${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דוכן הבצקים המופלא שאתם לא מכירים

את בצק העלים מכינים במקום, המוצרלה הגרוזינית בתוך החצ'פורי נמתחת כל הדרך אל הפה והחינקלי שמור למטיבי לסת בלבד - הכירו את הסוד הבת הימי הכי טעים, ויש גם בונוס: מלבי אלוהי מבית היוצר של נחמן מאומן

תגובות

אם אתם אוהבים מאוד אוכל ומתרגשים מגילויים חדשים, אבל במקביל קצת מיציתם את הגזרים הצבעוניים בשוק האיכרים והבנתם שגם הגבינה העילאית ביותר מפסיקה לזרוח בפה אחרי הביס השמיני, אתם הולכים להכניס נוהל חדש לשגרת "הצטיידות יום שישי" שלכם. "דויד'ס בייקרי - מטבח גרוזיני" הוא מסוג המקומות שחולפים על פניהם. הוא נמצא, קטן וצנוע, בין המון חנויות באחד הרחובות הראשיים בבת ים, ולכן לא תמיד מצליח להתגנב לרדאר. » העסקיות השוות בשרון»  ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב» מסאלה דוסה עשתה עליה לישראל» הפינות הטעימות של ירושלים» הקרואסוניה הסודית שאתם לא מכיריםבמטבח שמאחורי הדלפק של המקום הכמעט שקוף הזה, עומדים דוד יוסבשוילי ואילנה גיסתו. דוד מכין בתהליך ארוך וסיזיפי בצק עלים לארבעת סוגי החצ'פורי הקלאסי השונים. לש את בצקי השמרים לצ'יבורקי והחצ'פורי אימרולי ומכין את עלי הקרמשניט לקינוח הנפוליאון המפואר, עתיר הקרם. לצידו עומדת אילנה ומכינה אחד אחד חינקלי מושלמים, שאותם ממלאת בבשר ועשבי תיבול, ולפני סגירת "שק" הבצק המדוייק, היא מוזגת פנימה ציר בקר מבושם ועשיר. כשמסיימת להעמיד מגש שחייליו החיניקליים עומדים דום, היא עוברת למשפחות שונות ומשונות של כיסונים בשריים וצמחוניים בצורות ובקיפולים מרהיבים.גם את בצק העלים מכינים כאן מאפס. חצ'פורי במטבח הגרוזיני (צילום: יעל רייף)בדלפק הראשי עומדת חייכנית וידענית רבקה, בתו של דוד, ולידה ניצבים חמים וטריים סוגים שונים חאצ'פורי: לוביאני במילוי שעועית, אחד בצורת חצי סהר במילוי ביצה וגבינה, אחר מלבני עם תפוח אדמה, קלאסי במילוי ברינזה סולוגני, גבינה גאורגית מסורתית שעם חימומה נמתחת והופכת לוורסיה מלוחה יותר של מוצרלה. יש גם סמי-צ'יבורקי עם אותו בצק ואותו מילוי בשרי קלאסי, מינוס הטיגון העמוק, שמומר כאן באפייה. באגף סובב גאורגיה יש לבש ארמני, מעין לאפה דקה ומיוחדת מבצק נטול שמרים, שממלאים בבשר טחון וביצה קשה. את האימרולי חצ'פורי השטוח הענק, מנת הדגל של המקום, מכין דוד על מחבת יבשה משמן שנייה אחרי שמזמינים, ובתום 7 דקות שמדמות קריז שמגיע בעקבות התמכרות קשה לקראק, מקבלים צלחת ובה מאפה גדול שממולא בשני סוגי גבינה, שלא משנה מאיזה כיוון בוצעים אותו, היא תמתח לבנה וכנועה, בהתאם.במטבח עומדת הדודה, ממלאת ומקפלת כיסונים כלהטוטנית (צילום באדיבות המקום)בשונה מהרבה חצ'פורי שתטעמו במסעדות המתמחות, זה של דוד הוא מלך הקלילות. האימרולי שעשוי מבצק השמרים, לא עבה ולא דק, ומרקמו עדין וענני. הגבינה שממלאת אותו מכל עבר לא שמנה או שמנונית, ומשהו כל כך נכון ומדויק בביצוע הזה, שאם לא שמים לב אפשר בטעות לחסל צלחת שלמה. הח'צפורי הקלאסי, זה עם בצק העלים, למרות דמיונו הוויזואלי לבורקס, שונה ממנו שנות אור: עלי הבצק שמכין דוד כל כך דקים ועדינים, שחייבים צלחת ממש קרוב לסנטר בעת האכילה, אחרת עלולים להקלע למערבולת אווירית של בצק דק ושחום ברחבי החדר. את האימרולי מכינים במקום, ויש גם כיסונים קפואים לקנות הביתה (צילום באדיבות המקום)כיאה למקום סודי, ביתי ומבוסס משפחה, המחירים נמוכים למדי. כל אחד מהמאפים עולה בין 10-12 שקלים, לבד מהאימרולי הגדול שעולה 20 שקלים ויספיק בקלות לשניים. יש גם אג'רולי (40 שקלים), אותה סירת בצק מסורתית במילוי גבינה, שעליה מונחות שתי ביצי עין ושכבה נאה של חמאה. היא מספיקה בקלות לשלושה רעבים ויש להזמין אותה טלפונית מראש כדי שתוכן טרייה וריחנית ברגע ההזמנה. המקום קטן, ואם רוצים לאכול במקום (ורוצים לאכול במקום, כי הכל חם וטרי), אפשר לשבת בחוץ סביב אחד משני השולחנות המוצלים. כדי להשלים את החוויה הגאורגית כדאי להזמין בירה גאורגית עדינה שמזכירה בטעמה מכבי, או את אחד מהמשקאות הפופולריים בגאורגיה שמייבאים ארצה: גזוז בטעם טרגון, אגס או קרם. האחרון, מוזר ככל שישמע, הוא קרם בצורת משקה, שתצליחו להכיל רק אם אתם מאוד אוהבים מתוק. כל אחד מסוגי הבצק מקבל טיפול אחר פרטני. מתוקים גאורגיים (צילום: יעל רייף)

נקודת חובה נוספת בבית האוכל הקטן הזה הוא המקפיא, שם ארוזים בשקיות מתאימות כמה סוגי כיסונים, ביניהם החינקלי המצוינים, שמכינה אילנה במטבח ומכניסה ישירות למקפיא כדי לא לאבד את הטעם והערכים התזונתיים. המחיר הוא 50 שקלים לקילו, כך שעבור הסכום המאוד לא גבוה הזה אפשר לקנות הביתה 16 יחידות חינקלי ולהכין על המקום עם התגנבותו של הקרייבינג, בתוך מים רותחים. היות שדוד הוא קונדיטור בהכשרתו, בצדו השני של הדלפק יש מיני מתוקים מבוססי קרם, בצק ואגוזים, דוגמת נפוליאון, גרסה שמנמנה לקרמשניט, קרטושקה, עוגת פירורי בצק, קקאו וקרם, וגם מעין רוגלך פריכים במילוי אגוזים. כל הפחמימתי הנ"ל הן רשימה חלקית בהחלט, ואם תבקשו מרבקה להסביר על כל המוצגים, יש סיכוי שתצאו עם שקיות מלאות אפילו יותר. למרות שכל סוגי החצ'פורי מצוינים, אל תפספסו את האימרולי, החצ'פורי הקלאסי עם הגבינה ואת הלוביאני המופלא, ופנקו את המקרר והבטן בחבילת חינקלי קפואים. אתם תודו לנו אחרי שתספקו בקלות ובמהירות התקפי רעב פתאומיים.

דויד'ס בייקרי - מטבח גרוזיני - בלפור 63, בת ים

» קניות הביתה: הירקניות והמעדניות השונות בבת ים נותנות פייט מחירים רציני לסופרים הידועים כזולים ואפילו לשווקי העיר. ממש עכשיו תוכלו למצוא ברחבי העיר אגסים, נקטרינות ושזיפים שמחירם פחות מ-5 שקלים לקילו, עגבניות יפהפיות ופלפלים וגמבות מתוחים ומבריקים במחירים שיסתובבו אם תקראו להם "בזיל הזול". במעדניות הרוסיות שפזורות בשפע ברחובות הראשיים, תוכלו למצוא לא רק מיני מרקים, חטיפים, נקניקים, וממרחים מסקרנים ולא מוכרים, אלא גם אוצר קטן לחובבי הכיסונים. כל מקפיא מאכלס כמה סוגי כיסונים דוגמת קרפלך, ורניקס ואפילו טורטליני אוקראינים (כך במקור), כולם במחירים מצחיקים דוגמת 24.90 לקילו וחצי של טורטליני במילוי בשר, ו-17.90 לקילו קרפלך מצוינים במילוי תפוחי אדמה. אם תבשלו במים מומלחים רותחים ובצד תטגנו המון בצל עם פלפל שחור, יש סיכוי טוב שתגיעו לגאולה.מלבי אלוהי בהשראת הנחמן מאומן. מלבי אקספרס 148 (צילום: יעל רייף)» קינוח: בת ים היא אולי העיר האחרונה שאפשר לחשוב עליה כיעד קולינרי, אבל לפני כמה שבועות נפתחה ממש לא רחוק מבית האוכל הגאורגי קינוחיה חדשה ומבטיחה. "מלבי אקספרס 148" היא חנות משפחתית קטנה ושעטנזית, שמאכלסת סלטים ביתיים עדתיים שמכינים ההורים, מלבי טבעוני וחלבי שמכין הבן, וגם מיני חלות, עוגות ועוגיות של בתי עסק מהסביבה. כשעוברים בחטף קצת קשה לאתר את הנושא והנשוא של בית האוכל האקלקטי הזה, ולכן כדי להוריד את הפאניקה כדאי להתחיל במלבי המצוין, שנמכר ב-15 שקלים לשתי קופסאות, ויכול בקלות לזכות בתואר מלוכה ששמור למלבים מצטיינים, בזכות השילוש הקדוש: מרקם נעים ולא ג'לטיני מדי, מתיקות מאוזנת ורמז עדין של מי ורדים. הגרסה החלבית, שמגיעה עם הסירופ הוורוד המסורתי ושתי שקיות של קוקוס לבן פריך ובוטנים טריים, הוא המתוק האידיאלי לקיץ - גם מרענן וגם קליל. במקרר המתוקים תמצאו גם סוג של פנקוטה ברוטב קרמלי, אך היא מומלצת פחות. ממקרר הסלטים שמכין הדור המבוגר, שווה לקנות הביתה ב-10 שקלים לקופסא את הצ'רשי, שטעמו מדויק ועוקצני כראוי, וישדרג משמעותית כל פרוסה שעליה יימרח. אם תהיתם לגבי ה-148 בשם המקום, התשובה טמונה בגימטריה של נחמן המאומן, שמסתבר שיש לו חלק בלתי מבוטל בהשמנה המתוקה. 

מלבי אקספרס - בלפור 28, בת ים

*#