מצפון לדרום: מסעדות רומנטיות מומלצות ברחבי הארץ

בלב בוסתן גלילי או מול הים בשעת שקיעה, בבית אבן עתיק או באמצע השדות, עם מפות לבנות ולאור נרות או בלעדיהם: לא רק בוולנטיינס - הנה 13 מקומות רומנטיים כל השנה

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ביסטרו מיכאל
שווה הגעה בלי קשר לצימר, ביסטרו מיכאלצילום: אבישג שאר-ישוב

אם לקראת חג האהבה העברי או הלועזי, חגיגת יום נישואים במקום מיוחד או סתם כך, קיבצנו עבורכם רשימה מצומצמת ומובחרת של מסעדות ששומרות על הגחלת ומקדמות רומנטיקה גם בחולין, אלו הן המסעדות הרומנטיות המומלצות בארץ, מצפון לדרום, מהביסטרו הכפרי בגליל והאח הבוער במרכז המסעדה, דרך המסעדה האיטלקית הרומנטית בתל אביב ועד מסעדת השפים באילת שהקימו יחד זוג אוהבים.   

שנייה לפני לבנון - ביסטרו מיכאל

על הרומנטיקה: ביסטרו מיכאל הוא מסעדה גלילית רומנטית ואינטימית, בין אם תכננתם אירוח כפרי בצימר באזור ובין אם הגעתם לכאן במיוחד. כיאה לביסטרו כפרי ורומנטי, המקום מעוצב עם הרבה עץ מלא שולחנותיו מכוסים מפות והוא ממוקם בלב בוסתן במושב לימן בגליל המערבי. התפריט משתנה בהתאם לתוצרת המקומית ולעונות השנה אבל הטון שמשלב חומרי גלם גליליים עם טכניקות של אירופה הקלאסית עובר כחוט השני בכל המנות, כל ימות השנה.

אוכלים בזוג: לנועזים שברומנטיקנים, היינו ממליצים לחלוק מנת שקדי טלה מושחמים עם קרם ארטישוק ירושלמי וגזרים בגחלים אבל אפשר 'להסתפק' בסלטים קיציים (שלא תרגישו כבדים), עם סלקים צלויים, עשבים קצוצים "על הסכין" וגבינת כבשים מלוחה; עלי אנדיב פריכים או דגים ופירות ים ששחו עד לפני כמה שעות בים הסמוך. הרי יש מחקרים שיתמכו בטענה לפיה מאכלים מן הים הם אפרודיזיאק, מעוררי תשוקה טבעיים. ואל לכם לשכוח לשדך להילולה הגלילית גם כוס יין או שתיים (או בקבוק). 

ביסטרו מיכאל, הגפן 43, לימן. 04-9821250

תשאירו מקום לגלידה - אלומה ביסטרו גלילי

על הרומנטיקה: גם אלומה משתחלת בקלילות להגדרה של ביסטרו גלילי צנוע וכובש, משובצת בדרך בין כפר ורדים ותרשיחא ומציעה אווירה שקטה, נעימה ורוגעת. בתפריט אוצרות שמתומחרים באיפוק ראוי לציון ויופי של יינות מיקבי האזור, מזנים פחות שגרתיים ואף הם בתמחור כיפי.  

אוכלים בזוג: קרפצ'יו בקר מקומי, איולי חרדל, אגסים צלויים, שמן זית ופרמזן רג'יאנו; פטה כבד עם ריבת דלעת מתובלת וטוסטוני פאן דה מי; טורטליני גבינות רכות עם קרם עגבניות; או פסטה שחורה עם פירות ים ויין לבן. הקינוחים מפתיעים במיוחד ושווה לנסות כנאפה עם ריקוטה, פודינג אורז שקדים, צלחת טעימות שוקולד ולרונה או צלחת סורבטים של גלידריית בוזא המעולה, בה שותף שף המסעדה, עלאא סויטאת.

ביסטרו אלומה
תשאירו מקום לגלידות, ביסטרו אלומהצילום: דרור ארצי

אלומה, כביש תרשיחא – כפר ורדים, מעלות תרשיחא. 04-9574477.

פיצה זה רומנטי - בלה

על רומנטיקה: במושב בית שערים, עם נוף אל העמקים, תמצאו את "בלה", מסעדה איטלקית-ים-תיכונית, חמימה ורומנטית, עמלם המשותף של ליאור גולן והשף עידן ליפשיץ, חברי ילדות שאיחדו כוחות גם במסעדה נוספת (צ'אנג בה, התאילנדית מחיפה). אחד הדברים בבלה, חוץ מהיכולת להשתבח עם השנים, זה שהיא מצליחה לשלב באלגנטיות חגיגיות בחולין. במילים אחרות, אפשר ליהנות בה מארוחת ערב משפחתית בלתי מחייבת ומארוחת חג זוגית ואינטימית באותה המידה, וזה מרשים.

אוכלים בזוג: תמצאו כאן, גם בט"ו באב כמו גם בוולנטיין או בחולין, סלט קיסר יזרעאלי עם ביצה רכה, אנשובי וקרוטוני חלה; פיצות נהדרות לחלוקה ואכילה בצוותא; ארטישוק צרוב על פלנצ'ה, חציל שרוף בטחינת שקדים מעושנת ורכה כמשי ופילה דניס בחמאת ערמונים.    

בלה, בכניסה למושב בית שערים, 04-9830730

מול הים והעתיקות של קיסריה - הלנה בנמל

על הרומנטיקה: כבר משמה ניתן להבין כי הלנה שוכנת בנמל וכאן מדובר בקיסריה. הלנה יושבת בקו ראשון לים ומחלונותיה נשקף נוף מרהיב של הגלים המתנפצים אל העתיקות הארכיאולוגיות ואל שרידי מבצר נושן ואם זה לא רומנטי, אז מה כן. כל זה מתעצם במיוחד בשקיעה עת מסבים אל בר העץ שפניו אל האופק.

אוכלים בזוג: סלט שומר מלפפון ופומלה מפורקת עם גבינת כבשים מלוחה ופיסטוקים; מרק ביסק סרטנים כחולים ורביולי בשר סרטנים; מולים שחורים בסיידר תפוחים ביתי ובייקון; צלע לבן בזיגוג מייפל, שום וחמאה עם אננס מהגריל ובטטה אפויה עם קרם חזרת; ולקינוח, גלידת טחינה וסילאן ביתית על מאפה פילו עם שיערות חלווה מעליה, מלבי רוזטה עם גרנדין וסיגר מרציפן או 'תענוג' שוקולד ולרונה. 

הלנה בנמל
הנוף של הלנה בנמל, עדיף לבוא בשעת השקיעהצילום: רותם מימון

הלנה בנמל, גן לאומי קיסריה, קיסריה. 04-6101018.

לפתוח שולחן בעדינות - ים 7

על הרומנטיקה: ים 7 שוכנת בלוקיישן הרצלייני מפואר, תלויה מעל הים, משתרעת בין חלל פנימי נעים למדשאות שגולשות מטה עד לחול הרך ואין כמו שקיעה כתומה מול הים כדי ללטף את הנשמה.

אוכלים בזוג: טאפאס כמו ארנצ'יני שרימפס וקארי ירוק, סשימי דג ים בקרם פלפלים ואנשובי, איקרה מצוינת או קלמרי פריך ואז עוברים לחלוק דגים ענקיים, קדירות פירות ים ומנות שמחות בהשראה אסיאתית. הקוקטיילים נדיבים להפליא ותפריט היין מספק, הגם שאלה וגם אלה מתומחרים בפראות. 

ים 7, רמות ים 122, הרצליה. 09-9566950.

תשכחו שאתם במעדנייה - אגתה

על הרומנטיקה: היש רומנטי ומפנק מפלטות עמוסות גבינות ריחניות ונקניקים (ובקבוק יין על יד) בחיק אהובים? ודאי שלא. ובכן באגתה, המעדנייה שממוקמת ברחוב ראול ולנברג, מצפון לשוק צפון ומדרום לצהלה, תמצאו אותו – גן-עדן וחוף מבטחים לאוהבי האוכל והשתייה בחג האוהבים.

אוכלים בזוג: בכל יום ביומו תמצאו כאן מגוון מבלבל של דליקטסים מכל העולם: מאות סוגי גבינות ונקניקים; דגים מעושנים; קרקרים בריטיים ורקיקים פריכים; שמני זית, דבש מפרחים אקזוטיים וחרדלים; רטבים וממרחים, צנצנות קטנות של מיונז עם פטריות כמהין שחורות וחמאות עם פטריות כמהין לבנות; ריבות וקונפיטורות (כמו קונפיטורת הבננות מראוניון עם הרום הכהה); עוגיות, ממתקים, נוגטין ויין למכביר. וזו רשימה חלקית בלבד, כן? מעבר לתפריט עצמו, שמאגד מגוון מצומצם אך מהודק של מאזטים, סלטים, פלטות, פסטות וברוסקטות. בקיצור, חג האוהבים של הפיינשמקרים.

צילום: אנטולי מיכאלו

אגתה, מגדלי זיו, ראול ולנברג 24, רמת החייל, 03-5757901

לדמיין את עצמכם בפורטוגל - טשרניחובסקי 6

על הרומנטיקה: האווירה האינטימית והרוגעת והשירות הקשוב, כמו גם מבחר היינות המסחרר מפורטוגל (שף המקום הוא גם אוצר היין בו) יעשו לכם סיפתח נאה לשיחה זוגית קרובה בטשרניחובסקי 6. בתפריט אוכל בהשראה צרפתית, ספרדית ובעיקר פורטוגלית, מה שאומר שפע של פירות ים ודגים, לצד נתחי בשר פחות שגרתיים.

אוכלים בזוג: נסו סשימי דג ים, סלט עלים ירוקים וברולה עזים, שוק אווז קונפי ברוטב פורט ותבשיל נתחי חזיר ומולים. אל תוותרו על קינוח ובפרט, פאי פרג (אם יש) או פאי שוקולד שוקולדי ומרוכז במיוחד. 

טשרניחובסקי 6
לפתוח יין מפורטוגל בתל אביבצילום: אנטולי מיכאלו

טשרניחובסקי 6, טשרניחובסקי 5, תל אביב. 03-6208729.

האיטלקייה הקטנה שחיפשתם - פיקולה פסטה

על הרומנטיקה: תמיד חלמתם על למצוא מסעדה פצפונת שקל לפספס ותמיד נדמה שאיש לא מכיר אותה? ובכן, זו כנראה פיקולה פסטה, והיא רק מרחק פסיעה של דקות ממסעדה איטלקית רומנטית נודעת (המצוינת מעלה) ואילו הייתה לנו קיבה מברזל, היינו מבקרים בשתיהם באותו הלילה, של יום ללא ספירת קלוריות ואהבה. במסעדה האיטלקית הקטנטנה הזו יש רק כמה שולחנות, סמוכים זה לזה בחלל  חמים, שיזרוק אתכם לבקתת עץ באיזה כפר איטלקי נידח.

אוכלים בזוג: מנות כמו אספרגוס בחמאה וגראפה, פטריות ביין מרסלה, פסטה לבבות דקל ושאר קלאסיקות וגם פיצות דקיקות ופריכות. שותים בזוג: יינות וגראפות שבעל הבית מייבא כך שהמבחר מסחרר והמחירים נוחים. בקומה השנייה יש בר יין סודי ורומנטי אפילו יותר.

פיקולה פסטה
לא לפספס את הקומה השנייה, פיקולה פסטהצילום: דניאל צ'צ'יק

פיקולה פסטה, בן יהודה 53, תל אביב. 03-5290643.

בשבחי האוריינטליזם - אונזה

על הרומנטיקה: האווירה האוריינטלית המפתה שגורמת להרגיש קצת בחו"ל ובזכות הקומה העליונה שבה חלל אינטימי שמתאים לזוגות אונזה היא פתרון רומנטי לזוגות קולינריים במיוחד. כבר מסעדה יפואי עם שפים צעירים (אריק דרחני ומולי מגריסו) שמתמחים במטבח העות'מאני המפואר אפשר למצוא בתפריט לא מעט מנות שכיף לחלוק ולאכול עם הידיים (אבל לא באמת חייבים). הביצוע מצוין והאוכל מרגש, מלהיב ובעיקר טעים מאוד ויהיה נושא לשיחה כל הדרך הביתה.

אוכלים בזוג: שולחן מאזטים כיפי שבו ג'יג'יק (יוגורט סמיך עם מלפפונים, שמיר ונענע), איקרה מצטיינת, סימיט שהוא מעין בייגל תורכי משגע, סיגר ממולא קשקבל, פסטורמה, תרד וכרישה, סלט חצילים חם ביוגורט וחמאה מזוקקת ולאחריו דונר צלוי על לאפה דקיקה עם עגבניות ובצל שרופים באש או פירות ים בעגבניות וערק. ביקור חובה.

מסעדת אונזה
להרגיש את עצמכם בטורקיה, מסעדת אונזהצילום: אנטולי מיכאלו

אונזה, רבי חנינא 3, יפו. 03-6486060.

אירופה הקלאסית - מונא

על הרומנטיקה: במבנה האבן בו שוכן גם בית האמנים בירושלים תמצאו את מונא, מסעדה שהקו המנחה בה הוא אלגנטי ומדוקדק, צרפתי-קלאסי עם קריצה. הקו הזה, שמלהטט בין ירושלים של היום לאירופה הקלאסית ונשמר כאן כבר שנים, אומנם בשינויים קלים, הוא כזה שבא לידי ביטוי בכל: מהמנות בתפריט, דרך השירות המוקפד או המפות הלבנות ועד האווירה בכלל. כל אלו ועוד הם שהופכים את מונא לאחת המסעדות האהובות והיציבות בבירה, ולבחירה מושלמת לערב רומנטי, חגיגי ואלגנטי,  ביום חול וביום חג כאחד.

סשימי דג, שומר וארטישוק במונא
אלגנטית, שקטה ולא דומה לאף מסעדה אחרת בירושלים. מונאצילום: נועם פריסמן

אוכלים בזוג: קונסומה עגבניות; אניולוטי תירס, סופריטו פלפלים, פרמזן ובייקון; לינגוויני עם קלמרי, בוטרגו וצלפים; כתף טלה, דלעת ירוקה, קישוא בלדי ומה לא, בעצם. כל עוד – לא תפסחו על קינוח, כמוס מסקרפונה רום עם דקואז פיסטוק וקולי פטל או קרמו שוקולד ולרונה וגלידת בוטנים. 

מונא, שמואל הנגיד 12, ירושלים, 02-6222283

במנהרת הזמן: ערבסק ובר הקיץ של אמריקן קולוני

על הרומנטיקה: נישאר בירושלים רק נזוז מעט מזרחה לאחד המלונות הרומנטיים בעיר – אמריקן קולוני, שאם דיברנו על בועות כאלה ואחרות – כאן לא תצליחו להימלט מהתחושה שחזרתם אחורה בזמן לכל מקום, רק לא לירושלים. המלון, שהיה בעברו ארמון מפואר שנבנה על ידי שייח רבאח אל חוסייני (בן לאצולת חוסייני הירושלמית) עבור ארבע נשותיו, הוא מהמיוחדים בישראל ומסעדותיו, הפתוחות לקהל ברחב, מאפשרות הצצה גם לאורחים מן החוץ. ערבסק היא המסעדה הראשית של המלון הפועלת בימי החורף וכשהטמפרטורות עולות, נפתח בר הקיץ בו ושווה לתפוס שולחן בגן הקטן הפורח, שבמרכזו מזרקה מפכה והאוויר קריר אפילו באוגוסט.

אוכלים בזוג: סלט טבעות קלמארי; קוקטייל שרימפסים קלאסי ברוטב חם; נתח מובחר של פילה בקר; מיקס גריל מקומי-מוגש עם מבחר סלטים וארק; ספריבס חזיר במרינדת דבש, חרדל ורוטב ברקביקיו; טאג'ין כבש עם עגבניות ושזיפים וגלידת ביתית לקינוח. לכו גם טעימה מתפריט היין המוצלח, בו מככבים, בין השאר, יינות מנזר כרמיזן מהזנים המקומיים הקדומים חמדני וג'נדלי.

מסעדת ערבסק במלון אמריקן קולוני
הגן של מלון אמריקן קולוני, תשכחו מירושליםצילום: מיקלה בורסטו עוזיאל

ערבסק ובר הקיץ במלון אמריקן קולוני, לואי ונסן 1, ירושלים. 02-6279777.

לתפוס מקום בנדנדה: כרמים

על הרומנטיקה: כרמים היא מסעדה כפרית שממוקמת במושס סגולה בחלל רחב ידיים, מוקפת צמחי תבלין, עשבים ריחניים ונוף פתוח ששווה לנוח בתוכו בשעת שקיעה והנדנדה הזוגית שבחוץ היא בונוס.  

אוכלים בזוג: פטה כבד עם ריבת בצל; בקלאווה במילוי טלה עם טחינה וסילאן; פירות ים (רבע קילו שרימפס) במחבת לוהטת; ניוקי עם פילה בקר עם תמרים לחים, אגוזים מסוכרים וגבינה כחולה, עוד. אל תוותרו על הקוקטיילים היצירתיים שביצועם ירשים אפילו שועלי קוקטיילים משופשפים. מעבר לכך, תמצאו במקום מקרר ענק שבתוכו מיישנים נתחי בשר איכותיים וכך, מוצעים בתפריט נתחים כפורטר האוס, פריים ריב, ניו יורק סטייק, אנטרקוט, סירלוין ופילה בקר לחובבי ותאבי הבשר.

כרמים, בכניסה למושב סגולה. 08-8505859.

מסעדת כרמים
מסעדה כפרית נעימה ושקטה, כרמיםצילום: לירון אבירם

היכל קודש רומנטי בעיר מפלסטיק: לוויתן

על הרומנטיקה: לוויתן היא מסעדה שכולה קודש לרומנטיקה מעצם מהותה. קודם כל, כמו לא מעט מסעדות ברשימה, גם היא שייכת לזוג ענבר שפירא וליאור רפאל, הפאוור קאפל האילתי של הקולינריה המקומית. היא – שף-קונדיטורית והוא – שף ויחד, חוץ מהתשוקה לבישול ואפייה, אכילה ושתייה, הם קרן אור – הן בנוף האילתי הצחיח והן בקרב כל הזוגות באשר הם, שבחרו לעבוד יחד ולהקים מפעל משותף. במיוחד כשלא קל, ובטח עם חזון כשלהם – להנגיש באופן כמעט פרדוקסאלי את הקליל עם העילי. ולראייה – האוכל, הו האוכל.

אוכלים בזוג: אם פרפה כבד אווז עם ג'לי יין אדום על טוסטונים, קרוקטים של זנב עגל או ניוקי סרטנים הם קצת יותר מדי עבורכם, אז יש גם שרימפבורגר, הלוא הוא ההמבורגר המיתי של המקום (שהולך עם הזוג עוד מימים ימימה) ותוכו קציצת שרימפס עסיסית. יש גם דגים כלברק בגריל בקארי ירוק, פילה דניס צלוי במחבת או לוקוס שלם ופירה; לחלופין, תמצאו גם מנות בפילה חזיר צלוי בחמאה ותימין; פילה עגל עם פולנטה; צלעות טלה; או סינטה נברסקה ברוטב קפה אולה – הכל משתנה בהתאם לחומרי הגלם הזמינים באותה עת ולפי הקפריזות של השף. על הקינוחים במקום, מגיעה להם שורת הלל נפרדת, אמוּנה שפירא, וגם הם משתנים (כמו יתר המנות בתפריט) אבל אנחנו לא נהמר – ונזמין את כולם. בשם האהבה.    

לוויתן, טיילת מלון הרודס המזרחית, אילת, 08-920-9393

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ