שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתערבבים: מתכוני סלטים לשבועות 2019

מתכונים קלים לשבועות: סלט פסטה קיצי, סלט עם סלק ורוטב פטל ואחד עם תפוחי אדמה. שלוש מנות סלט רעננות שיעבדו נהדר בארוחת החג ובכלל

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סלט סלק ופטה
מרעננים בשבועות. סלטים לחגצילום: Olena Danileiko | Dreamstime.com

שבועות, החג הלבן והאהוב תיכף מגיע, וההכנות לארוחת החג בעיצומן. מעבר לפשטידות, מתכוני דגים, וכמובן - עוגות גבינה - חשוב לתת את הכבוד למנות הסלט. אספנו עבורכם שלושה מתכונים לשבועות שיהפכו את שולחן החג שלכם לחגיגה אמיתית. 

שבועות 2019 - לכל האירועים והמתכונים
המדריך לתיקוני ליל שבועות
מה עושים עם הילדים בשבועות? כל האטרקציות
חוגגים במסעדות: איפה אוכלים בשבועות?
טקסי הבאת ביכורים ברחבי הארץ
סיורים ואטרקציות: חג שבועות במחלבות

סלט סלק צלוי וגבינת פטה בווינגרט פטל

חומרים:

לסלט
סלק אחד
חבילת עלי בייבי
גבינת פטה

לווינגרט
1/2 בצל סגול קטן
2 כפות דבש
1/4 כוס חומץ פטל
1 כפית חרדל דיז'ון
מיץ מחצי לימון
3/4 כוס שמן זית

ההכנה:
1. מכינים את הוויניגרט: טוחנים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ובפלפל.
2. צולים את הסלק בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות למשך כשעה וחצי. חותכים לקוביות.
3. מערבבים את הסלק ועלי הבייבי עם הוויניגרט, מפזרים גבינת פטה מפוררת ומפזרים מהוויניגרט. מערבבים בעדינות ומגישים.

סלט תפוחי אדמה ברוטב שמנת

סלט תפוחי אדמה
קריר וממלא. סלט תפוחי אדמהצילום: HandmadePictures | Dreamstime.co

חומרים:

לסלט
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים שטופים
1/4 כוס עירית קצוצה

לרוטב
1 גביע שמנת
1 כפית מיונז
1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים לצנצנת ושומרים בקירור.
2. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח, עד שהם מתרככים אך עדיין מוצקים. מצננים מעט, פורסים לחצאים ומעבירים לקערה.
3. יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה, מוסיפים עירית קצוצה ומערבבים.

סלט פסטה עם בזיליקום, קישואים ופטה של פסטה דלה קזה

חומרים:
500 גרם פסטה קצרה
5 שיני שום כתושות
3 קישואים חתוכים לפרוסות עגולות
ענף רוזמרין
150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל
שמן זית
10 עלי בזיליקום קצוצים

ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים היטב מהנוזלים, מערבבים עם שתי כפות שמן זית ומצננים היטב.
2. מטגנים את הקישואים במחבת עם שלוש כפות שמן זית, שום ורוזמרין, עד להשחמה.
3. מצננים היטב יחד עם נוזלי הטיגון.
4. מערבבים את הפסטה עם הקישואים, השום והרוזמרין. מוסיפים בזיליקום קצוץ ומתבלים במלח ופלפל.
5. מוסיפים את קוביות גבינת הפטה ומגישים.

סלט פסטה עם עגבניות שרי, זיתים ועדשים

סלט פסטה
שאר ירקות. סלט פסטהצילום: Barol16 | Dreamstime.com

חומרים:
500 גרם פסטה קצרה
15 עגבניות שרי חצויות
100 גרם זיתים ירוקים מגולענים
100 גרם עדשים שחורות
1/4 בצל סגול פרוס דק
4 ענפי אורגנו טרי
100 גרם גבינת קשקבל, חתוכה לקוביות
שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל

ההכנה:
1. מבשלים את העדשים: משרים את העדשים במים פושרים למשך כ-20 דקות. לאחר מכן מעבירים לסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך. מסננים את המים ומצננים.
2. מכינים את הסלט: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים היטב מהנוזלים ומערבבים עם ארבע כפות שמן זית. מצננים היטב.
3. מערבבים את הפסטה עם יתר המרכיבים.
4. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ