בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שתי שמורות שחובבי הבשר המעושן חייבים להכיר

לא הצלחתם למצוא מקום במסעדת אלבמה? ליבי שפרלינג יצאה למסע חיפושים ברחבי הארץ ומצאה שני מקומות שיענגו את חובבי הז'אנר

23תגובות
תשבי
אייל ג'מילי

טרנד המעושנים הולך וצובר תאוצה. אחרי מסעדת אלבמה המצליחה בנתניה (ובמחזיקה בתואר - המסעדה עם רשימת ההמתנה הארוכה בארץ) שמגישה נתחים מעושנים ומאפשרת לסועדים להביא עמם מלוא החופן בקבוקי יין וכהילים אחרים שילוו את הארוחה, שני סניפים למזללת המעושנים פונדק דה לוקס ואפילו דוכן שכולו וריאציות על פורל מעושן מנחל הדן בשוק שרונה, גילינו שתי שמורות נוספות, שיענגו את חובבי המעושנים. בעבור חובבי המשקאות, יש אפילו המלצה על יין שישטוף את ענן העשן ב- 18 שקלים לליטר.

מתחם יקב תשבי

מעין פוד טראק אמריקאי שבו מעושנים עופות שלמים וגם בריסקט המעושן משך 14 שעות
אייל ג'מילי

גולן תשבי, יינן יקב תשבי, הוא איש חזון ומעש. כל אימת שהוא נתקל במוצר טוב או טכניקת הכנה ראויה לשמה, הוא מיד רוצה גם. לפני כמה שנים נתקל תשבי במעשנות של המותג האמריקאי Ole Hickory Pits ותוך זמן קצר החל לייבא את המעשנות ארצה. כחלק ממסע ההתפעלות שלו ביכולות של המעשנת, הוא הקים בחצר היקב משאית נייחת, מעין פוד טראק אמריקאי, שבה מעושנים עופות שלמים וגם בריסקט, שהוא חזה בקר, המעושן משך 14 שעות ואז מבושל בבישול איטי. בימי שישי נמלאת הרחבה שסביב המשאית שולחנות עגולים וספסלי פיקניק ונעים להסב לצידם על כריכי בשר מעושן או עוף צלוי, צ'יפס, בירה מהחבית או בריזרים. מי שיחפוץ ביין, יוכל למצוא יינות פתוחים לכוס או לקנות יין בחנות היקב. אם הגעתם בחבורה או שאתם מחפשים יין קליל בסגנון 'שאטו שוטף' שילווה גם את הארוחות הביתיות שלכם, בררו על תחנת התדלוק של תשבי, שם מוזגים יין צעיר ורענן שהוא בלנד של הזנים קברנה סוביניון וסירה במחיר המצחיק של 18 שקלים לליטר. במו עיניי ראיתי את נשות זכרון והסביבה ממלאות בקבוקי מים מינרלים ריקים בנפח 2 ליטרים באדום האדום הזה.

תשבי
אייל ג'מילי

בסמוך למעשנת פועלת גם מאפייה איכותית, בה נאפים לחמים בתנור La Panyol הצרפתי, תנור אבן טבעי המוסק בעצים. יתרונו בכך שהוא אופה לחמים בטמפרטורות גבוהות עד מאוד, שנוסקות עד ל- 1630 מעלות צלזיוס ושומר על חום אחיד שעוטף את כיכרות הלחם סביב סביבה, כך שהכיכר כולה זוכה לקראסט פריך ולא רק תחתיתה. בעקבותיו, כל האפייה במקום נשענת על מסורות קדומות ומשתמשים שם במחמצת שאור טבעית, לצד תהליכים ראשוניים שכולם נעשים במקום החל מטחינת הקמח, לישה ותפיחה. האופה הראשי יובל אלחדף רוקם בכל יום לחמים חדשים כמו לחם לימון כבוש וזיתי קלמטה, לחם סילאן ואגוזים, לחם כוסמין ודבש או לחם חרדל דיז'ון ופרג. בימי שישי יש גם שלל מאפים טריים, עוגות שמרים במילויים מתחלפים של ריקוטה, שוקולד, חלבה או פרג ועוגת גבינה אפויה שנאפית משך הלילה, נשענת על החום שנאגר בתנור משך היום. לקינוח סורו לחנות היין שם תמצאו עשרות סוגי שוקולד של המותג הצרפתי וולרונה, הנמכרים במשקל, כולל שוקולד זני מטרואר ייחוד, שוקולדים מרירים בעלי מוצקי קקאו גבוהים במיוחד או שוקולד בלונדי בטעם טופי לצד וויטרינה שמוכרים בה פרלינים של המותג ב- 4.5 שקלים ליחידה.

כריכי בשר מעושן ביקב תשבי
אייל ג'מילי

מתחם יקב תשבי, כביש 652, בין זכרון לבנימינה. 04-6380434.

לחמים במתחם תשבי
אייל ג'מילי

המעשנה

בכמה מטרים שמפרידים בין חניית הכורכר לכניסה למסעדת "המעשנה", אופף אותנו ריח עשן מתוק, כזה שהסתבך בענפי צמחייה ארצישראלית ומזכיר לי א"ש לילה. מאחורי הדלת מסתתרת מסעדה צנועה, מפתיעה בפשטותה. במטבח הפתוח ניצבת מעשנת גדולה והקונספט פה בהיר וחף מגינונים. תמורת 200 שקלים מקבלים את הסעודה השביעית (ישנם עוד סוגי סעודות במחירים משתנים) הכוללת שבעה נתחי בשר, תוספות וראשונות וכן כוס יין או בירה מלכה מהחבית. רגע אחרי שהתיישבנו, כבר הניחו לפנינו קערת בוטנים גדולים בקליפתם, קלויים במעשנה. אחריהם טעמנו נקניקיות צ'וריסוס מוצקות וטובות לצד חמוצים עשויים לעילא. קערת החמוצים כללה מלפפונים קטנים פריכים, כרוב סגול וגזרים. בדיוקם, כבר קנה המטבח הקטן את אמוננו. אז הוגשה לנו קערת נזיד בוקרים שכללה שעועית ונתחי בשר ולאחריה הוגשו אורז ופלחי תפוחי אדמה גדולים חרוכים מן המעשנה, בקליפתם. סלט ירקות אתנחתא היה אתנחתא מרעננת כלל חסות פריכות, גזר, קולורבי, צנון ובצל סגול ולצידו קיבלנו מגש רוחש ירקות צלויים מהמעשנה, של בייבי בטטה, גזר ובצלים צלויים.

משחק מקדים זה נחמד אבל אנחנו פה בשביל הדבר האמיתי. על השולחן מניחים גזייה שמעליה פלאנצ'ה אינטימית, שמארחת אט אט את הנתחים, לצד צ'ימיצ'ורי רענן. אין דרך אחרת להגיד זאת, אבל זללנו שוק אווז, פיקניה, אסאדו, בריסקט חזה בקר, פרוסות של שוק חזה אווז ברוטב יין קינוח ושוק טלה. הטריק פה פשוט, כמו בכל מקום בו פוגשים מעשנה. המסעדה רוכשת נתחים איכותיים אמנם אך זולים ומעניקה להם טעם בשרי עמוק בזכות העישון. הללו הופכים לחגיגה שניתן לתמחר אותה במחיר שפוי ולצד הירקות והתוספות החמות, שמוגשות בנדיבות, יוצאים שבעים וטובי לב. בקיץ נעים יהיה לשבת בחצר המעשנה, בה עצים וספסלי משתה ארוכים. בינתיים, נעים לשתות את תה הצמחים המתוק שמגישים פה בסוף על טהרת עשבים מהגינה, לאורה של מדורה תחומה היטב שבוערת בחוץ.

בקינוחים, יש מוס שוקולד מריר פליאו בלי סוכר כלל ובננות מהמעשנה שניגר בתוכן שוקולד מריר לצד סורבה קוקוס. תמורת 40 שקלים דמי חליצה תוכלו להביא עד 3 בקבוקי יין מהאוסף הפרטי שלכם או שתשלמו 100 שקלים ותוזמנו להביא יין ללא הגבלה. מדי חודש מתקיים במקום משתה אבירים שכולל אוכל ושתייה באווירה בשרית מוגזמת, נתחים ייחודיים ואפילו להטוטן אש, שמובילים עד לשולחן קינוחים מושחת. בעתיד צפויים גם אירועי פופ אפ, נתחי בשר שנצלו קבורים באדמה וארוחות מבוססות על מעשנת הדגים שבחצר. פרטים ועדכונים שוטפים תמצאו גם בעמוד הפייסבוק של המעשנה.

המעשנת, הזית 88, מושב ינוב, 09-8945118.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו