כוננות אינסטוש: מתכונים מנצחים לטבח המתחיל

טיסה זריזה למזרח עם מוקפץ קליל, אווירת בטן גב בתאילנד עם שייק פירות בצ'יק צ'ק, פנטזיות על המזרח עם כיסוני בטטה ולביבות הכי פשוטות להכנה - כך תהפכו משפים של חביתה למלכי המטבח. מתכונים: אטריות אורז מוקפצות, לביבות בטטה, שומאי בטטה - כיסון חיטה במילוי בטטה, עלי גפן ממולאים וקיש גבינה ופטריות.

הללי עמיעד, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
הללי עמיעד, עכבר העיר

אחת מההנאות הגדולות ביותר של חודשי הקיץ היא לאכול בחוץ, לספוג קצת ויטמין די, ולתת למישהו אחר לעשות את העבודה המלוכלכת. לפעמים, יש להודות, השחקן המרכזי בהחלטה הוא העובדה שהמנה שתאכלו בחוץ כנראה תהיה טעימה יותר מזאת שתכינו בבית. האמנם? לכבוד הקיץ העצל והרעב, קבלו מתכונים מנצחים מבית היוצר של יריד האוכל בדיזנגוף סנטר, שיגרמו לכם להרגיש כמו טבחים מקצועיים לרגע, כולל הברקה אסייתית, קיש ביתי שיגרום לאמא להיות גאה וגם מוקפץ שיזרוק אתכם הישר לשנות התשעים. הכינו את הסינרים, מתחילים.

אטריות אורז מוקפצות באדיבות הדוכן האסייתי

מרכיבים:

1 חבילה אטריות אורז
1 בצל, פרוס לטבעות
1 ס"מ ג'ינג'ר, מגורד
3 גזרים, חתוכים לרצועות
1 פלפל, חתוך לרצועות
1/2 כרוב, חתוך לרצועות
1 חופן נבטים
5 פרחי ברוקולי
2 קישואים, חתוכים לרצועות
1 חופן שעועית ירוקה
1 קורט מלח
1 קורט פלפל
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות צ'ילי מתוק
1 כף כוסברה, קצוצה
1/2 כף בוטנים, גרוסים
1 חופן נבטים
1 כפית לימון טרי, סחוט
4 ליטר מים

אופן ההכנה:
1. מרתיחים את המים, מבשלים את האטריות עד להתרככות ומסננים.
2. מחממים מעט שמן במחבת רחבה וגדולה, מוסיפים את הבצל ואת הג'ינג'ר המגורד, מטגנים עד להזהבה של הבצל.
3. מוסיפים את הירקות ומקפיצים
4. מוסיפים את האטריות המוכנות, שמים סויה, טריאקי, צ'ילי מתוק, בוטנים גרוסים, נבטים ולימון.

לביבות בטטה באדיבות הדוכן של גולדי ועדי

מרכיבים:

1 ליטר שמן סויה לטיגון
500 גרם בטטה, מגוררת בפומפייה
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 ביצה
1 כוס קמח
1 קורט מלח
1 קורט פלפל

אופן הכנה:
1.
מערבבים את כל הרכיבים בקערה.
2. שופכים למחבת שמן סויה עד לגובה של 1 ס"מ, מביאים לרתיחה.
3. יוצרים לביבות בעזרת הידיים ומטגנים מכל צד עד להשחמה קלה.

שומאי בטטה - כיסון חיטה במילוי בטטה באדיבות דוכן הדים סאם

מרכיבים לבצק:

1 ק"ג קמח לבן בהיר (7-8 כוסות)
2 ביצים
2.5 כוסות מים פושרים

מרכיבים למלית:

3 בטטות, מאודות ומרוסקות
1 בצל לבן, קצוץ דק
4 שיני שום, כתושות
1 חופן כוסברה, קצוצה
1 כף סויה
1 קורט פלפל לבן
1/2 כפית שמן שומשום
1 קורט מלח

מרכיבים לאידוי:

3 עלי כרוב, קצוצים

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערה את כל מרכיבי הבצק, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.  
2. לקערה נוספת מכניסים את מרכיבי המלית, מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מרדדים את הבצק לעלה דק, חותכים לקוביות בגודל 5X5 ס"מ.
4. ממלאים כל אחת מקוביות הבצק במלית הבטטה, מעצבים לצורת גביע פתוח.
5. מניחים את רצועות הכרוב בתוך כלי אידוי, ומניחים על הכרוב את שמאי הבטטה.
6. מניחים את כלי האידוי מעל סיר עם מים רותחים במשך 8-10 דקות על להבה גבוהה. מוציאים ומגישים לצד סויה.

עלי גפן ממולאים באדיבות הדוכן העיראקי

מרכיבים:

50 עלי גפן משומרים
3/4 כוס אורז
1 ליטר מים רותחים
2 בצלים, בינוניים, קצוצים
1/4 כוס שמן זית
עלים מ-10 גבעולי נענע
1 כרפס, קצוץ
1 צרור עלי נענע, קצוץ
1 צרור שמיר, קצוץ
1 קורט מלח
1 קורט פלפל

אופן הכנה:

1. ממלאים קערה במים רותחים, מכניסים את עלי הגפן וחולטים אותם במשך עשר דקות.
2. משרים את האורז בשתי כוסות מים רותחים למשך שבע דקות, מסננים את האורז.
3. מטגנים 1.5 בצלים במעט שמן. מוסיפים לאורז את הבצל המטוגן, חצי בצל חי, נענע, כרפס, שמיר, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
4. מרפדים סיר בשכבת עלי גפן על מנת למנוע חריכה. מגלגלים את עלי הגפן: הופכים את העלה כך שהגידים הבולטים פונים מעלה, מניחים במרכז העלה מעט אורז מתובל, מקפלים פנימה את הצדדים, מגלגלים את החלק העליון כלפי המרכז ולאחר מכן את החלק התחתון, סוגרים את הגליל.
5. מסדרים בסיר המרופד את העלים המגולגלים אחד על השני בכמה קומות. 6. שופכים את שמן הזית לתוך הסיר, מוסיפים כוס מים רותחים.
7. מניחים צלחת מעל עלי הגפן על מנת לשמור על צורתם ולמנוע התפרקות, מביאים את הסיר לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה.

קיש גבינה ופטריות באדיבות הדוכן האיטלקי

מרכיבים:

לבצק

¼1 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה
1/4 כוס מים קרים

למלית

100 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות
30 גרם חמאה
2 כפות אבקת מרק פטריות
1 כוס שמנת
2 ביצים
1/2 כוס גבינת קוטג'
1/2 כוס גבינת פרמז'ן, מגוררת

אופן הכנה:

הבצק

1. שמים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את המלח והחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם גס.
2. מוסיפים את המים הקרים ומערבבים עד לקבלת בצק.
3. מרדדים את הבצק מעל התבנית לפי צורתה ומשטחים היטב.

המלית

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מטגנים את הפטריות עם חמאה עד שהן צלויות מכל הצדדים
2. מוסיפים שמנת ואבקת מרק ומערבבים.
3. מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים גבינת קוטג' ופרמז'ן.
4. שופכים את תערובת המלית על הבצק המרודד ואופים את הקיש במשך 20 דקות. ממתינים מעט להתייצבות ומגישים.

שייק פירות באדיבות דוכן השייקים

מרכיבים:

1/2 כוס תותים
1 מנגו
1 בננה
3 תמרים
1/3 כוס חלב
3 קוביות קרח

אופן ההכנה:

1. חותכים את הפירות בגודל בינוני ומכניסים לבלנדר ביחד עם החלב והקרח.
2. מערבבים בבלנדר עד שמתקבל שייק נוזלי.
3. מתקנים לפי הטעם, אם חסרה מתיקות ניתן להוסיף עוד תמרים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ