${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה אוכלים השבוע?

שובו של הפיוז'ן אל המטבח הישראלי

עומר מילר ויריב מלילי משיקים המבורגר תאילנדי חדש, שגב משה פותח את החזית הצפונית בקריות ודוד ויוסף יורדים לאילת והם ממש לא באים להשתזף - כל חדשות האוכל של השבוע

תגובות
מגיע לקריון. שגב קיטשן גארדן
אנטולי מיכאלו

אחרי שסיכמנו את תקופת הפסח והבשר החרוך מיום העצמאות, נראה שאפשר להכריז על שובו של הפיוז'ן - המושג הלעוס משנות ה-90' - שכולו אומר תורה של שילובים בין מטבחים שונים בעולם. בחודשים האחרונים נראה שהפיוז'ן חוזר להתפשט במטבח הישראלי (שמהווה כור היתוך גם כך) - החל מההמבורגר התאילנדי החדש של סוסו אנד סאנס ובית תאילנדי, דרך שילובים בין מזרח למערב בשגב קיטשן גארדן החדשה בקריות, ועד קאריבו, המסעדה האילתית החדשה מבית דוד ויוסף שמשלבת אלמנטים ים תיכוניים עם מטבח "עילי". מבחן הזמן יגלה מי יעמוד בטרנד השילובים המסקרן והאם מדובר בשגעון חולף או בתופעה שהגיעה על מנת להישאר ולהתפתח.

» איפה אוכלים מסביב לדיזנגוף סנטר?
» למדור האוכל של הארץ
» מסעדות מומלצות בירושלים
» מסעדות כשרות בתל אביב

בראנץ' שישי במסעדת קאב קאם

האחות הצעירה ועתירת השבחים של יריב מלילי מבית תאילנדי, הצליחה לייצר תוך זמן קצר רעש גדול, תורים ארוכים ואווירה משוחררת. עד שבר-המסעדה ייפתח בגרסת הצהריים שלו, תוכלו להתנחם בבראנץ' שישי שמלווה בתפריט חדש שיוגש פעם בשבוע בין השעות 12:00-17:00. אז מה אוכלים כאן? כמו בתפריט הערב, גם תפריט הבראנץ' יציע מנות ייחודיות, בהן: סום טאם פו - סלט פפאיה ירוקה על סרטן כחול פריך (64 שקלים); קונג דיפ - מגש זוגי של מנות נאות (במובן הנא של המילה) מהים והיבשה עם טרטר שייטל בתיבול איסאני קלאסי, סשימי אינטיאס ונאם פלה פריק לצד סטיקי רייס ומרק טום יאם עם עוף או ברוסט חזיר (148 שקלים); קונג יאנג - מגש זוגי של קלמרי ושרימפס קריסטל מקומיים, נתח קצבים וברוסט חזיר בגריל פחמים, עם סטיקי רייס ומטבלים חריפים (178 שקלים); ולאפ גאי טוט - כדורי כרעי עוף חריפים עם נענע, קפיר ליים, בצל ירוק ו"קאו קואה" (62 שקלים). כמו שהבטחנו, חביתה לא תמצאו פה.

קאב קאם - לכל הפרטים

סוסו אנד סאנס גינדי Vs. בית תאילנדי

אם כבר בתאילנד עסקינן, נראה שיריב מלילי לא נח והפעם משלב כוחות עם מלך הרשתות החברתיות עומר מילר. יחד עם המוסד הוותיק, השניים משיקים שיתוף פעולה ראשון ומפתיע, בצורת המבורגר פאד קפאו בהשראת המנה התאילנדית המפורסמת. יציר הכלאיים של מילר ומלילי מגיע בלחמנייה המוכרת של סוסו אנד סאנס, מלווה בכפיר ליים תאילנדי, רוטב צדפות וביצת עין נוטפת שמבטיחה חוויה נוזלית ספוגת טעמים. במקביל מילר לא מפלה ארצות אחרות בעולם והשיק את הפלאייה - טורטיה במילוי בשר, גוואקמולי, שבבי עגבניות, חלפיניו וגבינה למיטיבי לכת. האם מדובר בתחילתה של ידידות מופלאה?

סוסו אנד סאנס גינדי - לכל הפרטים

שלב חדש ומרגש. עומר מילר כותב על ההמבורגר החדש:

כבר המון זמן שאני רוצה לעוף עם סוסו למחוזות רחוקים. מעבר להרי המציאות, מחוזות הדימיון, איפה ששדונים קטנים ממציאים את האגדות שקיימות באמת בכל הלבבות. אז בשלב ראשון לכל סניף הענקנו מנה ייחודית משלו. והאמת שזה מדהים לראות את הביקוש שלכם למנות המיוחדות. מרגש ממש. עכשיו הגיע השלב הבא והמרגש אף יותר. התקשרתי ליריב מלילי מהבית התאילנדי, שף ענק וחבר קרוב, וביקשתי ממנו להכין לי סוסו תאילנדי. גברותי ורבותי קבלו את סוסו פאד קאפו: סוסו במרינדה תאילנדית ארומטית ומעט חריפה, עלים ירוקים פריכים, ביצת עין והמון אהבה. הערב ניתן למצוא את המנות בגינדי ובגבעתיים והחל מיום שני הקרוב בכל הרשת. סוסו מגיע לתאילנד, מוזמנים להצטרף. בתמונה: אני רגע לפני בליסת סוסו בבית התאילנדי.

A post shared by Omer Miller (@omermiller) on

שגב קיטשן גארדן מגיע לקריון  

אחרי שכבש כל פסגה אפשרית (טלוויזיה, תפריטים לאלעל ואפילו ארוחות חגיגיות בבית ראש הממשלה), משה שגב פותח עוד מסעדה חדשה בקניון, והפעם בקריית ביאליק. על 'שגב קיטשן גארדן צפון' השף חלם שנים, וכנראה שמדובר בתזמון הולם במיוחד, כי הצפון בכלל ואזור הקריות בפרט מתעוררים קולינרית בחודשים האחרונים ואף מציבים תחרות הולמת לשכנה חיפה. הקו מתכתב עם קונספט הגינה בתפריט פיוז'ן, שבפועל מטרתו להתאים לכל חך. תפריט הקיטשן גארדן מציג חיבורים בין מזרח למערב, במנות כמו סטייק פרגית בגריל שמוגש עם סלט פפאיה תאילנדי ואורז לבן (73 שקלים); ריזוטו לימוני ופרמז'ן שיוגש עם סטייק דג וכמהין (109 שקלים); כיסוני גיוזה עם ירקות אפויים, כרובית ועלים ירוקים מתובלים בקרמל צ'ילי (76 שקלים); או מנת לחמג'ון מבצק איטלקי שמוגשת עם תבשיל בשר, פסטו, כוסברה וטחינה (89 שקלים). בקיצור - אותה הנוסחה המוכרת של שגב בגרסתה הצפונית.

השף שגב מגשים חלום של שנים בקריות. מנה במסעדת שגב קיטשן גארדן בקריון
אנטולי מיכאלו

שגב קיטשן גארדן צפון - לכל הפרטים

הקרקס האמיתי מגיע לפלורנטין

המטבח הירושלמי כבר מזמן החזיר עטרה ליושנה, וממשיך להנפיק כוכבים צעירים שיוצאים מגבולות העיר בשנים האחרונות. בזמן שהתל אביבים עדיין מתחננים לשולחן ב"מחניודה" או ב"מונא", ניתן לראות יצוא של ממש מקרב הדור הירושלמי הצעיר שמנביט שורשיו מחדש בתל אביב. במקרה הנוכחי, מדובר בבוגרי מסעדת צ'אקרה הירושלמית, דניאל לוי ואיתן גסטוירט, שפתחו לאחרונה את הביסטרו בעל השם המסקרן 'קרקס' בשכונת פלורנטין. הצמד עיצב את קרקס כביסטרו שדוגל בצניעות ומגדיר את התפריט כפיוז'ן, ובין המנות תמצאו סלט שקדי עגל עם המון ירוקים, צ'ילי חריף, ויניגרט חומץ פטל וצ'יפס סלק קריספי (58 שקל), המוגש גם במהדורה טבעונית ברוח השכונה. בכלל התפריט מציע לא מעט מנות טבעוניות נוספות. מנה נוספת נקראת סביצ'ה וונדרלאנד והיא מכילה דג דניס עם ירקות מוחמצים וצזיקי כוסברה, לימון קונפי, וירקות טריים קצוצים (52 שקל). מרגיש כמו מתכון מנצח.

קרקס - לכל הפרטים 

חוויה של חמישה חושים

השפים זיו מנשה ואמרי בריל יוצאי ה"קיטשן מרקט", שמו לעצמם למטרה לייצר חוויית אוכל ייחודית. לאחר שנים כסו-שפים במסעדות נחשבות בארץ ובעולם, החליטו לפתוח את מתחם 'חמש' - לא עוד מסעדה או אולם אירועים אלא בית קולינרי במושב רמות השבים שבשרון. במסגרת הקונספט החדיש 'חמש' תפעל כ"מסעדה" אחת לשבוע (מדי יום רביעי) ואילו ביתר הזמן יהווה החלל בית לאירועים קטנים. הארוחה תשלב בין חומרי גלם מקומיים לטכניקות בישול מתקדמות ובפורמט של טעימות ל-30 סועדים בלבד (בתמחור של 290 שקלים לסועד). "השם הוא נגזרת של חוויה שאנחנו מאוד רוצים להביא לפתחו של הסועד", אומרים השניים, "בארוחה שמכוונת לחמשת החושים וחמשת הטעמים. תפריט הטעימות ימנה שמונה מנות, שיישתנו מעונה לעונה". בעונה הנוכחית תמצאו מנות ראשונות כמו קרקר מגריסי פנינה עם שורש סלרי קונפי וקרם גזר; או קינג קראב שמוגש עם קרם מח עצם או שרימפס קריסטל עטוף בחמאת שרימפס, אגוזי לוז, קצף חם של ארטישוק ירושלמי ואבקת שאלוט. בתחום העיקריות יחכו לכם חזה ברווז צלוי עם קרם קשיו, כרוב ניצנים, מנגולד ברוטב ציר ברווז וחילבה, ובקינוחים: "טראפלס" משמש - משמש טרי, פקאן קלוי, גנאש שוקולד לבן ושומר. מסקרן.

הבית הקולינרי משיק ארוחת טעימות שבועית. מנה ב'חמש'
שני בריל

חמש: בית קולינרי -  לכל הפרטים

צדק היסטורי לאילת

אילת סבלה במשך שנים רבות ממוניטין רע בתחום המסעדות. נופשים שפוקדים את העיר התרגלו לאכול בחדרי האוכל של המלונות, וביתר המקרים היא קיבלה שם של שיפודיה בינונית אחת גדולה. לאחרונה נראה שקורים דברים באילת וניתן למצוא יותר ויותר ניסיונות לקולינריה מקומית מכובדת (לוויתן ופלמינגו למשל), ושפים מרחבי הארץ שמנסים את מזלם בים האדום (אביב משה עם פיפת' אבניו למשל). קאריבו, שנפתחה בימים אלה, היא מסעדת שף כשרה שממוקמת בצמוד למלון מלכת שבא. על התפריט הופקדו השפים התל אביביים דודו אלמקייס ויוסי שטרית הידועים יותר כ-"דוד ויוסף" מהמסעדה הנודעת. בדומה לספינת האם, השניים הלכו על מטבח ים תיכוני שמשלב בין עממי לגבוה. בין מנות התפריט אפשר למצוא פילה בקר שיוגש עם קרם תפוחי אדמה, מח עצם ודמי גלאס (155 שקלים); סשימי טונה עם עגבניות קצוצות ובצלים שרופים (58 שקלים); טרטר דג ים עם סלרי ומוס אבוקדו (56 שקלים) ועוד. האם מדובר בצדק היסטורי לתושבי ולמבקרי העיר?

קאריבו - לכל הפרטים

*#