בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמש תחנות טעימות בדרך למודיעין

העיר מודיעין מסתמנת בינתיים כשממה קולינרית, אבל לא רחוק ממנה אפשר למצוא אזור השופע עסקי אוכל ויין קטנים מעניינים. בין מחלבה בוטיקית ליצרני שמן זית, בין חנות דבש יוצאת דופן לאופה ביתית ואפילו בראנץ' שופע, ליבי שפרלינג הסתובבה וחזרה עם חמש המלצות ליום טיול של זלילות קטנות

43תגובות
מחלבת מרקוביץ'
בועז לביא

במשולש שבין היישוב הקטן שילת והעיר מודיעין, לבין שדה התעופה ואזור עוטף שוהם אם תרצו, משתרע חבל מודיעין, שטח קומפקטי ומעניין שזרועים בו עסקים קטנים שמציעים חוויית אירוח שונה ומוצרים מצטיינים באיכותם. באזור תמצאו יצרני שמן זית ויקבי גראז' שמייצרים יין אקספרימנטלי לצד חנות דבש יוצאת דופן, אופה ביתית ואפילו בראנץ' שופע בבית טמפלרי נושן. הנה חמש המלצות ליום טיול של זלילות קטנות, במהלך שישי חורפי אבל שמשי באזור.

מחלבת מרקוביץ' –  במהלך אחת מגיחותיו לחו"ל אהרון מרקוביץ' התאהב בגבינות ורצה להכין גם. הוא החל ללמוד את הנושא, התעמק והתחיל לערוך ניסיונות, שהלהיבו את המשפחה והחברים. בהדרגה, הוא הרחיב את יריעת ידיעותיו וגלש לייצור יציב של עוד ועוד סוגי גבינות. הגבן האוטודידקט הקים את המחלבה בשנת 1980 ומאז, שולט על כל שלבי הייצור, החל מהחליבה ועד לגיבוש הטעמים המיוחדים ושזירת התוספות יוצאות הדופן שמאפיינות את תוצרתו. הוא משתמש רק בחלב כבשים ומייצר גבינות מקשות דרך חצי רכות עדינות בטעמן ורכות, ולצידן מוצרי יוגורט. אהבנו ציזיקי מדויק, יוגורט תאנים ויוגורט לבן נקי, בחמיצות מענגת. בגבינות הפתיעו גבינת פלפל, גבינת חרדל וגבינה עטופה בעלי גפן. שימו לב לגבינה יפהפיה שעליה פרחי אמנון ותמר וכובע הנזיר. במחלבה כ- 40 סוגי גבינות, ביניהן גבינה שהושרתה ביין, גבינה נפלאה שהושרתה בבירה, גבינה משובצת תאנים ועוד רבות. בכל יום שישי מתקיימת בחנות סדנה ובה הסברים על תהליך הייצור, על הגבינות השונות וכן טעימות של גבינות ויין. הסדנה חופשית, יש להירשם מראש. בימי שישי תמצאו פה את האופה הצעיר 'חגי והלחם' מקיבוץ עינת שמציע לחמצי מחמצת טבעיים ופראיים. אל תוותרו על לחם כוסמין איינקורן, שעשוי זן חיטה קדום והוא 100% אורגני ומלא. פתוח כל יום מ- 8-19 ובשישי 8-13. שבת סגור. מושב נחלים. 03-9332797. חגי והלחם 054-6738317.

אמיל סלמן

הכוורת מבית שי ספקטור – מכוורת הדבורים של שי ספקטור נוסדה בשנת 1979 והיא המובילה בישראל מבחינת זני הדבש המובחנים שהיא מסוגלת לייצר. כמו ביין, גם בדבש, הטרואר משפיע רבות על התוצר הסופי. האזור, האקלים וסוג האדמה משפיעים על הפריחה ומעניקים לכל סוג דבש צבע, טעם ומרקם ייחודיים לו. בחנות פינת טעימות שמאפשרת היכרות עם סוגים רבים ומיוחדים של דבש, מהטובים שטעמנו בישראל. תמצאו פה דבש בצל, דבש דרדר ודבש דרדרי הגולן, דבש אשל ודבש מרווה וקורנית לצד דבש הדרים או דבש אבוקדו. אהבנו במיוחד דבש זעתר ושלמון ודבש שיזף מצוי. בחנות הגדולה גם שוקולדים, יין, שמן זית וקפה לצד כלי קרמיקה אמנותיים. פתוח רק בימי שישי 9-14. כפר רות. 052-3211360.

הדבש של שי ספקטור
רותם מימון

מיכל אופה מאהבה – מיכל עובדיה אופה כבר שנים בביתה שבישוב לפיד זכרונות מבית סבתא. היא מתרפקת על בית ילדותה שהיה נטוע בלב פרדס רחב, עמוס עצי פרי ושפע הדרים ורוקמת מחוות קטנות, זכר למתכוניה של סבתא בלה, אשר עלתה מטרנסילבניה והפכה את מטבחה הקטן לממלכה של אפייה וריחות משכרים, על אף תקופת הצנע. מיכל מפליאה להכין עוגיות משובצות פירות יבשים, עוגיות חמאה פריכות מבושמות בהדרים וחמוציות, בישקוטים מוצלחים וגם מקרונים, קישים, לחמניות גבינה ושאר מלוחים פריכים. אהבנו את הרוך והעדינות בכל מה שבא לפה ובמיוחד את המתיקות המעודנת. למי שמתגעגע לטעמי ילדותו, שווה להגיע גם במיוחד. כדאי להזמין לפחות 3 ימים מראש. המחירים נוחים והם נעים בין 25 ₪ לחבילת עוגיות ועד 170 שקלים לעוגת יומולדת עגולה (מפוארות ממנה כבר יצפינו עוד). לפיד. 052-3927795.

העוגיות של מיכל מלפיד
רותם מימון

יקב רות -  טל מאור הוא עורך דין שהתאהב בעולם היין והחליט לעשות יין בעצמו. החביות הראשונות מבציר 2001 היו כה מוצלחות, שהחברים והמשפחה לחצו להגדיל את הכמויות. ביקב מקפידים לבצור רק ענבים איכותיים מכרמים באזור שפלת יהודה והרי יהודה. היינות נקיים ומדוייקים באופן מפתיע, שלא תמיד מאפיין יקבים ביתיים קטנים. שימו לב לרות קז'ואל שהוא בלנד של קברנה סביניון, מרלו, מלבק, שירז וקברנה פרנק שהתיישן משך 12 חודשים בחביות (60 שקלים) ולרות אלגנט שהורכב מקברנה, מרלו ושירז שהתיישנו 18 חודשים בחביות אמריקאיות וצרפתיות, מה שהניב יין שופע ובשל, שכולו עסיס. מתקדמים ייהנו מרות רזרב שהוא יין עשיר במחיר נעים ומשני יינות קינוח מעולים ממש, לחובבי הז'אנר (הללו מתיישנים בחביות באוויר הפתוח כמיטב המסורת בפורטו). היקב פתוח לטעימות יין בכל יום שישי בין השעות 10-16. כפר רות. 08-9761800.

וילה וילהלמה – יקב וילה וילהלמה חרט על דגלו יישון ארוך וסבלני בחביות עץ אלון צרפתיות. שימו שב לקברנה סוביניון גרנד רזרב ולסדרת Timeless של היקב, שמפתיעה ביינות רכים ומוכנים לשתייה על אף השהיה הארוכה בחבית. חובבי לבנים ייצאו נשכרים מטעימת סוביניון בלאן רענן ושרדונה, שעושר החבית ניכר בו. אל תוותרו על פלוריאל בלנק, שהוא בלנד צנוע וחינני של סמיון ואמרלד ריזלינג, מפתיע כנגד כל הסיכויים. כדאי לפנות זמן וליהנות מבראנץ' שישי שמוגש פה ובמרכזו בופה שכולל מאפים חמים, לחמים, גבינות, שקשוקה, חביתות ירק קטנות ואנטיפסטי מהודק שבמרכזו סלקים צלויים, שומר אפוי, קישואים קטנים לצד סלט חסה וטרגון מפתיע ומרענן. במחיר כלול גם אגף מתוקים מושקע שיש בו נוכחות בולטת לחומרי הגלם האהובים עלינו שוקולד, חלבה ופרג, בשלל וריאציות. 95 שקלים לאדם. כיף לגלות יין שאוהבים וללוות עמו את הארוחה הדשנה. הישיבה במרפסת יפה או בחללי הווילה הטמפלרית. חובה להזמין מקום מראש. מושב בני עטרות. 03-9721988.

אירוח בדשא של וילה וילהלמה
מוטי גולדמן

סיורים קולינריים נוספים במדור: סיור בעקבות האוצרות הקולינריים של רמלה האוצרות הקולינריים של תרשיחא סיור אוכל בהרי ירושלים | טיול קולינרי בשכונת נחלאות | האוצרות הקולינריים של העיר העתיקה בירושלים  | סיור אוכל היסטורי בעכו | מסע בעקבות הביס המושלם בנצרת



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו