${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כוננות אינסטוש: מתכונים מנצחים לטבח המתחיל

טיסה זריזה למזרח עם מוקפץ קליל, אווירת בטן גב בתאילנד עם שייק פירות בצ'יק צ'ק, פנטזיות על המזרח עם כיסוני בטטה ולביבות הכי פשוטות להכנה - כך תהפכו משפים של חביתה למלכי המטבח

תגובות

אחת מההנאות הגדולות ביותר של חודשי הקיץ היא לאכול בחוץ, לספוג קצת ויטמין די, ולתת למישהו אחר לעשות את העבודה המלוכלכת. לפעמים, יש להודות, השחקן המרכזי בהחלטה הוא העובדה שהמנה שתאכלו בחוץ כנראה תהיה טעימה יותר מזאת שתכינו בבית. האמנם? לכבוד הקיץ העצל והרעב, קבלו מתכונים מנצחים מבית היוצר של יריד האוכל בדיזנגוף סנטר, שיגרמו לכם להרגיש כמו טבחים מקצועיים לרגע, כולל הברקה אסייתית, קיש ביתי שיגרום לאמא להיות גאה וגם מוקפץ שיזרוק אתכם הישר לשנות התשעים. הכינו את הסינרים, מתחילים.

» איפה לאכול ליד הסנטר?» דוכן המאפים הגאורגיים המופלא» ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב» הפינות הטעימות של ירושלים» הסצנה הקולינרית המפתיעה במתחם הבורסה

מרכיבים:1 חבילה אטריות אורז1 בצל, פרוס לטבעות1 ס"מ ג'ינג'ר, מגורד3 גזרים, חתוכים לרצועות1 פלפל, חתוך לרצועות1/2 כרוב, חתוך לרצועות1 חופן נבטים5 פרחי ברוקולי2 קישואים, חתוכים לרצועות1 חופן שעועית ירוקה1 קורט מלח1 קורט פלפל3 כפות רוטב סויה2 כפות רוטב טריאקי2 כפות צ'ילי מתוק1 כף כוסברה, קצוצה1/2 כף בוטנים, גרוסים 1 חופן נבטים 1 כפית לימון טרי, סחוט4 ליטר מים

אופן ההכנה:1. מרתיחים את המים, מבשלים את האטריות עד להתרככות ומסננים.2. מחממים מעט שמן במחבת רחבה וגדולה, מוסיפים את הבצל ואת הג'ינג'ר המגורד, מטגנים עד להזהבה של הבצל.3. מוסיפים את הירקות ומקפיצים4. מוסיפים את האטריות המוכנות, שמים סויה, טריאקי, צ'ילי מתוק, בוטנים גרוסים, נבטים ולימון.

קיץ בניחוח אסייתי. מוקפץ (צילום: מאיר פרטוש)

מרכיבים:1 ליטר שמן סויה לטיגון500 גרם בטטה, מגוררת בפומפייה1 בצל גדול, קצוץ דק1 ביצה1 כוס קמח1 קורט מלח1 קורט פלפל

אופן הכנה:1. מערבבים את כל הרכיבים בקערה.2. שופכים למחבת שמן סויה עד לגובה של 1 ס"מ, מביאים לרתיחה.3. יוצרים לביבות בעזרת הידיים ומטגנים מכל צד עד להשחמה קלה.

געגועים לחנוכה. לביבות בטטה (צילום: מאיר פרטוש)

מרכיבים לבצק:1 ק"ג קמח לבן בהיר (7-8 כוסות)2 ביצים2.5 כוסות מים פושרים

מרכיבים למלית:3 בטטות, מאודות ומרוסקות1 בצל לבן, קצוץ דק4 שיני שום, כתושות1 חופן כוסברה, קצוצה1 כף סויה1 קורט פלפל לבן1/2 כפית שמן שומשום1 קורט מלחמרכיבים לאידוי:3 עלי כרוב, קצוציםאופן ההכנה:1. מכניסים לקערה את כל מרכיבי הבצק, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.  2. לקערה נוספת מכניסים את מרכיבי המלית, מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.3. מרדדים את הבצק לעלה דק, חותכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ.4. ממלאים כל אחת מקוביות הבצק במלית הבטטה, מעצבים לצורת גביע פתוח.5. מניחים את רצועות הכרוב בתוך כלי אידוי, ומניחים על הכרוב את שמאי הבטטה.6. מניחים את כלי האידוי מעל סיר עם מים רותחים במשך 8-10 דקות על להבה גבוהה. מוציאים ומגישים לצד סויה.

הנאה אסייתית במיטבה. כיסון סלק לצד שומאי בטטה (צילום: מאיר פרטוש)

מרכיבים:50 עלי גפן משומרים3/4 כוס אורז1 ליטר מים רותחים2 בצלים, בינוניים, קצוצים1/4 כוס שמן זיתעלים מ-10 גבעולי נענע1 כרפס, קצוץ1 צרור עלי נענע, קצוץ1 צרור שמיר, קצוץ1 קורט מלח1 קורט פלפלאופן הכנה:1. ממלאים קערה במים רותחים, מכניסים את עלי הגפן וחולטים אותם במשך עשר דקות.2. משרים את האורז בשתי כוסות מים רותחים למשך שבע דקות, מסננים את האורז.3. מטגנים 1.5 בצלים במעט שמן. מוסיפים לאורז את הבצל המטוגן, חצי בצל חי, נענע, כרפס, שמיר, מלח ופלפל. מערבבים היטב..4. מרפדים סיר בשכבת עלי גפן על מנת למנוע חריכה. מגלגלים את עלי הגפן: הופכים את העלה כך שהגידים הבולטים פונים מעלה, מניחים במרכז העלה מעט אורז מתובל, מקפלים פנימה את הצדדים, מגלגלים את החלק העליון כלפי המרכז ולאחר מכן את החלק התחתון, סוגרים את הגליל.5. מסדרים בסיר המרופד את העלים המגולגלים אחד על השני בכמה קומות. 6. שופכים את שמן הזית לתוך הסיר, מוסיפים כוס מים רותחים.7. מניחים צלחת מעל עלי הגפן על מנת לשמור על צורתם ולמנוע התפרקות, מביאים את הסיר לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה.

מרכיבים:לבצק¼1 כוסות קמח רגיל1/2 כפית מלח100 גרם חמאה1/4 כוס מים קריםלמלית100 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות30 גרם חמאה2 כפות אבקת מרק פטריות1 כוס שמנת2 ביצים1/2 כוס גבינת קוטג'1/2 כוס גבינת פרמז'ן, מגוררתאופן הכנה: הבצק1. שמים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את המלח והחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם גס. 2. מוסיפים את המים הקרים ומערבבים עד לקבלת בצק.3. מרדדים את הבצק מעל התבנית לפי צורתה ומשטחים היטב.המלית1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מטגנים את הפטריות עם חמאה עד שהן צלויות מכל הצדדים2. מוסיפים שמנת ואבקת מרק ומערבבים.3. מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים גבינת קוטג' ופרמז'ן.4. שופכים את תערובת המלית על הבצק המרודד ואופים את הקיש במשך 20 דקות. ממתינים מעט להתייצבות ומגישים.

אמא תהיה גאה. קיש פטריות (צילום: מאיר פרטוש)

מרכיבים:1/2 כוס תותים1 מנגו1 בננה3 תמרים1/3 כוס חלב3 קוביות קרח

אופן ההכנה:1. חותכים את הפירות בגודל בינוני ומכניסים לבלנדר ביחד עם החלב והקרח.2. מערבבים בבלנדר עד שמתקבל שייק נוזלי.3. מתקנים לפי הטעם, אם חסרה מתיקות ניתן להוסיף עוד תמרים.

מתוק, קר, בריא. שייק פירות (צילום: מאיר פרטוש)

*#