${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: המסעדות משיקות תפריטי חורף

גיא גמזו מחדש את התפריט של אריה, גוז' ודניאל מתרעננים עם מנות חורפיות ויין טוב ובראנץ' לילה וחורפי בפרנץ' 57 - אם הגשם לא יגיע, לפחות נאכל משהו מנחם

תגובות

עזבו אתכם מגשם – אם עננים לא יבשרו את החורף הזה, אז המסעדות בישראל יעשו זאת בשבילם. בשבוע הקרוב מבטיחים החזאים שיהיה פה קצת רטוב, ואולי כמה טיפות יכבו את כל השיגעון שמסביבנו. עד שזה יקרה אפשר להוציא את הדובון מהבוידעם, לשים כובע צמר, להעמיד פנים שקר בחוץ וללכת לאכול משהו.

» העסקיות החדשות של תל אביב» מסעדת סלבה וידה מוצאת בית» אבו שוקרי נגד אבו חסן: הקרב על שרונה» איך ארוחת הבוקר במרקט האוס?» מסעדת מל ומישל חוגגת עשורתפריט חורפי באריא

השף גיא גמזו החליט לתת לחורף המתקרב חיבוקי, ולהשיק תפריט סגרירי ומרענן, עם מנות בשריות, דגים ופירות ים ושילוב של פירות הדר וירקות שורש. לבחירתכם בין היתר סלט שרימפס בסגנון וויאטנמי עם ויניגרט חלב קוקוס, פומלה עסיסית, צ'יפס שאלוט, צ'ילי ועלים ארומטיים  (65 שקלים); תמנון ים תיכון  - זרוע תמנון צרובה על הפלאנצ'ה עם קרם לימון ופירה גרגרי חרדל (62 שקלים); סביצ'ה דג ים קצוץ דק בתיבול ליים, מלח ים ושמן זית, פאף קינואה וסורבה של תפוח ירוק וחלפיניו (59 שקלים) ; ריזוטו פטריות - ריזוטו ארבוריו עם ציר ותערובת פטריות ומעל טוויל פרמז'ן מושחר (68 שקלים); סטייק כבד אווז צרוב במחבת, מוגש על קרם ערמונים חורפי וכרישה צעירה, ריבת דלעת ארומטית וציר יין (88 שקלים); ספגטי פירות ים - ספגטי ארביאטה עם שומרים צעירים, עגבניות מגי קצוצות, זיתי קלמטה ופירות ים משתנים (128 שקלים); סינטה - 250 גרם של סטייק סינטה מרמת הגולן, צרובה במחבת ברזל, עם קרם אפונת גינה, ציר פטריות פורצ'יני ופירה ראטה (142 שקלים); צלעות טלה צרובות במחבת עם ציר טלה, ירקות ירוקים ופירה גרגרי חרדל (152 שקלים)

בר הקוקטיילים פרנץ' 57 הממוקם ברחוב ברנר בתל אביב, משיק לראשונה בראנץ' לילי. בדומה לתפריט הקוקטיילים והאוכל במקום, גם תפריט הבראנץ' שואב השראתו מתרבות האוכל העליזה והסוערת של ניו אורלינס, לואיזיאנה. התפריט החדש יוגש אחת לשבוע בימי שני בשעות הלילה המאוחרות, כשהמנות נוצרו כך שיתאימו לתפריט הקוקטיילים הקיים במקום. בין המנות המוגשות בתפריט הבראנץ' הלילי: אומלט עם בשר סרטנים, גבינת ברי, עירית קצוצה ושמנת חמוצה (47 שקלים); סלט של עלי תרד טריים, בצל ופטריות פורטובלו מטוגנים, בייקון קצוץ, גבינה כחולה ושברי קשיו מסוכר (46 שקלים); סופגניות קטנות סטייל ניו-אורלינס ממולאות בבשר סרטנים וגבינת מסקרפונה (44 שקלים); נתח כתף חזיר בבישול ארוך במשרת מוחו עם תפוזים, ליים, מנטה ואורגנו מוגש על לחם בריוש עם ביצה עלומה מטוגנת (64 שקלים); עגבניות ירוקות מטוגנות, חמוצים מטוגנים ובטטה מטוגנת עם איולי קייג'ן (28 שקלים); קרואסון ממולא בגבינת ברי, ביצה עלומה מטוגנת, ארוגולה טרייה וריבת עגבניות שרי מתקתקה (56 שקלים) וקינוח מתוק של Key Lime pie (32 שקלים).

» תפריט בראנץ' לילי בפרנץ' 57 - ברנר 2, תל אביב, יום ב' השעות 21:30-02:00הכי טוב בוקר בלילה. בראנץ' של פרנץ' 57 (צילום: תומר יפת) קומבניציות חורף במיטבול

במסעדת המיטבול גריל & דיינר שבראשון לציון עושים הכנות אחרונות לחורף. בימים אלה משיקים שם כמה מנות מנחמות לעונה הקרה – "מיטבול קומבינציה" - 350 גרם של בשר בקר וכבש, שום קונפי ועשבי תיבול מוגש על מצע פירה עם טופ של גבינת עיזים וללא לחמניה (85 שקלים או 87 שקלים בעסקית עם מנה ראשונה ושתייה); פלטת "אדמה" - ירקות שורש, ברוקולי, בטטה ושומר (45 שקלים); ומגוון מרקים: ברוקולי, בטטה, דלעת, מרק בצל, עגבניות, אפונה, עדשים ועוד. » מיטבול - לכל הפרטיםצלחת של נחמה. מיטבול קומבינציה (צילום יח"צ)

מנות חורף בארומה תל אביב

רשת ארומה בתל אביב מוסיפה לתפריט הקבוע כמה מנות חדשות לכבוד החורף: מרק לבחירה – כתום\מינסטרונה\שעועית, מוגש עם לחם\קרוטונים (26 שקלים); בייגל חביתה – חביתה עם בצל ירוק ופטריות, גבינת שמנת, חסה ועגבניה (24 שקלים); תה ירוק עם ג'ינג'ר לימון נענע ודבש (11 שקלים לקחת \ 12 שקלים לשבת) ; מיני מאפים חדשים – מיני קינמון (4 שקלים ליחידה), רוגלך (1 יח' – 3 שקלים \ 2 יח' – 5 שקלים). בנוסף תוכלו להזמין מרק וחצי כריך במחיר מיוחד ב-36 שקלים.» ארומה - תל אביב - לכל הפרטיםלפתוח את הבוקר בטוב. תפריט חורף בארומה (צילום: רונן מנגן)

*#