טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רעבים אחרי השופינג: איפה אוכלים מסביב לדיזנגוף סנטר?

המבורגר טלה ליד מק אנד צ'יז, פיתה עם דג מרוקאי חרפרף או סלט בורגול עם לבנה וכדורי פלאפל פריכים? 11 מקומות מומלצים שיעזרו לסגור את פינת הרעב באזור הכי עמוס של העיר ללא הפסקה

תגובות
דיינר באווירה קלילה. קרפ כוסמת של גודנס
אנטולי מיכאלו

תל אביבים מתחלקים לכאלה ששומרים חסד נעורים לדיזנגוף סנטר, מכירים את מפלסיו המסועפים בעיניים עצומות ולא יכולים להעביר יום שישי בלי סיבוב שם, ולכאלה שלא מסוגלים למצוא את עצמם בין הקומות ומעדיפים להתנזר מקניות כל החיים. רק לא להיכנס למבוך המותגים השטני הזה. כך או כך חייבים להכיר בעובדה שהמבנה השנוי במחלוקת הוא כנראה הנ.צ הכי מזוהה עם מרכז תל אביב, ואחד המתחמים הכי הומים בעיר בכל רגע נתון. מצד שני, הקניון עצמו הוא אכזבה קולינרית על אף ניסיונות, כאלה ואחרים לאורך השנים, להפיח גם בפן הזה חיים. אז מה עושה מי שרעב באזור? ובכן, יוצא החוצה. אמנם קשה לומר שמדובר באזור עם פוטנציאל לכוכבי מישלן, אבל הוא מגוון בהחלט, והמבחר ידידותי ופונה לכולם. כדי לחסוך לכם התלבטות לפעם הבאה שתגיעו, איגדנו כמה מבתי האוכל המומלצים באזור - חלקם במרחק נגיעה מהסנטר, וחלקם יצריכו מכם כמה דקות של הליכה. לכם רק נותר לאחד שקיות, ולהחליט מה הכי מתחשק לכם לזלול. 

» מה אוכלים השבוע? כל המסעדות וההמלצות
» איפה אוכלים בנווה צדק?
» בתי האוכל המיתולוגיים של חיפה
» למדור האוכל של הארץ

תמיד רלוונטי: הקוסם

כל כתבה על אזור הסנטר וקינג ג'ורג' לא יכולה להתקיים בלי המוסד התל אביבי השוכן בגאווה בפינת הרחובות קינג ג'ורג' ושלמה המלך. אריאל רוזנטל (הקוסם בשבילכם) התחיל לפני שנים עם דוכן פלאפל קטן וצנוע, עד שהפך למעצמה של אוכל רחוב באזור שמעטים מצליחים להשיב לו פייט. בשעות הצהריים המוקדמות הפינה מתקשטת בתור ארוך של מעריצי פלאפל וסוגדי שווארמה, כך שאם הגעתם בזמן השיא מומלץ להצטייד בסבלנות (ואולי תזכו לקבל כדור עם נגיעת טחינה שתשתיק את הקול הפנימי שכמעט שכנע אתכם לוותר). חוץ מחצילים מטוגנים שידועים כאן כלא פחות מאגדה, תמצאו בתפריט גם מנת דג מרוקאי בפיתה (48 שקלים); חזה עוף על האש (35 שקלים); חומוס עם נתחי שווארמה (45 שקלים) וסלט פטרוזיליה עם גרגרי חומוס, פול, וביצה חומה (35 שקלים).

הקוסם - לכל הפרטים

מצטיין גם באירוח. שווארמה של הקוסם
ירון ברנר

תאוות בשרים למבינים: טראק דה לוקס

לפני ארבע שנים נפתח בשוק הפשפשים פונדק דה לוקס - בר וגריל האוס שעושה הרבה כבוד לבשרים, מבלי לוותר על חווית בילוי זורמת שתואמת לרוח המתחם האנרגטי. מאז זרמו הרבה מים בנהר (והמון כולסטרול בעורקים) והיום מחזיקה קבוצת דה לוקס גם סניף בכיכר דיזנגוף, מפעל בשרים מתקדם בשם הוק (שמספק גם משלוחים מקוריים של בשר עד הבית), ואחראית על תחום האוכל שמוגש בבר המדובר מוטל של אנשי האימפריאל. אם הרעב מאותת ומעלה בכם הזיות אמריקאיות בדמות המבורגר לא מתחנף, פרייד צ'יקן על וופל, או אפילו מק אנד צ'יז  - הטראק שבכיכר דיזנגוף הוא בדיוק היעד שאתם מחפשים. עוד בתפריט: סלט קיסר עם חסות צלויות וקרוטונים (39 שקלים); נקניקיית בראטוורסט עם סלט כרוב וכרישה (37 שקלים) וטריילר טראש בורגר מטלה או בייקון חזיר, גבינת צ'דר וירקות (54 שקלים). חשוב לציין שלאחרונה האריכו כאן את שעות הפעילות והמקום פותח את שעריו מדי יום החל מ-12:00.

טראק דה לוקס - לכל הפרטים

בלי בושה ועם הרבה תעוזה. טראק דה לוקס
מושון תמיר

המתבקש: המזנון

את היכל התהילה של הפיתה בניצוחו של אייל שני אין צורך להציג. מעריצים רבים עשה לו השף המשורר כשהיטיב לגלות את מהות חשקיו של האדם הרעב, כך שגם אם אתם נמנים מהאסכולה שחייבת להצמיד לאייל שני את המושג אוברייטד - עם העובדות קשה להתווכח. חמש דקות הליכה על רחוב קינג ג'ורג' לכיוון מערב יפגישו אתכם עם שלל הפיתות המדושנות של השף, בהן כבד של תרנגולת עם טחינה ובצל ירוק (38 שקלים); מינוט סטייק (46 שקלים);  שיפוד אדום של עגבנייה (23 שקלים) ורטטוי מצוין משלל ירקות הנצלים בשמן זית (36 שקלים) ואיך אפשר בלי - הכרובית. המזנון מונה בימים אלה שלושה סניפים בתל אביב, שלוחות בפריז, וינה ואוסטרליה וסניף דנדש שנפתח לפני מספר שבועות בניו יורק.

המזנון - לכל הפרטים

פואמה לכבדים ולבצל הירוק. פיתה במזנון
אנטולי מיכאלו

לחמם את הנפש: מרקט

אם סיבוב הקניות הותיר בכם רגשות אשם תהומיים, יש לכם שתי אפשרויות: ללכת עד הסוף עם תחושת ההשמדה העצמית (ותכף נגיע לזה) או לשים פעמיכם למרקט - אי של שפיות, ובעיקר של תבשילים ומרקים ביתיים עשירים ומהבילים. למקום הפינתי, שפועל כמה צעדים מהמזנון של שני, אין תפריט קבוע, וכיאה להגדרתו "מטבח עונתי", נרקחים פה מדי יום סירים משתנים, כך שכל ביקור יכול להפגיש את החך עם מנה חדשה. תוכלו לשבת במקום ולחמם את הגוף והנפש, או לקנות באריזת טייק אווי גם למשפחה ולחסוך לעצמכם את ההכנות לארוחת ערב. במנות הקבועות של המקום תמצאו תבשיל הודי, עם קארי וירקות שורש (27 שקלים); תבשיל פרסי מלוביה וירוקים (32 שקלים) ותבשיל פריחולס מקסיקני עם שעועית שחורה, עגבניות ופלפלים (32 שקלים). כל המנות מוגשות על אורז לבן, עם אפשרות להוסיף כמה שקלים ולהחליף באורז מלא, אטריות שעועית או קינואה אדומה.

מרקט - לכל הפרטים 

לרעבים בלבד: איט-מיט

זוכרים את תחושת ההשמדה העצמית מהפסקה הקודמת? ובכן, אם המבורגר נוטף זימה, ומנת שווארמה של קוסמים לא מספיקה, כנראה שסנדוויץ' אנטריקוט באיט-מיט זה כל מה שהיה חסר לכם בחיים ולא ידעתם. שתי דקות הליכה מעבר לכביש של הסנטר ותוכלו לצפות על הרחוב הסואן כשניחוח גריל מבלבל את התודעה ונטף של רטבים זולג על האצבעות. מדובר במקום ענייני שלא משחק משחקים ומגיש נתחי אנטריקוט עסיסיים בסנדוויץ' או בסלט (43-48 שקלים), אבל סלחו לנו אם נבחר (תמיד) להתמקד בפחמימות: את הבשר מניחים בתוך לחם פרנה עגול ופריך, מורחים קצת מיונז, חרדל וצ'ימיצ'ורי, מוסיפים בצל מטוגן עם חסה ועגבנייה, ולא מעזים לסרב לביצת עין במידת הנוזליות המועדפת עליכם. שלוחה נוספת של איט-מיט תמצאו גם ברחוב קרליבך בעיר. 

EATMEAT - לכל הפרטים 

הסוד בצ'ימיצ'יורי. איט-מיט
ערן לאור

המפלט האירופאי: לה מולאן

סיבוב במאפיית הבוטיק הצרפתית ברחוב בוגרשוב שמאחורי הסנטר, הוא הדרך הכי קלה להגיע לפריז מבלי להתרחק מהבית. המקום הקטן בעל האופי הסולידי שומר באדיקות על רף גבוה בכל מה שקשור לקרואסונים, כריכים ושאר מאפים, וגם אם יתחשק לכם לחזור הביתה עם מוצר משלים - אתם מוזמנים להצטייד כאן בבגט אמיתי משובח, כזה שפוצע את החך עם קראסט קשה ומקבל כל תוספת באהבה עם תוכן רך ואוורירי. בין אם אתם לפני סיבוב הקניות או מחפשים מפלט רגוע אחרי התופת, בלה מולאן תוכלו ליהנות מכריך קרואסון במילוי קממבר, גאודה או סלמון (19-28 שקלים); קיש בתוספת סלט (36 שקלים) ושפע של באגטים או כריכים מלחם מחמצת, במילויים כמו סלט ביצים, אבוקדו, גאודה, או טונה (20-38 שקלים). 

לה מולאן  - לכל הפרטים

וזה עוד בלי המאפים המתוקים. לה מולאן בבוגרשוב
אייל טואג

פיצה באווירה משפחתית: טרטוריה

אם כבר קפצנו לפריז, למה לא לעשות עצירה באיטליה? לכיכר דיזנגוף הצטרפה לאחרונה טרטוריה איטלקית שכונתית ונעימה שלא עושה מעצמה עניין. את המקום פתחו השותפים דן גולדשמידט (שניהל בין היתר את קפה אירופה ופלורנטין האוס) וחברי קבוצת הרובינא, שבבעלותם ברים כמו הרובינא, גזטה, לואי, מרגוזה בר ועוד. בניגוד למקומות אחרים שנפתחו לאחרונה בעיר והבטיחו להיות זולים או להציע תפריט יין במחיר אטרקטיבי במיוחד, בטרטוריה מבטיחים וגם מקיימים. כמה ביקורים חוזרים שלנו פה מגלים תפריט איטלקי לא מתחכם שמתמקד בפסטות ובפיצות (עד 50 שקלים), עם עוד כמה מנות מסביב והתעקשות מבורכת להציע תמחור נגיש במיוחד (אפרול שפריץ במחיר 20 שקל, תגידו לא?) מנות עיקריות נעות בין 40 ועד 82 שקל ומנות ילדים כמו פסטה או חצי פיצה ב- 13 שקלים בלבד. 

טרטוריה - לכל הפרטים

איטליה באמצע הכיכר. הטרטוריה בדיזנגוף
מגד גוזני

ניגוב וצ'יפס כמו בבית: חומוס אבו דאבי

עם כל הכבוד לבתי אוכל מעוצבים ולשמות מוכרים של שף כזה או אחר, לפעמים כל מה שאדם צריך טמון בקערה קטנה של חומוס קטיפתי, חמים ומשביע. למרות שמרקם ותבלינים הם המידע המתבקש בכל מה שקשור לדיון בסיסי על חומוס (אל תתחילו) במקרה של הסניף הנוכחי חייבים להזכיר לטובה את השירות החם והרוח המגניבה שתמיד שוררת - אנשי צוות חברותיים יפנקו אתכם בכוסית או פינוק מרענן אחר, ומוזיקה קצבית תלווה את הניגוב ותשלים את הוויב הצעיר והקליל. מומלצת במיוחד מנת המשאוושה שנכתשת על המקום (24 שקלים); כרובית מטוגנת שתמיד באה טוב (16-20 שקלים) ומרק מחמם של כרובית, עדשים ופטריות (24 שקלים). 

אבו דאבי - לכל הפרטים

צוות נעים ומזמין. חומוס אבו דאבי
יונתן מיטל

בין הכיכר למרכז: מפגש האושר

לרחוב קינג' ג'ורג' אולי לא חסר פלאפליות בצבעים (הקוסם, סעדיה, פלאפל רצון) אבל אם כבר מתרכזים במנה עם קצת טוויסט חייבים להזכיר את מפגש האושר. הדוכן הקטן של בנצי ארבל ועמרי קרביץ, השוכן על גבול כיכר מסריק, מתייחס לכדורי פלאפל ברצינות מרבית ומקפיד להכניס לכל הסיפור גם קצת אווירה ותחושה הומוריסטית. שלל התוספות שתבחרו יכנסו ראשית לתוך קערת נירוסטה, שם יעברו עירבוב רציני ורק אז יפגשו את הכדורים בתוך הפיתה (13-18 שקלים). לצד הפלאפל גולת הכותרת כאן היא דווקא מנת הסביח (15-22 שקלים); סביח מקורי מבטטה ושמנת חמוצה (15-22 שקלים) ומנה מוצלחת של סלט עשיר עם בורגול, ירקות, ביצה חומה, גרגירי חומוס ונגיעת לבנה (39 שקלים). אם לא תמצאו שולחן פנוי, קחו טיפ מאתנו ותתרווחו על אחד הספסלים בכיכר הסמוכה והשקטה, בדיוק מה שצריך כדי לדון על מהותו של אושר.   

מפגש האושר - לכל הפרטים 

מתייחסים לכל כדור ברצינות. מפגש האושר
זהבית רפאל

ממוקד ובטוח: קפה נחת

למרות הנטייה לחשוב שתל אביב מפוצצת באין סוף בתי קפה, זה הזמן להודות שכוס קפה מצטיינת באמת זה מצרך שלא מוצאים כל כך בקלות. בקפה נחת שבכיכר דיזנגוף מתגאים בפולי קפה משובחים וצוות שלא מתבייש להפגין בקיאות. אפשר לבחור בתערובות מרחבי העולם ולקחת את הזמן כשריח הקפה המשכר יעזור לכם להירגע סופית. אם יתחשק לכם לשלב גם נשנוש תמצאו ויטרינה קטנה ואלגנטית ובה כריכי פאניני עם קפרזה, אווז וגבינת מנצ'גו וכריך טבעוני עם ארטישוק ופורטבלו - כולם מוגשים חמים בתוספת סלט צד (43 שקלים). מי שחייב ליד הקפה שלו דווקא משהו מתוק, ימצא כאן טארט שוקולד (25 שקלים); צלחת עם עוגיות ביתיות (12 שקלים) ואפילו טראפל שוקולד טבעוני (8 שקלים). 

קפה נחת - לכל הפרטים

קצת שלווה ונחת. קפה נחת בכיכר דיזנגוף
דודו בכר

דיינר בלי רגשות אשם: גודנס

לנציגה הטבעונית שלמרגלות הסנטר אין כוונה להגדיר מחדש את המטבח הטבעוני עם פרשנויות מעייפות, כי אם להגיש אוכל טרי, כיפי וזריז שממש לא פונה לקהל הטבעוני בלבד. עיצוב חמים ופינות ישיבה גבוהות ונמוכות, מקנים למקום אופי של דיינר שכונתי, שמשלב באופן טבעי קהל של משפחות לצד צעירים רעבים שמגיעים לכאן בחבורות. גם התפריט הולך יד ביד עם הסטייל האורבני, עם אגף שלם שמציע בורגרים טבעונים (42-49 שקלים); שניצל סויה בציפוי פרורי לחם (38 שקלים); סלופי ג'ו עם שעועית שחורה, פטריות שימג'י ורוטב ברביקיו (42 שקלים) ומנת דגל של קרפ מכוסמת ירוקה אורגנית, קרם קשיו, כרובית צלויה, בצל ירוק וצ'ילי טרי (36 שקלים).

גודנס  - לכל הפרטים

מטבח מהיר וטרי. סלופי ג'ו של גודנס
אנטולי מיכאלו
*#