בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הסודות הקולינריים הרומנטיים השמורים של תל אביב

לא מוגשים שם תפריטים בנאליים במחירים מוגזמים. גם לא למברוסקו זול במזיגה חופשית ותותים בשוקולד לבן לקינוח. בגלל זה אנחנו אוהבים אותם. שבעה בתי האוכל הצנועים שיציעו ולנטיין דיי שכולו אינטימיות ותאורה רכה כל השנה

16תגובות
החלוצים 3
דודו בכר

לא מוגשים פה תפריטי זיקוקים ופירוטכניקה במחירים מוגזמים. גם לא תמצאו פה למברוסקו זול במזיגה חופשית ליד תותים בשוקולד לבן לקינוח. בגלל זה אנחנו אוהבים אותם. בתי האוכל הצנועים הללו יגישו לכם מנות מתחלפות מרגשות, יינות משובחים מרחבי העולם פתוחים גם לכוסות ובעיקר יציעו בילוי ערב שכולו קרבה גדולה, אינטימיות ותאורה רכה. הוצאנו לאור את הסודות הקולינריים הזוגיים השמורים של תל אביב.

החלוצים 3 –  באזור שוק לוינסקי שוכן הביסטרו הקטנטן הזה, שיש בו מטבח עונתי, טבחים יצירתיים וחגיגה של חומרי גלם משובחים. אפשר לשבת על צלחת אנטיפסטי שכוללת פרוסות סלמי, דג קונפי, סלט שעועית לימה, ריקוטה, קישואים במרינדה ועגבניות שרי צלויות או להתפנק עם טורטליני זנב שור או טורטליני שומר ומסקרפונה. בלילות אחרים יש צלעות טלה, סבידה קונפי על טוסט או מוח. לצד יינות עולם ישן מרחיבי אופקים ודרינקים פשוטים אחרים, תפליגו עד לקינוחים היצירתיים. החלוצים 3, תל אביב. 03-5231016.

אואזיס – שפית רימה אולברה מציעה מטבח צבעוני, מטורלל ויצירתי, שכולו חומרי גלם אקזוטיים לא מכאן, ומסע אל עבר מטבחי אסיה ומקסיקו גם. בחלל היפה של המסעדה שלה מרגישים לכמה שעות בממד זמן אחר. יש פה שיחוק של דלעת יפנית טרייה, בקר בסגנון הונג קונג עם ריבת תה מעושן, ברוסקטה פורקטה, סלט זוקיני נא, חזה ברווז טרי על פרנץ' טוסט עם ריבת סיגליות או ריזוטו יין אדום עם תאנים צלויות, בייקון פריך וגבינת מסקרפונה. תמיד יש גם דגים טריים ופירות ים שמנמנים אחרים. יש יופי של יינות ולאחרונה אפילו שמפניה גסטון שיקה במחיר מצוין. אל תוותרו על טעימה מהקינוחים המפתיעים. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-6206022.

אואזיס
דודו בכר

טייסטינג רום -  מתחת לאדמה, במתחם שרונה, נמצא בר היין הזה. במרכזו חלל אינטימי, חם ומזמין שמתנגנת בו מוסיקה כיפית, כזאת שמאפשרת גם לדבר וגם לשמוע. בצמוד לקיר, מכונות מזיגת יין שבתוכן בקבוקים מתחלפים (החל מלבנים קלילים ועד לאדומים בומבסטיים שעושים נעים), מהן תוזמנו למזוג לכם יין באופן עצמאי. כיף לטעום אינספור אפשרויות ולהיחשף לזנים חדשים וליצרנים פחות מוכרים. על האוכל אמון שף צבי אבישר, בוגר "יפו תל אביב" ומסעדות שף ברחבי קטלוניה. אבישר מוציא תחת ידיו פסיפס מרתק חך, דוגמת סשימי בוניטו ים, אגז אנד סינטה על שעועית בובעס או קוביות לוקוס עם נענע, ביצה רכה, קרם אפונה ואבקת אנטרקוט מעושן. אוהבים את זה פשוט ומדויק? יש גם טעימות של נקניקים או גבינות לצד לחם שיפון מצוין, ירקות בשלל וריאציות וקינוחים (נסו טאטן שיפון רך ושמנת חמוצה). אליעזר קפלן 36 (מתחם שרונה) תל אביב. 03-5333213.

טייסטינג רום
תומר אפלבאום

נקסט דור –  הבר הזה שייך לבעליה של מסעדת הבשרים 'מיט בר' וגם שוכן בצמוד אליה. העיצוב והאווירה יגרמו לכם להרגיש כמו כוכבים ב'מד-מן' שחתכו רגע מהמשרד לסיעור מוחות הלום אלכוהול. יש פה מבחר נאה של ויסקי מעושנים ומיושנים לצד יינות גבוהים בכוס. בתפריט בשרים צלויים ופרוסים שנדחסים בין פרוסות חלה, מיונז חלפיניו, ירקות וביצת עין. גם אנטרקוט פרנקלין, קורנביף, בייקון וגאודה וגם סלטים משתנים כמו שומר טרי ואגוזי מלך, צלחת ארטישוק בייקון או כמהין אגסים. בחנות היין הצמודה אפשר לקנות יין הביתה במחירים מצחיקים. שד' ח"ן 52, תל אביב. 03-6956276.

בריחה הלומת אלכוהול
אורן זיו

פיקולה פסטה –  באיטלקיה הקטנה בבן יהודה יש אולי ארבעה שולחנות. מוגש פה מטבח איטלקי חלבי במיטבו ובין היתר, אספרגוס בחמאה וגראפה, פטריות ביין מרסלה, סלמון בחמאה ויין לבן, פסטות טריות נהדרות ופיצה פשוטה טובה. בעל הבית הוא גם יבואן גראפות ויין, כך שתמצאו מבחר של יינות איטלקיים מתיישנים וביניהם אמרונה, ברולו וברברסקו. בקומה למעלה בר יין סודי שבו מבחר יין מסחרר לצד צלחות אוכל קטנות. אוצר ותיק ואפוף קסם, עד היום. בן יהודה 53, תל אביב. 03-5290643

פיקולה פסטה
דניאל צ'צ'יק

סנטה קתרינהשף תומר אגאי עבד אצל שפים מובילים בישראל ואצל עמיתיהם בפריז ואיטליה. לפני כשנה פתח את סנטה קתרינה שהיא מסעדה קטנה סביב טאבון גדול. המטבח של אגאי משכלל מנות מקומיות רק בקצוות ושומר על אותנטיות שמציפה זכרונות אוכל קדומים. תמצאו פה פיתה עם קציצות דגים ומטבוחה, פוקצ'ה ארוכה עם סלט ביצים, עירית ובייקון, בורקס זנב שור או קרפצ'יו שרימפס קריסטל, מקרל בטאבון וספיישלים מתחלפים. אל תוותרו על פיצות מהטאבון ועל קינוחים לא מתוקים מדי. בחסות דרינקים מהודקים ואווירת המסיבה התמידית של רחבת בית הכנסת הגדול, מובטח לכם ערב מבריק. הר סיני 2, תל אביב. 058-7820292.

סנטה קתרינה
תומר אפלבאום

ברוט -  בעינינו בר היין הזה הוא לפני הכל בר אוכל. השפים עומר בן גל ויאיר יוספי ממציאים את עצמם כל ערב מחדש עם מטבח בלאדי ססגוני שמוליך לאט על חבל דק כל הדרך בין נצרת לצרפת וחזרה. בין דגים לפירות ים טריים, תטעמו פה חזה ברווז ליד מג'דרה, עדשים שחורות, חיטה עתיקה, עשבי בר, דבלים ופיסטוקים. בערב אחר טעמנו ספגטיני ראגו לובסטר וחמאה לצד שוק טלה מפורקת בבישול ארוך. לפעמים יש גם מעורב ברווז, כבדים ולבבות, מרק דגים פיקנטי של דרום צרפת או סשימי קמבודיה סטייל. אנשי היין בן רון ואבירם כץ ימזגו לכם יינות מרחיבי אופקים מרחבי העולם הישן או החדש מאוד. על הקינוחים מנצחת הקונדיטורית טולי יקותיאל, אז כדאי לשמור מקום בבטן. כל שישי אחרון בחודש פותחים גם בצהרים לקבלת שבת של מטבח אחר, במיטבו, לאחרונה היה זה זקוסקי רוסי. נחלת בנימין 36, תל אביב. 03-5102923.

ברוט
מוטי מילרוד

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו