אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בשבחי ההגזמה: לאכול כמו אמריקאים בישראל

פנקייקס, פיצה מוגזמת והרים של בשר שנדחס ללחמניות - נכון שלא מדובר ברשימת המנות המעודנת ביותר, אבל למה לדבר על קלאסה כשאפשר ללקק רוטב מהאצבעות? לכבוד יום העצמאות האמריקני, הנה מצעד המקומות שחוגגים את אמריקה גם בחולין

תגובות
צ'יזבורגר וצ'יפס ב"אמריקה בורגרס"
תומר אפלבאום

גדול, מושחת, טעים - שלוש המילים האלה מתמצתות את מהות הקיום הקולינרית האמריקאית. ישראל אמנם נמצאת כ-12 שעות טיסה מהדוד סם, אבל המסעדות האמריקאיות בארץ יודעות לשחזר חוויה מדויקת של "אין דבר כזה יותר מדי", בדיוק כמו אצל האחות הגדולה. מנתחים ענקיים על הגריל, דרך פחמימות שהקרדיולוג אסר עלינו לאכול ועד תועפות צ'יפס עם מלח חוסם עורקים - גם אצלנו יש מקומות שיגרמו לכם להרגיש כאילו אתם זכאים לביטול הוויזה. לכבוד יום העצמאות של ה-BFF מעבר לים יצאנו לסיבוב במסעדות הכי אמריקאיות בסביבה.

מסעדות אמריקאיות בתל אביב

כמו בסרטים: אמריקה בורגרס

אמריקה בורגרס היא מזללת המבורגרים בפרשנות מקומית, מבעלי מו ומו. מעין דיינר אמריקאי שבו, בניגוד לאימג' המפוקפק שהורגלנו לראות בסרטים הוליוודיים, אין מלצריות ממורמרות שינזפו בכם בעת ההזמנה. במקום הזה תגלו עיצוב מינימליסטי ומגניב (כולל שלט נאון זוהר) ומוזיקה בווליום מדוייק, שיגרמו לכם לרצות לשבת ולספוג אווירה גם הרבה אחרי שסיימתם לאכול.

מה אוכלים: האוכל ישר ולעניין, בלי הרים של תוספות ואפשרויות. ההמבורגרים נעשים מדי יום לפי מתכון ייחודי, הלחמניות הטריות נאפות במיוחד לדיינר ואפילו החמוצים נכבשים כאן. בתפריט: המבורגר אמריקה (45 שקלים), צ'יקן בורגר (45 שקלים), צ'יזבורגר (50 שקלים) ועוד. בגזרת תוספות צד תמצאו צ'יפס (12 שקלים), טבעות בצל או השוס האמיתי - פרח בצל מטוגן (18 שקלים) וחמוצים מטוגנים עמוקות (16 שקלים) ולקינוח כמיטב הז'אנר, גלידה אמריקאית (15 שקלים). גם מי שנמנע מבשר יוכל לבלוס כאן המבורגר, עשוי פטריית פורטובלו פריכה והולמת מאוד (45 שקלים).

אמריקה בורגרס – אלנבי 112, תל אביב

סוכן אמריקאי: המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים

למרות הרמיזה על מגוון סוגים של כריכים בתפריט, המוסד מתרכז בכריך אחד - הסלופי ג'ו, שנקרא כאן "סנדוויץ' המוסד". נוכחותו של הכריך המרושל נוכחת נפקדת במחוזותינו, במיוחד על רקע האמריקניזציה שכובשת את סצנת המסעדות, אולם במזללה הקטנה באבן גבירול הוא מקבל את מלוא תשומת הלב. אם העובדה הזו לבדה לא גורמת לכם לרייר מציפייה, אין לנו איך לעזור לכם. כמו כן, לידיעת הציבור, למוסד נוספו גם כריכים מיוחדים עליהם חתומים השף דן יושע והשף אמיל פקרסקי מ"משחקי השף", הכריך של האחרון הצטרף לתפריט ממש בימים האחרונים. 

כריך "סלופי ג'ו" של "המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים"
אסף רונן

מה אוכלים: כאמור, סלופי ג'ו. נתח אונטריב עסיסי בבישול איטי (של 12 שעות) מפורק לחוטי בשר דקיקים. העונג הזה טובל ברוטב ברביקיו חם שעושים במקום, ונערם לתוך לחמניה רכה עם סלט קולסלואו ביתי מעל, ובעסקית אף מגיע עם פוטטוס ושתייה (39 שקלים לכריך; 49 שקלים לעסקית). נסו גם את ההמבורגר של יושע, 200 גרם של קציצת בקר בחמאה, מוגשת בלחמנייה רכה ושוחה בתבשיל פרסה בשמנת ויין לבן, גבינת קממבר וחסה מהגינה (כדי לאזן); או כריך הקריספי צ'יקן החדש של פקרסקי, עשוי עם 15 תבלינים סודיים, שום קונפי ולימונענע (49-54 שקלים לכריך או המבורגר). 

המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים - אבן גבירול 67, תל אביב

איכות היא לא מילה גסה: הדסון

הדסון היא מסעדת בשרים בהשראה אמריקאית. הלוקיישן אמנם מזכיר פארקי הייטק בארצות הברית, אך חומרי הגלם דווקא מקומיים ובאיכות שקשה מאוד למצוא לה מתחרים. תחת ידיו של השף מתן אברהמס עובר הבשר טיפול מסור - החל ביישון וכלה בחיתוך - לא סתם זהו אחד המקומות המדוברים בארץ בכל הקשור לבשר.

חלונות ניו יורק, הדסון
תומר אפלבאום

מה אוכלים: המבורגרים, כריכים וקלאסיקות אמריקאיות עם פרשנות אישית: סלופי ג'ו אנטריקוט (עם או בלי בייקון) ברוטב צ'יפוטלה וברביקיו (62 שקלים); ביפבורגר קצבים מנתחי סטייקים (89 שקלים); כריך פילדלפיה סטייק עם גאודה ומיונז צ'יפוטלה (82 שקלים) ונתחים מיוחדים שהגיעו באותו היום לדרגת היישון האופטימלית. כמו כן, אל תפספסו את מנת הדגל כאן, "חלונות ניו יורק", פרוסות סינטה דקות טובלות ברוטב טופי יפני (68 שקלים). 

הדסון - הברזל 27, תל אביב

לא רק בשר: פאפא ג'ונס

רשת הפיצריות המוגזמת הזו נחתה בישראל במהלך 2016, התמקמה לה על רחוב דיזנגוף והביאה איתה את הפיצה שזכתה במקום הראשון בסקר שביעות רצון באמריקה. לישראלים מציעה הרשת פיצות עמוסות תוספות אמריקאיות, בשרים ומגוון סוגי גבינה, כולל כדורי בשר ושאר הברקות שיעשו נעים לכל מי שמתכחש למונחים דוגמת "ערך תזונתי". אם לא מתחשק לכם לעוף על בצקים, המקום מציע גם מנות ליד הפיצה דוגמת כנפיים ברטבים מתקתקים, חריפים ובופאלו המסורתי, וגם נתחי פילה חזה עוף מצופים בתערובת פריכה. פאפא ג'ונס נותנים את רוב העבודה במשלוחים, ככה שאמריקה יכולה להגיע ממש עד מפתן דלתכם.

פאפא ג'ונס
ערן לאור

מה אוכלים: השליח יוכל להגיע אליכם עם פיצת הוויאן עם רוטב ברביקיו חריף, נתחי עוף בגריל, בצל, נקניק איטלקי ואננס מתוק (89.90 שקלים), המומלצת של ג'ון תגיע עם גבינות איטלקיות, פפרוני, כדורי בשר ותבלין איטלקי (89.90 שקלים), 16 כנפיים ברוטב לבחירה, ברביקיו, צ'ילי מתוק או רוטב באפלו (52.90 שקלים), ואצבעות גבינה (21.90 שקלים).

פאפא ג'ונס - דיזנגוף 267, תל אביב

צולים עם ענקים: טקסס ברביקיו

המסעדה על טהרת הברביקיו הטקסני ברמת החייל הייתה אחת הראשונות לתפוס את גל הברביקיו של השנים האחרונות בארץ. טל פוגלמן, מבעלי בוצ'רי דה ברילוצ'ה, הביא לארץ את קונספט הברביקיו הטקסני באמצעות שיתוף פעולה עם אחת מענקיות הברביקיו בארצות הברית - Bladso’s bar & que. המטבח מתפעל מעשנה שעשתה את כל הדרך ממיזורי, ובה בוערים גזעי עץ אלון שנותנים לבשר את טעמו. האווירה החמה ונטולת היומרות תתאים לכל המשפחה.

מה אוכלים: הבשר מגיע בווריאציות שונות – בלחמניה ובה בריסקט (53 שקלים); נקניקיית עוף וצ'דר (49 שקלים) או עוף מפורק (49 שקלים), בצלחת עם תוספות בה תוכלו לבחור נתח אחד (58 שקלים) או שניים (69 שקלים) וכוללת שורטריבס, שוק טלה או עוף עם עצם; בשר לפי משקל או ארוחה קבוצתית שנעה בין 750 גרם בשר (180 שקלים) לשני קילו וחצי (560 שקלים). תוספות אמריקאיות למהדרין (9-15 שקלים), דוגמת מק אנד צ'יז, סלט תפוחי אדמה או תבשיל שעועית. לקינוח תמצאו כאן חלב ועוגיות (22 שקלים); עוגת רד וולווט (28 שקלים) או בננה ברד פודינג (22 שקלים).

טקסס ברביקיו – הברזל 7, תל אביב

הצטיידו במפיות: פונדק דה לוקס וטראק דה לוקס

הפונדק והאחות הקטנה הפכו לשם דבר בכל מה שקשור לאוכל אמריקאי מושחת ומוגזם. הראשונה מציעה גרסה מקומית לארוחת ברביקיו כמו בדרום ארצות הברית, מהסוג שאפשר לאכול עם ידיים ולהתענג על הזעם והזוהמה. האחות הצעירה והאורבנית מגשימה חלומות רטובים של המוני אכלנים עם מנות שהדרך היחידה לתאר אותן היא שחיתות אין סופית בסגנון מאכלי הרחוב האמריקניים.

ירון ברנר

מה אוכלים: בפונדק דה לוקס תקבלו נתחים משתנים לפי משקל עם תוספות בצד, דוגמת בריסקט (55 שקלים ל-250 גרם); שורט ריב (59 שקלים ל-300 גרם) או ספריבס (96 שקלים ל-300 גרם); חצי עוף צלוי (52 שקלים) ועוד, לצד תוספות כל-אמריקניות כמו קלח תירס, תבשיל שעועית, סלט קולסלאו או מאק אנד צ'יז (4-18 שקלים). הרעבים יותר ימצאו את עצמם מול מגש קומבו מיקס (79-149 שקלים, לפי גודל המנה). זאת ועוד, הטראק תפס כיוון של אוכל רחוב אמריקאי עם מנות כמו טריילר טראש בורגר (54 שקלים); וופל ועוף מטוגן ברוטב חמאת צ'יפוטלה ודבש (59 שקלים); וצ'ילי דוג, נקניקיית בקר בלחמניית סליידר עם ראגו בקר, פלפל חלפיניו וחרדל (43 שקלים). לקינוח, קראק פאי עם קרם פרש, כמובן. שלא תצאו רעבים (37 שקלים). 

פונדק דה לוקס – עולי ציון 7, יפו; טראק דה לוקס – בן עמי 13, תל אביב

כמו בדרום החם: נולה

נולה היא הסאות'רן בל של המאפיות בתל אביב, שנפתחה כהוקרה לסבתה של הבעלים ושואבת את השראתה ממקומות חמים בניו אורלינס. המקום הוא מקדש למאפים שהאמריקאים כה אוהבים ואפשר להזמין כאן גם ארוחות בוקר, מושחתות אף הן, עם קוקטיילים קרים שמיטיבים עם בקרים קשים, ממימוזה, פונץ' חלב אלכוהולי או בלאדי מרי ועד לונג איינלד אייס טי בגרסה מקומית. 

אורן זיו

מה אוכלים: עוגיות ענק עסיסיות וצבעוניות, עוגות שכבות גבוהות עם קרם, דונאטס, קאפקייס או מאפינס ושאר מאפים שמחים. אם דווקא בארוחה נדיבה יותר חשקה נפשכם הרעבה, תמצאו פה ביסקיט עם חמאה וריבה (12 שקלים); או כריך BLT, על הבייקון, החסה והעגבנייה (58 שקלים). 

נולה – דיזנגוף 197, תל אביב

הכנפיים המיתולוגיות: דיקסי

המוסד של חיים כהן משביע את השמנמנים מעל שני עשורים, ועדיין נותר רלוונטי מתמיד, כשהוא בין המקומות האחרונים בעיר הפועלים מסביב לשעון ולאורך ימות השבוע קרי 24/7. תמצאו כאן תפריטים משובצים אוכל אמריקאי עם השפעות ממחוזות שונים בעולם המתחלפים לאורך היום, וכוללים אינספור מנות מושחתות. המזל הוא שלפחות התאורה עמומה, כך שאפשר להמשיך ליהנות בשעות הבוקר הקיצוניות, באשמורת ראשונה או בלילה, בלי לדפוק חשבון לרוטב של ההום פרייז שנוזל מהסנטר, אל המרפק, אל החולצה.  

הפרנץ' טוסט של חיים כהן בדיקסי
רותם מימון

מה אוכלים: כריך סינטה פילדלפיה עם גבינה שוויצרית, בצל ופטריות מטוגנים וצ'יפס (71 שקלים); 8-22 כנפי עוף חריפות ומיתולוגיות (32-74 שקלים); אגז בנדיקט שוחים ברוטב הולנדייז סמיך והום פרייז (51 שקלים) ביפבורגר פרנץ' טוסט עם ביצה עלומה, בייקון ורוטב הולנדייז, מוגש עם הום פרייז (61 שקלים) ולקינוח, לארוחת בוקר או לפי מצב רוח, פרנץ' טוסט בריוש עם קצפת ופירות טריים (41 שקלים). 

דיקסי - תוצרת הארץ 1, תל אביב

פינה חמה לאמריקאים: XOHO

אם אסקפיזם אמריקאי הוא כוס המאצ'ה לאטה שלכם, קפה זוהו הוא המקום בשבילכם. זהו בית קפה אינטימי אך תוסס וססגוני שמרגיש כמו פיסה קטנה והיפסטרית שנתלשה מוויליאמסבורג, ברוקלין. בגדול, עושה רושם שהמקום נועד להיות הפינה החמה של אמריקאים צעירים שמתגעגעים הביתה, או שרוצים ללכת בלי ולהרגיש עם. הבשורה האמיתית היא שכאן נמצאה ההוכחה שלא כל מה שנמצא בצלחת האמריקאית שלכם הלך פעם על ארבע, כשהמקום הוא צמחו-טבעוני באוריינטציה.

בועה בתוך בועה, קפה זוהו
דודו בכר

מה אוכלים: עוגיות שוקולד צ'יפס עם צ'אנקים עצומים של שוקולד, עוגיות עם סוכריות צבעוניות, עוגות גבינה, מאפינס גדולים, פנקייקס, ביסקיטס ועוגות מפוצצות בסוכר - והכל ליד צנצות של קפה או שייק או מיץ או קומבוצ'ה. תוכלו לאכול כאן קסדייה עם קימצ'י עם גבינה מותכת, עם או בלי ביצה (46 שקלים); ארוחת בוקר המותקנת עם לחם הבירה המפורסם של המקום, איולי פלפלים, אומלט וסלט גזרים טריים עם בצל ירוק, מלפפונים ורוטב בוטנים (48 שקלים); או כריך גלידץ בראוניז ושוקולד צ'יפס בין שתי עוגיות טריות וביתיות לבחירה (20 שקלים). את רוב המנות ככולן כאן אפשר לטבען.

XOHO - י.ל. גורדון 17, תל אביב

מרכז

חוזרים לפיפטיז: רטרו פנקייק

רטרו פנקייק היא מעין מכונת זמן מצועצעת, במובן החיובי של המילה. המסעדה מצופפת יחד כל אלמנט מהפיפטיז ומהסיקסטיז שתוכלו להעלות על הדעת. זה מתחיל מהג'וקבוקס, מכונת המוסיקה גדולת המימדים, עובר בכסאות המרופדים בוויניל בצבעי אדום-לבן וכלה בתמונות של אלביס ומרלין מונרו. בקיצור, מדובר בדיינר מהסרטים. אפשר כי לעיתים התפריט סוטה לגמרי מגבולות אמריקה ומגיע אפילו עד המזרח התיכון, אבל כשהפה שלנו מלא פנקייק, קשה לשיב לב או להיות קטנוניים.

לארוחת בוקר או ארוחת לילה. רטרו פנקייק ובר
יח"צ

מה אוכלים: פנקייק אמריקאי מסורתי, עם חמאה וסירופ מייפל (29 שקלים); פנקייק סמור'ס עם שוקולד חלב חם ומרשמלו צלוי בין שתי עוגיות וסירופ ריבת חלב (48 שקלים); פנקייק פיקאסו טבעוני עם קרם חלווה, פרג, שוקולד מריר, אגוזי מלך, פיסטוק ושיערות חלווה (54 שקלים); פנקייק "מרלין" מלוח עם נתחי סלמון אפוי ברוטב תרד ושמנת ובצל מטוגן, מוקרם במוצרלה ומגיע עם ביצת עין מעל וסלט ירוק בצד (58 שקלים). להרפתקנים, יש גם פנקייקים מיוחדים כמו פנקייק סיגליות עם קרם גבינת שמנת, רוטב פרחי סיגליותקרם וניל ושברי מרנג סיגליות (45 שקלים) ועוד. לסגפנים ובעלי המצפון, יש גם מנות מוקטנות, שהלוא לא כל יום אמריקה חוגגת עצמאות. 

רטרו פנקייק - אליעזר מזל 11, ראשון לציון

פנקייק כארוחה שלמה: אולדיס

בית הקפה המשודרג הזה, חוגג את כל הקשור בפנקייקים, החל מהגרסאות הקלאסיות המתוקות ועד שדרוגים אמיצים, מתוקים או מלוחים עם גבינות, ביצים ואפילו שקשוקה ובסגנון יווני, לבנוני או צרפתי. כיאה לבית פנקייק אותנטי, המקום מעוצב בסגנון כפרי-ביתי עם המון עץ וצבעים פסטליים, ומצליח להפתיע את תושבי כפר סבא (אבל לא רק), שהפכו אותו למשכן קבע בכל הקשור לקרייבינג מתקתק או מלוח וקיצוני.

מה אוכלים: בתפריט יש כאמור אופציות מלוחות, בהן פנקייק לבנוני עם לאבנה בשמן זית וזעתר ומעל סלט בורגול וביצת עין (30 שקלים); פנקייק "אולדיס" עם סלמון מעושן, גבינת שמנת וביצת עין מוקרמת (46 שקלים) וגם אופציות משוגעות יותר עם קריצה מקומית כמו פנקייק סביח (30 שקלים), פנקייק שקשוקה (35 שקלים) ובגזרה המתוקה: מנות כמו פנקייק "קוקי'ס" עם שוקולד לבן ושברי אוריאו (28 שקלים); פנקייק בננה, סניקרס, שוקולד לבן, נוטלה ורוטב טופי (34 שקלים) ופנקייק פבלובה עם גלידה, קצפת, דובדבנים ונשיקות מרנג (35 שקלים). 

אולדיס - ויצמן 35, כפר סבא. 

הולכים עד הסוף: יומנגס

אין שום דבר צנוע במסעדת יומנגס. כפי שאפשר להבין מהשם, המסעדה אימצה את הדרך האמריקאית לאכול, ומציעה המבורגרים עצומים, שמתחילים מ"גדול" ומגיעים עד משקל נאה של 600 גרם, עם תוספות פליליות ומזרקים ממולאים במיני שדרוגים שאפשר להוסיף אל תוך הקציצה האימתנית. אוכלים ומתפללים לשמור על עורקים פתוחים. במקום לא ינסו להרשים אתכם עם סופרלטיבים מיותרים על המנות, זה המקום להגיע אליו כשפשוט רוצים לאכול, שלא לומר לזלול.

המבורגר מוגזם במסעדת יומנגס
מוטי מילרוד מוטי מילרוד

מה אוכלים: ההמבורגר מגיע במנעד מבלבל של וריאציות ובשלושה גדלים: גדול, ענק או עצום (49-88 שקלים). בין ההמבורגים השונים, מושפעים ממקומות שונים בעולם, תמצאו למשל, המבורגר צרפתי ובו גושים נגיסים של כבד אווז, שמן פטריות כמהין שחורות, חרדל וריבת בצל (66-135 שקלים); המבורגר איטלקי ובו חמאה, בזיליקום וגבינת פקורינו (59-114 שקלים); המבורגר פיני עשוי תערובת בקר, חזה אווז ומולארד ומגיע עם קשיו ומייפל טהור, ועוד ועוד. יש מגוון בלתי נתפס של גבינות ותוספות אחרות שתוכלו לפזר כתוספת מעל ההמבורגר, מגבינת בלו סטינטון כחולה, דרך סנט מור או בושה עזים ועד ביצת עין, פטריות צלויות, חמאת בוטנים או חמאות שונות תוצרת בית. מעבר לאלו, יש גם נקניקייה באורך חצי מטר, מבשר לבן וגאודה (59 שקלים) ואיך אפשר בלי איזה מילקשייק סמיך מגלידות בן אנד ג'ריס, מוגש בכוס גבוהה עם קצפת, רק כדי להוריד את כל זה (29 שקלים).  

יומנגס - צומת רופין וסניף נוסף בצומת אלישמע

אין שום דבר צנוע בלחמניה הזאת. המבורגר ביומנגס (צילום: נמרוד גליקמן)

נשמה של מטבח מרתק: אלבמה

מסעדת אלבמה הייתה הראשונה להביא את בשורת הברביקיו לישראל, אי שם ב-2009. המקום שומר על סגנון אמריקאי מעושן, שלא שואב את הווייב האותנטי מעיצוב מוקפד, אלא דווקא מהיעדרו. הנשמה וההיסטוריה הארוכה של המטבח באלבמה נדחסו לתוך כוך קטן בנתניה והן באות לידי ביטוי בבשר רך כחמאה שיוצא מהמעשנה שנבנתה במקום ונותנת אותותיה גם בתפאורה, האווירה וחוסר האוויר בו.

מה אוכלים: בתנור הפחמים נצלים נתחי בשר דוגמת צוואר לבן, אסאדו, שייטל ופילה (90-170 למנות אישיות; 140-195 לארוחת טעימות). אפשר להזמין מראש כתף או צלעות טלה, עוף שלם, דגים ופיקניה. בצד מגוון מצומצם של תוספות - תפוח אדמה מהגחלים, תבשיל קדירה וסלט. את האלכוהול הביאו מהבית ואת השתייה תקנו בפיצוצייה על יד, זה הכל חלק מתוכנית העל.

אלבמה - פנקס 47, נתניה

צפון

ההמבורגרייה של הצפון: כביש 90

כביש 90 היא מסעדת המבורגרים קלילה שנעה על התפר החמקמק בין מזללה בליינית למסעדה משפחתית, משובצת במרכז המסחרי מחניים ומציעה עצירת התרעננות כשתי דקות מראש פינה (או שעתיים מתל אביב, תלוי מאיפה מסתכלים) עם מגוון מנות המבורגר טרי וצ'יפס, נקניקיות ובירה קרה. עד כמה המסעדה ידידותית לילדים? תמצאו כאן, בין היתר, גם צעצועים לילדים, כך שכל המשפחה והחברים ימצאו עיסוק בזמן שאתם מכלים את זעמכם בהמבורגר ומורידים אותו עם בירה. 

מה אוכלים: המבורגר "כביש" בגדלים משתנים, החל מ-160 גרם ועד המבורגר כפול במשקל 320 גרם (47-50 שקלים); שמגיע בזכות עצמו או כחלק מארוחה, עם תוספת לבחירה כצ'יפס או צ'יפס בטטה, סלט ירוק, סלט קיסר, טבעות בצל או תפוח אדמה ושתייה קלה או בירה קרה (63-73 שקלים הארוחה). בנוסף, תמצאו כאן גם המבורגר טלה במשקל 220 גרם עם שום קונפי (53 או 69 שקלים בארוחה); והמבורגר טבעוני עם קציצת עדשים, פטריות פורטובלו ומריחה של סלק ועשבי תיבול מעל (48 או 62 שקלים בארוחה). מעל ההמבורגר תוכלו לקבץ תוספות דוגמת ביצת עין, בייקון טלה, גבינה כחולה, ממרח אבוקדו או ריבת בצל (6-12 שקלים). לא נהיה שלמים להמשיך מכאן ללא גלידה אמריקאית עם רטבים שונים (10-14 שקלים) ו/או קינוח שנושא את השם השנוי במחלוקת "תאכל, תגדל, תהיה דובי גל" וכוללה שכבות בראוניז, מוס שוקולד חלב ומוס שוקולד אגוזים, גלידה אמריקאית מעל, פופקורן מקורמל, שבבי שוקולד פריכים, רוט נוטלה ורוטב קרמל מלוח (35 שקלים), רק שמישהו יוביל אותנו מהכביש אל מזרק האינסולין הקרוב ביותר לביתנו.  

עדי פרץ

כביש 90 - מתחם צומת מחניים

הכוכב היהודי: רובן

המלך הבלתי מעורער של המעדניות היהודיות בניו יורק עשה עלויה למסעדה מקומית, ואיתו מנות מכל רחבי ארצות הברית. ברובן תמצאו כריכים מרהיבים ודשנים הנעשים במקום, חמוצים מעולים, בירה מהחבית, אווירה ביתית והררי בשר שנדחס בין שתי פרוסות כנועות. בשורה התחתונה, עונג שמימי.

באדיבות המקום

מה אוכלים: כריך רובן עם 100-400 גרם קורנביף עסיסי, כרוב כבוש, חרדל ואיולי שום (29-54 שקלים); סלופי ג'ו ביתי (46 שקלים); רובנ'ס דאבל בורגר (53 שקלים); קורנבורגר – שילוב של בשר קורנביף קצוץ ובקר עם חרדל, ברביקיו וכרוב כבוש (52 שקלים) ומנת הדגל, כריך רובן קומות כשבקומה הראושנה נח לו המבורגר במשקל 225 גרם ובשנייה 120 גרם של קורנביף עם כרוב כבוש, איולי שום, רוטב ברביקיו, חרדל ועוד דברים טובים בפנים (54 שקלים). 

רובן – שדרות הנשיא 131, חיפה

ירושלים

אחרי הדרינק: הצ'יפסר

המזללה הקטנה ליד בר התקליט הירושלמי מספקת את המאנצ'יז המדוייק, לו זקוק כל בליין - צ'יפס. את תפוח האדמה מטגנים כל יום כפי שנכתב על דלת הכניסה. תוכלו לאכול בישיבה, מתוך קערה ולצד שולחן קטן או תוך כדי הליכה ליעד הבא, מתוך קונוס נייר. 

מה אוכלים: צ'יפס עבה, פריך מבחוץ ורך כפירה מבפנים, בקונוס עם שני רטבים (16 שקלים) או בקערה, עם ארבעה רטבים (36 שקלים). בצד יש תפריט רטבים לא קטן, שכולל קטשופ קארי, מיונז פסטו, חרדל הבית עם סילאן וברביקיו, מיונז טבעוני וסאטה שהוא רוטב בוטנים. אל תשכחו לקנח עם בננות מטוגנות ב"בלילה טעימה", טובלות ברוטב שוקולד על יד (22 שקלים). 

הצ'יפסר - הלני המלכה 7, ירושלים

דרום

חלומות על מיאמי: ראנץ' האוס

ראנץ' האוס היא מסעדת בשרים אמריקאית, המעוצבת ברוח גריל האוס בארצות הברית. חוץ מנתחי בשר לפי משקל, הבונוס העיקרי כאן הוא הלוקיישן - הנוף האילתי שאולי ואולי לא יגרום לכם לדמיין את פלורידה, אבל האוכל הוא כזה שיסייע לכם לא לדמיין רחוק יותר מתנומה קלה בחדר המלון.

מה אוכלים: מנות ראשונות עם שמות של ערים ומדינות בארצות הברית, דוגמת סלט מיסיסיפי מבוסס על עלים ירוקים, ירקות גינה ונאגטס עוף פריכים (52ב שקלים) מנת כנפי עוף ברוטב ראנץ' מסורתי המתכנה פה "טקסס" (55 שקלים); "אלסקה" הוא שמה של מנת סביצ'ה סלמון עם עם קרם אבוקדו, שום פריך, לימון וצ'ילי (65 שקלים). בגזרת העיקריות תמצאו 800 גרם ספייריבס בקר במרינדת בירה ותבלינים מסורתיים (154 שקלים); 400 גרם אנטריקוט על העצם (40 שקלים ל-100 גרם); והמבורגר ראנץ' קלאסי שאפשר לקשט בחזה אווז, בצל או פטריות (72 שקלים). 

ראנץ' האוס - ישרוטל רויאל ביץ', אילת

*#