טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה אוכלים השבוע?

איטלקית חדשה ל'הזקן והים' בנמל יפו

לירן בלו משיק את מקדש הקרינבורים החדש בכפר סבא, ק-פה האנוי פותחים דוכן בריאות בכיכר רבין ועונת הפסטיבלים נפתחת באשדוד ובשרונה - כל חדשות האוכל של השבוע

תגובות
 טרנד הרואו-פוד מגיע לק-פה האנוי שמשיק את דוכן הבול אנד ג'ויס
יח"צ ק-פה האנוי

רגע לפני מבול הגבינות של חג שבועות, נדמה שעולם הטבעונות מסמן את הדבר החדש הבא. החברים מק-פה האנוי מציגים לראשונה דוכן חדש ובריא בכיכר רבין, שכולו מושתת על טהרת הרואו-פוד והסופר-פוד, מהקיצון השני מגיע השף לירן בלו ומשיק את מקדש הבשר החדש שלו בכפר סבא, ועד ששני אלה יבססו את עצמם היטב, כנראה שההימור הבטוח ביותר הוא של אנשי הזקן והים, שפותחים מסעדה ענקית חדשה בשם 'סיקיליה', שללא ספק תמשוך אליה מאות אנשים.

» איפה אוכלים מסביב לדיזנגוף סנטר?
» למדור האוכל של הארץ
» מסעדות מומלצות בירושלים
» מסעדות כשרות בתל אביב

בית חדש לקרניבורים בכפר סבא

השף לירן בלו השיק במתחם אושילנד בכפר סבא את מעוז הקרניבורים החדש - המקדש. לאחר שהוביל מטבחים נחשבים כמו אמיליה ברחובות וקורדיליה של ניר צוק זצ"ל, בלו, חובב הבשר המושבע, שם לעצמו למטרה להביא לכפר סבא את ניחוחות ניו אורלינס של שנות ה-50' מהולים בברנדי מעושן. בלו בחר לשלב טכניקות הכנה קלאסיות בשילוב עם שיטות מתקדמות: החל מקרפצ'יו לשון בקר שמעושן בעצי דובדבן, דרך ברזאולה סינטה כבושה בניחוח אניס וקינמון על אבטיח דחוס בוואקום בלסמי ענבים או נתחים מובחרים שיוגשו עם אבן לבה לצריבה אישית, ועד לגלידת חרדל. בעיקריות תמצאו פילה בקר עטוף בראב קפה קיגאני על אבן; סטייק פרגית מעושנת שלוש שעות וצרובה על העור; פרוסות שייטל מעושן קלות; אסאדו מעושן בבישול ארוך לצד רוטב ברביקיו תפוחים ביתי; עוף שלם ללא עצמות ברוטב ברנדי מעושן ועוד. העיקריות מוגשות עם בטטה אפויה במלח, תפוח אדמה מעושן, קטשופ סלק, וצ'ימיצ'ורי סלרי. נשמע כמו הבטחה גדולה לחובבי הז'אנר.

בשר מעושן בעץ דובדבן, אבטיח דחוס בוואקום 
 וגלידת חרדל. המקדש, כפר סבא
אסף אמברם

המקדש - לכל הפרטים

האיטלקית החדשה של הזקן והים

בעלי הזקן והים החליטו לצאת להרפתקה חדשה שנקראת מסעדת סיקיליה (שמו המקורי של האי המפורסם). לאחר שפיצחו את הנוסחה להצלחה בנמל יפו המאתגר, עם המוסד שמכיל מאות סועדים בו זמנית, נראה שעכשיו הם הולכים על אותה השיטה בגרסה האיטלקית. סיקיליה מעוצבת בצבעי ירוק ולבן והכל כתוב בה בשלוש שפות - אנגלית, עברית וערבית. המסעדה ממוקמת בחלל (לשעבר) של מסעדת יונה של משפחת גנור (מאנטה ריי), והעיצוב מתכתב עם איטליה והאי המפורסם ומשקיף אל הנוף הממכר של נמל יפו. אז מה אוכלים פה? קרפצ'יו תמנון עם סלט שורשים; שרימפס בלאק טייגר ברוטב חמאת זרעי עגבניות; מרק דגים סיציליאני; רביולי ערמונים ועוד, וטווח המחירים ינוע בין 30-50 שקלים לראשונות ו-70-100 שקלים למנה העיקרית. אנשי 'הזקן' מתחילים פרק קולינרי חדש ומרענן ונראה שכמו אחיה המבוגר, גם סיקיליה באה לעבוד והיא חמושה במנות מגוונות במחירים הגיוניים. 

סיקיליה (סיציליה) - לכל הפרטים

מנות מרחבי העולם בפסטיבל באשדוד

אשדוד מנקזת אליה יוצאי עדות שונות ומגוונות מרחבי העולם ומייצרת סצנה קולינרית מסקרנת, החל מאידי המיתולוגית דרך פסקדו המצוינת, רונג'אן התאילנדית, ועד גמברינוס המהנה. לכבוד 70 שנים למדינה, החליטו יוצרי הפסטיבל (בניהולו של השף ירון בן חמו), בו ישתתפו למעלה מ-40 מסעדות בעיר, לאחד 70 מנות ממקומות שונים בעולם למתחם אחד בפארק גן אלישבע, הצופה לחוף ימה של אשדוד, בתאריכים 9-10 במאי. מה מחכה לכם? מסעדת ראיחונה תגיש סמוסה - כיסוני בשר בוכרים; מסעדת רונג'אן תגיש ספרינג רול תאילנדי; מסעדת נמסטה תציע מנת בטטה וואדה הודית; דוכן "השוק" יציעו עראיס בפיתה; מסעדת אלאדין תכין פאייה ספרדית; באדיס עלם יגישו אינג'ירה אתיופית; בדוכן של "אצל מרסל" יחכה קוסקוס מרוקאי אמיתי ועוד. כל המנות יהיו במחיר של 10 שקלים למנה, ומלבד הדוכנים השונים תוכלו גם להאזין למוזיקה מרחבי העולם. אנחנו מוכנים לעונת הפתיחה של עונת הפסטיבלים.

70 מנות מ-40 מסעדות מרחבי העיר אשדוד. עמים וטעמים 2018.
funia- social groove

פסטיבל "עמים וטעמים" - לכל הפרטים

סופר פוד ורואו פוד טבעוני בק-פה האנוי – Bowl & Juice

לאחר שהשיקה לאחרונה בראנץ' חדש, הוויאטנמית הצרפתית מכיכר רבין משיקה כעת דוכן מנות טבעוניות ובריאות, נטולות גלוטן וסוכר, בקערות קוקוס לצד מיצים בכבישה קרה וחטיפים בריאים. התפריט כולל מנות מלוחות ומתוקות ממטבחי הרואו-פוד (Raw Food) והסופר-פוד שהולכים ומתפשטים ברחבי העולם. בדוכן החדש תמצאו מגוון טעמים רחב, החל ממנות חמות שמכילות את כל אבות המזון כמו רד ריבר בודהה למשל - קערת קוקוס עם רוטב קארי אדום, דלעת, טופו פיקנטי, אורז מלא, קשיו קלוי, שאלוט פריך, אננס, חומוס מונבט וכוסברה (45 שקלים), דרך שייקים כמו פרפל ריין - פטל, אוכמניות, בננה, תות, אסאי, חלב שקדים, שקד טבעי גוג'י ברי, ויוגורט טבעוני מוגש עם אוכמניות, דומדמניות, תות שדה וקוקוס פריך (45 שקלים), ועד חטיפי בריאות שונים בעבודת יד ב-9 שקלים ל-50 גרם, משקה רואו-קקאו (31 שקלים) וצ'ייסר ג'ינג'ר  ושורש כורכום (9 שקלים). לאחר כשנה באוויר נראה שהקבוצה של קלוד לוזון ועמנואל דיין בליווי השפית נופר זוהר לוקחת צעד קדימה, ואנחנו לא יכולים לחכות.

בול אנד ג'וס - לכל הפרטים

טרנד הרואו-פוד והסופר פוד נוחת בכיכר רבין. דוכן הבול אנד ג'ויס, ק-פה האנוי
יח"צ ק-פה האנוי

עראיס חוגגת יום הולדת 

מסעדת עראיס בשרונה מרקט זכתה לשבחים רבים על קונספט העראיס הפשוט והידידותי שהגה השף ירון קסטנבוים. החודש הם חוגגים קיץ רביעי לפעילותם, ואף מפיקים פסטיבל שבמרכזו ארבעה טעמים במהדורה מוגבלת. תמצאו שם את העראיס הממולא בתערובת קבב טלה צלויה על הגריל על מצע של סלט עגבניות, טחינה וחריף לימוני ביתי, עראיס בקר, עראיס עוף מרגז ואפילו עראיס צמחוני עם כרובית וטחינה סלק. ארבע המנות יהיו במחיר אחיד של 44 שקלים למנה. כמו כן, תוגש לקינוח פיתה במילוי מסקרפונה, טופי, קוקוס ושברי אגוזים. במהלך חודש מאי, לקוחות המסעדה יוכלו להצביע לעראיס האהוב מבין ארבעת הטעמים, ואת הפסטיבל יסיימו ביומו האחרון של מאי, בו יציין המקום יום הולדת עם פאנל שופטות ופודיז שיכריז על טעם העראיס האהוב ביותר על הקהל. בין המצביעים יוגרלו 4 ארוחות. 

עראיס - לכל הפרטים

*#