חדשות אוכל: המסעדות משיקות תפריטי חורף

גיא גמזו מחדש את התפריט של אריה, גוז' ודניאל מתרעננים עם מנות חורפיות ויין טוב ובראנץ' לילה וחורפי בפרנץ' 57 - אם הגשם לא יגיע, לפחות נאכל משהו מנחם

טל לוין, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טל לוין, עכבר העיר

עזבו אתכם מגשם – אם עננים לא יבשרו את החורף הזה, אז המסעדות בישראל יעשו זאת בשבילם. בשבוע הקרוב מבטיחים החזאים שיהיה פה קצת רטוב, ואולי כמה טיפות יכבו את כל השיגעון שמסביבנו. עד שזה יקרה אפשר להוציא את הדובון מהבוידעם, לשים כובע צמר, להעמיד פנים שקר בחוץ וללכת לאכול משהו.

» » » » » תפריט חורפי באריא

השף גיא גמזו החליט לתת לחורף המתקרב חיבוקי, ולהשיק תפריט סגרירי ומרענן, עם מנות בשריות, דגים ופירות ים ושילוב של פירות הדר וירקות שורש. לבחירתכם בין היתר סלט שרימפס בסגנון וויאטנמי עם ויניגרט חלב קוקוס, פומלה עסיסית, צ'יפס שאלוט, צ'ילי ועלים ארומטיים  (65 שקלים); תמנון ים תיכון  - זרוע תמנון צרובה על הפלאנצ'ה עם קרם לימון ופירה גרגרי חרדל (62 שקלים); סביצ'ה דג ים קצוץ דק בתיבול ליים, מלח ים ושמן זית, פאף קינואה וסורבה של תפוח ירוק וחלפיניו (59 שקלים) ; ריזוטו פטריות - ריזוטו ארבוריו עם ציר ותערובת פטריות ומעל טוויל פרמז'ן מושחר (68 שקלים); סטייק כבד אווז צרוב במחבת, מוגש על קרם ערמונים חורפי וכרישה צעירה, ריבת דלעת ארומטית וציר יין (88 שקלים); ספגטי פירות ים - ספגטי ארביאטה עם שומרים צעירים, עגבניות מגי קצוצות, זיתי קלמטה ופירות ים משתנים (128 שקלים); סינטה - 250 גרם של סטייק סינטה מרמת הגולן, צרובה במחבת ברזל, עם קרם אפונת גינה, ציר פטריות פורצ'יני ופירה ראטה (142 שקלים); צלעות טלה צרובות במחבת עם ציר טלה, ירקות ירוקים ופירה גרגרי חרדל (152 שקלים)

לצד תפריט החורף יושק גם תפריט קוקטיילים חדש, שיחמם לכם את הבטן בימים הקרים: KALISPERA  - אוזו, אמרטו דיסארונו, רוזטת שקדים ביתית, קראול ביטר, תפוז ובזיליקום סגול. קוקטייל מתקתק בעל טעמי שקדים ואניס עדינים (52 שקלים); BLACK PEARL - רום זקאפה 23, בולט ברבן, צ'ינאר, נגיעה של וניל וביטר שוקולד. קוקטייל מתוחכם בעל טעמי שוקולד מריר, קפה ומעט וניל (62 שקלים); WHITE NEGRONI  - ג'ין, ורמוט צרפתי לבן, אפרול, מרסקינו, ביטר פיישוד ומעט יין לבן. קוקטייל עדין משלב בין מרירות, מתיקות וחמיצות הדרים (47 שקלים); TROPICAL SMOKE - מסקל, ליים טרי, מנגו וטינקטורה של פלפל הבנרו. קוקטייל בעל טעמים מעושנים, חריפים וטרופיים (52 שקלים).» - לכל הפרטיםחיבוק של פטריות. ריזוטו של אריא (צילום: עופר לחוביצר)חורף בגוז' ודניאל

המסעדה הציורית שבמושב בני ציון מזמנת אליה את החורף עם מנות חדשות, שיוגשו לצד תפריט יינות – גם הוא דנדש לגמרי. השף שניר אנג סלע הרכיב, בין השאר, קלמרי סיציליאני, שמוגש עם עגבניות פלפל חריף אנשובי לחם קלוי לימון ועשבי תיבול ב-44 שקלים; ירקות חורף עם עדשים שחורים ב- 46 שקלים; פילה לבן עטוף בבייקון ב- 98 שקלים; פטוצ׳יני ירוק ופטריות מחיר ב- 68 שקלים; גירוס טלה ופריקי עם יוגורט ב- 86 שקלים; ריזוטו ארטישוק ב- 76 שקלים; מולים ברוטב גזר חריף ב- 58 שקלים; פירות ים בקארי ירוק או אדום ב- 112 שקלים; מרק בצל ב- 38 שקלים. - לכל הפרטיםחורף, אוכל ויין נפגשים בצלחת. גוז' ודניאל (צילום: אבי כהן)בראנץ' ליילי בפרנץ' 57

בר הקוקטיילים פרנץ' 57 הממוקם ברחוב ברנר בתל אביב, משיק לראשונה בראנץ' לילי. בדומה לתפריט הקוקטיילים והאוכל במקום, גם תפריט הבראנץ' שואב השראתו מתרבות האוכל העליזה והסוערת של ניו אורלינס, לואיזיאנה. התפריט החדש יוגש אחת לשבוע בימי שני בשעות הלילה המאוחרות, כשהמנות נוצרו כך שיתאימו לתפריט הקוקטיילים הקיים במקום. בין המנות המוגשות בתפריט הבראנץ' הלילי: אומלט עם בשר סרטנים, גבינת ברי, עירית קצוצה ושמנת חמוצה (47 שקלים); סלט של עלי תרד טריים, בצל ופטריות פורטובלו מטוגנים, בייקון קצוץ, גבינה כחולה ושברי קשיו מסוכר (46 שקלים); סופגניות קטנות סטייל ניו-אורלינס ממולאות בבשר סרטנים וגבינת מסקרפונה (44 שקלים); נתח כתף חזיר בבישול ארוך במשרת מוחו עם תפוזים, ליים, מנטה ואורגנו מוגש על לחם בריוש עם ביצה עלומה מטוגנת (64 שקלים); עגבניות ירוקות מטוגנות, חמוצים מטוגנים ובטטה מטוגנת עם איולי קייג'ן (28 שקלים); קרואסון ממולא בגבינת ברי, ביצה עלומה מטוגנת, ארוגולה טרייה וריבת עגבניות שרי מתקתקה (56 שקלים) וקינוח מתוק של Key Lime pie (32 שקלים).

» תפריט בראנץ' לילי - ברנר 2, תל אביב, יום ב' השעות 21:30-02:00הכי טוב בוקר בלילה. בראנץ' של פרנץ' 57 (צילום: תומר יפת) קומבניציות חורף במיטבול

במסעדת ה שבראשון לציון עושים הכנות אחרונות לחורף. בימים אלה משיקים שם כמה מנות מנחמות לעונה הקרה – "מיטבול קומבינציה" - 350 גרם של בשר בקר וכבש, שום קונפי ועשבי תיבול מוגש על מצע פירה עם טופ של גבינת עיזים וללא לחמניה (85 שקלים או 87 שקלים בעסקית עם מנה ראשונה ושתייה); פלטת "אדמה" - ירקות שורש, ברוקולי, בטטה ושומר (45 שקלים); ומגוון מרקים: ברוקולי, בטטה, דלעת, מרק בצל, עגבניות, אפונה, עדשים ועוד. » - לכל הפרטיםצלחת של נחמה. מיטבול קומבינציה (צילום יח"צ)

מנות חורף בארומה תל אביב

רשת ארומה בתל אביב מוסיפה לתפריט הקבוע כמה מנות חדשות לכבוד החורף: מרק לבחירה – כתום\מינסטרונה\שעועית, מוגש עם לחם\קרוטונים (26 שקלים); בייגל חביתה – חביתה עם בצל ירוק ופטריות, גבינת שמנת, חסה ועגבניה (24 שקלים); תה ירוק עם ג'ינג'ר לימון נענע ודבש (11 שקלים לקחת \ 12 שקלים לשבת) ; מיני מאפים חדשים – מיני קינמון (4 שקלים ליחידה), רוגלך (1 יח' – 3 שקלים \ 2 יח' – 5 שקלים). בנוסף תוכלו להזמין מרק וחצי כריך במחיר מיוחד ב-36 שקלים.» - לכל הפרטיםלפתוח את הבוקר בטוב. תפריט חורף בארומה (צילום: רונן מנגן)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ