפוחי אדמה לצד שמנת חמוצה. בין לבין הוא גם מגיש פיצות איטלקיות מקסימות, דקות ופריכות. יש גם שלל מתוקים, מוזלי ביתי וסנגריה שופעת אלכוהול במילוי חופשי. הקוקטיילים מדייקים ושווה לתת צ'אנס למוחיטו קמפרי, קוקטייל מתחת לאפס קאריבי שמכיל רום, קוקוס ואננס וגם לזה שמבוסס על הברבן פור רוזס. הבופה מוגש בכל ימות השבוע כולל שישי-שבת. 69-79 שקלים.

סילו, שדרות ירושלים 210, פארק פרס, מתחם לה פארק, חולון. 03-5733315.

קלארו

בקלארו עושים כבוד לעונות המתחלפות ולחומרי הגלם הטריים שמגיעים הישר מהחקלאים. מגש ארוחת בוקר זוגי כולל ביצים, סלט ירקות שוק מפתיע, סלסלת מאפים, פרוסות פורל ורוד כבוש, גבינת עיזים מופלאה בעלי גפן (של חוות אלה, חפשו אותה) ויוגורט עם גרנולה. עוד בתפריט שקשוקה ירוקה, בוצ'ר נקניקים, הרינג, כבד קצוץ וחלה או שקשוקה פירות ים ופנקייקים מתוקים. הקוקטיילים יוצאים מהבר העשיר ושווה לנסות שפריץ תפוזי דם ובליני שזיפים. הכי שיחוק היה בלאדי מרי צהוב שמבוסס על עגבניות שרי צהובות וביטר סלרי. אם אתם יושבים על הבר, אל תתביישו לבקש שיתקינו לכם קוקטייל פרי-סטייל על בסיס קוניאק, הם טובים בזה. שישי-שבת : 8:00-15:30.

מגש עם בראנץ' המורכב מסלסלת לחמים, סלט ירקות, זיתים ירוקים ושחורים, יוגורט עם גרנולה, סלמון כבוש ומיץ תפוזים.
איליה מלינקוב

קלארו, דוד אלעזר 30, מתחם שרונה, תל אביב. 03-6017777.

מלגו ומלבר

במסעדה היפה הזאת שנושקת לכיכר הבימה מוגש בשעות הערב אוכל שמח ויצירתי, לצד מבחר יינות מהעולם. בסופי שבוע מוגש פה בראנץ' חורפי כיפי שבמרכזו צלוחיות עם אוכל שאוהב אלכוהול. למרכז השולחן תקבלו קרם שעועית בובעס, סלמון בכבישת סלק, סלט ירקות שרופים באש וגבינת פטה, סלקים מזוגגים בחומץ פטל, סלט תמנונים על קרם עגבניות שרי פיקנטי, סלט תפודים ברוטב קיסר, ראגו בשר טחון עם ירקות שורש, חלות ועוד. לעיקריות תתלבטו בין פילה מוסר על קרם כרובית, צלחת ענקית של פירות ים, רביולי במילוי תירס או קרם בצל על ירקות של חורף וכבד ברווז. רק ראשונות יעלו 69 שקלים וארוחה מלאה תעלה 109 שקלים. כל הקוקטיילים נמכרים בבראנץ' בדיל של 1+1. נסו את המינגווי מוחיטו ואת דיוארס 142. שישי-שבת : 12:00-15:30.

מגוון סלטים ולחמים במסעדת מלגו ומלבר: סלט עגבניות עם בצל ונבטוטים, סלט סלקים, סלט חסה עם גילופי גזר, איקרה וכרובית עם פלפלים
אפיק גבאי

מלגו ומלבר, רוטשילד 142, תל אביב. 03-6314214.

משייה –   משייה תפסה את מקומה של מסעדת מנדלי 5 במלון הבוטיק שבמנדלי ומוגש בה בופה בוקר מרהיב, שפועל כל ימות השבוע. חומרי הגלם טריים מאוד וניכר כי הם נבחרו בקפידה. יש פה גבינות בקר וצאן, סלמון כבוש באיכות נפלאה, סלקים צלויים, כרובית בטחינה, חצילים וצזיקי משובח לצד שפע של מתוקים ופחמימות רכות ריקות. בין מנות הביצים לבחירה שווה לנסות ביצים בנוסח פלורנטין עם פסטו ריג'לה מענג וכן פריטטה מנגולד עם חובזה ובצלים מהטאבון. הקוקטיילים נמכרים במחירים ידידותיים (28 שקלים) ומן הראוי להרחיב את המגוון המוצע כאן ולשכלל את מורכבותם עוד. כרגע שווה להתמקד באלדר רויאל על בסיס סנט ז'רמיין ובברקפסט קולינס על בקרדי, לימון, פירות אדומים וסודה. 85-95 שקלים. א-ה: 7-11:30. שישי-שבת: 8:00-15:00.

בופה בוקר במסעדת משייה: סלטי עגבניות, פלפלים, כרובית ועלים ירוקים
גיא יחיאלי

משייה, מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב. 03-7500999.

טשרניחובסקי 6

בראנץ' סוף השבוע כולל סלטים טריים של טאבולה וקינואה, סלקים צלויים,  ירקות חתוכים, צלחת גבינות, צלחת נקניקים, סלמון בכבישה עדינה וגם מנות ביצים משודרגות לבחירה. ביניהן ביצי עין על מיקס ירוקים, בצל וקישואים, ביצי עין על מאפה תירס ונקניקיות, ביצים מקושקשות עם בצל נתחי דג בקלאו ותפוחי אדמה ועוד. כדי להרטיב את הגרון, נסו  מרגריטה חריפה עם טוויסט מפתיע של צ'ילי טרי או בלאדי מרי מבוסס ג'ין, מהודק ומחוזק, לצד חזרת לבנה, סלרי, מלח ולימון. חובבי יין ? תנו צ'אנס ליינות פורטוגל שנמכרים בו במחירים מתונים. שישי שבת, בין השעות 10:30-13:45.

ביצי עין, תרד, ברוקולי ויין
אנטולי מיכאלו

טשרניחובסקי 6, טשרניחובסקי 5, תל אביב. 03-6208729.

צ'יקטי

נעים לתפוס שבת חורפית ולשבת בצד הזה של יהודה הלוי. מבעד לחלונות הגדולים נשקפת תל אביב רכה ואיטית יותר. הבראנץ' פה מודולארי והוא מאפשר בחירה חופשית של מנות מהתפריט, בהתאם למידת הערב. הצלחות פה מתאימות מאוד לחלוקה וכיף להגיע בחבורה. יש ביצים עלומות על פטריות וברוסקטות, ביצי עין עם ארטישוק ופנצ'טה, תרד ופרמזן וגם דגים טריים כבושים ופיצות של בוקר עם תרד, בייקון ומסקרפונה ושאר תוספות מתחלפות. בררו מה הספיישלים והתמקדו בפירות ים וסרטנים, אם יש. ביטרים וורמוטים נמזגים פה לצד קוקטיילים. שימו לב לבליני שנמזג מהחבית ולבלאדי מרי בול לפוני. שישי- שבת : 12:00-16:00.

צלחת נקניקים, גבינות ותאנים עם נגרוני
תמוז רחמן

צ'יקטי, יהודה הלוי 58, תל אביב. 03-6853499.

דלאל – לצד הבראנץ' הרגיל של מסעדת דלאל, מוגש פה כעת בראנץ' חגיגי במיוחד ששואף להרגיל אותנו לפתוח את הבוקר עם שמפניה אמיתית. מואט דלאל הוא בראנץ' שנרקח בין המסעדה למותג השמפניה moet & chandon ובמסגרתו כל סועד מקבל מנת בייגל בריוש, טורו של סלמון נא, קרם פרש, זרעי רשאד וסלט קטן של מיקרו כוסברה, ארוגולה, תאנים בצלצלי פנינה וצ'ילי. הארוחה כוללת גם בקבוק אישי של שמפניית מואט ומחירה 118 שקלים. מי שירצה לשדרג את הבראנץ' הרגיל והשווה בבקבוק מואט אישי יוזמן לעשות זאת תמורת 84 שקלים. שישי- שבת בין השעות 12:00-17:00.

בייגל עם שמנת וסלמון ושמפניה במסעדת דלאל
מאיר כהן

דלאל, שבזי 10, תל אביב. 03-5109292.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו