בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טיול בין האוצרות הקולינריים של עמק חפר

השמועות על בית קפה עם סנדוויצ'ים מופתיים, מחלבה קטנה המנפקת גבינות בלתי נשכחות וחומוס סודי מהאגדות, שלחו את ליבי שפרלינג לסיבוב אוכל ושתייה בעמק חפר

16תגובות
רותם מימון

כבר די הרבה זמן יש דיבור בקרב אנשי אוכל כאלה ואחרים על כך שאזור עמק חפר התרענן במקומות חדשים וגם המקומות הוותיקים בו עברו מתיחת פנים מסקרנת. מה שהחל כטפטוף של המלצות, הפך לזרם מתגבר שעורר תשוקה לצאת לשטח. כך, יצאנו בשישי לטיול אביבי נעים שכלל גבינות משובחות, מאפים מושחתים, יקבים מעניינים, כריכייה בתוך האנגר ענק שהוא גלריה לאמנות וההפתעה הגדולה של הסיבוב היא גילוי חומוס מהטעימים שזללנו בזמן האחרון. רגע לפני שאתם נכנסים לרכב, נמליץ כבר עכשיו להצטייד בצידנית וקרחונים, כדי לקחת את הזמן ברגוע ולהתמסר לקסם הסביבתי ולגילויים הנוספים שבדרך.

רוצים לקבל כל טור של ליבי שפרלינג ישירות למייל, מיד עם פרסומו? לחצו על ״התראות במייל״, כאן למעלה בשורת השיתוף

הנה ההמלצות למקצת מהאוצרות הקולינריים של עמק חפר.

משק יעקבס ואגדת לחם

לפני כמה חודשים איגדו כוחות המחלבה הוותיקה וחנות הלחם של האופה ניבי יעקבס, שהייתה צמודה לה, למקום אחד. בחלל החדש אפשר לרכוש את מיטב תוצרת המחלבה ובין היתר, שלל סוגי גבינות קשות מחלב בקר, צאן ועיזים, גבינות חצי קשות, לבנה, פטה כבשים, יוגורט, קרם פרש ומסקרפונה. אהבנו במיוחד את הקצ'וטה מחלב כבשים, את הקפרינו מחלב עיזים וכן יוגורט פרג מפתיע ונהדר. ראוי לציון המחיר המאופק שנשמר כבר שנים והוא מהמשתלמים בקטגוריה (כ-120 שקלים לקילו). ב"אגדת לחם" הצמודה מתמקדים כעת באפיית לחמי בריאות וכך תמצאו פה שלושה סוגי לחם כוסמין, לחם עגבניות מיובשות, לחם אגוזים, חלות שבת רכות (כן, מקמח כוסמין) לצד קישים מושקעים על בסיס בצק פריך, בהם מלך היער עם שלל סוגי פטריות וקיש ירוק שכולל תרד, מנגולד, כרישה, בצל ירוק וגבינות. אל תוותרו על לחמניות גבינה קטנות וממכרות (6 שקלים) ובריוש ירוק שכלל תרד, בצל ירוק, שקדים וגבינה (8 שקלים). גם פה המחירים מאופקים במיוחד ויפתיעו לטובה קהל תל אביבי.

יעקבס
אסף רונן

על דק עץ מחוץ לחנות הומה בית הקפה המתבקש ומוגשים פה קפה איכותי לצד מגשי גבינות, מאפים מלוחים ומתוקים ותוצרת נוספת. בימי שישי מוקם ברחבה דוכן שבו נמכרים ירקות ופירות טריים מהאזור ובמגוון שלל פירות הדר, תותים, ירוקים, ברוקולי, פלפלים, פטריות ועוד. על שולחן צמוד נסחטים פירות הדר טריים שישמחו למלא עבורכם גם בבקבוק בנפח 2 ליטרים, לקחת הביתה. לאחרונה החלו לקיים פה בשעות הערב סדנאות בישול על בסיס הגבינות של המחלבה. יש סדנת בראנץ' וסדנת קינוחים בכוסות לצד סדנת אוכל ערבי גלילי בהנחיית נוף עתאמנה אסמעיל. יש סדנת בישול איטלקי ומולה סדנת בישול צרפתית הנחיית איב ענן ממאסטר שף. הסדנאות נפתחות בקבלת פנים שכוללת גבינות, פוקאצ'ות ויין חופשי, נשנושים במהלך כל הסדנה וארוחת ערב מפוארת בסיומה והן נמשכות לפחות שלוש שעות. לפרטים והרשמה 052-3233523.

אגדת לחם ויעקבס, פתוח בימים א-ה' מ- 7-18 ובשישי מ- 7-14. כפר הרא"ה.

חומוס שמיל

חומוס שמיל
שלומי כץ

במתחם אגדת לחם, מרחק זריקת פריזבי מהקפה, מצאנו את חומוס שמיל, חומוסיה אינטימית חמימה. שלומי כץ הוא כלכלן במקצועו, יועץ לעסקים קטנים ומרצה לכלכלה במכללה. למעשה, המשרד שלו שוכן מעבר לחומוסייה. כץ היה נוהג לפנק את החבר'ה שלו בחומוס ביתי שהיה מכין בעצמו וכמו בכל הסיפורים - הללו לחצו עליו לפתוח מקום. בצניעותו, הוא מספר כי נהג לומר להם שזה כולה חומוס, אולי טוב, אבל ודאי לא בשביל מקום. עם הזמן, הלחצים גברו וכמו בחומוס, משהו בו התרכך ונכנע. למקום הוא קרא על שם סבא של אשתו ומאז, ימי שישי הם קודש לחומוס וגם היום הכי כיפי בשבוע עבורו. כץ מספר שהוא משתמש בחומרי הגלם הכי טובים שהוא מוצא; חומוס בולגרי, טחינה אל ארז ופיתות של מאפיית גילי מבנימינה. בהתאם, אנחנו טועמים חומוס רך ואוורירי נפלא, טחינה משובחת וגם מסבחה שאי אפשר להפסיק לאכול. הפיתות אכן בשרניות ורכות ויש גם סלט ירקות טרי עם גרגרי חומוס חמים. אל תוותרו על מטבוחה חמה שרק ירדה מהאש, חריף טרי ורענן שופע ירוקים ופטריות שבושלו ארוכות עם בצל וכמון. גם המחירים ידידותיים וכך חצי קילו חומוס יעלה 24 שקלים ורבע קילו חומוס יעלה 13 שקלים.

חומוס שמיל, פתוח רק בימי שישי, מ- 8 ועד שנגמר. 050-4960846. כפר הרא"ה.

הכריכייה

הכריכייה
נועה ברות

בתוך האנגר ענק שהוא למעשה גלריה לאמנות ישראלית, שוכן הכריכייה, בית קפה צנוע שמותקנים בו כריכים נהדרים ביד טובה, קרואסונים משובחים שנמלאים ביצת עין וסלמי לצד סלטי בריאות. יש גם דג מלוח שכובשת אמה של בעלת הבית ונשנושי ערב כמו חצאי פיתות עם בשר טלה קצוץ או כרובית בטחינה. הקונדיטורית רונה ברנט אמונה על קינוחים מצוינים ובהם קראק פאי ממכר, עוגת גבינה וקרם משמשים כמו של פעם ועוגת שוקולד כהה ועמוקה. יש אלכוהול ויינות צנועים מהאזור פתוחים לכוסות. מחוץ למדור: אל תפספסו סיור נינוח בגלריה המרעננת שמקיפה את הקפה, Art & About, שמוצגים בה שלל ציורים, צילומים ופסלים של אמנים ישראליים, אמנות נגישה ומעניינת.

הכריכייה, צבי הנחל 7, אזור התעשייה עמק חפר. בית הקפה פתוח בימים א'-ה' מ- 8-16 ובחמישי גם החל מ- 20 , בשישי מ- 8-16 ובשבת מ-12-18. 052-4330001.

יקב אליגוטה

צביקה פנטי הקים את היקב הקטן במושב גן יאשיה במזרח העמק, בשנת 2003 ומאז עושה יינות עוצמתיים ומלאי אופי, שתפסו יציבות של ממש בשנים האחרונות. טעמנו סמיון מהכרם ברמת סירין שטרם בוקבק והוא חד ורענן, מפתיע כנגד כל הסיכויים (שכנעו את צביקה למכור לכם ארגז במכירה עתידית. שווה). עוד יש פה ברברה זנית וסנג'ובזה זנית, שני יינות בעלי חמיצות נהדרת וביטוי מקומי נפלא לזנים שלא תמיד צלחו כאן. הכי אהבנו בלנד קקון 2013 שרובו פטי ורדו וקצהו סירה צרפתית. זהו יין עמוק וחם, בשרני ומתובל. יש גם קברנה, מרלו ויינות קינוח מפתיעים בסגנון פורט, אדום או לבן, בהם האלכוהול נוסק. היינות מספקים תמורה נהדרת למחיר וגם מיטיבים להתיישן (הודות לפרי מצוין וחמיצות ערה). בשבתות יש פה אירועי בשר ויין.

יקב אליגוטה, גן יאשיה. 04-6258492. 054-4748893.

פסיפס גבינות

צופיה פלד השתתפה בקורס בסיסי להכנת גבינות בבית ואז המשיכה להעמיק חקר, תוך שהיא משתלמת בלימוד הכנת גבינות קשות אצל גבן שוויצרי ולאחר מכן ממשיכה להשתלמויות עומק באיטליה. התוצאה היא אחת המחלבות המעניינות שאתם עדיין לא מכירים. פלד מכינה ב- 4 השנים האחרונות גבינות יוצאות דופן באיכותן ובעיקר טעימות מאוד מחלב בקר. ביניהן גאודה, פקורינו, גבינה בסגנון מנצ'גו וצ'דר לצד גרוייר, קשקבל, קממבר וגם צפתית נהדרת, לבנה ויוגורט. כל הגבינות מיוצרות בייצור ביתי, ידני וללא חומרים משמרים, אמנות הולכת ונעלמת. בצמוד לביתה פועל גם סטודיו פסיפס שהקימה ובו היא מעבירה סדנאות ליצירת פריטים אישיים ומקוריים.

פסיפס גבינות, בראשית 18, מושב אומץ. הגעה בתאום מראש, גם בשישי-שבת. 052-8907774.

יקב סולצ'ינר

היינן מוטי סולצ'ינר מפיק ביקב הקטן אף הוא במושב גן יאשיה יינות 'נקיים' ומפתיעים באיכותם שאיכות הפרי הטוב מורגשת בהם. טעמנו בלנד 2009 של קברנה סוביניון, מרלו, שירז וקברנה פרנק מכרמים בספסופה וכרם בן זמרה. זהו יין מאוזן ומפולפל בקצוות, שילווה יופי צלעות טלה או אנטריקוט (100 שקלים). עוד טעמנו קברנה סוביניון 2009 שהענבים לו מגיעים מכרמים באזורים השונים ספסופה, כרם בן זמרה וצובה. היין יושן 18 חודשים בחביות והוא עשיר ונגיש, במחיר משתלם (85 שקלים). סולצ'ינר עורך טעימות ביקב ומוכר ישירות אצלו.

יקב סולצ'ינר, גן יאשיה. 050-4557289.

יקב ויתקין

שוקי פז

היקב הוקם בשנת 2001 ומאז עושים פה יינות ים תיכוניים אמיתיים, שמיטיבים להביא לידי ביטוי זנים פחות שגרתיים מקברנה או מרלו, כאלה שנקלטו פה יופי וייננות משובחת מוציאה את איכותם לאור. במרכז המבקרים החדש והנעים של היקב, ביקשנו לערוך טעימה שתדלג על סדרת הבסיס ותגיע ישר לעיקר, סדרת ויתקין המבוססת. לשמחתנו, התעקשו שנטעם מסע ישראלי ורוד 2015, שזהו לו בציר כשר ראשון. היין הופק מגרנאש ומעט קריניאן ויש לו צבע ורדרד חיוור יפהפה. זהו רוזה אוכל מובהק, עם חמיצות נהדרת שיחזיק יופי ארוחה שלמה, מהטובים בישראל כיום. עוד שימו לב לגרנאש בלאן מקסים, לפינו נואר זני ולקריניאן חצוף מקסים. עוד בטעימה ריזלינג, פטיט סירה, קברנה פרנק, ויין קינוח מצטיין בסגנון פורט, ללא ציון שנת בציר. עלותה של הטעימה 60 שקלים והיא מספקת אתנחתא מעשירה בטיול שלנו.

יקב ויתקין, בדרך לגשר הצבים, ליד נחל אלכסנדר, כפר ויתקין. כדאי לתאם מראש. 09-8663505.

הבשר של ניר

אסף רונן

באטליז הצעיר אך המוערך הזה מוכרים נתחי בשר מיובאים בעיקר מארגנטינה אבל גם בקר מברזיל ומאירלנד ובשר כבש מאוסטרליה. לאור הביקוש הגובר גם לבשר ישראלי טרי, לאחרונה מרחיבים פה את ההיצע של נתחים מעדרים מקומיים. עיקר גאוות הוויטרינה על שניצל בקר והמבורגרים מוכנים מראש וכן על חלקי עוף ובשר בתיבול ובהשריה, ארוזים בואקום ומוכנים לצלייה בפיקניק או בתנור הביתי. במקום גם שולחן אבירים ארוך וגריל פחמים ענק, מולו מתקיימות סדנאות חיתוך ופירוק בשרים, מלוות בזלילת נתחים ונהרות יין.

הבשר של ניר, כפר חיים. 077-5014104.

עוד מקומות שכדאי להכיר בעמק חפר:

מסעדת הגריל - B12 - בביתן אהרון - לביקורת של שגיא כהן

יקב רקאנטי ועוד ארבע תחנות בעמק חפר - כתבתה של רונית ורד

לחם שחר והשף האורגני - כתבתה של רונית ורד

חוות בת קיימא במושב בארותיים - כתבתה של רונית ורד

סיורים קולינריים נוספים במדור:

מסע בעקבות הביס המושלם בנצרת | סיבוב אוכל העמק יזרעאל |

סיור אוכל בעכו | האוצרות הקולינריים של חיפה | סיור בעקבות האוצרות הקולינריים של רמלה האוצרות הקולינריים של תרשיחא

סיור אוכל בהרי ירושלים | טיול קולינרי בשכונת נחלאות | האוצרות הקולינריים של העיר העתיקה בירושלים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו