טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האוכל של השכנה: העסקיות הטובות ביותר בשרון

פגישה עסקית, לאנץ' במסגרת חופשת לידה, עצלות מטבחית או סתם שבירת שגרה? תל אביב נמצאת מעבר להרי הפקקים, אבל אזור השרון שופע דילים טעימים ומשתלמים. הכירו את העסקיות הכי שוות באזור חיוג 09 והסביבה

תגובות

ארוחה עסקית שווה ככה באמצע היום, ועוד באזור השרון? עד לפני כמה שנים מדובר היה בחיפוש מייגע שבסופו מוגשת פשרה פושרת, או לחילופין במשהו מטוגן מדי בפיתה, הנאכל בעמידה. בשנים האחרונות יותר ויותר בתי אוכל מפציעים באזור, כך שכבר לא צריך לנדוד עד תל אביב באמצע היום, ובדרך לפגוש פקקים, חנייה בעייתית ומחירים מופקעים בחניונים. 

מי שהמציא את ארוחת הצהריים העסקית היה אדם חכם. יותר כיף וקל לאכול באמצע היום ולא בערב, זה מגוון את יום העבודה הארוך, הופך כל פגישה עסקית לנינוחה יותר, ובעיקר - משתלם בכיס. הבונוס: מסעדות נחשבות ויוקרתית מציעות עסקיות צהריים ידידותיות מבחינה מחירית בהשוואה לערב, כך שאפשר ליהנות מאותה רמת אוכל בפחות כסף. אם אתם גרים באזור, נופשים בחופשת לידה, נפגשים כדי לסגור עסקאות או סתם לא הצלחתם להתארגן על ארוחת צהריים כהלכתה, קבלו את רשימת העסקיות המומלצות באזור בטווחי מחיר שונים. המשותף לכולן - מאף אחת מהן לא תצאו רעבים.

» מה זה ריינבואו פיתה?» כשאסף גרניט החליט לעבור לפיצות» מסאלה דוסה עשתה עליה לישראל» הפינות הטעימות של ירושלים» איפה מככבת השפית מ"משחקי השף"?» הקרואסוניה הסודית שאתם לא מכירים

» עד 50 שקלים

איטלקית לכל המשפחה: פיורי

פיורי היא רשת של מסעדות איטלקיות, אך אין באוכל שום דבר "רשתי". הפסטה המוצגת בוויטרינה טרייה ואיכותית, הפיצות הדקיקות נעשות בתנור מיד עם ההזמנה, וכל האוכל זועק טריות ופשטות. בשני הסניפים השרוניים של פיורי (בכניסה לקיבוץ יקום ובחצר השוק בכפר סבא) האווירה קלילה ומתאימה כמו בזיליקום לרוטב עגבניות. אם תלכו על הפסטות, תתבקשו לבחור צורה או סוג (רביולי הארטישוק מעולה) ורוטב מהמגוון הקלאסי. מחיר העסקיות של 49-43 שקלים, עבורם מקבלים את המנה העיקרית שבחרתם, בתוספת סלט קטן ופוקצ'ה אישית עם כמה מטבלים. בסניף ביקום יש גם עסקית פיצות עם סלט ופוקצ'ה קטנה (56 שקלים), ואפשר לוותר על הדיל וללכת על הרכבה אישית (פסטות במחיר של 43-37 שקלים ופיצות 78-42 שקלים). אחד היתרונות הגדולים במקום מלבד החיבה למאמא איטליה הוא המהירות שבה האוכל מוכן ומגיע לשולחן - בשורה משמחת לממהרים בצהריים. 

מתי: ימים א'-ה', בין השעות 12:00-16:00

פיורי - מתחם תחנת הדלק, קיבוץ יקום

פיורי - חצר השוק, ויצמן 125, כפר סבא (סניף ללא פיצות).

התרופה לגעגועים לבית אמא: מטעמי ניסים

מי שמתגעגע לטעם של פעם ולבישול העדתי מבית אמא/ סבתא/ הדודה האהובה - ישמח להכיר את מטעמי ניסים. מדובר במסעדת פועלים ותיקה וקטנה, בלי קישוטים מיותרים. כמה שולחנות בפנים, כמה בחוץ ומטבח פתוח ובו סירי ענק עם כל טוב המבטח הטריפוליטאי הביתי. מה מתבשל? תלוי ביום שבו בחרתם לצעוד פנימה. לרוב פועלת המסעדה בימי שלישי עד שישי, לעתים פתוח בשני, אז מכינים במטבח המשפחתי ממולאים. בימי שלישי תמצאו את הקוסקוס המפורסם עם או בלי בשר, יש גם מפרום, מרק שעועית ובשר, קציצות קוקלה שמנמנות, חריימה בורי, שקשוקה חריפה אש ושפע של סלטים וממרחים, שמעמיסים על לחם שחור אחיד חתוך גס. בכל מקרה, אל תוותרו על הצ'רשי המעולה. בצהריים מתמלא המקום בסועדים שמקבלים צלחות עמוסות (מ-40 שקלים לארוחה מלאה) ובעוברי אורח שבאים לקחת אוכל מנחם בקופסאות פלסטיק הביתה או לעבודה.

מתי: ימים ג'-ה', בין השעות 12:00-16:00

מטעמי ניסים - שדרות יצחק בן צבי 77, קדימה

טבעונות בסימן שובע: טבע האוכל

מסעדת טבע האוכל הטבעונית נושאת תו ויגן פרנדלי ונמצאת בשטח כבר שבע שנים, הרבה לפני שטבעונות מותגה כטרנד. תמורת 42 שקלים (או 47 כולל שתייה טבעית) תקבלו צלחת עמוסה בתבשילים ובסלטים ללא גלוטן או מוצרים מהחי, ובליווי פיתה. יש מנות יומיות מתחלפות ויש מנות קבועות שמכינים מדי יום במטבח. בין המנות: ממולאים, מג'דרה, קציצות סויה, קובה טבעוני, שווארמה מחלבון סויה, גולאש טבעוני, מיני קטניות במגוון צורות הכנה, ירקות מבושלים ועוד. יש גם עסקית ניגובים ב-40 שקלים, במרכזה חומוס גרגירים\ מסבחה\ פול\ טחינה, שתי פיתות, פלאפל, צ'יפס, חמוצים ולימונדה.

מתי: ימים א'-ה', בין השעות 12:00-16:00 

טבע האוכל - ויצמן 140, כפר סבא

» עד 70 שקלים

מהדיג לבטן המרוצה: אגדת ים

אגדת ים היא מסעדת דגים טריים, הצמודה לחנות דגים הנושאת את אותו שם במרכז המסחרי הוותיק של קדימה. מדובר בחצר קטנה הדומה לטברנה זעירה, ומדי צהריים מוגשות בה עסקיות על טהרת השלל הטרי הנתפס בים. ארוחת צהריים כוללת דג שלם על הגריל (דניס, לברק, סלמון, בורי ועוד) בתוספת תפוחי אדמה בתנור או צ'יפס, פיתה עם זעתר, טחינה ביתית, זיתים וסלט ירקות טרי וכל זה ב-55 שקלים בלבד. מי שרוצה להוסיף קצת יותר עניין, יכול לגבות את הדיל הרגיל בקרפצ'ו דניס בהדרים (22 שקלים), סשימי סלמון (22 שקלים), סביצ'ה טונה ופירות העונה (24 שקלים) או חציל על האש עם טחינה וסילאן (18 שקלים). יש גם פיש אנד צ'יפס לילדים או לאלו שחזרו לא מזמן מהממלכה המאוחדת ועדיין מתגעגעים. 

מתי: ימים א'-ה', בין השעות 12:00-16:00

אגדת ים - שבזי 7, קדימה

ביקור טעים במזרח: טאיה

טאיה היא מסעדה אסיאתית מוצלחת, שהחלה לפעול לפני קצת יותר משנה ורכשה לעצמה מיד קהל אוהדים אדוק ונאמן, ובצדק רב. היא התמקמה היטב בוואקום שנותר בשרון לאוכל קליל, טעים וכייפי בסגנון אסיאתי (תאילנד, סין, יפן, מלזיה ועוד) בסביבה מעוצבת וטרנדית. החלל הפנימי מעוצב להפליא, וגם המרפסת החיצונית, אף שהיא במרכז קניות מסחרי, תחומה בצמחייה ונעימה לישיבה ממושכת. בצהריים לא מגישים כאן תפריט FIX אלא מעניקים הנחה של 15% על התפריט הרגיל, מפה והלאה תוכלו להרכיב לעצמכם את הארוחה המושלמת, בהתאם לחשק ולהעדפה. אם תסתפקו רק במנה עיקרית (למשל באזיל ביף, פאד גרין, ביף בורמזי, לו מיין, דרגון קוקונט ואחרות) או ברול סושי מפונפן, תוכלו לסיים את הארוחה בפחות מ-50 שקלים. אם תוסיפו לעיקרית מנה ראשונה (הסלטים רעננים ומעולים) או סושי צמחוני, תסיימו ב-70 שקלים או פחות.

מתי: ימים א'-ה', בין השעות 12:00-16:00

טאיה - האופה 1, רולדין סנטר, קדימה-צורן

עוגת אורז וגונדי אלוהי: גוהר

במסעדת גוהר באזור התעשייה של כפר סבא "מזהירים" את הסועדים שהם לא משתמשים בחומרים משמרים, אבקות מרק למיניהן, ולא מוסיפים מונוסודיום גלוטומט. ואכן האוכל הפרסי המוגש כאן הוא ביתי, טרי ואותנטי. אם אתם מחסידי הז'אנר, אפשר לאכול בגוהר אוכל פרסי מגוון ונהדר (כולל מנות צמחוניות וטבעוניות) מ-50 שקלים ועד 70 שקלים לארוחת צהריים מלאה. התפריט עשיר ומחולק לקטגוריות: מנות אורז - מלבן ועד עוגת אורז עם תפוחי אדמה, מנות קציצות וכופתאות, למשל מרק גונדי ברנג'י מצוין עם חתיכות עוף מפורקות, תבשילים ממשחת החורשטים, ביניהם חורשט סבזי, חורשט אלו וחורשט במיה. אם זה לא מספיק, יש גם ממולאים, המכונים כאן דולמה, שבושלו בבישול ארוך, מנות בשר, עוף, דגים וסלטים טריים. עם נוכחות אדירה של עשבי תיבול, נראה שהאוכל הפרסי שמתויג כעממי ועדתי, הוא פצצתו תחכום עם רבדים וטעמים מורכבים, וזה בדיוק מה שתרצו לארוחת הצהריים שלכם. 

מתי: ימים א'-ה', בין השעות 12:00-16:00

גוהר - התע"ש 26, אזור התעשייה, כפר סבא

פרסי דה-לה-גורמה. מסעדת גוהר (צילום: באדיבות המקום)

ליב

הסניף השלישי של הרשת הבריאה, מציעה ארוחות צהריים המבוססות בעיקר על חומרי גלם אורגניים, עונתיים וטריים, ויקלעו לכל סוג העדפה. למרות האסוציאציה, לא מדובר במסעדה טבעונית או צמחונית, אם כי גם למנות האלו יש כאן מענה מספק. במסעדה המעוצבת בטרנדיות אפשר לבחור באחת המנות המופיעות בתפריט היומי המשתנה, למשל שניצל אפוי, סלמון צלוי, תבשיל פילאף, קציצות מבושלות או כרע עוף, לצד מנה ראשונה (סלט או מרק), שתי תוספות חמות וכוס לימונדה. התקרובת הנאה והבהחלט משביעה הזאת תעלה 55 שקלים. גרסת צהריים צמחונית או טבעונית תעלה 48-42 שקלים, עבורם תוכלו לשבוע ובמקביל להמשיך לתפקד מבלי למצוא את עצמכם מנמנמים בין המקלדת לעכבר. 

מתי: ימים א'-ה', בין השעות 12:00-16:00

ליב - משכית 32, הרצליה פיתוח

עסקית של בריאות וטעם. מסעדת ליב (צילום: באדיבות המקום)

» עד 100 שקלים

גורמה עילאי וכשר: הרברט סמואל הרצליה

מתחת לכל כתבת אוכל תגלו טוקבקים התוהים למה אין אוכל טוב וכשר, כשלפחות מחצית מהאוכלוסייה מקפידה על כשרות ברמה כזו או אחרת. הרברט סמואל הכשרה במלון ריץ' קרלטון במרינה של הרצליה היא אופציה מעולה לעסקית לפודי'ס שומרי כשרות, ולא רק עבורם. מדובר בעסקית שווה ביותר, ולא פחות חשוב, במסעדה יוקרתית ומוקפדת עם שירות מהשורה הראשונה. תמורת 88 שקלים תקבלו סלסלת לחמים עם שמן זית, בלסמי וזיתים, מנה ראשונה ועיקרית שווה (חלק מהמנות הן בתוספת של 10 שקלים). המנות משתנות לפי החלטת השף, זמינות חומרי הגלם והעונה, אך כמעט תמיד תמצאו בתפריט את סלט העגבניות המפורסם של הרברט סמואל (רושפלד כבר מזמן לא פה, אבל מורשת העגבניות כן), מנות טרטר (סלמון, טונה או שניהם) ומנת רוסטביף באגף הראשונות. בעיקריות יש מנות דגים, בהן דניס עם קראסט קרנצ'י על קרם חצילים ובליני תפוחי אדמה, טלה מסאלה - מעין שיפוד בשר טלה מתובל בסגנון הודי על אורז קשמירי וצ'אטני עגבניות מתקתק, וביף בורגר מאנטרקוט ברוטב מייפל ותפוחים. הנוף לים הוא בונוס מצוין, במסעדה שמתאימה גם לארוחת עסקים הרת גורל, גם לארוחה זוגית רומנטית וגם למפגש של כמה חברות או תיירים ללאנץ'. אם העסקה הצליחה במיוחד או שאתם חוגגים מאורע מרגש, תוכלו להוסיף כקינוח את קראנץ' השוקולד המהמם (45 שקלים), ולהפוך את הצהריים מהגיוניים ושקולים למושחתים וכדאיים.

מתי: ימים א'-ה': 12:30-16:00

הרברט סמואל - מלון ריץ' קרלטון, השונית 2, הרצליה פיתוח

עסקית ברמה אחרת. הרברט סמואל הרצליה (צילום: מיכל רביבו)

מדיסון ביסטרו

מדיסון ביסטרו (לשעבר מסעדת דגים) בהוד השרון, הוא מקום רחב ידיים, מושקע, מעוצב ומוקפד, כך שלא מגיעים אליו כדי לאכול מהר ולרוץ הלאה. הביסטרו, המתמחה בדגים, פירות ים ובשרים - נמצא מול פארק ארבע עונות היפה, כך שהנוף הוא לא משהו שרואים בכל ארוחת צהריים אורבנית. גם האווירה הנינוחה נראית כלקוחה ממחוזות אחרים, קלאסיים מהצפוי ופסטורליים הרבה יותר מצהריים באמצע השבוע בישראל הסואנת. התפריט העסקי מגוון מאוד ומציע דיל משתלם החל מ-59 שקלים לסועד, הכולל מנה ראשונה (מרק היום, אחד הסלטים, איקרה או קרפצ'ו חציל), מנה עיקרית ושתייה. יש דילים גם ב-69, 79, 89, 99 ואפילו 119 שקלים, אבל אנחנו ממליצים ללכת על דרך הביניים. ב-69 שקלים תוכלו לקבל בין היתר המבורגר וצ'יפס או שניצל וצ'יפס, פולו פטריות או פטוצ'יני סלמון, עם ראשונה ושתייה, ב-79 שקלים הפטוצ'יני מוגש עם קלמרי ומולים ויש גם פרגית, פיש אנד צ'יפס בסגנון סקוטי או מיני נקניקיות שרקוטרי. ב-89 וב-99 שקלים כבר תקבלו דג שלם בתנור או אחת ממגוון מנות השרימפס והקלמרי שבהן מתמחה הביסטרו. המלצה שלנו: לא משנה מה תבחרו, תפסו מקום במרפסת המשקיפה לפארק ותרגלו כמה שעות שלווה נעימות במיוחד. 

מתי: ימים א'-ה', בין השעות 12:00-16:00

מדיסון ביסטרו - הציונות 7, מול הפארק, הוד השרון

הפינוק של הוד השרון. מדיסון ביסטרו (צילום: סטודיו דרור כץ)

» עוד כמה בסביבה 

הגאורגית הנחבאת אל הכלים: בתומי

הרבה לפני שמסעדות גאורגיות (שלעתים מכונות גרוזיניות) הגיעו למיינסטרים התל אביבי והפכו לטרנדיות, מסעדת בתומי הנתנייתית עשתה לה קליינטורה קבועה ופעלה מתחת לראדר. המסעדה היא ספוט נהדר ליודעי ח"ן, ולרוב תחלפו על פניה בלי להבחין בה בכלל. העיצוב והאוכל אותנטיים לגמרי, על שלל הקישוטים ושכיות החמדה, והכל במקום צועק אוכל עדתי אמיתי בלי קיצורי דרך או התאמה לחך העכשווי. לצד התפריט בגיאורגית, יש גם תפריט בעברית. למרות שאין תפריט עסקי או FIX DEAL, אפשר בכיף להרכיב ארוחה במחיר סביר למדי ומצדיק את החוויה. גאוות המטבח הגאורגי – חצ'פורי, חינקלי וצי'בוריקי – נמכרים כאן במחיר 45-40 שקלים, והם ממלאים ומשביעים. אם אתם יותר בענייני חלבון, אז מנה של שיפוד ענק של פרגית עסיסית או אושפלו עם בשר כבש (45 שקלים למנה) הם בחירה טובה ולא סטנדרטית. אם אתם בעניין של סלט, הגעתם גם כן למקום הנכון - כיאה לשולחן גאורגי כהלכתו, התפריט עתיר סלטים דוגמת, חצילים, אגוזים ועשבי תבלין רעננים. רק קחו בחשבון שכמעט בכולם יש כוסברה ובשפע, אם אתם שייכים לחלק השני של תושבי כדור הארץ.

בתומי - שער הגיא 7 (מול התחנה המרכזית), נתניה  

גג 30 שקלים: רשת שמונה

מחפשים פתרון ממש, אבל ממש זול לחטיפה מהירה על הדרך או ישיבה חפוזה? רשת שמונה שהחלה את דרכה בחיפה, מתרחבת לכל רחבי הארץ ובקרוב מאוד ייפתח גם הסניף הנתנייתי. הרשת, כשמה כן היא, מציעה מנות בשר (וגם צמחוניות וטבעוניות) קטנות אך משביעות בשמונה שקלים. מה אפשר לאכול בשמונה שקלים? כנפיים, כריך שניצל, כריך אנטרקוט, כריך פורטובלו צמחוני ברוטב אסיאתי, כריך קורנביף, כריך אסאדו, כריך חביתת ירק, מנות צד כמו צ'יפס תפוחי אדמה או בטטה, טבעות בצל, סלטים קטנים, קינוחים ושתייה. ברשת מציעים גם דיל עסקית ב-29 שקלים, הכולל שני כריכים, מנת צד, גזוז וגביע גלידה לקינוח. תענוג.

רשת שמונה - לכל הסניפים עסקית של כל היום. כריך חביתה ברשת שמונה (צילום: יח"צ)

*#