עולות ברשת: מסעדות הדגים הטובות באשדוד

במדינה ששוכנת לחופי הים התיכון, מסעדות דגים תמיד יהיו מצרך מבוקש. הכירו את המסעדות הכי דגיות בעיר הנמל הדרומית, שיגישו לכם את הסחורה הטעימה ביותר מהים

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אידי דגים
בוודאי הדגים יזכו אצלו לטיפול טוב יותר, חשבנו וטעינו. אידי דגים
עכבר העיר

לא משנה איך תסתכלו על זה, ישראלים לא מוכנים לוותר על תוצרת שמגיעה מהים. מסעדות בשר ופיצריות איטלקיות אפשר למצוא בארץ בשפע, אבל דווקא העובדה שקשה למצוא הרבה מסעדות דגים מוצלחות באמת במדינה רוויית חופים, הופכת אותן למחופשות במיוחד. לרוב מדובר במוסדות ותיקים, כאלה שעוברים מדור לדור, ורובם בדרך כלל לא יהיו המעוצבים או היוקרתיים ביותר שתוכלו למצוא, אבל הטעם יהיה הכוכב האמיתי. כעיר חוף מציגה  אשדוד רשימה מכובדת של מסעדות כאלה בדיוק – קצת של פעם אבל עם הרבה טעם. אספנו עבורכם רשימת מומלצים.

דגים בגרסת השף: פסקדו

אם אתם חובבי דגים אמיתיים, יש סיכוי לא רע שאת השם של המסעדה הזו כבר שמעתם לא פעם. השילוב של מסעדה מעוצבת בסגנון אקלקטי ותפריט מהודק שמציע כמעט לחלוטין מוצרים שמגיעים מהים, מצליח להעמיד את פסקאדו בשורה הראשונה של מסעדות הדגים בעיר. בין אם הגעתם לארוחה משפחתית ובין אם לדייט זוגי, תוכלו למצוא כאן מגוון מנות ראשונות, בטווח שמתחיל אי שם בצלחת איקרה קלאסית, ממשיך עם מרק דגים ומסתיים בסלטים חריפים. בגזרת המנות העיקריות מוגשים כאן מבחר דגי ים, דגי בריכה ואפילו דגים מיובאים - כולם נעשים על הגריל, בתנור או בטיגון ומוגשים עם תוספת לבחירה.

מנה אחת שכולם מכירים: אחת המנות שמצליחות כאן מאוד היא הפסקדו פלנצ׳ה. מדובר בצלחת אחת של נתחי דג מוסר על הפלנצ׳ה, בצל קלוי, עגבניות שרי טריות ופלפל חריף טרי, ברוטב פסטו ספרדי (118 שקלים).

מה עוד: אופציה זוגית לא רעה בכלל תהיה לשבת על הבר. אם אתם בעניין של אלכוהול שישטוף את המנות - כנראה שזה הלוקיישן המוצלח ביותר עבורכם במסעדה.

פסקדו - מרטין בובר 1, אשדוד

הוותק כן קובע: אידי דגים

אמרתם אשדוד - אמרתם אידי דגים. מוסד האוכל הבולט ביותר בעיר, אותו מוביל בהצלחה אידי ישראלוביץ' המוכר לכל חובב דגים, ממשיך לכבוש כל רשימה של מסעדות דגים מובילות, ולא סתם. כבר למעלה משלושים שנה שמציעים כאן מבחר פירות ים ודגים שאפשר בקלות להגדיר כמרגש מבחינה קולינרית. עוגת דג קוד? יש. חציל במילוי פירות ים? יש. שרימפס קלאסי בשמן זית ושום? אויסטרים? לברק טרי? פאייה? לובסטר? את כל אלה תמצאו כאן, לצד אפשרויות שונות של פסטה עם דגים ופירות ים ואפילו כמה מנות בשריות למי שממש מתעקש.

מנה אחת שכולם מכירים: לוקוס על פפרדלה היא המנה הכי מדוברת, הכי מוכרת והכי נמכרת. השילוב של דג לוקוס טרי, שזכה לכינוי "מלך הדגים", עם פסטה טרייה, מנצח כל דבר אחר (150 שקלים בערב, 130 שקלים בעסקית).

מה עוד: ילדים שיגיעו לכאן ישמחו לגלות שהמקום מעוצב כמו ספינה, עם לא מעט אביזרים שהגיעו מהים, וכך, בין ביס לביס יוכלו להסתובב ולחפש אטרקציה חדשה בכל פינה.

אידי ישראלוביץ' המוכר לכל חובב דגים, ממשיך לכבוש כל רשימה של מסעדות דגים מובילות, ולא סתם
אידי ישראלוביץ' המוכר לכל חובב דגים, ממשיך לכבוש כל רשימה של מסעדות דגים מובילות, ולא סתםצילום: אילן אסייג

אידי דגים - הבושם 6, אשדוד

בזכות הטוויסט הספרדי: אספניה

אם חיפשתם מסעדת דגים שתכניס אתכם במהירות לאווירה, אספניה היא כנראה המקום הכי נכון בסביבה. משהו בחיבור בין דגים ופירות ים לסגנון הספרדי שהנחילו כאן, ובין האוכל לאווירה הנעימה, מצליח להציב את "אספניה" ברף גבוה למדי. אז נכון, מבחר רחב במיוחד של דגים ופירות ים ממתינים כאן, אבל אם תשאלו אותנו אז דווקא הטעמים הספרדיים שמתלווים לחלק מהמנות הופכים את המקום למה שהוא ולשווה ביקור בפני עצמו.

מנה אחת שכולם מכירים: הפאייה הספרדית היא מנת הדגל של המקום, כזו שמצליחה לשלב בדיוק רב בין טעמי הים לבין טעמי ספרד (85 שקלים).

מה עוד: בחירה בדרינק מתוצרת ספרד תסגור לכם את הפינה, ויחד עם האווירה, העיצוב והמוזיקה תיצור את הבריחה המושלמת.

אספניה - אבא הלל סילבר 11, אשדוד

גראטן אלוהי מפירות ים: דניאל

מי שעבר בכניסה הצפונית של אשדוד בחמישים השנים האחרונות, מוכרח להכיר את "דניאל". אם אתם עדיין לא מכירים את המקום, כנראה שהגיע הזמן להתרחק קצת מהמרכז. בחלל שמעוצב בגווני עץ מוגשות מנות שכוללות בעיקר דגים ופירות ים, ותפריט שהוא רק בגדר המלצה. השף, אותו יהיה לכם קשה לפספס, הוא שמוביל כאן את מצב הרוח שנראה מרומם למדי. מדי יום משתנות כאן המנות לפי מצב רוחו של השף, ואם יתמזל מזלכם תוכלו לטעום קוקי סן ז'ק וגראטן של שרימפס, או אפילו ארוחת טעימות, למי שמחפש את החוויה המקיפה.

מנה אחת שכולם מכירים: ארוחת השף (195 שקלים). שבו, שתפו את השף במגבלות התזונה שלכם ומכאן הוא יתנהל באופן עצמאי. אל שולחנכם יגיע כל מה שטעים: דגים, פירות ים וירקות על הגריל.

מה עוד: עד שמגיעות המנות, אנחנו ממליצים על שיטוט קפדני ברחבי המסעדה. מי שיתעכב כאן על כמה פינות יגלה פריטי אספנות על המדפים ובין השולחנות.

דניאל - ארוין שלזינגר 4, אשדוד

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ