${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מניה בעליה: המסעדות של אזור הבורסה

סביח עם טוויסט בלקני, אוכל רחוב עם זכרונות מבית, חנות יין עם מעדנייה מפוארת ועסק משפחתי שלא קופא על השמרים - סצנת האוכל במתחם הבורסה ממשיכה להתפתח

תגובות
גרסת השף. מסעדת בלקסטון במלון אינדיגו
נמרוד סונדרס

בשנים האחרונות עיריית רמת גן עושה מאמצים להעיר את מתחם הבורסה משנתו, להפוך אותו למקום בילוי אטרקטיבי, ולצרפו לשורה של מתחמי מסחר דומים שלא הולכים לישון כל כך מוקדם. את השינוי כבר ניתן לראות בשטח - מסעדות חדשות, קונספטים מסקרנים, פתיחה של ברים נוספים ומוסדות ותיקים שמנקים מעצמם את האבק ועוברים שינוי מרענן. אולי אין מה להשוות למגדל משה אביב, אבל הציפיות מהמתחם גבוהות מתמיד - אלה בתי האוכל המומלצים שאסור לכם לפספס באזור.

» האוצרות הקולינריים של רמת גן
» מפלס הרעב: איפה אוכלים סביב הכנרת
» המדריך הקולינרי השלם המקוצר לאכילה ושתייה באילת
» המדריך השלם המקוצר לאכילה ושתייה באשדוד 

דוד ויוסף Street Foo

כשכולם מתחילים להרגיש את הבטן מקרקרת באמצע יום העבודה, מסעדת הרחוב של דוד ויוסף מתעוררת. המקום, סניף שני למסעדה ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, מגדיר את עצמו כביסטרו צהריים - בר אוכל עם מנות עשירות ומשביעות שבאות בול במקום אחרי הישיבה הארוכה במשרד היהלומנים. תוכלו למצוא כאן בין היתר חזה עוף עם ירקות וירוקים, דג אפוי בתנור, והמבורגר מושחת מאוד. בעבר תפריט האוכל במסעדה התבסס בעיקר על תבשילים בייתים מנחמים, ועדות לכך הם שלושת הסירים עם התבשילים המהבילים שעדיין מעמידים כאן באמצע היום, בהם סופריטו עוף ותפוחי אדמה וממולאים צמחוניים.

בתפריט: המבורגר אנטרקוט עם איולי צ'יפוטלה וצ'יפס (65 שקלים), סופלקי קבב בפיתה יוונית עם פיתה, ירקות שרופים, טחינה, עמבה ואריסה (65 שקלים); דג מרוקאי (62 שקלים); שווארמה דג ממוסר טרי (82 שקלים) או חצי עוף רוטיסרי (63 שקלים); ולקינוח, המלבי של הג'ינג'י (24 שקלים); פאדג' שוקולד ללא גלוטן (42 שקלים); קרמינו, בייגלה מלוח עם קרם נוגט (38 שקלים); ובעונה, פבלובת סיגליות (44 שקלים).

דוד ויוסף Street Food - היצירה 26, רמת גן

יש גם תבשילים. דוד ויוסף סטריט פוד
אפיק גבאי

בלקסטון

מסעדת בלקסטון נמצאת על הקו בין תל אביב לפריז (כן, זה חתיכת קו) ושוכנת בחלל של מלון אינדיגו היוקרתי. המסעדה מתמחה בבשרים ומציעה מטבח צרפתי ים תיכוני. בשעות הצהריים תוכלו להיתקל כאן בעיקר באנשי עסקים מעונבים מהמתחם, ובערב הקהל מעט משתנה עם הרבה לקוחות ותיקים של המקום, וגם אורחים של המלון (אבל לא רק). כדי להקפיץ קצת את האווירה, כל יום בין 16:00-20:00 המקום מציע מבצע של 1+1 על האלכוהול, כולל קוקטיילים מיוחדים שנרקחו על ידי המיקסולוג מוש בודניק. בין האחרונים תמצאו למשל קוקטייל בשם "הוואנה רוז", מבוסס על רום מתובל, עם קמפרי, אשכולית, ליים ונענע; או קוקטייל בשם "קליספרה", מבוסס על אוזו, שקדים, מי ורדים ולימון (52-58 שקלים הקוקטייל).

בתפריט: צלעות בייבי טלה על אורז משובץ פיצוחים וצימוקים אוזבקים (199 שקלים); שקדי עגל בפורט, אספרגוס צלוי וניוקי תפודים (79 שקלים); שלישית סליידר'ס וצ'יפס פריך (109 שקלים); ולטבעונים, "כמו עוף" על פיתה דרוזית, עם סלט עגבניות וטחינה לבנה (89 שקלים).

בלקסטון - אהליאב 5, רמת גן

ארוחה מפנקת במיוחד. בלקסטון
נמרוד סונדרס

יינות וטעמים

"יינות וטעמים" היא חנות יין ומעדנייה שמתמחה בכל מה שבוטיקי, קטן וטוב. מה שהתחיל לפני כמעט עשור כחנות יין צנועה בתחנת דלק, התפתח לסוד שמור ליודעי דבר, חנות שהיא אוצר בלום לחובבי הדליקטסים והדברים הטובים. יש כאן מבחר כמעט אבסורדי של יינות בוטיק מהארץ ומהעולם, מבורגון ועד ניו זילנד, כ-20 סוגי ג'ין, מנעד נאה של ליקרים, תזקיקים, בירות ממבשלות פרועות, ויסקי וסאקה - אל תשכחו לנסות ערק מירדן או מרמאללה, ליקר מסטיקא מיוון או ויסקי "יאמאזאקי", סינגל מאלט מיפן. מעבר למגוון באמת מרשים עד מפעים של יינות ואלכוהול בכלל (במחירים יותר מהוגנים); תמצאו כאן גם שירות אדיב ואנשי יין שתמיד שמחים לעזור, להסביר ואף להציע כוס יין או כוסית משקה בשעות לא עמוסות. בנוסף, תמצאו כאן מעדנייה עם כל מה שטוב והולך טוב עם יין ושתייה - גבינות ונקניקים, שמני זית, חומץ בלסמי, חלות דבש, חלווה, צ'ורצ'חלה, צ'יפסים וחטיפים. בקיצור, גן עדן בזעיר אנפין.

בתפריט: יין וכל מה שעל יד. מחיר משתנה.

יינות וטעמים - ז'בוטינסקי 4, סמוך לתחנת הדלק, רמת גן

גן עדן לחובבי יין ודליקטסים, יינות וטעמים
רוני קשמין

סביח פרישמן

גם במתחם הבורסה אפשר למצוא דברים טובים בפיתה, ולפעמים זה כל מה שצריך בהפסקת הצהריים (או בחיים בכלל). לפני כשלוש שנים הטעמים הממכרים של סביח פרישמן המקורי מתל אביב הכו שורש במתחם, ומאז הפיתות מתמלאות ומתמלאות. לצד מנת הסביח הקלאסית, אפשר למצוא כאן משחקים מעניינים עם הקלאסיקה המודרנית דוגמת סביח בו גבינה בולגרית תופסת את מקומו ההיסטורי של החומוס, ולמי ששולל על הסף נספר כי כשהיא נמסה קצת מחומו של החציל החם, דברים טובים קורים, אתם כבר יכולים לדמיין את ההמשך. לפני כמה חודשים התחילו למכור כאן גם פלאפל, כשבמקום צ'יפס ידחפו לכם סיגר (טבעוני) במילוי תפוח אדמה לתוך הפיתה. אפשר למצוא כאן גם מנת סביח מפורק בצלחת (עם סלט עגבניות חריף) וסביח ללא גלוטן. את החמוצים, אגב, (כרוב לבן, צהוב ומלפפונים) כמו גם הטחינה, העמבה והחריף, מכינים במקום במיומנות.

בתפריט: סביח גבינה (22 שקלים), סביח קומפלט עם חצילים, תפוחי אדמה וביצה קשה (21 שקלים) וסביח מחוזק בכדורי פלאפל (23  שקלים). מנת פלאפל קלאסית תעלה לכם 19 שקלים.

סביח פרישמן - זיסמן שלום 3, רמת גן

תמיד בא טוב. סביח פרישמן ברמת גן
דיאנה פפיאשבילי

קפה MAE

אם קפה זאת אומנות, אז סניף הבורסה של קפה MAE הוא גלריה. סניף הדגל משלב בין בית קלייה לחנות ומספק קפה גם לסניפים האחרים ולמקבץ לקוחות נבחרים. כאן מלווים את הקפה לאורך כל התהליך שלו, החל מהייבוא הייחודי, הקלייה הישירה, ועד כוס הקפה שמוגשת לכם. תוכלו ליהנות מאספרסו במקום או לרכוש מהמוצרים האיכותיים הביתה (קפה בוץ, פולים למכונות אספרסו או מקינטות ועוד). ההתמחות של המקום היא קפה מקוסטה ריקה, ומשם בלבד. מדובר כאן בספשלטי קופי - התמחות מקומית ונישתית מאזור גידול ספציפי, שנדיר מאוד למצוא בנוף הישראלי. אם אתם צריכים להתעורר ומהר אבל רוצים לעשות את זה בסטייל, פשוט לכו אחרי שובל הריח הממכר של הקפה הקלוי. בביקור תוכלו אף להתבשם ממראה מכונות הקלייה בפעולה - הכל חשוף לעיני האורחים כיאה למפעל אורבני וממש כמו מטבח פתוח.

בתפריט: אספרסו (8 שקלים), קפוצ'ינו (12 שקלים), שקיות 200 גרם של קפה שחור (24-26 שקלים), אריזות של 250 גרם של קפה מסוגים שונים (35-40 שקלים). 

קפה MAE - תובל 15, רמת גן

למביני עניין. קפה מאה
יוסי סודרי

קונדיטוריית שני

רשת הקונדיטוריות הוותיקה שני החלה כעסק משפחתי קטן שהוקם לפני 54 שנים. היום מונה הרשת כבר 15 סניפים מכרמיאל ועד הבורסה ומנוהלת על ידי הדור השלישי למשפחה (וחשבנו שאצלנו המתוק זורם בדם). הרשת מייצרת מעל ל-200 סוגי עוגות ועוגיות, כמעט כולם עבודת יד, ומתמחה בעיקר בז'אנר השמרים, עם רוגעלך שוקולד יוצא דופן ועוד מגוון עוגות מושחתות כמו קראנץ' אגוזים, פרג פריך וגבינה. הסניף בבורסה משלב ביחד עם הקונדיטוריה גם בית קפה עם מטבח חלבי, ובקרוב עתיד להיפתח כאן גם בר סלטים בהרכבה עצמית. בימים אלה שוקדים בסניף על תפריט חדש למגשי אירוח, מכריכונים ומתאבנים מלוחים עד לקינוחים אישיים מתוקים שמתאימים למגוון אירועים (ערב מול הטלוויזיה נחשב אירוע? חבר שואל).

בתפריט: פאי פירות יבשים על בצק פריך (59 שקלים) ופאי פירות העונה על קרם פטיסייר (64 שקלים) פופולאריים כאן עד מאוד, רוגעלך שוקולד (6.70 שקלים ל-100 גרם) וקראנץ' שמרים אגוזים (44 שקלים).

קונדיטוריית שני - ז'בוטינסקי 5, רמת גן

אימפריה של מתוקים. קונדיטורית שני
דניאל שכטר

מדיום רייר

בין הדברים שמאוד קל לדמיין בעתות רעב זה כריך בשרי מתפקע ומפנק. במדיום רייר שבמתחם, תמצאו בשר על שלל סוגיו עם דגש על טכניקות של יישון ועישון עצמי במעשנה שנמצאת במקום. זה קצת שונה מהאסוציאציה המתוקה שאנחנו מקשרים לשם (בזכות קונדיטוריית דומיניק הוותיקה הפועלת במתחם מעל 20 שנה), אבל מהרגע שתנסו את הבשר כבר תתרגלו לרעיון במהירות. המסעדה נפתחה לפני כשלוש שנים ומציעה אווירה רוגעת-שלווה, מנותקת מההמולה הסואנת של מתחם הבורסה במהלך היום. אפשר למצוא כאן נתחים מגוונים של בקר ועוף בצורות עשייה שונות, ובצהריים גם סלטים ופסטות. חשוב לציין שמנות הכריכים וההמבורגר מותקנות בלחמים שמגיעים היישר מהקונדיטוריה המדוברת, שם הם נאפים ומגיעים טריים מדי יום כדי לכרוך את הבשרים.

בתפריט: כריך "טקסס" ובו כרוכים נתחי בשר בקר מעושן ברוטב ברביקיו שמצטופפים יחד בלחמניית המבורגר (68 שקלים); מנה בשם "סמוקי דומיניק" ובבסיסה נתחי בשר טרי, מיושנים ומעושנים (68 שקלים); נתח אנטרקוט טרי ומיושן במשקל 250 גרם, מוגש ברוטב יין אדום ועם תפוח אדמה 'שבור' וירקות קלויים (119 שקלים); ולקינוח, מלבי, מיני פנקייקים או וופל בלגי וגלידה (15-25 שקלים).

מדיום רייר - החילזון 5, רמת גן

דגש על בשר איכותי. מדיום רייר
באדיבות המקום

מתחם המכולות

מתחם המכולות שהתמקם ממש באחרונה במתחם הבורסה, ליתר דיוק ברחבת כיכר שניצר, הוא פרויקט אמביציוזי עם שמות של יזמים גדולים שעומדים מאחוריו, בהם היזם יאיר בקייר וקבוצת R2M. בפועל, זהו מתחם מודולרי ודינאמי של מכולות עם בתי עסק שונים ומשתנים, אשר נועד לפעול כמרכז בילוי ותרבות. בין העסקים כאן תמצאו למשל בית קפה שמגיש כריכים וסלטים; דוכן אסיאתי שהעומד מאחוריו הוא השף שחף שבתאי ממסעדת "ניטן תאי"; מקום של כריכי בשר כסלופי ג'ו והמבורגרים; וכן "פסטה פיורי" לאוכל איטלקי ובפרט, פסטות ופיצות. בנוסף, תפעל כאן גם חנות פופ-אפ בקונספט משתנה ומדי חודש ייערכו כאן אירועים שונים בנושאים מגוונים, החל מספורט אתגרי (ובפרט, בקיר טיפוס), דרך מסיבת ברייקדאנס שתיערך כאן בסוף החודש ועד חגיגת אוקטוברפסט שהבירה בה צפויה לזרום כמים. בקיצור, מדובר במתחם שאפתני ובלייני שעלול עוד להעיר את מתחם הבורסה בלילה, ומהסיבות נכונות.

מתחם המכולות - היצירה 3, רחבת תיאטרון היהלום, רמת גן

שאיפות להעיר את חיי הלילה בבורסה (מהסיבות הנכונות), מתחם המכולות
רוני גולדשטיין
*#