בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רגע לפני שהן נעלמות, איפה אפשר לאכול מנות עם תאנים?

אין ספק שאחד היתרונות הגדולים של הקיץ הוא נוכחותן של התאנים, לא רק בשוק אלא גם במסעדות. באופן מפתיע, אפשר למצוא אותן משודכות לא רק לקינוחים, אלא גם למנות מלוחות-מתקתקות. הנה כמה שכדאי להכיר

3תגובות
טורטליני תאנים ב"הוטל מונטיפיורי"
עידית בן עוליאל

בניגוד למה שחושב מי שמזיע כרגע בחום, יש הרבה יתרונות לקיץ. גולת הכותרת היא: התאנים. כבר כמה שבועות שאפשר לראותן בכל דוכן בשוק ובסופרים, ורגע לפני שהן נעלמות ומותירות געגוע עד לשנה הבאה אפשר לאכול תאנים במסעדות. שלא כמו פירות הקיץ ששמורים בעיקר לגזרת הקינוחים — לתאנים, בעיקר בגלל העושר והמגוון בזני הארץ, יש את האקס פקטור החמקמק שמתאים אותן לא רק לעוגות או גלידות, אלא דווקא למנות מלוחות עם פיתול מתקתק בעלילה.

הנה עשר מנות מסקרנות מאוד עם תאנים:

בעכו מצאנו סביצ'ה תאנים ב"בית האוכל של מעדל'ה" עם המון דגים נאים, שמן זית וטחינה שחורה. תוכן התאנים הופך למעין ריבה שמפוזרת על הדג יחד עם נגיעות יוגורט, פלפל שאטה אדום וטחינה שחורה.

בזכרון יעקב מנצלים את מתיקות התאנה כדי לתת ניגוד מעניין לגבינה כחולה. במסעדת "תשבי" מצאנו סלט תאנים עלומות עם אגוזי מלך, חסה הידרופונית, סלק וגבינה כחולה.

בכפר ירכא, במסעדת השף האיטלקית "אוליבו" מצאנו מנה של סלט תאנים עם גבינת בושה. סלט רענן וקיצי שעושה שימוש בתאנים צלויות בטאבון ותאנים טריות, העטופות ברוטב בלסמי ושמן זית, אבקת פיצוחים ומעליהם מונחת גבינת בושה מחלב עזים שנונת ניגוד  חרפרף ועז טעם למתיקות התאנים.

במסעדת "הלנה בנמל" בקיסריה משדך השף עמוס שיאון תאנים לגבינת כבשים ושקדים בסלט. הנה המתכון

סלט תאנים ושקדים
דודו בכר

גם במסעדת "משייה" של השף יוסי שטרית אפשר למצוא מנה שנקראת "סלט תאנים" ובו מככבים מעבר לתאנים טריות, גם ארוגולה, בצל כבוש סגול, שקדים לבנים, רצועות שורש סלרי, גבינת ריקוטה וויניגרט דבש.

במסעדת "שילה" של שרון כהן אפשר למצוא בתפריט לא מעט ואריאציות על דגים קרים נאים, אחת מהן היא קרפצ'יו דג עם תאנים.

ב"הוטל מונטיפיורי" יש מנה של טורטליני קיצי של גבינת גרוייר ובלו סטילטון עם קרם תירס ותאנים צלויות.

במסעדת "הסלון" של אייל שני, אפשר למצוא מנה פורצת גבולות של סשימי תאנים עם שמן זית ומלח והקונטרה מגיעה מכיוון אבקת הוואסבי המפוזרת מלמטה. ברומנו תמצאו גם סשימי תאנים, בצורה מעט שונה. הנה המתכון של אייל שני

ב"מטבח של רמה" בנטף מגישים מאפה של קונפי שוק ברווז, עם תאנים מקורמלות וצ'אטני עגבניות שרי.

ב"מחניודה" מגישים טרטר בקר על תאנה צלויה בפורט ורוטב בלסמי והכל מוגש על קריספי בורגול. הנה המתכון

תאנים וטרטר בקר על קריספי בורגול
נעמי הדרי

מתכונים נוספים למנות עם תאנים

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו