תיק אוכל: ארבעה כריכים לגדולים ולקטנים

הכריך לבית הספר יכול להיות הרבה יותר מפסטרמה או גבינה צהובה בין שתי פרוסות לחם. לכבוד שנת הלימודים שבפתח ובכלל, האופה גל ידיד מלחם גל מציע ארבעה כריכים כיפים, מושקעים אבל נגישים

גל ידיד, אופה אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כריך של לחם גל
כריך של גל ידידצילום: רמי שלוש
גל ידיד, אופה אורח

אפשר לומר שהכריך עליו גדלתי בבית בחיפה היה לחם פשוט עם חביתה. כל כך אהבתי את הכריך הזה (ובעיקר את שובל הריח שיצא מהתיק), שלא הייתי מצליח להתאפק ולחכות לארוחת עשר אז אכלתי את הכריך כבר בדרך לבית הספר, כשהחביתה עוד הייתה חמה. אפשר לומר שהמחשבה על אפיית לחם התחילה אצלי כבר אז. באותם ימים, הכריך שלי היה מורכב משתי פרוסות עבות של לחם לבן אחיד עם חביתה עבה וירקות באמצע. לא הייתה ממש אפשרות בחירה בין סוגי הלחמים ומי ידע אז בכלל מה זה לחמי שאור. הרבה שנים חלפו ולא מעט בצקים עברו בתנור שלי והכריכים שאני מכין היום לילדים שלי הם בהחלט בהשראת אותם טעמי ילדות, רק עם שדרוג ללחם שאור וכוסמין ובתוספת ממרחים מעניינים כדי שלא יהיה משעמם — ועל הדרך הבונוס הוא כריך הרבה יותר בריא ומזין. אני תמיד אומר לילדים שלי שכריך חביתה יכול להפוך לארוחה נפלאה כשהוא בתוך פרוסות לחם טעימה לכשעצמה ובין לבין גבינת שמנת, טפנד זיתים ביתי וגמבות צבעוניות קלויות.

הנה ארבעה כריכים שאוכלים אצלנו בבית ואפשר להכין בקלות. לא חייב ללכת צמוד למתכון אלא רק לקבל רעיונות, להכין מראש כמה ממרחים שיכולים להישאר לפחות שבוע במקרר ולשלוף בעת הצורך:

מתכון לכריך נקניק עם ממרח עגבניות מיובשות ביתי

כריך נקניק או פסטרמה עם ממרח עגבניות מיובשות
צילום: רמי שלוש

מתכון לכריך חביתה צבעוני עם טפנד זיתים וגמבה קלויה

כריך חביתה צבעוני עם טפנד זיתים וגמבה קלויה
צילום: רמי שלוש

מתכון לכריך גבינת גאודה עם פסטו ביתי

כריך גבינת גאודה עם פסטו ביתי
צילום: רמי שלוש

מתכון לכריך טבעוני

כריך טבעוני גל ידיד
צילום: רמי שלוש

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ