להכין בבית את אוכל הרחוב של השף מאיר אדוני

מדרום אמריקה, ממזרח אסיה מהמזרח התיכון - ארבע מנות מפנקות ממסעדת המזללה והשפים מאיר אדוני ואור שפירא

מאיר אדוני ואור שפירא, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאיר אדוני ואור שפירא, שפים אורחים

בכל יציאה שלי לחו"ל אוכל תופס מרכיב חשוב ומהותי. לפני שאני מתיישב לאכול במסעדות השף הבולטות בכל מקום, אני קודם כל יורד לרחוב. שם, לפחות לטעמי, מסתתר האוכל המיוחד שמספר לי את קורות המקום וממנו אני שואב השראה למנות שאחר כך אנסה בבית. כך גם בסיורי שטח שאני עורך בארץ, בצפון או בדרום - אני קודם כל מחפש מה כולם אוכלים ורץ לעמוד בתור. זוהי הסיבה שרגע לפני שאני סוגר את מסעדת "המזללה" החלטתי להקדיש מקום של כבוד לאוכל האהוב עלי, שטעמתי בדוכנים הקטנים בעמידה - בארץ ובעולם. הנה ארבע מנות שתוכלו להכין בקלות (יחסית):

עראייס ירדני

עראייס
העראייס של מאיר אדוניצילום: תומר אפלבאום

שיפודי פרגית של יריחו עם פריקה

עוף יריחו
צילום: תומר אפלבאום

סביצ'ה בהשראה פרואני

סביצ'ה פרואני
צילום: תומר אפלבאום

קארי תאילנדי ירוק עם קציצות דגים

קציצות דג בקארי ירוק
צילום: תומר אפלבאום

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ