שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

ארבעה קינוחי דבש מתוחכמים לחג

הלאה העוגות הבחושות: מתכונים שנותנים מקום מכובד ומעניין למרכיב הזהוב

רותם מימון
מתכונים: אורגד רואש, דן גורמה
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון
מתכונים: אורגד רואש, דן גורמה

עוגות הדבש הבחושות הוציאו שם רע לקינוחי החגים, ובניגוד לסופגניות ועוגת הגבינה, הפכו מקינוחים לחלק אינטגרלי ממאכלי החג. בבישולים כבר מזמן נודע הדבש כמרכיב לגיטימי משפר טעמים — לא רק בחגי תשרי — אבל דווקא במחלקת הקינוחים מקומו מוקצה מחמת המיאוס. פעמים מועטות מדי יימצאו איזה אמיץ או אמיצה שייקחו את הדבש וייזכרו בו כחומר גלם משובח. והרי הדבש לא רק ממתיק באופן טבעי את הקינוחים במקום סוכר, אלא ניחן גם ביכולת להעצים טעמים (נסו אותו בשוקולד ואגוזים ותבינו) ומגיע עם בונוס של ארומה פרחונית.

הקונדיטור אורגד רואש מבית הספר לאפייה דן גורמה מעוניין להוכיח שיש חיים מעבר לעוגה הבחושה. רואש שבר את הראש ויצר ארבעה מתכונים מתוחכמים ומרשימים שהדבש נוכח בהם, ופותח מנעד חדש של טעמים ואפשרויות.

פנה קוטה דבש עם קציפת מסקרפונה וקונפיטורת תפוחים

צילום: דודו בכר

טראפלס דבש

צילום: דודו בכר

מרשמלו דבש

קוביות מרשמלו דבש
מרשמלו דבשצילום: דודו בכר

מוס שוקולד אוורירי עם נגיעות רימונים

צילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ